بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • سلام
    ببخشید چند ساله سنگ صفرا دارم دقیقا از بارداری اولم دردهای شدیدش شروع شد بعد زایمان خیلی اذیت کننده بود
    تو بارداری دوم مشکلی نداشتم
    الان به توصیه طب سنتی سرکه انگبین مصرف کردم و دردی نداره فقط بعضی وقتا ی کم تیر میکشه
    میخوام بدونم بارداری تاثیری روی صفرا داره؟

    پاسخ
    • سلام
      بله بارداری ممکن سبب دردهای شدید و نیاز به جراحی باشه
      اگر قصد بارداری دارین، قبل از اقدام با متخصص” جراحی مشورت کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من یبوست دارم ایاخوده یبوست باعث دردکمروشانه ومهرهای فقرات میشه ممنون به سوالم جواب بدین

    پاسخ
    • سلام
      خیر یبوست همچین علایمی نمی دهد

      پاسخ
  • سلام من توی پهلو سمت راست و پشت پهلوم احساس گرفتگی و درد خفیف دارم گاهی اوقات این درد به دور نافم یا زیر شکم یا زیر قفسه سینم میره وقتی غذا می خورم معدم درد میگیره و ورم می کنه به شدت علائم دیگه ندارم میشه راهنماییم کنین

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالتون هم به ورم معده میخوره
      و هم از نظر سنگ صفرا باید بررسی شین
      برای معاینه به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • کیسه صفرام سنگ دارع میخواستم بدونم میشع ب غیراز عمل کردن سنگ و خارج کرد

    پاسخ
    • سلام
      اگر سنگ‌کوچیک باشه و درد و عفونت و افزایش انزیم کبدی نداشته باشین
      ممکن با داروی اورسو دئوکسی کولیک دفع بشه

      پاسخ
      • سلام، من 2ماه پیش سنگناک خوردم خوب شدم ولی الان 4روز درد دارم رفتم سونو میگه سنگ 20میلی داری الان مجدد میتونم سنگناک بخورم

      • سلام عزیز اگر درد شدید دارین هیچ دارویی موثر نیست

  • سلام خانوم دکتور
    چندماه درگیر زخم معده وعثنی عشر ومکروب هیکوباکتری و عفونت معده بودم طی ازمایشات مختلف یه سنگ ریزه داخل کیسه صفرا مشاهده شد، ازمایش MRCP بعدازمدتی انجام دادم جوابش نشون دادم متخصص گفت تصویر واضح نیس که ببینم سنگ ریزه کجا رفته منم بیخیال شدم فقط درگیر معده بودم شبو روز نداشتم تااینکه اپاندیسیت هم گرفتم وعمل جراحی کردم وخداروشکر خیلی حالم بهتر شده ولی غذای چرب که میخورم دلدرد و نفخ و کمی حالت تهوع میگیرم که سنو کردم گفتن کیسه صفرا لجنی شده
    از جراحی ۲ ماه میگزره ولی بیشتر اوقات نفخ و درد معده خیلی اذیتم میکنه
    ایا عمل جراحی لازم دارم؟؟؟، خودم مایلم جراحی بشم تا از شر کیسه خلاص شم

    پاسخ
    • سلام
      نفخ و درد معده نمیتونه به دلیل سنگ یا لجنی شدن صفرا باشه
      مجدد باید از نظر زخم و عفونت اچ پیلوری بررسی شین و به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    مدتیه زیر قفسه سینم سمت راست تیر میکشه .موقع غذا خوردن خیلی اذیت میکنه و محل درد رو میگیرم تا بتونم ی حرده بخورم دوره. لبم زده .و اکثرا گرمم هست .پدرمم سنگ صفرا داره .
    این مشکلم از کبده یا صفرا؟

    پاسخ
    • سلام
      میتونه به نفع التهاب معده یا سنگ صفرا باشه

      پاسخ
  • سلام،خسته نباشید
    حدود یک ماهه بعضی وقتا، دردی درسمت راست زیر دنده ها حس می کنم . زردی چشم ندارم ،تهوع و استفراغ و بی اشتهایی ندارم .
    از دکتر خواهشمندم راهنمایی بفرماین .

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد سمت راست و بالا هست بهتره سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۱۷ سالم هست و ۴ روز پیش دکتر تشخیص داد که سنگ کیسه صفرا دارم خیلی چشمام زرد هستن و بهم قرص داده گفت ۳ ماهه دیگه اگه گم نشه باید عمل کنم لطفت راهنمایی کنید خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش کم خونی و آنزیم کبدی و بیلی روبین بدهید

      پاسخ
      • سلام من چند ماه پیش عمل آپاندیس داشتم توی سونوگرافی که گرفتم دکترگفت سنگ کوچیک صفراداری الان چندروزه حالت تهوع دارم اشتهام کم شده وپشت پهلوی راستم وقتی میشینم بعضی وقتا درد میگیره میشه راهنمایی کنید چیه

  • من کلوسیستیت حاد دارم انتی بیوتیک مصرف کردم الان هم فعلا قرص سنگ شکن میخورم همجنان التهاب دارم دکتر گفته دوماه دیگه عمل میکنم سنگم 10میلیمتره به نظر شما خطر ناک نیس دوماه صبر کنم چون هنوز درد دارم خیلی شدید نیس ولی دارم

    پاسخ
    • سلام
      عفونتتون باید فروکش کنه و درد هم کم بشه و آنزیم های کبدی نرمال باشه
      اونوفت میشه صبر کرد

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر خسته نباشین،من حدود ده ساله امپرازول مصرف میکنم و انواع داروهای معده هم مصرف کردم اما بهبودی نداشتم،اگه امپرازول مصرف نکنم معدم بعد میکنه و یکسره اروق میزنم و ناشتا بالا میارم و اگه غذا بخورم یکسره سوزش معده و برگشت اسد دارم،فوق‌تخصص اندوسکوپی کرد گفتن دو سانت سر معدت گشاده و باید جراحی بشی و همه مشکلات ازونه!!خواستم ببینم به نظرتون صفرای من مشکل نداره؟!

    پاسخ
    • سلام مادر من دیابت داره انسولین استفاده میکنه هم نارنجی قبل وعده هایی غذایی و هم انسولین موقع خواب و همانژیوم کبدی هم دارن الان هم س صفرا دارن دکتر بهش گفته چون همانژیوم داره عمل خطر داره ولی یکی دبگه گفته بیخطر حالاما چکار کنیم به نظر سما خطرناکه؟؟؟

      پاسخ
    • سلام
      علایمتون به نفع همون ریفلاکس و اختلال دریچه معده هست
      درد صفراوی ، به شکل درد شدید و عود کننده سمت راست و بالای شکم هست

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر وقتتون بخیر من درد زیر قفسه سینه سمت راستم دارم ونفخ معده و کلسترول خونم هم بالایه بعضی وقتا موقع نفس کشیدنم یهویی پهلویه راستم درد خیلی شدیدی میگیره سفیدیه چشامم بعضی وقتا به زردی میزنه وی چیزی تقریبا ۲۰ ساله مشروب میخورم ایا از کیسه صفراست لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      باید ازمایش آنزیم‌کبدی و بیلی روبین و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

      پاسخ
  • سلام من چندروزه روزها کلیه دردم شب میشه معده درد میشم بیشتر دردم سمت راست بندم هستش سوزش معده هم دارم علایم سنگ صفرا نیستش

    پاسخ
    • سلام
      درد سمت راست و بالای شکم میتونه ناشی از سنگ باشه
      البته گاهی بر اساس علایم به تنهایی نمیشه افتراق داد درد معده و سنگ صفرا رو و نیاز هست سونوگرافی انجام شه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر .من الان سه ماهه گرفتار یه بیماری عجیب شدم توی معده ام میسوزه نه ازنوع سوزش ترش کردن انگار یه زخم که روش نمک بریزی انگار یکی چنگ میزنه شکمم سفت میشه خلاصه موندم چجوری درد رو توضیح بدم اندوسکوپی رفتم مشکلی نبود ولی خوب نشدم مثلا دوتا گردو که میخورم بدتر میشه وحالت تهوع دارم انگار تیغ میکشن داخل معده البته تا قسمت پایین شکم هم هست انگار مجرای ادراری یا شایدم روده باشه میشه لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      براتون هیچ دارویی تجویز نشده؟ چند سالتونه؟

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من الان پنج یا شش ماهی هست تو گلوم سنگ های سفید رنگی که اصطلاحا سنگ لوزه گفته میشه میبینم و بعضی وقتا با انگشتم درشون میارم و تا زگیا یکی دو بار هم ریفلاکس معده داشتم و یک بار هم سمت راست زیر قفسه ام درد کوچیک داشت به نظرتون به کیسه صفرا مربوط میشه ‌ . ممنون میشم بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      فعلا علایمتون مطرح کننده سنگ صفرا نیست
      اگر درد شدید یا مکرر در سمت راست و بالای شکم داشتین از نظر سنگ صفرا بررسی شین

      پاسخ
  • سلام
    آزمایش دادم، کلسترول 273, تری‌گلیسیرید 234
    Sgot33, sgpt65
    Mucus++
    C.R.P +
    سوزش معده دارم تا سمت چپ سینه و درد کتف و بازوی چپ
    قبلا سونو کبد و شکم رفتم کاملا نرمال بود
    الان من مشکل کبدی دارم؟؟ صفرا؟؟ یا چی؟؟

    پاسخ
    • سلام
      آنزیم کبدیتون کمی بالا هست میتونه بخاطر کبد چرب باشه
      چربی خونتون هم بالا هست
      درمان بستگی به سن شما داره اگر جوان هستین ورزش و رژیم غذایی کم چرب و کاهش وزن و تکرار ازمایش یک ماه دیگر
      برای درد ها هم باید به متخصص” قلب مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام روز خوش!
    بنده 36 سالمه، بعد زایمان سال99 سنگ صفرا دارم، ولی شش ماه یکبار میرم سونو دکترهای متعددی رفتم گفتن عمل کن، بعضه دکترها گفتن تحمل کن، ولی دردهای زیادی در کمرو شانه، الان لگن درد شدید دارم که نمیتونم بخوابم، وراه رفتن مشکل ساز شده، البته عمل ناف داشتم، گفتن نمیشه عمل کنم به نظرتون چکار کنم ممنونم؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد صفراوی عود کننده دارین باید عمل شین

      پاسخ
  • سلام ،من سونوگرافی کردم نوشته کیسه صفرا پرشده از سنگ های متعدد بزرگترینش 12.۵میلیمتره .آیا باید عمل کنم ؟راهه دیگه ای نداره؟

    پاسخ
    • سلام
      بله اگر علامت دارین درمان اصلی جراحیه

      پاسخ
  • سلام.ببخشین من پنج ساله دارم با اسید معدم میجنگم هنوز دکتری پیدا نکردم بتونه خوبم کنه یعنی یدونه دکتر نداریم بفهمه من چمه؟پرهیز میکنم بازم خوب نمیشه.معمولا نزدیک به وعده غذاییم بیشتر گاز معده دارم و اسید میاد بالا.بعضی وقتا با شیرین بیان خوبش کردم ولی یهو برمیگرده.تورو خدا من چکار کنم.دیگه مونده فقط هیچی نخورم ولی این لعنتی منو ول نمیکنه.الان دارم داروی سنتی مصرف میکنم ولی احساسم میگه اینم خوبم نمیکنه.به دکترایی سر زدم که مرده رو زنده کردن ولی نتونستن منو خوب کنند

    پاسخ
    • سلام
      در موارد شدید و مقاوم به درمان ریفلاکس که به داروها جواب نمیده،اول آندوسکوپی و بررسی فتق هیاتال و اچ‌پیلوری و درصورتی که بررسی ها خوب بود جراحی جهت درمان ریفلاکس انجام میشه
      به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    ۳۶ ساله هستم
    چندساله سنگ صفرا دارم
    چند ماه قبل علائم تهوع و خفگی و پری معده داشتم و کاهش اشتها حدود هشت کیلو وزن کم کردم
    دکتر پنتو پرازول و فاموتیدین دادن و گفتن کیسه صفرا باید عمل بشه
    ولی با این قرص ها خیلی حالم خوب شد;و سراغ عمل نرفتم
    الان مجدد بعد چند ماه علایم حس خفگی و کاهش اشتها دارم

    پاسخ
    • سلام
      به نظر پزشکتون عمل کنید
      اگر کاهش وزن دارین آندوسکوپی هم لازمه
      به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
      • سلام دکتر عزیز
        من ۳۴ سالمه، بچه شیر میدم
        حدود یک ماهه اول مشکل معده درد پیدا کردم و بعدش بدنبالش یه نقطه به اندازه پرتقال پشت کتف راستم به طور متمرکز درد میاد، دردش همیشگی نیست و گاهی جابجا میشه ولی آزار دهنده ست، وهمزمام درد شدید قفسه سینه و پشت قفسه سینه هم دارم، به پزشک مراجعه کردم تشخیص اولیه شون رفلاکس بود،اما گفتن برو سونو، سونو انجام دادم فقط کبدم چربه و یه همانژیوم ۳۶ در ۲۵ میلیمتری روی کبدمه
        گاهی اوقات که عصبی میشم بدترم، میشه بگید دلیل دردم چیه؟ ممکنه از صفرا باشه یا بخاطر کبده؟ بخدا دارم از نگرانی میمیرم

  • سلام وقت بخیر
    ببخشید من مشکلم اینه که نفخ زیاد میکنم و زور میزنم تا تخلیه بشه و معدم حس پری داره و گلوم هم همینطور. چندتا دکتر رفتم میگن احتمالا مال اسید معده هست. گاهی وقتا شکمم پر هست تپش قلب هم میگیرم . و حس میکنم بدنم تکون هم میخوره شکمم نبض میزنه. به نظرتون از چی میتونه باشه؟ قبلا چکاپ کامل دادم فقط یکم کبد چرب داشتم اونم لب مرز بود.

    پاسخ
    • سلام خانم دکتر مادر من حدود 76 سال سن داره صفراش دارای سنگهای متعدد 15تا18 میل هستش شکمشم ورم کرده ولی درد نداره چه توصیه می کنید

      پاسخ
      • سلام
        اگر التهاب در سنو و افزایش انزیم کبدی و زردی و درد ندارن میشه فعلا برای جراحی صبر کرد

    • سلام
      میتونه ریفلاکس اسید باشه منتها باید ۲ هفته دارو مصرف کنین مرتب
      مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و فاموتیدین بعد شام و ناهار
      و اگر خوب نشدین حتما بررسی از نظر اچ پیلوری و آندوسکوپی بشین
      بهتره به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام آقای دکتر ممنون میشم ار جواب سوالم رو بدهید من سونگرافی دادم گفتن که 18میلیمتر قشنگ صفرا دارم چکار باید بکنم

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد و افزایش انزیم کبدی، تهوع، یا زردی دارین جراحی کنید
      در صورتی که هیچ علایمی ندارین میشه صبر کرد

      پاسخ
      • سلام من درد ازقست پایین سینه هام وتا گردنم درد میکنه دردش آنقدر به میزنه به پشت سمت راستم وشونهرو گردنم و سرم به نظرتون مشکل من چیه آنقدر داروی معده استفادهکردم اصلا هیچ تغییری نکرده به نظرتون کیسه صفرا مشکل نداره

      • سلام
        بله ممکن باشه
        و باید بررسی شین حتما
        به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

  • سلام خانم دکتر روزتون بخیر
    بنده30 سالمه وحدود دوماه پیش یه درد شدیدی از زیرقفسه سینه و دلم بلند شد که رفتم دکتر و آزمایش و اینا گفتن میکروب معده داری و خوراکم کم شد و وزنم حدود 8کیلویی لاغر شدم بخاط ترس و استرس و کم غذا خوردن و بعد از مصرف داروها خوب بودم تا50روز بعدش دوباره اون درد شدید زیر قفسه سینم سمت راست ساعت 4صبح به مدت 5 یا6ساعت گرفت و رفتم آندوسکوپی ایناهم انجام دادم گفتن میکروب معدت خوب شده واگر باز درد داشتی بیا تا آندوسونوگرافی بشی البته سونو هم دادم و سنگ کیسه صفرا نداشتم…حالا بعد یه ماه باز یه درد خفیفی دارم از همون ناحیه ….بنظرتون چی میتونه باشه ؟آیا کیسه صفراست ؟اگرراهنمایی کنید ممنون میشم
    ببخشید طولانی صحبت کردم

    پاسخ
    • سلام
      سنگ صفرا با سونو مشخص میشه
      البته یوقتا سنگریزه ها یا سنگ های ریز که در مجرا گیر میکنن با سونو مشخص نمیشه

      پاسخ
      • سلام خسته نباشید
        من 24سالمه سوزش و ضعف معده دارم ترش میکنم نفخ دارم غذا تو معدم نمیمونه وقتی غذا میخورم سریع یا باید استفراغ کنم یا دستشویی مدفوع برم وقتی دو تا قاشق غذا میخورم انگار دوتا بشقاب برنج خوردم ب خاطر همین همش ضعف دارم ب حدی ک ب دست و پام میکشه نمیتونم از جام بلند بشم اشتها ندارم دو سال قرص آرامبخش مصرف کردم آندوسکوپی هم کردم دکتر گفته هیچ مشکلی نداری فقط اسید معدت بالاس

      • سلام‌خانم‌دکتر‌.من سنگ کیسه صفرا دارم 10و8میلی و سنگهای متعدی..شکم درد اینا ندارم ولی زیاد پشت گردنم وپشتم‌ووسط.دوتا شانه هام اینا درد دارن .وزن هم کم کردم …آیا اینا از کیسه صفرا خواهد بود یا یه مشکلی دیگه دارم..اندزگوپی.وآزمایش دادم اونا سالم در اومدن..

      • سلام
        سنگ صفرا درد شکمی میده که میتونه به پشت هم بزنه
        اما درد گردن نمیده
        بهتره از نظر ارتوپدی بررسی شین و به متخصص” ارتوپدی مراجعه کنید

      • سلام خانوم دکتر من صبح که بیدار میشم استرس دارم و مردم درد میکنه احساس پوچی می‌کنم میل جنسی هم کم شده از چی میتونه باشه

      • سلام
        با توجه به شرح حالتون افسردگی و اضطراب مطرحه دوست گرامی
        بهتره برای درمان به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید

  • سلام خانم دکتر خسته نباشید من در سونوگرافی در کیسه صفرا چهار تا سنگ ۱۷،۱۶,۹,۴میلی دیده شده چون بچه کوچیکه نمیخام فعلا عمل کنم ، گاهی وقت ها هم درد های شکم دارم آیا مشکلی پیش میاد کمی صبر کنم؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد دارین جراحی لازم
      برای ارزیابی دقیق وضعیتتون متخصص” جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من سنگ کلیه دارم ودر همراهش هم زخم معده ۴۱سالمه وهمه ساله هم معده هم کلیه هام درد میکرد اما طی دوماهه اخیر کلیه هام بیشتر از سابق درد میکرد تا اینکه الان ادرارم سیاه رنگه وکلیه هام ومعدم به حدی درد میکنه که طرف سمت راستم به کل درد میکنه چه از سینه کلیه دست پا وبیشتر از همه پشتم. مشکل از کلیه ام هست معده یاروده

    یا آیا امکان داره که مشکل از کیسه صفرام باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر ادرار تغییر رنگ داده اول باید از نظر کلیوی بررسی شین

      پاسخ
  • سلام ، من هرازگاهی سمت راسته شکمم دقیقا زیره دندم درد میکنه هرازگاهی هم معدم میسوزه حالت تهوع میگیرم و دوره چشامم زرد شده ، چن بارم سونو رفتم گفته سنگ صفرا نداریم الانم ک الانه هرازگاهی درد میکنه ، احتمال داره ک سونو نشون نداده باشع؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش آنزیم کبدی و بیلی روبین بدین
      سنگ در سونو دیده میشه اصولا مگر اینکه در مجرای صفراوی باشه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر.من مدام خلط دارم و سرگیجه شدید…خلط ها طوری هست که حالت تهوع بهم دست میده و میخام بالا بیارم!آیا مشکل صفرا دارم؟

    پاسخ
    • سلام
      بیشتر به نفع ریفلاکس معده یا سینوزیت مزمن هست

      پاسخ
  • سلام. روز بخیر. من سنگ های صفراوی زیادی دارم که بعضیاشون بزرگه. اما به هیچ عنوان کیسه صفرامو در نمیارم چون اصلا حوصله ی ضررهای بعدشو ندارم و دلم نمیخواد ریسک ابتلا به سرطان روده در من بالا بره.
    متاسفم که هنوز علم پزشکی به روشی دست پیدا نکرده که بشه سنگ صفرا رو خورد کرد و له کرد و بعد خارجش کرد.
    وقتی علم پزشکی نتونه چنین چیز ساده ای رو ابداع کنه پس نباید باور کرد که می تونه داروهای سرطان و ام اس و اینجور چیزا رو هم کشف کنه.
    اگر روشی غی از خارج کردن کیسه صفرا دارید، خوشحال میشیم بگید.

    پاسخ
  • سلام من 15 سالمه من 2 ماه پیش عمل آپاندیس انجام‌ دادم ک داخل سونو ام گفتن سنگ کیسه صفرا هم دارم ولی الان سمت راستم بالا درد میگیره و حالت تهوع دارم آیا سنگ صفرا هم نیاز به عمل داره ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      بله اگر درد دارین به متخصص” جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من یه هفته متوجه شدم دوتا سنگ ده م یازده م با تعدادی ریز درکیسه صفرا دارم هیچ علائمی ندارم ۲۹ سالمه البته قرص الدی شش سال استفاده کردم به نظرتون نیاز به جراحی برداشت کیسه صفرام دارم؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر علایمی ندارین و انزیم کبدی خوبه فعلا میشه جراحی نکرد

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر نزدیک یک ماه هست که فهمیدم سنگ ریزهای زیادی داخل کیسه صفرا دارم ودکتر تاریخ عمل رو داده ۲۹ اذر ایا تا اون تاریخ مشکلی پیش نمیاید درد هم دوهفته الی سه هفته یک بار دارم به نظر شما تا تاریخ عمل بمانم یا پزشکم را عوض کنم وزود عمل کنم ممنون از شما

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد شدید یا افزایش انزیم کبد و تب و لرز و زردی ندارین میتونین صبر کنین

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر من مدتی هست که بعداز غذا خوردن حالت تهوع داشتم و استفراغ میکردم همراهش گاز معده ام میومد بیرون آب زد و تلخ بعداز چندروزی الان فقط حالت تهوع دارم اما استفراغ نمیکنم درد وسط شکم و سمت راست دارم که به قفس سینه ام سمت راست و وسط هم درد میکنه و همراش که درد دارم سرگیچه هم دارم و دهنم خشک میشه همراش نفسم تنگ میشه دردش حالت درد گرسنه گی هست اما گرسنه نیستم کمی غذا میخورم شکمم درد داره حالت درد گرسنه گی اما گلوم سیر نمیتونم غذا بخورم و بدنم بی حس میشه
        سن هم ۲۸ هست و ادرارم زرد زرد هست و مدفوع هم رنگش تیره شده قهویی سوخته معذرت میخواهم این حرف رو زدم خواستم دقیق توضیح دهم سابقه سنگ صفرا هم مادرم داشته با داداشم که عمل کردن خواستم بدونم مال منم همینطور هست

      • سلام
        ممکن سنگ صفرا باشه یا التهاب معده
        سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین

  • با سلام و خسته نباشی خانم دکتر. من چند وقتیه که درد دل میشم که سمت راست بدنم را درگیر مینه و نه دهانم خشک میمونه و نه دردی پشت کتف و کولم. خواب راحتی دارم ولی تا دو ساعتی بعد که بیدار شدم حالت خون درد را دارم که تا جناغ سینه درد را میکشونه . سونو که رفتم دکتر گفت معده ات عصبیه و قرص اسنترا بهم تجویز کرد ولی تا حدودی آرومم. حالا شک دارم که این درد از صفرا باشه.باذتشکر از شما من را راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر از سنگ صفرا بود در سونو مشخص میشد
      شرح حالتون کامل نیست
      محل درد و زمان درد و مدتی که درد طول میکشه و علایم همراه مثل تهوع و ترش کردن و نفخ در تشخیص کمک کنندس

      پاسخ
  • سلام خانوم دکتر
    من سنگ صفرا جراحی کردم ۲۰ روزی میشه
    ولی درد قفسه سینه دارم بعد از غذا خوردن

    پاسخ
  • سلام
    بنده سونوگرافي داده ام يك سنگ٦ ميلي و چند سنگ ريزه نشان داده است
    درد در تيره پشت سينه و كمي اطراف تيره پشت دارم
    ايا اين يك نشانه مربوط به سنگ صفراوي مي باشد ؟
    يا به عصب مربوط است .
    قبلا از جنابعالي تشكر ميكنم. عارف

    پاسخ
    • سلام
      درد سنگ صفرا بیشتر بعد غذا خوردن و در قسمت بالا و راست شکم هست که میتونه به پشت هم بزنه
      بنظر شرح حال دردتون به سنگ نمیخوره

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من از بچگی مشکل غذا خوردن دارم همه ازمایشی انجام دادم اندوسکوپی هم انجام دادم گفتن مشکلی ندارم ولی تو سونو گفتن سنگ ۲میلی صفرا دارم به نظر شما مشکل از چی هست

    پاسخ
    • سلام
      مشکل غذاخوردنتون چی هست؟

      پاسخ
  • سلام دکتر من نزدیک به سه هفته است که تب و لرز داشتم و حالت تهوع و اسید معده سدید جوری که دهنم زخم میشد دکتر گوارش رفتم دارپ دادن ولی من بهتر نشدم امکان صفرا هست؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      من دختری ۱۹ ساله هستم چهار ماه پیش آپاندکتومی باز داشتم و سریع اورژانسی جراعی ام کردن
      الان چهار روزه که گاهی وقتا سمت راست شکمم درد میکنه تا کمرم و بعضی درد میره سمت کلیه سمت راست حالت تهوع و تیرگی و سوزش ادرار هم دارم بنظرتون میتونه سنگ کلیه باشه یا دوباره آپاندیسه

      پاسخ
      • سلام
        ازمایش و کشت ادرار بدین

    • سلام
      بعیده
      ازمایش آنزیم کبدی بدهید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر ،می بخشید من الان دوساله مداوم حالت تهوع دارم هیچ دردی هم ندارم ممکنه از صفرا باشه

    پاسخ
    • سلام
      بعیده
      تهوع طولانی مدت نیاز به معاینه داره به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۲۹سالم و مواقعی که عصبی میشم شبش با دل پیچه شدید از خواب بیدار میشم و میرم دستشویی دل دردم بدتر میشه و با مصرف داروهایی مثل هیوسین یا دیسیکلومین بعد یه ساعت بهتر میشه.مدفوع طبیعی دارم .میتونه علائم سنگ صفرا باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر ربطی نداره

      پاسخ
  • سلام خانم دکترپسرمن یک پسر۱۱ دارم چندماهی هست متوجه شدم که سنگ کیسه صفراداره حتی یکسری برای عمل بستری شدولی دکترهنوززوده میخاستم بدونم اگه عمل نکنم خطرناکه

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد داره که حتما جراحی لازمه
      زود بودن یا نبودن رو بزارید جراح تشخیص بده و یا به فوق” تخصص گوارش اطفال مراجعه کنید

      پاسخ
  • دوباره حالم خیلی بعد شدطوریکه بیمارستان ۳روز بستری شدم دکترم گفت باید عمل شی سنگ ۱۷ میل دارم نمیدونم چکار کنم از عوارض عمل میترسم امکان داره بادارو رفع بشه و عمل نکنم ممنونم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      خیر درمان دیگه نداره
      عمل نکردن عوارض داره عزیز و عوارضش خیلی بیشتر از جراحی کردنه

      پاسخ
      • سلام من موقع عصبانی شدن و یا استرسایر شدید سما راست و پآیین شکمم شدید درد میکنم میریزد به پام درد سمت راست پایین شکم درد غیر قابل تحمل میشه حالم بد میشه اصلا امکان حرک برام مقدور نیست در آون لحظه مشکل از چی میتونه باشه ممنون

  • سلام،تشکر بابت پاسخگویی تون
    مرد 40 ساله هستم .3 سال پیش سونوگرافی انجام دادم،2 سنگ 25 و 24 میلیمتری داشتم پلیپ هم مشاهده شد و مجرای صفرا بسته شده بود.پزشک دستئر عمل جراحی دادند.توسط طب سنتی اقدام به درمان کردم.در حال حاضر هیچ درد و علایمی ندارم.سونوگرافی مجدد انجام ندادم ولی شدیدا وزن کم میکنم.آیا علت صفرا است؟

    پاسخ
    • سلام
      بنده هم سنگ صفرا دارم از عمل هم میترسم میشه بگید به کدوم دکتر طب سنتی مراجعه کردی

      پاسخ
    • سلام ببخشید من تقریبا ۱۰ ماهه که از دل درد رنج میبرم احساس ضعف و دل پیچه ای که هر چند وقت یک بار بهم دست میده ، این بار آخر اسهال و استفراغ هم بود ، در ضمن هر بار که این طوری شدم و بالا آوردم تمام محتویات معده ام سالم بوده یعنی هضم انجام نمیشه درست که دکتر گفتن سو هازمه دارم ، بعد چند وقت اسهال و استفراغ و دل درد و کاهش اشتها پیدا کردم و رفتم سونو گرافی و گفتن که سنگ های متعدد۴ میلی متری در کیسه صفرا دارم ، آیا نیاز به عمل هست ؟ آخه این درد هز چند وقت یک بار پیش میاد ، در ضمن همه علائم سنگ کلیه یعنی ادرار تیره ، تهوع ، اسهال و.. رو داشتم یک چند وقت که مراجعه کردم و دیدم که سنگ دارم
      نظرتون چیه چه کار کنم بهتره ، صبر کنم یا عمل ؟

      پاسخ
      • سلام
        سنگ های متعدد و کوچک بخاطر اینکه امکان افتادن در مجرا و التهاب شدید دارن اصولا توصیه به جراحی میشن
        برای مشاوره دقیق تر به فوق” تخصص گوارش مراجعه کنید

    • سلام
      نمیشه گفت علت قطعا صفراس
      کاهش وزن بی علت نیاز به پبگیری جدی داره و آزمایش و بررسی لازمه لطفا به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ