بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • باسلام. دو روزه سمت راست شکمم،درست زیر دنده ام درد داره. میگیره و ول میکنه طوری هست که با دردش حالت تهوع میگیرم و این درد هر دو یا سه ساعت یکبار شروع میشه و چندین بار پشت سر هم تکرار میشه. خواستم بدونم علتش چیه؟ با تشکر از راهنماییهای شما

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید تا در صورت نیاز
      سونوگرافی جهت بررسی کیسه صفرا از نظر سنگ و کبد انجام شود

      پاسخ
  • سلام
    خانم من 36ساله مدتی است درد در ناحیه قفسه سینه و کتف سمت چپ دارند مرتب حالت تهوع دارند به دکتر متخصص قلب رفتیم نوار ، تست ورزش ،اکو گرفتیم گفتند مشکل قلبی ندارند و قرص برای گوارش و ویتامین dدادند الان دو هفته است که قرص ها را مصرف می کنند ولی بهتر نشدند می خواستم راهنمایی کنید چه کار کنیم

    پاسخ
    • سلام
      علایم و شرح حال همسر شما کامل نیست
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من مدتهاست كه بي اشتها هستم و مرتب حالت ريفلاكس داوم و كلونزكوپي و إندوسكوپي هم كردم موردي نبوده ولي انروز بعد از صبحانه كه كمي كره و مربا خوردم درد شديد در ناحيه زير دنده سمت راست احساسم ميكنم ، لطفا راهنمايي كنيد

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی جهت بررسی کیسه صفرا از نظر سنگ و کبد انجام شود

      پاسخ
  • سلام ببخشید من بعضی وقتا وسط سینه هام سنگینی میکنه ی جوریه که نفس کشیدنم برام سخت میشه به نظرتون نشان از پر شدن کیسه صفراوی است‌‌‌؟

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید تا علل دیگر نیز بررسی شوند
      جهت بررسی به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ازساعت5درد شدیدی توناحیه شکم دارم متاسفانه سنگ صفرا قبلا داشتم والان خیلی بیقرارهستم

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز علایم و شرح حال شما کامل نیست
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام.خانم من درد درشانه راست به شدت دارد رنگ مدفوعش خاکستری است به شکم دست میزنند درد دارند ..چاق هستند و احساس بی حالی وفشار رو 16 دارند ..وچندی پیش موقع دستشوی کردند خون می آمد به رنگ قرمز روشن و حال قطع شده است…تیرئید پرکار داشتند ید خورند الان کم کار است ..لطفا راهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام
      ایشان باید آزمایش های کبدی و بیلی روبین انجام دهند
      جهت بررسی به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام مادر من قبلا کیس صفرا داشته
    الان علائم آن زمان دارد امکان داره دوباره کیس صفرا باشه

    پاسخ
    • سلام
      اگر قبلا عمل شده باید به متخصص جراحی حهت معاینه و سی تی اسکن مراجعه کنید
      اگر عمل نشده سونوگرافی مجدد جهت بررسی وضعیت انجام دهید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد
    من مشكلي دارم كه اميدوارم شما بتونيد راهنماييم كنيد
    كمي بعد از از ادرار احساس ميكنم چيزي از ناحيه ناف ميخاد به بيرون بياد درد بدي داره و همين باعث ميشه نگزارم تخليه كامل صورت بگيره واسه اين مدام هم به دستشويي نياز دارم
    چيزي كه متوجه شدم اين بود اگه به حالت دولا دستشويي كنم اين درد را ديگه ندارمممنون ميشم بهم كمك كنيد تا بترنم تو شرايط مناسب به دكتر مراجعه كنم الان امكانش مي

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    خسته نباشید
    من حدود بیست روز به خاطر اضطراب و دلشوره کرونا که شوهرم داشت و خودمم گفتن خفیف داری هیچی نمی خوردم اصلا اشتها نداشتم.بعدش خوب شد خیلی هم لاغر شدم چون واقعا هیچ گرسنه م نمیشه.
    مدتیه هر وقت پریودیم تموم میشه اشتهام خیلی کم میشه اصلا تمایل به خوردن غذا ندارم وقتی غذا میخورم خوبم ولی میل ندارم .صبح ها هم با حالت تهوع بیدار میشم پیش دو تا دکتر متخصص رفتم آزمایش دادم مینور هم هستم هر دوشون گفتن مشکلی نداری.همه چی نرماله گفتن دلیلش اضطرابه فقط قرص اسنترا تجویز کرد اونم شبی یک چهارم به مدت 10 شب.
    خسته شدم از این بی اشتهایی و تهوع صبحگاهی . صبح ها فقط مایع سفید تلخ از بالا میارم ولی در طول روز خوبم ولی خیلی با اشتها نیستم .
    من قبلا از عطاری قرص چاقی و اشتها آور خوردم خیلی خوب چاق شدم و وزنم خوب شد البته چند دوره ولی کم کم قطعش کردم ممکنه از عوارض اون قرصها باشه ؟ چون شنیدم کورتون توش میریزن ولی من گمون میکردم گیاهیه.
    ماه گذشته این حالتها پیش اومد دوبار به فاصله یک هفته آمپول نوروبیون زدم خوب شدم .ممکنه راهنماییم کنید چیکار کنم مثل گذشته بتونم غذا بخورم و این حالتهای تهوع صبح از بین بره

    پاسخ
  • سلام وقت شمابخیر خانم دکتر مدت دو روزمیشه نفخ زیاد همراه بادرد درقسمت چپ زیر قفسه سینه ازطرف پاهین قفسه دارم دلیلش چیه؟لطفا رهنمایی کنید. ممنون

    پاسخ
    • سلام مادر من تقریبا ۱ماه هرچی میخوایت بخوره شکم درد شدید داشت جوری که نزدیک ۲۰کیلو کاهش وزن داشت ولی به خاطر شرایط کرونا میگفت میترسم برم دکتر وبعداینکه تیروئید هم داره ایشون و ماه رمضان روزه رو کامل گرفتن و سرخود قرص رو مصرف نکردن ولی در مدتی که روزه میگرفتن درد شکمشون کاهش پیدا کرده بود و بعد از ماه رمضان حالت تهوع شدید دارن ولی بالا نمیارن الان بردم دکتر گفتن که کیسه صفرا به اندازه ۲۷ mmسنگ داره و سنگ ریزه
      الان باید پیش چه دکتری ببریم که مشکلشون حل بشه

      پاسخ
      • سلام
        به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید

      • سلام تب لرز بدن ودرد هر دو طرف شکم وزیر شکم سوزش ادرار و در در زیر قفسه سینه سمت چپ وگاز معد علتش چیست 38 سالم

      • سلام
        جهت ازمایش و کشت ادرار اقدام کنید
        ممکن است دچار عفونت ادرار شده باشید

  • سلام وقت بخیر من چند ماهیه مشکلات معده دارم سوزش شدید داشتم که بعد از اندوسکپی معلوم شد زخم معده است و الان چند وقتیه به شدت نفخ دارم حتی شبا تو خواب نفخ باعث میشه از خواب بیدار بشم ممکنه از صفرام باشه؟

    پاسخ
  • سلام صبحتون بخیر
    خانوم دکتر چند وقتی هست درد سر معده و تهوع دارم‌وچون ناراحتی معده دارم‌قرص مصرف میکنم اما حدود دو هفته هست که این درد خوب نمیشه و شبها و هنگام‌خواب سراغ من‌میاد طوریکه با تهوع و درد شدید بیدار میشم
    امکانش هست صفرا باشه؟

    پاسخ
  • سلام مادرم ۵۸سالشه کیسه صفراش باتوجه ب آزمایشات وسنوگرافی ام آرآی ک انجام داده سنگ داره هرازچندگاهی دردشدید درناحیه شکم سمت راست دارد ودکتر متخصص هم میگه باید عمل شه وعفونتم داره که میگن اول باید عفونتش قطع بشه تا عمل بشه هیچ دارویی براش تجویز نکردن واقعن نمیدونم باید چیکار کنیم دستتونو میبوسم یه راحلی برام بگین

    پاسخ
  • سلام خسته نباشین
    من 30 سالمه. یک روزه بالای معدم به سمت راست درد داره میگیره ول میکنه با فعالیت یکم بیشتر میشه به پشتمم میزنه خیلی کم
    ترسیدم از قلبم باشه رفتم دکتر عمومی داروی معده داد با سونوگرافی
    میخواستم بدونم چکار کنم متخصص قلب یا گوارش برم یا داخلی برم
    ممنونم لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      داروی پزشک را مصرف کنید
      در صورت عدم بهبود به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من سونوگرافی دادم و گفتن یک سنگ ۷ میلی در صفرام هست ایا خطر زیادی داره ؟؟ باید چیکار کنم؟؟

    پاسخ
  • کیسه صفرا مادرم را در آوردن.ده ماه بعد دوباره سنگ داشت بستری شد احتمال زیاد ercp هم کردند با قرص اورسوفار روزی 2 وپنتوپرازول مرخص شدیم یکبار دیگر هم تمدید کردن داروها رو منتهی روزی 1عدد 3 ماه خورد درد پشت گرفت قطع کرده بازم اورسوفار از داروخانه بخره یا نه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد دارند باید معاینه شوند به متخصص داخلی مراجعه کنید
      در غیر اینصورت دارو برای یک ماه دیگر تکرار شود

      پاسخ
  • با سلام
    مامانم 52سال داره چند وقتی هست ک احساس درد در ناحیه شکم دارن،دردشون یک جا نیست همش جا ب جا میشه مثلا زیر شکم،قسمت چپ شکم،قسمت راست شکم،هر موقع یه جا ،احساس گاز گرفتی،ضعف و نفخ در معده و سنگینی کتف بعد از غذا خوردن دارن و تنها با خوابیدن، مقداری بهبود پیدا میکنن،ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام مادرم سنگ صفرا داره دکتر گفت سنگ ریزه است ولی هر چیز می خوره شکم درد می گیره باد چکار کنه

      پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      باید معاینه شوند میتواند رفلاکس باشد اما نیاز به معاینه دارد
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام علت درد بین دوکتف کمی متمایل به چپ چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید
      دلایلی همچون اسپاسم عضلانی،درد معده،درد قلبی و…مطرح است
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام .خسته نباشید. من حدود 20 روزه عمل کیسه صفرا انجام داده ام مرتب حالت تهوع واسهال دارم .آیا به دلیل عمل صفرا است.سوال دیگه هم داشتم .من قرص پنتو پرازول استفاده می کنم .دکترازمایش خون برای میکروب معده نوشته .می خواستم بدونم با وجود مصرف این قرص می توانم آزمایش را انجام بدم . ممنونم .

    پاسخ
  • سلام وقت شما به خیر مدت 20 رور عمل لاپروسکو پی کیسه صفرا انجام داده ام ولی مرتب حالت تهوع واسهال دارم . آیا ممکن است برای عمل باشد .در ضمن دکتر برای میکروب معده آزمایش خون یرا م نوشته ومن الان قرص پنتوپرازول استفاده می کنم .می خواستم با مصرف این قرص میتوانم آرمایش انجام بدم .ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      خیر ۲ الی ۳ هفته قبل از آزمایش باید قطع شود

      پاسخ
  • سلام .وقت بخیر .من سنگ کیسه صفرا دارم .حدود ۸ میلی متر .در سونو گرافی نشان داده .دکتر جراح هم رفتم گفتند باید عمل کنید .به خاطر کرونا ترسیدم و نرفتم بیمارستان .درد زیر دنده سمت راست و انتقال به پشت بین دو کتف هم دارم .ولی این درد مقطعی هست و خوب میشه .البته بعد از عید تا قبل از عید دفعات این درد بیشتر شده .ناراحتی فشار خون ارثی هم دارم و قرص فشار میخورم .چه صلاح میدانیدالان وقت عمل هست یا نه ..

    پاسخ
  • سلام دکتر بنده سه روز است که عمل سنگ کیسه صفرا داشتم .دچار نفخ شدید شده ام چیکار کنم؟

    پاسخ
  • سلام
    درد مربوط به کیسه صفرا در سمت راست و بالای شکم می باشد که می تواندبه پشت و شانه هم انتشار یابد
    اگر دچار چنین دردی هستید جهت معاینه و بررسی بیشتر به متخصص داخلی مراجعه کنید

    پاسخ
  • سلام
    من وقتی غذامی خورم کافیه فقط یه مقدارچرب باشه معده ام میپیچه وسروصدامیکنه واگه غذاچربترباشه ازسرسفره بایدبلندشم برم دستشویی واسهال میشم وکوچکترین غذای چرب ونمیتونم بخورم

    پاسخ
  • سلام. من خانم ۳۹ ساله هستم و چندین سال هست که درد در ناحیه بالای شکم و زیر قفسه سینه رو دارم .دو سال پیش سونو دادم و مشخص شد کیسه صفرام یک سنگ حدود ۱۶ میلی داره . الان که مجدد سونو دادم حداقل دو سنگ با قطر حدود ۲۲ میل مشاهده شده . اینروزا درد در ناحیه بالای شکم و زیر قفسه سینه زیاد آزارم میده . گرچه شدید نیست (قبلا دردای شدیدتری رو تجربه کردم )ولی مداومه . لطفن راهنمایی کنید با این شرایط برای عمل اقدام کنم یا اینکه میتونم صبر کنم؟ و اینکه آیا این دردها با برداشتن کیسه صفرا تموم میشه؟ ممنون از شما

    پاسخ
  • سلام…پسرم دوسال ونیم داره…کم اشتها ولاغر…خیلی کارهاکردم برااشتها ولی موقتی بود…یه کارشناس طب سنتی گفت مزاجش صفراویه…ورژیم خاصی داد…دوهفته است که بعدازغذا میگه دلم درد میکنه…سمت راست…گاهی اوقات هم حالت تهوع هم داره…رنگ صورتش خیلی کم زرد می زنه….البته کم خونی هم داره….وبه لاکتوزگاوی حساسیت داره ودوهفته پیش براش شیرخشک پدیاشورگرفتم فقط دوروز دادم…معدش بهم ریخت..ومدفوعش شل شد…وبی اشتها…مراراهنمایی کنید…خیلی نگرانم نکنه مشکل صفراوی داشته باشه…ممنون

    پاسخ
    • سلام
      فرزند شما باید توسط متخصص اطفال معاینه شود

      پاسخ
  • سلام دوسال پیش سونوگرافی دادم گفتن سنگ کیسه صفرا دارم ولی هیچ گونه عوارضی نداشتم الان یه ماهی میشه بعدازغذاخوردن بخصوص تو وعده ی شام شکم درد وسوزش معده ی شدیدی پیدامیکنم فقط هم همینه یعنی هیچ گونه علایم دیگه ای مثل تب ولرز وتعریق واسهال وعلایم دیگه سنگ صفرا روندارم نظرتون چیه

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    وسط کمرم مقابل سینه ام درد شدیدی داره معمولا همیشه
    دکتر متخصص ستون فقرات هم رفتم گفتن مشکل از کمرت نیس
    بنظر شما میتونه سنگ صفرا باشه؟
    راهنمایی کنید مرسی

    پاسخ
    • سلام
      جهت معاینه به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام و خسته نباشی .من در قسمت سمت راست زیر دنده چهار انگشت مونده به جناق سینه درد شدید دارم بعد از غذا شکمم ورم میکنه علتش چیه بخصوص شبها اذیت میشم چه دارویی مصرف کنم .با سپاس فروان

    پاسخ
    • سلام
      من۲۰ سالمه از اواسط اسفند ۹۸ احساس سنگینی روی قفسه سینه ودرد در قفسه سینه و پشت بین دو کتف دارم بعضی وقتها احساس سوزش هم میکنم
      متخصص قلب هم رفتم اکو و نوار دادم مشکلی از قلبم نبود قرص پنتو پرازول ۴۰ پوکساید ۵ و پروپرانول۴۰ برام تجویز کردن دارو هارا استفاده کردم ۱۰ روزی خوب بودم اما حالا دو روزه درد ها برگشته و بیشتر هم شده دو دفعه هم با تپش قلب و این درد ها از خواب پریدم.گاهی اوقات باد گلوی خفیفی هم میزنم .ممکنه مشکل از معده یا مری باشه و لازم باشه اندوسکپی انجام بدم.

      پاسخ
  • سلام من بعد از آزمایش مشخص شد که مقداری ماده ای به نام اگزالات دارم و درد شکم در سمت راست دارم

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شکم و درصورت نیاز سونوگرافی انجام شود
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام، از خیلی وقت پیش ها هراز گاهی بعد اینکه چند دقیقه شروع میکنم به غذا خوردن یه درد شدید وحالت ضربه ای میاد سراغم یعنی ۵ دقیقه ای طول میکشه و هی شدت دردش کم وخیلی زیاد میشه وبعد تمام میشه این درد دربالای ناف یعنی معده هستش،حالا جدیدا این مشکل بیشتر شده وزیاد اینطوری میشم و نفخ شکم هم زیاد دارم وهمینطور گاهی اوقات اسهال، ممنون میشم راهنمای کنید؟؟؟

    پاسخ
  • سلام من ۴۳ سالمه. یک سال پیش سنگ ضفرای ۱۸ میلیمتری وکبد گرید ۲ داشتم . ولی عمل نکردم. هر وقت فعالیتی داشتم با هر نفس احساس درد میکردم حالا که دوباره رفتم سونو دادم سنگم ۲۱ میل شده و کبد گرید ۲.
    درد د پشت بین دو کتف و کمر و گردن هم دارم. و چند روزی هم میشه که درد در زیر دنده طرف چپ هم دارم . آیا این درد زیز دنده طرف چپ هم که به هر نفس درد داره از صفرا هست؟ دکتر گفته عمل کن ولی تو ای شرایط کرونا الان واقعا وقت عمل من رسیده؟

    پاسخ
  • با سلام. وقت بخیر. خواهر من ۵۵ سال دارند ایشان دچار سنگ کیسه صفرا هستند و زیر نظر پزشک دارو مصرف میکنند. مدتی است که سردرد شدی بخصوص یک طرف سر دارند و رنگ پریده میشوند فشارشان ۱۱ روی ۶ بعد از خوردن عسل و کمی نمک. سردردشان همراه با بروز اسهال است البته ایشان آب هم زیاد میخورند تا جایی که میتوانند بخاطر کم آبی اسهال. برای ایشان عسل خالص گرفته ایم که وقتی افت فشار دارند مصرف کنند.
    آزمایش خون دادند کم خونی ندارد و ضربان قلب ۸۰ است. خودشان فکر میکنند غذا ی سرد باعث مشکلشان میشود مثل هندوانه البته پوست خسلس سفید دارند و طبعشان سرد هست و البته دارچین با سیب یا عسل میخورند ولی چون سنگ صفرا دارند گرمی زیاد هم نمیتوانند مصرف کنند. البته آقای دکتر لنکرانی هم به ایشان پنتوپرامید تجویز کردند.
    آلندرونیت برای پوکی مصرف میکنند به تجویز پزشک جمعه ها.
    اورسوگارد برای صفرا یکی صبح یکی شب که میگویند وقتی سردرد میگیرند این را میخورند بدتر میشوند و بخاطر همین سردرد دارند نمیخورند.
    کبدشان سالم است و آزمایش خون کم خونی یا مشکلی را نشان نمیدهد.
    ولی سردرد دایم با این علامت اسهال ایشان و خانواده را کلافه کرده.
    دکتر فولات یا ب ۱۲ تجویز نکردند به ایشان. شاید واقعا کمبود این ویتامین هاست. بهرحال نمیدانیم چکار کنیم.
    پیشاپیش از راهنمایی شما سپاسگزاریم.

    پاسخ
    • سلام
      جهت سردرد عللی همچون میگرن مطرح است.جهت معاینه به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید

      پاسخ
  • باعرض سلام من چند روزه گشنه ام میشه ولی همینکه یک لقمه غذا میخورم دچار تنگ نفسی شدید میشم و احساس میکنم قفسه سینه ام پر هوا شده و درد شدید میکنن و احساس سوزش تو قفسه سینه دارم میشه علتشو بگین اینجوری پیش بره نمیتونم اصلا غذا بخورم

    پاسخ
    • سلام ،،،خانمی ۳۴ساله هستم..ازدیشب زیردنده چپم شدیدادردگرفته.عصراون روز آش خوردم ممکنه‌ازاون باشه.،،اخه این دردمیپیچید سمت چپ شکمم و به ران پای چپم هم دردمیگرفت.دردش شدید میشه بگید چکارباید انجام بدم ممنون میشم

      پاسخ
  • سلام من پارسال دچار دردصفری شدم رنگ پوستم وچشمهام زردشده بود رفتم دکتر حل شد الان دوروز همون دردو دارم لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      جهت سونوگرافی از کیسه صفرا و مجاری صفراوی اقدام کنید

      پاسخ
  • سلام پهلوی چپم تا زیر دنده درد میکنه از چیه ممکنه از صفرا باشه؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      خیر؛ممکن است مربوط به سنگ کلیه،دردهای عضلانی و … باشد
      جهت معاینه و سونوگرافی به متخصص داخلی مراجعه شود

      پاسخ
  • سلام وخسته نباشید.من دوروز پیش درد شدیدی در ناحیه شکم حدود پنج انگشت بالاتر از ناف داشتم همراه با تب ولرز.طوری که با دراز کشیدن زیاد میشد.الان با مصرف قرص سرماخوردگی تب ولرزم ازبین رفته ولی درد خیلی خیلی کمی در همون ناحیه شکم دارم.ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام
      اگر در حال حاضر علامتی همچون تب و لرز و درد بدن و تهوع و درد شدید ندارید اقدام خاصی نیاز نیست

      پاسخ
  • سلام و عرض خسته نباشید
    مادر من 50سال دارد و وزن ایشان80کیلو است،
    سمت راست شکمش و همون سمت از پشت کمرش دردی احساس میکنن و احساس میکنن ی چیزی نگه داشته و نمیزاره خوب کار کنه.نفس عمیق نمیتونه بکشه و تب و عرق زیاد میکنن و این موضوع بعضی باعث میشه از خواب بیدار شوند و داخل دهانشونم تلخ میشه و سرشونم خیلی درد میکنه…
    خانوم دکتر بنظرتون نشانه چیه این علائم…
    ممنون و سپاس از زحماتتون❤

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      با توجه به تب و تعریق نیاز به معاینه حضوری است.به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • چرا افرادی که ناراحتی کیسه صفرا دارند درد شانه دارند؟

    پاسخ
    • سلام
      وقت بخیر
      طاعات قبول
      بنده گاهی اوقات بعد از مصرف غذاهایی که مقدار تندی و چربی آن بیش از حد معمول هست ، دچار سوزش سر دل ، درد بالای شکم و سر و صدای دستگاه گوارش میشم و نهایتاً دفع شل و اسهال مانند همراه با سوزش مقعد دارم ، و مدفوع بشکلی هست که بعد شستشوی سنگ توالت لکه هایی چون چربی باقی میمونه که به راحتی شسته نمیشن . و در ضمن یک مرتبه کولونوسکوپی هم انجام دادم که متخصص محترم فرمودن مشکل خاص روده‌ای مشاهده نشده . به نظر شما ممکن است مشکل کیسه صفرا باشد ؟
      در ضمن بنده استرسی هم هستم که در زمان اوج گرفتن استرس هم این اتفاق برایم میفتد !!!

      پاسخ
      • سلام
        دوست عزیز
        آزمایش مدفوع و بررسی از نظر چربی مدفوع بدهید
        اگر نرمال بود بعید است مشکل خاصی وجود داشته باشد

      • سلام من پنج ماه عمل سزارین داشتم بعد دردشدیدگرفتم سنگ توی مرجان گیرکرده بود بستری شدم الان دوماه میگذره درد ندارم سونوگنه کردم گفتن شن های ریزی داری دکترم قرص اورسوفارداده مصرف کنم آیا ممکنه باز سنگ توی صفرام گیرکنه

      • سلام
        مصرف کنین دارو رو و غذای چرب و سنگینم نخورین اما ممکن درمان کامل صورت نگیره، باید زیر نظر پزشکتون باشین

  • باعرض سلام من به علت درد و خشکی کتف ها و پشتم به متخصص داخلی مراجعه کردم ازمایش هلیکوباکترم مثبت بود و اندوسکوپی انجام ندادم علایمم هم فقط درد کتف هستش یک دوره ۳ دارویی و یک دوره ۴ دارویی انتی بیوتیک مصرف کردم دردش کم شده ولی کامل از بین نمیره بعد غذا زیاد میشه چند وقت پیش به فوق تخصص گوارش مراجعه کردم فقط به مدت ۱ماه لانسوپرازول تجویز کرد و گفت ۱ماه دیگ دوباره مراجعه کن .سوالم این بود که ممکنه هنوز عفونت وجود داشته باشه؟ یا ممکنه سنگ صفرا باشه چون فوق تخصص ابتدا به سنگ یکم شک پیدا کردیا ممکنه زخم معده باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      میتوان جهت اطمینان از ریشه کن شدن هلیکوباکتر تست تنفسی اوره بدهید
      جهت سونوگرافی از کبد و کیسه صفرا و مجاری صفراوی اقدام کنید

      پاسخ