بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • سلام ، يدفعه درد شديد شكم داشتم و فقط سمت راسته نافم درد ميكرد احساس ميكنم سفت تر شده نسبت به سمت چپ ناف ، دردش تيز و شديد بود حالت تير كشيدن ، به سمت كمرم تا وسط شونهام ميكشيد توي نفس عميق كشيدن و تكان خوردن ! تقريبا يك ساعتو نيمه ادامه داره البته نه به شدت اوليه .(يبوست هم نيستم ) ممنون ميشم راهنماييم كنيد

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه می باشد
      به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • چند ماهی هست که بعد از رژیم و خوردن مقداری کپسول برای کاهش وزن الان دارای مشکلی شدم ک بعد از خوردن غذا انگار معده و رودهام کار خودشونو ب خوبی انجام نمیدن سونوگرافیو اندوسکوپی هم رفتم فقط گفتن میکروبی هستش معدت بعد از غذا خوردن هر از چند گاه بالا می اورم‌
    ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر در اندوسکوپی هلیکوباکتر پیلوری تشخیص داده شده است
      باید درمان ان صورت گیرد

      پاسخ
  • سلام من خانمی ۴۵ ساله هستم ودرسنوگرافی شش ماه پیش سنگ کیسه صفرای ۱۸ میلی دارم وسه ماهی هست که هرروز ترش میکنم وزمان ترش کردن احساس گرفتگی در گلویم دارم واروغ هم زیاد میزنم واشتها به غذا هم ندارم ممکنه که این مشکلات گوارشی به خاطر سنگ کیسه صفرام باشه چون سه سال پیش که متوجه سنگ کیسه صفرام شدم سنگم دقیقا یک سانت بود ولی همین شش ماه پیش که سنوگرافی رفتم ۱۸ میل وبزرگتر شده بود
    ضمنا درد خیلی کموبعضی وقتها در قسمت کیسه صفرا دارم یعنی وقتی که غذاهای چرب ویاسوسیس میخورم میخورم ولی انچنان دردی نیست لطفا راهنماییم کنید متشکرم

    پاسخ
  • سلام دکتر
    از حدودا ۲ سال پیش دردی درناحیه شکم سمت چپ زیر سر دنده داشتم که گاهی برایم ازاردهنده بود وگاهی هیچ دردی نداشت ولی ۳ماهی است که درد در تعداد روزهای بیشتری احساس میکنم . دکتر احساس میکنم زیز دنده ام باد کرده ،دست میزنم هیچ چیزی نیست و اخیرا انگار سوزنی زیر دنده ام هس میکنم که این مسله بسیار ازارم میدهد
    لطفا مرا راهنمایی کنید که چکار کنم .
    دانش ۴۹ ساله

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به سابقه ۲ ساله درد، لازم است معاینه شوید و سونوگرافی از شکم انجام شود
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
      • سپاسگزارم دکتر

      • ??

  • سلام من مرد 38 سالمه حدود یک ماه هست که در ناحیه ی شکم زیر دنده هام درد میکنه که دردش هم به پشت کمرم سمت راست هم میزنه که با خوردن غذا شدید تر میشه و نفخ هم دارم لطفا راهنمایی کنید چکار کنم و چطور درمانش کنم

    پاسخ
  • سلام
    از دیروز صبح بطور ناگهانی یه قسمت دایره‌ای شکل از شکمم دقیقا زیر سینه راستم بین دنده‌ها درد میکنه. ابتدا دردش فقط هنگام سرفه بود اما الان به قدری زیاد شده که بصورت خفیف هنگام نفس کشیدن هم حس میشه. با تکون خوردن درد شدیدتر حس میشه. به قدری درد دارم که نمیتونم سرفه کنم. اینم بگم که اول اسفند سرماخوردم. بعد از مراجعه به پزشک بیماریم بهبود پیدا کرد اما سرفه‌های خشک همچنان باقی مونده. بعد چهل روز سرفه‌های خشک به سرفه‌های خلط‌دار تبدیل شدن.

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه صورت گیرد
      اگر سوزش به همراه درد در یک محل با محدوده مشخص باشد میتواند علایم شروع زونا باشد
      اگر درد بسیار شدید است معاینه و سونوگرافی از جهت سنگ صفرا هم انجام شود

      پاسخ
  • سلام، وقتتون بخير.
    پدرم به خاطر درد شديد شكمي و كاهش وزن كه داشتن، براي تشخيص بيماري تمام چك اپ هاي لازم رو انجام دادن، آندوسكوپي،كولونوسكوپي و ازمايش هاي ديگه، توي هيچ كدوم نشانه اي از بيماري نداشتن، با اين حال بعد از چند وقت كه دردشون ساكت شده بود، ٣ روزه كه اين درد شكمي شروع شده، عرق سرد، بي حالي، رنگ پريدگي، تهوع و استفراغ.
    سوالي كه از خدمتتون داشتم اينه كه توي ازمايشها بيلي روبين ايشون ٠.٢٧ نشون داده شده، به نظر شما از حد نرمال كمتر يا زياد تره؟ يا با اين اوصاف امكان سنگ كيسه صفري وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام
      یک سی تی اسکن کامل شکم و لگن انجام شو
      سنگ کیسه صفرا با سونوگرافی معلوم‌میشود
      میزان بیلی روبین نرمال است

      پاسخ
  • سلام من چند روزی درد بالای شکم داشتم امروز رفتم سونوگرافی گفت کیسه صفرات سنگ دار شده باید بری بیمارستان عمل کنی. با توجه به شرایط فعلی اگر نرم خطر خاصی هم داره

    پاسخ
    • سلام
      جهت بررسی سونوگرافی و مشاوره با متخصص جراحی میتوانید از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص جراحی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام و روز خوش چند ماه پیش به خاطر درد شدید در شکم که باعث درد شدید در پشتم میشد به دکتر مراجعه کردم و تشخیص ایشون ناراحتی معده بود چهار ماهه که دارم lanzo-lactol و سربت تقویت معده میخورم اما دوباره پنج روزه که درد خیلی شدیدی در ناحیه ی سکم همراه با تهوع شدید که درد به پشتم منتقل میشه شدمداروهای معده هیچ کدوم آرومم نمی کنه ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
  • سلام
    من ۸ سالی میشه سنگ صفرا دارم حدود۲۷ میلی در اخرین سنوگرافی که ۲ ماه پیش انجام دادم نشان داد و الان خیلی نارحتم میکنه بطوری که شبها خیلی کم میخوابم وهمیشه درد وحالت سرگیجه تحوع واستفراق هنگام خواب دارم شکمم قصمت راست ورم زیادی کرده ایا در این شرایط باید به پزشک جراح مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام
      میتوانید از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص جراحی استفاده کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام و احترام
    مادرم ۸۲ ساله هستن و سالهاست یک سنگ در کیسه صفراشون هست اما هرگز مشکلی از این بابت نداشتند اما حدود ۴۰ روز هست که بیشتر اوقات حالت تهوع با بی اشتهایی و درد در سمت پهلوی چپ تا ستون فقرات دارند و دو روز گذشته این درد خیلی شدت یافته و مراجعه به مراکز درمانی به خاطر ترس از ابتلا ایشان به کرونا مشکل می باشد لطفا راهنمایی بفرمائید آیا درد سمت چپ هم میتواند به علت سنگ صفرا باشد؟یا به دنبال علل دیگری باید بود؟ و تحت شرایط کنونی کدام مرکز درمانی یا پزشک رو معرفی میکنید؟ بسیار سپاسگزار از راهنمایی شما

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز
      خیر دردپهلوی چپ ارتباطی به سنگ کیسه صفرا ندارد
      اما از نظر قلبی و سنگ کلیه و عفونت ادراری باید بررسی شوند
      ضمن رعایت نکات بهداشتی و ماسک و دستکش به متخصص داخلی در مطب خصوصی مراجعه کنید یا میتوانید جهت بررسی بیشتر علایم از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص داخلی استفاده کنید

      پاسخ
  • با سلام و تشکر
    من دختری ۳۷ ساله هستم ده روز هست که احساس درد در ناحیه شکم سمت راست پایین دارم نمیدونم کلیه میشه اونجا یا چیه. دردش به کمرم بیشتر راست میزنه.‌کل شبانه روز درد ندارم ولی هر روز مخصوصا شبها بیشتر.‌و موقع دستشویی رفتن بیشتر. بعضی ساعتها هم آروم میشه دردش. بخاطر شرایط مراکز درمانی بخاطر آلودگی به ویروس، جرات نکردم برم دکتر.
    به نظرتون مشکل چی میتونه باشه؟

    پاسخ
  • با سلام خانمی ۲۵ ساله هستم ببخشید درد سمت چپ زیرشکم به طوری که هم موقع راه رفتن نشستن خوابیدن ازاردهنده هست نشانه چی میتونه باشه…

    پاسخ
  • سلام مدتی است که دردی در زیر سینه راستم دقیقا بالای دو دنده پایینی احساس میکنم که زمان خوابیدن شدیدتر نیز میشود. ممکن است که به صفرا مربوط باشد. خانم هستم و42 ساله

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد به طور دایمی وجود دارد و با خوردن غذای چرب بدتر میشود
      سونوگرافی از کبد و مجاری صفراوی انجام شود

      پاسخ
  • سلام دردشکم درناحیه بالای ناف نزدیک دیافراگم دروسط قفسه سینه دارم درد مثل قولنج میماند هنگام راه رفتن یاخوابیدن به هر حالتی درد اوج میگیردولی بانشستن آرام میگیره ادرارم نارنجی رنگ ونسبتا تیره است نوارقلب گرفتم سالم بود عکس ریه گرفتم کمی عفونت داشت چون سیگار میکشم گفتند اثرات سیگار است آمپول رانیتیدین رو دکتر برام تجویز کرد شربتش رو هم میخورم ولی بد جوری درد دارم لطفا بگین چکارکنم خیلی درد دارم به خاطر کرونا میترسم دوباره برم بیمارستان

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به ادرار تیره جهت بررسی علل کبدی صفراوی حتما باید آزمایش آنزیم های کبدی و بیلی روبین خون و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی انجام دهید

      پاسخ
  • سلام .من یه هفتس غذا که میخورم احساس میونم در گلویم میماندو کمی بعد به پشت کتف چپم می اید.احساس میکنم چیزی انجا گیر کرده است

    پاسخ
  • بنده از علل های که فرمودین فقط مصرف قرص ضد بارداری کمتر از شش ماه رو دارم ممکنه مشکل کیسه صفرا داشته باشم؟
    درد زیادی پشت دنده قسمت راست دارم ولی دو روزه دارم به خاطر شرایط فعلی مراجعه کنم به پزشک؟!
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      علایم اصلی سنگ کیسه صفرا را ندارید
      در صورت بروز درد شدید و سایر علایم سونوگرافی انجام دهید

      پاسخ
  • سلام. امیدوارم خوب باشید.
    من خانمی ۳۸ ساله هستم.
    حدود ۵ سال پیش در سونوگرافی من که بخاطر درد به علت روده ی تحریم پذیر انجام شده بود سنگ کیسه صفرا دیده شد اما هیچ دردی در ناحیه کیسه صفرا نداشتم.
    دکتر گوارش تشخیص دادند که ۶ ماه بعد مجدد سونو رو تکرار کنم که ببینند زخامت کیسه صفرای من نگران کننده هست یا نه اما من نتونستم سونوگرافی بدم و تا امروز بعد از پنج سال هیچ دردی هم نداشتم اما امروز با سوزش خیلی کمی در ناحیه ی کیسه صفرا نگران شدم.
    خواستم بدونم آیا جای نگرانی هست و باید فوری مراجعه کنم یا اینکه اگر درد تکرار نشد یا جزئی بود جای نگرانی و پیگیری نیست.
    و اینکه آیا پیگیری ش واجب هست یا خیر و آیا با نشانه های من کلا نیاز به مراجعه هست یا خیر؟
    ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید.
    سپاس فراوان.

    پاسخ
    • سلام
      در حال حاضر نگرانی وجود ندارد
      در فرصت مناسب سونوگرافی کنید و پیگیری انجام دهید
      فعلا غذاهای چرب و سنگین مصرف نکنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر تشکر ویژه از پزشکان و کارشناسان محترم
    بنده سه ماه پیش به علت درد شدید و مراجعه به پزشک و طی ازمایشات و سونگرافی متوجه کبد چرب و سنگ صفرا شدم… دکتر بهم گفت باید کیسه صفرا باعمل جراحی خارج بشه………هزینه عمل را نزدیک به دو ونیم میلیون تومان گفت … این مبلغ برای من سخته
    ایا با دریافت دفترچه سلامت میتوانم با هزینه خیلی پایین عمل کنم …..
    مدتی که تکرار دردها بیشتر شده و رنگ سفیدی چشم وپوست صورتم زرد شده و همچنین رنگ ادرا م نارنجی شده….
    لطفا راهنمای کنید

    پاسخ
    • سلام
      بله با دفترچه بیمه سلامت در بیمارستان دولتی میتوانید جراحی کنید.از مرکز بهداشت منطقه خود سوال کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر . مادر من علائم سنگ صفرا رو دارن بجز زردی چشم و تب و لرز و بردیم سونوگرافی که کردن گفتن دوتا سنگ به اندازه ۵ میل ایجاد شده ، الان با این وضعیت کرونایی شما میگین برا عمل جراحی مراجعه کنیم یانه بادارو این چند روزو بگزرونیم ؟؟ و یه چیزی هس هیچی نمیخوره چند روزه .

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به وضعیت ایشان از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص جراحی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من ۳۵ سالمه و مدت هاست که رنگ مدفوع ام روشنه شاید چند ساله. رفتم پیش متخصص و فوق تخصص و آزمایش و سونوگرافی انجام دادم آنزیم کبدم بالا بود ولی سونو از شکم نرمال بود و بعد دو ماه و تکرار ازمایش آنزیم های کبدی نرمال شده . بعد از خوردن غذا سمت راستم قسمت فوقانی کمی تیر میکشه که بعد از چند ثانیه خوب میشه.نفخ هم دارم نمیدونم چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      حتما به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
      • باسلام
        مدت سه ماه است همیشه احساس سیری و نفخ شکم دارم یک دو بار هم از داروی طبیعی برای انسداد روده استفاده کردم بعضی وقتها هم نفسم سنگین میشود یکی از اشنایان میگفت من هم چنین علایمی داشتم سنگ صفرا داشتم
        مرد هستم ۳۷سال دارم ۹۴کیلو وزن دارم

  • سلام وقت بخیر من دو سال پیش عمل اسلبو کردم و کیسه صفرام چند تا سنگ ۹ میل داره و فقط بعضی مواقع من بیحال میشم و درد کمی در شکمم احساس میکنم و هیچ دارویی نمیخورم ایا مربدط به سنگ های من میشه این بی حالی و گاز شدید معده

    پاسخ
    • سلام مادرم سنگ کيسه صفراش چهارده ميلي است و درد و علايم آن را هم دارا ميباشد پنجاه و نه سالش است با توجه به وضعيت کرونا ميترسه عمل کنه ميخواستم بپرسم با اين شرايط ميتونه فعلا صبر کنه تا شرايط کرونا بهتر بشه؟ آيا فعلا عمل نشه خطرناک نيست ؟ چه کنيم ؟ ممنونم از شما

      پاسخ
      • سلام
        دوست گرامی جهت بررسی دقیق علایم و تکمیل شرح حال بهتر است از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص جراحی استفاده کنید

  • سلام مدت دوسال است گرفتار ذرد خفیف زیر دندهای راست شکم داشتم تمام متخصص داخلی رفتم اندوسکفی انجام دادم دکتر گفت زخم معده داری دارو داد چند مدتی خوب شدم دوباره همان حالت دارم دردم شدیدتر شده درد تا شانه دست راست وپشت کمرم درهمین قسمت درد وحالت سوزش وتهوع دارم معده خالی هم باشد تمام این مشکل دارم دو هفته است شدید تر شده دراین قسمت بدنم گرم میشود لطفان راهنمایی کنید

    پاسخ
  • سلام
    من حدود ۱۰ روز است که درد کمی در ناحیه شکم دارم ولی به شدت احساس ضعف شدیدو فشار خونم بالا میره و خیلی بی اشتها هم شدم
    ایا باتوجه به عدم درد در قسمتهای ذکر شده امکان داشتن سنگ صفرا را دارد؟
    و با توجه به نبود دکتر در این روزها میتوانم به سونوگرافی مراجعه و بخواهم که از صفرای من سونو انجام شود؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد در قسمت بالا و راست شکم است میتواند سنگ صفرا باشد
      دل درد و بی اشتهایی علل مختلفی دارد که نیاز به بررسی بیشتر است جهت مشاوره بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با متخصص داخلی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام ،
    من تمام علائم را دارم ، چند مرتبه سونو گرافی رفته ام ،همه گفته اند پر از سنگ است ،
    الان دردم زود زود میگیرد ، حداقل روزی یک مرتبه درد دارم ، هر دفعه درد میگیره ،۳ یا ۴ لیوان پشت سر هم آب میخورم ، کاملا دردم از بین میرود،
    آیا راه حلی غیر از جراحی وجود دارد؟
    با تشکر

    پاسخ
  • سلام
    حالت تهوع دارم ولی بالا نمیارم.سردلم درد میکنه ومیزنه به کتف سمت راستم. انگاری ضعف معده دارم ولی گشنم نیست. بدنم خیلی بیحاله. یهویی بدنم گر میگیره ونفس کم میارم. اداررم چند روزیه زرد رنگ شده.چند سال پیش دکتر گفت سنگ کیسه صفرا داری میتونه از اون باشه. فعلا تو این وضعیت بیمارستان هم نمیتونم برم لطفا راهنماییم کنید
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید است باید سونو مجدد و آزمایش انجام شود.در مواردی جراحی فوری باید انجام شود

      پاسخ
  • سلام
    من چند سالی میشه که در قسمت راست بالای شکمم بالاتر از ناف درد دارم به صورت تیر کشیدن اما فقط چند روز در هر ماه این درد رو احساس میکنم دلیلش چیه؟ مربوط به کیسه ی صفراست؟

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام مدت یک هفته است که حین یا بعد از غذا خوردن دچار دلدرد میشوم و زیر قفسه ی سینه م درد زیادی داره در صورت خوابیدن به پهلوی چپ درد غیر قابل تحمل میشه و به سمت چپ کل بدنم و در ناحیه کتف چپ خیلی زیاد میشه لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام
    همسر بنده بعد از زایمان و در حال شیر دهی ۳ ماهه نوزاد الان دو ۳ روزه دچار درد در ناحیه بالای کمر سمت راست تا پایین و انتشار درد به سمت زیر قفسه سینه و معده میشه به دکتر مراجعه کردیم درمان دارویی مسکن و پماد نتیجه بخش نبود لطفا راهنمایی بفرمائید

    پاسخ
  • سلام مدتهاست اگر به پهلوی چپ بخوابم درد بسیار بد و غیر قابل تحملی سمت چپ بدنم بویژه زیر جناغ سینه م و کتف چپم رو میگیره این درد به مدت یک هفته با معده درد حین و بعد از خوردن غذا همراه شده .لطفا راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • سلام
    از سه ماه پیش درد معده و شکم داشتم
    ۲۰ روز پیش سونوگرافی دادم
    سنگ ۱۹ میلی متری صفرا نشون داد
    بعلاوه التهاب شدید آپاندیس
    فورا آپاندیسم را عمل کردند و گفتند درد مربوط به سنگ نیست چون در عین ۲۰ میلیمتری بودن سنگ ، دهانه ی کیسه صفرا را مسدود نکرده . علاوه بر این دکتر گفت دو عمل آپاندیس و سنگ صفرا را همزمان نمیشه انجام داد و بعد از بحران کرونا مراجعه کنم.
    طی این ۲۰ روز که آپاندیس را عمل کردم با وجود خوردن دارو متاسفانه ۷مون دردهای قبل رو دارم :
    فرقی نمیکنه گرسنه باشم یا سیر
    هنگام گرسنگی و موقع سیری ، روزی ده بیست بارگرفتار معده درد هستم.
    درد به صورت چنگ زدن معده بین ناف تاجناغ به قطر ۱۵سانت .
    البته هیچ وقت ترش نمیکنم . معمولا تهوع هم دارم
    روزی دو سه بار هم وقتی دست و صورت می‌شورم چند دقیقه لرز میگیرم و زیر ناخن هام کبود رنگ میشه و دوباره عادی میشه.
    تست های
    CBC , ESR , FBS, Creatinin. Colestrol
    همگی نرمال هستند . فشار خونم نرمال ۱۲
    بیست روزه این داروها رو میخورم که هیچ تاثیری نداشته :
    پنتوپرازول : یک ساعت قبل از صبحانه
    کلیدینیوم سی : نیم ساعت قبل غذا
    رانیتیدین : نیم ساعت بعد از غذا
    متوکلوپرامید : در صورت تهوع
    شربت آلومینیوم MGS یک قاشق نیم ساعت بعد غذا

    درد امانم را بریده
    خواهش میکنم تا وضع بیمارستانها عادی بشه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      دوست گرامی با توجه به داروهای مصرفی و شدت درد باید آندوسکوپی جهت بررسی وجود زخم انجام شود.میتوانید از سامانه ویزیت تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت‌مشاوره با فوق تخصص گوارش یا متخصص داخلی استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام
    چندروزه پوست سمت راست شکمم نزدیک نافم میسوزه وانگارازداخل آبجوش ریخته شده وبا سرفه کردن خیلی بیشتر میشه
    دلیلش چیه؟لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر در چند روز بثورات پوستی و جوش و تاول ریز در سطح پوست دیده شود زونا مطرح است

      پاسخ
  • با سلام
    حدود دو هفته هست که در قسمت سر معده احساس سنگینی و حالت سنگ شدن دارم.داخل شکمم هم احساس پیچش و ی خالت بدی هست انگار جوارحم میخوان از هم باز بشن از داخل.
    مرقع حرف زدن در جمله های طولانی نفس کم میارم
    چن روزه داروهای معده بر اساس تحریز پزشک استفاده میکنم.
    بهبود مختصر بوده و هنوز حالتام پابرحان.چه کازی انجلم بدم؟

    پاسخ
    • سلام؛حدود یک ماه پیش به دلیل دردمعده به پزشک مراجعه کردم اما نسخه ای ک داده بود تاثیری نداشت.بطورکامل بی اشتها شده ام وسریع احساس سیری میکنم وحالت تهوع دارم.گاهی اوقات پشتم دردمیگیره.گاهی احساس بی حالی وکسلی دارم.دچاریبوست شدم ورنگ مدفوعم روشن است.و وقتی مقداری فعالیت میکنم احساس خستگی وتنگی نفس میکنم

      پاسخ
      • سلام
        آزمایش آنزیم های کبدی و بیلی روبین چک شود
        بهتر است جهت بررسی به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید

  • باسلام من الان از 20اسفند معدم متورم میشه بیشتر طرف چپم است فشارم بالا میره تنگه نفس میشم البته قبلا هم معده درد داشتم داشتم یه وقتایم فشارم بالا میرفت ولی از اون که شنیدم خواهرم کرونا گرفته اینجوری شدم آزمایش کرونا دادم عکس ریه انداختم مشکلی نداشتم خیلی هم استرسی هستم لطف کنید راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
  • با سلام و خسته نباشید
    مامانم نصف ‌شب دردش از پهلوها شروع و بعد به پشتش زد و هر چی مالش و ماساژ دادیم بدتر شد. احتمال داره مربوط به کیسه صفرا باشه؟
    باتشکر

    پاسخ
    • سلام
      درد قسمت فوقانی شکم در سمت راست به نفع کیسه صفراست
      درد هر دو پهلو نیاز به معاینه دارد

      پاسخ
  • باسلام وخسته نباشید من مدت هاس از درد ناحیه چپ زیر قفسه سینه رنج میبرم دکتر چند بار رفتم کبد و کلیه هم درست بود تو سونوگرافی فقط دکتر گفت از معده ات هست هلیکوباکتری دارد دارو تجویز کرد بعد چکاپ رفتم هلیکوباکتری رفع شده بود باز درد دارم مشخص نیس رفتم یک بارم گفتن نافت افتاد بردم ۳جلسه انداختن ولی باز درد هنوز دارم لطفا کمک کنید برای بهبودی ممنونم

    پاسخ
  • سلام
    تقریبا دو روزی ميشه که حالت تهوع و درد شدید بالای شکم دارم که قطع و وصل ميشه درد
    درد از زیر جناغ شروع ميشه و نیمه بالای شکممو درگیر میکنم و خیلی شدید هست و تا چند ثانیه طول میکشد تحرک زیاد دردو شدیدتر میکنه فقط وقتی دراز میکشم احساس میکنم درد کمتر ميشه
    اسهال و نفخ شدید هم دارم اما مقدار دفع کم هست و رنگ مدفوع زرد مایل به خاکستری شده و موقع درد احساس افت فشار و لرز پیدا میکنم

    پاسخ
  • با سلام چندین روز هست که بعد از غذا خوردن دهانم تلخ میشه و زبانم خشک، زیر دنده سمت راست دردی میاد و میره، بعضی وقتها هم سر گیجه دارم، خواستم ببینم برای صفرا هست؟ و راهش چیه فعلا طی کنیم تا بعد از کرونا به دکتر حضوری مراجعه کنم، مرسی

    پاسخ
  • سلام
    وقت بخير
    به خاطر درد خفيف و تقريبا هميشگي زير دنده راست سونو دادم تعداد ٥عدد سنگ صفرا ديده شد كه يكيش به قطر١٦ميليمتر در گردن كيسه صفرا ست جراح عمومي گفتند بايد جراحي كنم ولي فوق تخصص گوارش گفتند درد شما خفيف هست و مربوط به صفرا نيست مناسفانه دارو هم تاثيري نداشت و اين درد خفيف تقريبا هميشه با من هست ايا ميتونه از سنگ صفرا باشه و براي عمل اقدام كنم؟
    ممنون ميشم راهنمايي بفرماييد

    پاسخ
    • سلام
      بعید نیست درد به سنگ مربوط باشد
      با یک متخصص جراحی یا فوق تخصص گوارش دیگر مشورت کنید

      پاسخ
      • سلام من الاییم سنگ کیسه صفرا رادارم حالت تحوع ودرد وسط سینه وسوزش زیر دنده راست وگاهی دست راستم هم درد میگیره علاوه بر این عضی اوقات به تازگی زیر دنده چپ هم سوزش هست وزیر ناف طرف چپ هم درد میگیره سونونتونستم به خاطر کرونا برم لطفا راهنمایی کنید

  • سلام یک سوالی داشتم ممنون میشم پاسخ بدید، چند ماهی هست رفلاکس صفراوی دارم بعد از تجویز دکتر و مصرف دارو دو سه ماهی بدون درد بود سمت صفرام اما دوباره شروع به تیر کشیدن میکند و به سمت پهلو و پشت پهلوم در کمر احساس تیر کشیدن دارم درد شدیدی نیست قابل تحمله اما هروز احساسش میکنم و خسته کنندس بنظرتون امکان سنگ داشتن هست ؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است.بهتر است سونوگرافی کبد و کیسه صفرا انجام دهید

      پاسخ