بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • با سلام و خدا قوت
    برای درد سنگ صفرا تا وقت عمل چه کار کنیم
    چه چیزی بخوریم یا نخوریم
    آمپول دیسیکلومین تاثیری دارد؟
    تشکر فراوان

    پاسخ
    • سلام
      اگه عفونت و افزایش آنزیم کبد دارین که زود عمل کنید
      در غیر اینصورت غذای چرب نخورید
      هنگام درد هم مسکن تزریقی کمک کنندس

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من دو روزه بعد از حمام رفتم ی جای سرد یهو کمرم سمت چپ از دنده ب پایین و.روی شکم همون سمت چپ درد شدید داره

    دکتر رفتم خیلی بهتر شده ولی ی درد مزمن کم داره

    مضاف بر این ک نه دفع دارم
    نه ادرار تو این دو روز هم کلی مایعات خوردم

    ادرار ی کم رنگ قرمز گرفته

    با تشکر راهنمایی کنید لطفا

    پاسخ
    • سلام
      از نظر سنگ‌کلیه و عفونت ادرار باید بررسی شین

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من درد در اطراف ناف و همچنین در پهلوها دارم به طوری که کمردرد میگیرم و گردن و شونه هام تیر میکشه یعنی امکان سنگ صفرا هست؟

    پاسخ
    • سلام
      درد سنگ صفرا سمت راست و بالای شکم است

      پاسخ
  • با سلام خدمت دکتر
    ببخشید ما تو خانواده هامون تو سن نسبتا زیاد کیسه صفرامون پر میشه و باید جراحیش کنیم مادر بزرگم تو سن پیری و عمل سختی هم داشتن بابام هم تو سن پیری که واقعا خیلی زحمت بود براش و همچنین خواهرم که تو سن ۵۵سالگی گرفتن اونم عمل کردن بخاطر سن خیلی عملشون سخت کننده بود به نظرتون میشه ادم خوش به دلخواه کیسه صفرا جراحی کنه بیرون بیاره که تو سن پیری دیگه اینو تجربه نکنه؟
    چون واقعا تو اون سن ها همشون اذیت شدن

    پاسخ
    • سلام
      خیرد، اما سونوگرافی و ازمایش انزیم کبد و بیلی روبین بدین

      پاسخ
  • سلام دکتر
    من ۴۰سالمه سنگ صفرا دارم به اندازه ی۱۶میلی متر تنگ نفسی دارم
    ایا علتش سنگ صفرا است؟؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر نمیشه به این نسبت داد

      پاسخ
  • سلام خانم دکترزیر قفسه سمت راستم دردمیکرد گاها سونو دادم سنگ کیسه صفرا دارم بطول 38میلیمتر بیشتر هم.هس نیاز به جراحی فوری دارم؟یا صبرکنم.

    پاسخ
    • سلام
      فوری برای مواردی ک درد شدید، افزایش انزیم‌کبری، تب، التهاب در سونوگرافی وجود دار۶

      پاسخ
  • سلام
    آیا درد زیر دل هم علامت کیسه صفرا هست؟وبزرگ شدن یکی از بیضه ها؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
      • سلام خانم دکتر من رفتم دکتر گفته سنگ کیسه صفرا دارم و قرص داد که التهاب صفرا بخوابه دو ماه باید مصرف کنم یک ماه مصرف کردم این دو روز علایم برگشته مثل بی اشتهایی سنگینی معده استفراغ۲۸ سالمه گفت که بعد دو ماه عمل میشی بنظرتون دوباره مراجعه کنم؟

      • سلام
        اگر درد و علایم شدید نیست خیر
        ولی اگه طول کشید مراجعد کنید

  • سلام . دخترم 9 سالشه و بخاطر اینکه گاهی احساس درد توی ناحیه شکم داشت آزمایش و سونو انجام دادیم مشخص شد سنگ کیسه صفرا داره که اندازش 11 در 5.5 میلیمتر هست . سونو رو به جراح کودکان نشون دادیم گفت باید عمل بشه و کیسه صفراشو کامل برداریم
    بنظر شما راه دیگه ای نداره و با دارو یا کار دیگه ای نمیشه درمانش کرد تا بچه رو توی این سن پایین عمل نکنیم و به این زودی این عضو مهم بدنشو برنداریم ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      به نظر جراح اطفال اعتماد کنید

      پاسخ
  • سلام روز بخیر خانم دکتر من خانم ۴۸ ساله هستم سنگ صفراه دارم سمت راستم درد داره وقتی غذا می خورم دردش بیشتر میشود کبدم هم چرب است ایا خطرناک است

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد دارد بله

      پاسخ
  • سلام،با انجام سونوی چک آپ برای مادرم که حدود ۷۵ سال دارن متوجه یک سنگ صفرا ۱۵ میلی شدیم و توی سونو نوشته که کیسه صفرا به صورت هیدروپیک می باشد که تا کنون هیچگونه دردی هم نداشتن،ایا به نظر شما نیاز به عمل دارن؟

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به انزیم‌کبدی ، بیلی روبین و بیماری زمینه ای مثل دیابت دارد

      پاسخ
  • سلام
    من سونو دادم گفتند 6ال8 سنگ 16 میلی دارم38 سالمه و مشکل نفخ و سو هاضمه …میگن تا مجبور نباشی عمل نکن
    چیکار کنم

    پاسخ
    • اگر افزایش انزیم کبدی، درد مکرر، زردی، التهاب ندارید میشود صبر کرد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من معده درد شدید دارم باد معده هم دارم کمرمم در میکنه امکان داره که مشکل از کیسه ی صفرا م باشه

    پاسخ
    • سلام
      ممکن است بله

      پاسخ
  • سلام من 4 ماهه سمت راست پایین سینه زیر دنده درد دارم آزمایش خون و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی انجام دادم و سالم وبدون سنگ بود یک هفته است سوزش هم داره میشه راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      از نظر التهاب معده باید بررسی شین

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من چند سالی هست سنگ صفرا دارم خواستم بپرسم ممکنه اگه سنگ صفرا بزرگ بشه به صورت اورژانسی کیسه صفرا رو هم از بدن خارج کنند ؟

    پاسخ
    • سلام
      بله در هرصورت کیسه صفرا هم خارج میشود

      پاسخ
  • سلام من 61سال را دارم حودپانزده سال پیش گفتن سنگ صفرا نه میلی دارم تعداد زیادالان چندروزهست میل به غذا ندارم حالت تهوع احساس بی حسی توسرم شکمم وشونه هام میکنم می‌تونه ازصفراباشه ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • بله ممکن است

      پاسخ
  • سلام ، وقت بخیر
    سونو دادم ، سنگ های متعدد صفرا بزرگترین ۹ میلی ، اما هیچ علائمی ندارم ، حتی وقتی زیاد غذا میخورمم درد نمیگیره ، فقط وقتی دو تا دستامو میبرم بالا وجود سنگو حس میکنم نه اینکه درد داشته باشه فقط برام غیر عادیه ، میخواستم بدونم در حال حاضر جراحی لازمه ؟ یا میتونم بعدا جراحی کنم؟! ممنونم از راهنماییتون

    پاسخ
    • سلام
      اگه هیچ علامتی ندارین و سابقه بیماری خاصی ندارین میتونین صبر کنید

      پاسخ
  • من حالت تهوع دارم،شکمم سمت راست با کمر و پهلو و شانه راستم بشدت درد میکنه،امکان کیسه صفرا وجود داره آیا؟؟

    پاسخ
    • سلام
      بله بررسی بیشتر لازمه

      پاسخ
  • خانمی ۴۶ ساله دارای سنگ صفرا۱۶ خیلی چه کار کنم

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به علایم و ازمایش و وجود التهاب داره

      پاسخ
  • عالی بود

    پاسخ
  • سلام من ۲۰ سالمه حدودا یه دو سالی میشه وقتی شبا غذا میخورم چون تحرکی ندارم دچار نفخ معده میشم. و حتی گاهی اوقات به قلبم فشار میاره و دچار تپش قلب میشم چند روزه طرف راست زیر دنده ام درد میکنه. و ورم کرده به نظرتون مشکل ازمعده است یا کیسه صفرا؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد سمت راست بعد غذا خوردن دارین بهتر سونوگرافی جهت بررسی کیسه صفرا بدین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشی خانم دکترمن یه مدتی هس شبابعدازغذاشونه کتف شونم دردمیکنه همراه بادردبازوقفسه سینم کمردردشدیدمیشم نفخ شکم زیاددارم علتش میتونه ستگ صفراباشه

    پاسخ
    • سلام بله علائمتون به سنگ ميسه صفرا ميخوره
      لطفا سونوگرافي كبد و كيسه صفرا انجام بديد

      پاسخ
  • سلام من در کیسه صفرام دوتا سنگ به اندازه ۱۵ میلی متر و۹ میلی متروحود داره مرتب شکم درد و احساس سنگینی دارم به نظرتون باید عمل کنم

    پاسخ
    • سلام بله چون تعدادش بيشتر از يك عدد هست بايد جراحي كنيد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر دکتر من وقتی غذاهای سرخ کردنی و چرب میخورم مزه دهانم تلخ میشه و نفخ معده و یبوست هم دارم خواستم بدونم برای درمان چکار کنم و آیا مشکلم صفرا هس یا رفلکس معده

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر هليكوباكتر معده بررسي شويد
      همچنين سونوگرافي كبد و كيسه صفرا هم انجام بديد تا از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر من لایه سفیدی روی زبانم هس و دهانم تلخ مزه هس یبوست و نفخ معده هم دارم خواستم ببینم مشکل از کجاست ؟رفلکس معده هست یا کیسه صفرا؟؟

    پاسخ
    • سلام بدليل رفلاكس معده به مري هست
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشی…وقتی که غذامیخورم ازمعده انگاربخاربلندمیشه درگلوم مثل یه تیکه سنگ میشه…میخوادخفم کنه…لطفا درمانش چیه؟؟؟ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      ریفلاکس مطرحه
      ۲ هفته قرص آنتی ریفلاکس بخورین اگه خوب نشدین به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • با عرض سلام و ادب و احترام
    سوالی داشتم از محضر دکتر عزیز و گرامی
    1 . آیا سنگ کیسه صفرا باعث دیابت هم می شود ؟
    2 . آیا سنگ کیسه باعث کاهش وزن هم می شود ؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر
      خیر

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر
    من در طراحی درمان آنکولوژی کار می کنم همه علائم درد کیسه صفرا را دارم و در سونو هم مشخص نشده ام آر هم دادم هم ابدومن و هم تراکس آزمایش هم دادم ولی آنزیمهای کبدیم بالاست
    از نظر شما ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      از نظر کبد چرب و هپاتیت اتوایمیون و ویروسی بررسی شین

      پاسخ
  • چند سالی هست رفلاکس معده دارم با قرص درمان شدم ولی بازم برمیگرده مشکل عمده گن اینه که وقتی شبها میخابم سه ساعت بعد از خابیدنم احساس میکنم چیزی دوروبر معده ام متورم میشه که به پشتم میزنه و به ستون فقراتم فشار میاره از دردش بیدار گیشم و مجبور میشم مدل خابیدنم رو عوض کنم اما بازم درد سرجاشه لطفا راهنمایی کنید چیکار کنم.

    پاسخ
    • سلام
      باید شبها غذا سبک بخورید و زود شام بخورین
      شب ها مایعات و چای نخورید
      سرتون رو روی بالشت مرتفع بزارین
      بعد از شام قرص آنتی ریفلاکس مثل فاموتیدین با نظر پزشک بخورین

      پاسخ
  • واقعا عالی دست شما درد نکنه

    پاسخ
  • سلام من ۱۹ سالمه مجردم و سه عدد سنگ صفرا ۱۲ میل دارم یک ساله ک دردش شرو شده و عمل نکردم قبلا ماهی یبار چند ساعتی درد میکرفت ولی الان دو هفتس که دردش یکسرع شده و یلحظه ام خوب نشده وسط قفسه سینم درد میگیره دقیقا روی معده هربار ک غذا میخورم دردش بیشتر میشه شبا نمیتونم بخابم خانوادمم ب دلیل نداشتن بیمه معذورن ک منو به بیمارستان ببرن باید چیکار کنم چه خطراتی ممکنه داشته باشه؟

    پاسخ
    • سلام خطرش اينه كه ممكنه باعث التهاب كيسه صفرا شه ( كله سيستيت) يا در طولاني مدت دچار سرطان كيسه صفرا ايجاد شه
      بهتره جراحي كنيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام حدود یکساله مشکل گوارشی دلشتم که با اندوسکپی میکروب معده زیاد مشخص شد.رژیم ۳ دارویی مصرف کردم و درمان تمام شد…الان ۶ ماهه این موارد رو دارم..بی حالی شدید.بوی شدید دهن که از معدم میاد تو مشامم.بی قراری.بوی بسیار بد زیر بغل و عرق زرد رنگ.مدفوع چسبناک.درد شدید مچ پاها
    ولی توی ازمایش کبدم نرمال بوده پس چطور همه علائم کبد چرب رو دارم

    پاسخ
    • سلام بايد دوباره اندوسكوپي بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • ایا درد در شکم بصورت گرفتگی عضلات و هر دو سمت کلیه ها و کمر درد میتونه ناشی از سنگ صفرا باشه؟البته سونو دادم یه سنگ به اندازه ۲۰ میل دارم

    پاسخ
    • سلام
      این درد خیر بعید به سنگ ربط داشته باشه
      البته شرح خال و معاینه کامل لازمه

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید. سنگ صفرا دارم که دکتر گفته باید عمل بشم. آیا با داروهای گیاهی میتوانم این مشکل رو رفع کنم و دیگه عمل نکنم.

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام. با عرض سلام و خدا قوت.
    من 39 سالمه و حدود چند سال هست که صبح زود حدود ساعت 5 احساس درد در معده شبیه حالت گرسنگی دارم و باید حتما بلند شم چیزی بخورم تا دردم کم بشه. انگار چیزی در معده من میجوشه با درد زیاد.
    سونو کبد و پانکراس نرمال بوده ولی اندوسکوپی میکروب زیاد معده را گزارش کرده است.
    حدود سه سری دارو سه تایی تا پنج تایی مصرف کردم و متاسفانه بعد از قطع دارو مجدد این مشکلات برگشته.
    مشکل گرسنگی زودرس را هم دارم یعنی نمیتونم گرسنگی را تحمل کنم. آیا مشکل من همون میکروب معده هست یا موارد دیگری هم می تواند باشد؟
    آزمایشات خونی، آنزیم کبد و … نرمال بوده.

    پاسخ
    • سلام
      میکروب معده و اسید زیاد معده
      اگه آندوسکوپی تا حالا نکردین انجام بدین برای بررسی زخم معده یا دوازدهه

      پاسخ
  • سلام. میشه در حاملگی کیسه ی صفراش جراحی کرد

    پاسخ
    • سلام
      بله در ۳ ماهه دوم حاملگی ( ماه ۴ و ۵ و۶) اگه لازم باشه میشه

      پاسخ
  • سلام وقت بخير
    من درد بين دو كتفم به سمت راست و درد در شونه هام دارم.چند ماهي هم هست كه هر چند وقت يك دفعه ضعف ميكنم بدنم خيس عرق ميشه و تهوع ميتونه علايم كيسه صفرا باشه با توجه به اينكه سابقه اين مورد در خانواده بوده

    پاسخ
    • سلام
      هم بررسی کیسه صفرا و هم بررسی قلبی باید انجام شه

      پاسخ
  • باتوجه به اینکه سنگ صفرا دارم میشه بخاطر گر گرفتگیم قرص گیاهی گل مغربی استفاده کنم؟

    پاسخ
    • سلام سه روز در هفته استفاده كنيد

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من یماه یا ۲۰ روز ی بار شکم درد میگرم با حالت تهوع و استفراغ و کلی بگم همه ی علائم سنگ کیسه صفرا که بالا نوشته شده جز تب رو دارم ولی سنو دادم گفتن اثری از سنگ نیست ممکنه سونو اشتباه باشه یا نشون نده؟

    پاسخ
    • سلام
      بعید سونو نشون نده اما با توجه به علایمتون باید ازمایش آتزیم کبدی و اچ‌پیلوری بدین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من سمت راست شکمم از ناحیه بالا زیر دنده درد خفیفی داره سونو دادم توش نوشه پولیپ یا اسلاژ ۲.۵میل احتیاج به جراحی داره ؟معدمم همراه باهاش درد میکنه

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به شرح حال،

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام .وخسته نباشید دکترجان بنده مذکرو۶۳ساله هستم هم مشگل گوارشی دارم وهم سنگ صفرا مدتی هست که اشتها ندارم ودرد شکم زیاد شده دانه های سمت راست دست وگردنم زده حالت کهیر وزنم کم کردم لطفا راهنمایی کنید باتشکر فراوان

    پاسخ
    • سلام
      باید حتما آندوسکوپی بدین و ازمایش آنزیم کبدی و سونوگرافی شکم

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ