بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • سلام خسته نباشید بنده مادرم عمل سنگ کیسه صفرا دارن
    (چند سنگ کوچک)میخاستم بدونم عملش با بیهوشی انجام میشه و خطر ناکه؟؟ چون واقعا من از شدت استرس شب نمیخابم و ممکنه با لیرز کار پیش بره؟؟ مادر بنده ۵۰ ساله هستن

    پاسخ
    • سلام
      بله بیهوشی میخاد چه عمل باز باشه چه لیزر، بیهوشی لازمه

      پاسخ
  • سلام من یه ده روزی هست بالای نافم درمیکه میزنه کلیه طرف چپم بدمیزنه دسته چپم پشت کتفم نفسم میکشم دلم خیلی دردداره پریودم نشدم دوهفته یعنی گذاشته ازوقتن یوبوستم دارم میشه راهنماییم کنین ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام اگه متاهليد لطفا آزمايش خون بتا بديد
      در صورت منفي بودن يا مجرد بودن بدليل كيست تخمدان هست كه بايد سونوگرافي رحم و تخمدان بديد

      پاسخ
  • با سلام
    قسمت سمت راست بالای شکمم زیر دنده تیر میکشد و مکان درد ثابت نیست بعضی وقتا پایین تر از دنده و بعضی وقتا نزدیک سینه تیر میکشد ممکنه بخاطر سنگ صفرا باشه و هیچ علایم دیگری ندارم اما یک هفته هست نفخ و یبوست دارم اگر میشه راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      بله ممکن سنگ صفرا باشه یا کبد چرب
      شایدم اسپاسم عضلانی هست

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    چن سالیه ک درسمت راست پایین قفسه سینم احساس میکنم چیزی مونده ولی تیر نمیکشه و درد نداره همش احساس میکنم هر چی میخورم حل نمیشه و در معدم میمونه و مدام درحال قورت دادن اب دهانم هستم ب طوری ک گاهی اوقات فکر میکنم چیزی در گلویم مانده است و با ماساژ شانه سمت راستم کمی اروم میشم صبح ها وقتی از خواب بیدار میشم و اکثر روزها رنگم ب سفیدی و زردی میره چندین بار به دکتر معده مراجعه کرده ام و فک میکردم ک مشکل از معدمه ولی نتیجه ای ندیدم میخاستم بپرسم که این علایم من احتمال این رو دارد ک من سنگ در کیسه صفرا داشته باشم؟؟؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام لازمه سونوگرافي كبد و كيسه صفرا انجام بديد تا از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام وقتوتن بخیر مادرم یک هفته پیش عمل لاپاراسکوپی سنگ کیسه صفرا انجام داد. از دو روز بعد عمل که مرخص شد تا الان همینطورهر روز هر چند ساعت یبار درد شدید داخل بدن حس میکنه و کلا بدنش بی جون میشه. دو روز پیشم رفت اورژانش دکتر معاینه کرد و ازمایش ها هم گرفتن از سنوگرافی و… گفتن چیزی نیس اما هنوز مثل روزای قبل درد شدید ادامه داره اصلا هم تغییر نکرده لطفا راهنماییم کنید
    در ضمن هنگام درد، سرمای شدید در کل بد حس میکند و علاوه بر این در این هنگام درد، پاهایش کامل بی حس میشود که باید کسی از زانو به پایین را محکم گرفته و نگه دارد ( اما پاهایش درد ندارد)

    پاسخ
    • سلام
      باید با جراحشون مشورت کنید تا درصورت نیاز mri انجام شه

      پاسخ
  • ….. اشاره کنم به اینم که هنگام درد، بی حسی پاها هم دارن به طوری که باید همینطور قسمت پایین تر از زانو ها کسی محکم بگیره و نگه داره

    پاسخ
    • سلام از نظر كمبود ويتامين دي بررسي شيد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتوتن بخیر مادرم یک هفته پیش عمل لاپاراسکوپی سنگ کیسه صفرا انجام داد. از دو روز بعد عمل که مرخص شد تا الان همینطورهر روز هر چند ساعت یبار درد شدید داخل بدن حس میکنه و کلا بدنش بی جون میشه. دو روز پیشم رفت اورژانش دکتر معاینه کرد و ازمایش ها هم گرفتن از سنوگرافی و… گفتن چیزی نیس اما هنوز مثل روزای قبل درد شدید ادامه داره اصلا هم تغییر نکرده لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام بايد جراحشون ويزيتشون كنه
      آزمايش bili total and direct
      Ast alt alk.p
      Cbc.diff esr crp هم انجام دهند

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من بغل دو دنده هام درد میکنه هم‌چپ و هم راس و بعضی موقعه هام پهلوهام درد میکنند و اینکه رو شکمم میخابم سمت شکم تیر میکشه خفیف ایا سنگ صفراست

    پاسخ
    • سلام اين درد بيشتر به التهاب معده ميخوره
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام سنگ 5میلی و3 میلی با سونی در کیسه صفرا مشاهده شده. لطفاً راهکار لازم دارم

    پاسخ
    • سلام چون بيشتر از يك عدد هست بايد جراحي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من 6ماه پیش سونوگرافی انجام دادم وکبدم چربه ولی سنگ کیسه صفرا نداشتم و کاملا سالم بود ولی چند روزی درد شدیدی زیر سینه سمت راستم احساس میکنم چ کنم ممکنه از سنگ باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      بعید است
      بهتر است توسط پزشک معاینه شوید

      پاسخ
  • سلام بزرگوار خانمی ۳۶ ساله هستم که باتهوع مداوم روبرو شدم و سونوگرافی کردم هک سنگ صفراوهم کلیه داشتم اما چون هشت ساعت ناشتا نبودم دکتر بهم گفت تعدادی سنگ درصفراته بعد درمنزل شروع کردم یه درمان بانسخه موریتز وتعداد زیادی سنگ صفراوی گرد که جنس خاک سست داشت دفع کردم وبعد دوباره نسخه روتکرارکردم واین دفه جنس سنگها مثل پارافین بود وگفتم خب پس دیگه سنگ ندارم الان بعد از مدتی بی میل به غذا میشم تهوع میاد سراغم چربی خونمم نرمال کردم چون زیاد بود میخوام بدونم تهوع بدون درد مداوم میتونه نشانه سنگ صفرا باشه یانه ازسنگ کلیه است چون معدم هم مدام ورم میکنه ونفخ میکنم درعین حال با تاخیر درادرارتهوع شروع میشه

    پاسخ
    • سلام
      مجددا سونوگرافی انجام دهید
      ازمایش cbc,cr,fbs,tg,chol,u/a انجام دهید
      بیشتر تهوع شما به دلیل سنگ صفرا می باشد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر خسته نباشید مادرم سنگ کیسه صفرا دارند ۱۰میل هستش میخواستم بدونم احتیاج به جراحی دارند .قرص اورسوفلور هم مصرف میکنند.ولی عفونت صفرا یا دردی ندارند.فقط دو سه روزه زیر دنده سمت چپ کمی تیر میکشه

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد و التهاب و عفونت ندارند فعلا با دارو و رژیم غذایی کم چربی کنترل میتونن کنند

      پاسخ
  • باسلام
    من چندسال پیش چکاپ دادم گفتن میکروب معده دارم اندوسکوپی هم دادم سالم بود دارودادن پنتاپرازول مترونیدازول‌‌. فاموتدین. دکتر باید همیشه مصر ف کنی چون التهاب روده هم دارم گفتن این داروها استفاده کن
    دوهفته پیش رفتم ازمایش دادم برای کبدم ومیکروب معده وازمایش cbc
    انزیم های کبدی نرمال بود برای چربی کبد قدم اول ازمایش نشون میده میکروب معده از نرمال۶عددبالا بود
    الان دوهفته زیر قفسه سینه سمت راستم دردمیکنه درمیاد میزنه پهلوم کمرم رو معدم انگار یه بادی تو بدنم میچرخه هیچ علائمی هم ندارم ففط درد میکنه میگیره ول میکنه همین میشه یه راهنمایی کنید بخاطر استرس میشه من یه مقدارعصبی هستم

    پاسخ
    • سلام
      باید توسط متخصص داخلی معاینه شوید و در صورت لزوم سونوگرافی انجام شود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۳۶ سالمه، من دو سه ماه یه بار دردهایی زیر سینه و شانه داشتم اونم وقتی غذاهای سنگین و چرب میخوردم سونوگرافی دادم گفتن سنگهای ریز فراوانی در کیسه صفرا داری.
    دردهای پیوسته ای ندارم لازم جراحی بشم؟ از جراحی خیلی میترسم

    پاسخ
    • سلام
      بله باید جراحی انجام شود
      نظر جراح ارجح می باشداگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با جراح عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من مدتی است وقتی غذا میخورم بد از دراز کشیدن فکر میکنم چیز سنگینی تو معدم هست و دردش به پشت میزنه

    پاسخ
    • سلام تا نيمساعت بعد از غذا خوردن دراز نكشيد، از بالش بلند استفاده كنيد
      غذاي چرب و حجيم هم نخوريد
      اين حالتتون بدليل رفلاكس معده به مري هست
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید بابای من سمت راست شکمش زیر دنده هاش بعضی موقه ها خیلی درد میگیر ۲و۳ساله که این طوریه اما هر سال و زمان که میگذره دردش خیلی زیاد میشه ممنون میشم که بگید این نشانه از داشتن سنگ در کیسه صفرا هست یا نه؟

    وقتی ام که میشینه دردش ساکت میشه و فقط میخواد راه بره

    پاسخ
    • سلام
      معاینه شکم توسط متخصص داخلی
      سونوگرافی از کبد و کیسه صفرا در صورت صلاح دید پزشک
      پیشنهاد می شود

      پاسخ
  • سلام ،من سنگ صفرا دارم رفتم دکتر ،گیاهی بهم دارو داد ،خیلی هم سنگ دفع شد ولی باز درد دارم میشه راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام
      اندازه و تعداد سنگ مهم است

      پاسخ
  • سلام من سه روزه که سمت راست زیر معده ام درد میگیره البته خیلی شدید نیست بعضی اوقات هم به شانه سمت راست ام می‌ریزه آیا ممکن است کیسه صفرا باشه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام ممكنه، بهتره بصورت حضوري معاينه شيد و در صورت لزوم سونوگرافي انجام بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر تو رو خدا راهنماییم کنید دعا گوی شما هستم چند ماه گذشته دردهای شکم به مدت ٥ ساعت دقیقا دو ساعت بعد غذا سراغم می آمد سونوگرافی رفتم تو کیسه صفرام سنگ های ریز٤تا٥م م مشاهده شد به فوق تخصص گوارش مراجعه کردم گفت چون کیسه صفرا ملتهب نشدبا اورسودکسی شست شو داده می شود گفت اگر خوب نشدی برای آندوسکوبی بیا اخیرا هر از چند گاهی همان دردها تکرار می شود می خواستم بدانم آیا نیاز به آندوسکوبی هست یا در آندوسکوبی علت درد مشخص می شود?

    پاسخ
    • سلام
      بجز اورسو دئوکسی باید داروی انتی ریفلاکس هم بخورید
      اگه ۲ هفته دارو آنتی ریفلاکس مثل امپرازول خوردین و خوب نشدین باید اندوسکوپی بشین

      پاسخ
  • سلام چند وقتي كه فكر ميكردم معده درد دارم، دو بار هم به فاصله ٣ روز سر معده، قفسه سينه، زير سينه چنان دردي گرفت كه دفعه دوم به بيمارستان مراجعه كردم و آزمايش و راديو گرافي و ام آر آي انجام دادن و گفتند يك سنگ بين كبد و روده كوچك ٩ ميلي ليتر هست. من خارج از ايران هستم و دست تنهام سوالم اينه كه حتما بايد عمل كنم و اينكه بعد غذا كمي سنگين باز درد به سراغم مي آيد البته نه مثل اون دو دفعه.

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد مکرر و یا کیسه صفرا ملتب بله

      پاسخ
      • سلام دردشدیدشکمدارم بهپشت کمرم میزنه سونورفتم ام اررای. سی تیانجام دادم سنگی ندا م التهاب صفراوگازشدیدمعدهممنون میشم راهنمایی کنید

      • سلام
        میتونه التهاب معده، عفونت اچ‌پیلوری معده یا زخم معده باشه
        باید ۳ هفته دارو آنتی ریفلاکس با نظر پزشک بخورین و اگه خوب نشدین اندوسکوپی شین

        اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص داخلی استفاده کنید.

  • سلام سنگ صفرای من ۱۶ میلی متره باید چیکار کنم

    پاسخ
    • سلام بايد جراحيش كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید چند روزیه که کتف سمت راستم درد می‌کنه و یکی دو روزه ک زیر دنده سمت چپم هر پنج دقیقه یکبار تیر عجیبی می‌کشه ممکنه مشکل از صفرا باشه،؟

    پاسخ
    • سلام بله ممكنه، بايد سونوگرافي مبد و كيسه صفرا بديد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من چندمدت پیش به مدت سه روزتمام وسط جناق سینم دردشدیدی میگرفت ومیپیچیدتوکمرم بین کتفام دوسه بارطی دوماه اینجورشدم هردفعه رفتم دکتربرام نوارقلب نوشت وگفت مشکلی نیست وچندتاقرص وشربت معده دادن بهم وآمپول مسکن،ولی تواین 3روزمن معذرت میخوام ادرارم خیلی غلیظ بودرنگش تیره،تکرر ادرار،وچیزی نمیتونستم بخورم،چون چیزی میخوردم برمیگردوندم،وزنمم بالانبود ولی بعدازاین دوسه بارکه اینطوری شدم10کیلویی ناخداگاه وزن کم کردم،دیگه مشکلی نداشتم تاالان،الان سمت راست قفسه سینم دردبدی داره،دو روزه الان،که وقتی درازمیکشم،یاخم وراست میشم خییییلی دردش بیشترمیشه،فقط وقتی ثابت یجابشینم یکم آروم میگیره،الان میخواستم ببینم ممکنه من صفرام مشکل جدی داشته باشه؟وبه چه پزشکی بایدمراجعه کنم؟؟

    پاسخ
    • سلام
      بله باید بررسی شوید

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • روزبخیر
    من حدود ۳هفته درد شدیدی بین کتف راست کمر دارم در حدی که دراز نمیتوانم بکشم و وقتی به راست برمیگردم شدید درد میگیره
    همان درد اما خفیف تر قسمت راست شکم دارم
    سونوگرافی انجام دادم کبد و کیسه صفرا سالم بود آزمایش هم آنزیم های کبدی نرمال بود آیا ممکنه سونوگرافی اشتباه کرده باشه؟

    پاسخ
    • سلام بايد اندوسكوپي معده و دئودنوم بديد و از نظر زخم معده يا دئودنوم بررسي شيد

      پاسخ
  • سلام من خانمی سی پنج ساله هستم سمت راست شکمم درد میکند حالت تهو دارم روده هایم صدا میده خونریزی دارم و نمیتوانم غذا بخورم کولونسکپی دادم گفت رودد زخمه اندوسکپی دادم گفت اثنی عشرت زخمه دکتر گفته کولیت داری کولیتم عصبی یا زخمی؟

    پاسخ
    • سلام كوليت به معناي زخم هست بهتره نتيجه كلونوسكوپيو نمونه برداريتونو ببريد پيش يك پزشك ديگه تا نتيجه رو براتون شفاف كنن

      پاسخ
  • سلام ببخشید من 26 سالمه گاها مخصوصا وقتی روزه میگیرم یا زیاد آب میخورم سمت راستم زیر سینه م احساس درد میکنم که همون درد رو در پشت و کمر هم احساس میکنم آیا این سنگ صفرا است یا ضغم معده ممنون

    پاسخ
    • سلام
      سنگ صفرا بیشتر با خوردن غذای سنگین و چرب تشدید میشه
      اما با توجه به مزمن شدن درد باید سونوگرافی بدین

      پاسخ
  • سلام من یک دختر ۱۸ ساله ام یک شب تب و لرز داشتم و طعم دهنم به شدت تلخ است باید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام
      باید به صورت حضوری به پزشک مراجعه کنید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۳سال پیش چند روز با درد شدید شکم و حالت تهوع صبح زود از خواب بیدار میشدم که با مراجعه به پزشک تشخیص دادن لیپاز و آمیلازم رفته بالا و سه روز در بیمارستان بستری شدم توی این سه روز هم فقط بهم سرم زدن و حق خوردن هیچ چیزی رو نداشتم و تمام آزمایش سنوگرافی اندوسکوپی سالم بود امسال دوباره همه اون علائم رو داشتم ازمایش دادم و دیدم دوباره امیلاز و لیپازم بالاست دکتر دستور بستری رو داد ولی من بخاطر کرونا فبول نکردم ودکتر کفت پس به مدت دو روز نباید چیزی بخورم منم در منزل رعایت کردم و ۴۸ ساعت بعد ازمایش دادم‌و انزیم ها پایین اومده بود و من سی تی اسکن و سونو گرافی هم انجام دادموسالم بود.ولی دیروز سمت راست شکمم درد شدیدی گرفت و دست راست و کتفم تیر میکشید یکبار قبلا هم اینجوری شده بودم حالا سوال من اینکه ۱ علائم من ممکنه برای سنگ کیسه صفرا باشه؟۲-میشه سنگ کیسه صفرا در سنو گرافی و سی تی اسکن مشخص نشه ؟۳_ آیا آرمایش تخصصی تر برای تشخیص سنگ کیسه صفرا هست؟در ظمن من یک سنگ ۸ میل در کلیه سمت راستم دارم سپاس

    پاسخ
    • سلام
      بله روش های دیگری مثل MRcp و اسکن HIDA وجود دارند که میتوان استفاده نمود

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام. مادرم سه سال قبل سونو داد سنگ کیسه صفرا تشخیص داده شد با قطر ۲ سانت ولی نیاز به عمل نداشت اما الان یک ماهه صورتش رنگ پریده هست و چند بار هم سمت راست و چند بار هم سمت چپ زیر دنده درد تیزی داشت حدودا یک دقیقه و درد قطع شده ولی دیگه درد نگرفته آیا نیاز به عمل داره؟سن مادرم۷۴ ساله و قرص هیدروکسی اوره روزی یک عدد مصرف می کنه

    پاسخ
    • سلام
      باید معاینه شوند و در صورت نیاز برای بررسی سنگ سونوگرافی مجدد شوند

      پاسخ
      • سلام خسته نباشیداقای دکتر همسرمن 36سالشه.2و3سالی میشه دردخفیف زیردنده های راستش داشت بعضی موقع ها هم شانه ی سمت راستش درد میکرد.تازگیا دردش یه کم بیشتر شده.دلیلش بیماری کیسه صفرا هست یا بیماری کبدی

      • سلاهر دو باید بررسی شه عزیزم
        سونوگرافی از کبد و مجاری صفراوی بدهند

  • سلام، سال ۸۳ درد سینه راست داشتم رفتم سونو، و دکتر گفت اورژانسی باید کیسه صفرام عمل بشه، اما بعد۲ روز دردم فروکش کرد تا الان که یک هفته است بعد از غذا دوباره درد زیر دنده دارم.ازعمل میترسم، لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی مجدد باید از کبد و کیسه صفرا بدهید

      پاسخ
  • خانوم 35 ساله ای هستم، زمان زیادی هست که معده درد دارم ولی با دارو رفع شده الان چند وقته که معده دردم شدید شده به طوری که با دارو رفع نمیشه مدتی هم بود شانه راستم درد میکرد ورم معده هم دارم ممکنه که سنگ کیسه صفرا باشه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      یکی از عللش ممکن سنگ باشه، سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدین اگه نرمال بود باید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام…. سنگ صفرا 5میلی وسنگ ریزه و لجن درصفرا دارم و30ساله میباشم. خیلی اوقات نیمه شب از درد بیدار میشم وتادویاعت درد سمت راست زیر دنده ها دارم .اگرشام نخورم هیچگونه دردی ندارم. به نظر شما با این سنگ ها چکار کنم لطفا راهنمایی بفرمایی. قاسم از کردستان

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به علایمتان نیاز به جراحی است

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با جراح عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام
    اخیرا درد معده شدید گرفتم و وقتی سونو انجام دادم مشخص شد کیسه صفرام سنگریزه های متعدد 2 تا 4 میلی متری داره
    آیا خطرناکه؟
    اگر جراحی نکنم مشکلی پیش می آید؟
    و نوع جراحی به صورت باز باید انجام شود؟

    پاسخ
    • سلام
      بستگی به شدت و عود درد و علایم داره
      باید شرح حال کامل اخذ شه

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با جراح عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • باسلام من سمت راستم خیلی درد میکنه یه بار به دکتر مراجعه کردم گفتن کیسه صفرات سنگ ریز داره دیگه پیگیر نشدن الان بعضی وقتها درد میکنه لطف کنید راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام
      سونوگرافی مجدد بدهید

      پاسخ
  • سلام پسری ۲۵ ساله هستم .کبد چرب و سنگ کیسه صفرا هم دارم.دوسالی میشه وقتی بدنم گرم میشه .و یا هنگامی که کار میکنم و تحرکات بدنی دارم بدنم گرم که میشه سر گردن صورتم کتفم کمرم خارش میگیره در حدی که نمیتونم تحمل کنم مخصوصا در فصل سرما. ترکیه دکتر رفتم گفت آنزیم کبدم بالا هست احتمال داره دلیلش همین باشه دارو داد اما خوب نشدم.چکار کنم راه حل چیه؟خیلی ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز با توجه به خارش و سابقه بالا انزیم، حتما باید بررسی دقیق تکمیلی از نظر کبد چرب و هپاتیت، خودایمنی و…انجام شه، عدم پیگیری در دراز مدت سبب آسیب جدی به کبد میشود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام 35ساله کیسه صفرام پرازسنگریزه های کوچک هیچ دردی ندارم ولی احساس سنگینی سردل دارم کم اشتها شدم کبد چرب گرید2دارم لطفا راهنمایم کنید عمل کنم یانه

    پاسخ
    • سلام
      باید شرح حال کامل اخذ شود

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با متخصص گوارش استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام من سونوگرافی دادم سنگ صفرا ۱۴ میلی داشتم باید چیکار کنم.

    پاسخ
    • سلام اگه علامتدار هستيد( درد شكم، نفخ، تهوع بعد از غذا) بايد جراحي كنيد
      اگر ديابت نداريد پوليپ صفراوي نداشتيد و علامت هم نداشتيد ميش فقط از نظر تغذيه اي رعايت كنيد يعني غذاي چرب و حجيم نخوريد
      بهتره براي تصميم گيري نوع درمان با متخصص گوارش مشورت كنيد
      لطفا

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم 30ساله هستم 6ساله دارو روماتیسم مفصلی میخورم وکم کاری تیرویید دارم تو ام از ای سنگ کیسه صفرا دارم دو ماه پیش آنزیم میدم بالا رفته بود سنگ هم 9تا ریز باید جراحی بشم راهنمایم کنید لطفاً خیلی داغونم

    پاسخ
    • سلام بله بهتره جراحي كنيد چون اگه به مرحله اي برسه كه عفوني شه با توجه به سابقه پزشكي شما احتمال عفونت شديد هست
      اما اگه به موقع جراحي شيد عارضه اي نخواهيد داشت

      پاسخ
  • سلام من ورم معده و مری و ریفلاکس دارم ، جدیدا سمت راست بدنم زیر دنده درد میگیره ، ممکنه به خاطر این موضوع باشه ؟ سونوگرافی هم کردم گفتن مشکلی نیست

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شيد
      سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد لطفا

      پاسخ
  • سلام ممنون از پاسخگویی
    من مدتیه معده درد عصبی داشتم و شدیدا پرخوری میکردم، جدیدا سمت راست پشت پهلو پایینتر از دنده به اندازه گردو درد داره، بعضی اوقات همون قسمت از جلو درد داره.
    و وقتی فعالیت دارم کنار جناغ سینم مایل به راست و داخل سینه راستم تیر میشکه و تا زیربغل راستم میگیره،شدید و کلافه کنندست چندین بار در خیابان اتفاق افتاده. نمیفهمم این دردها از چیه و به هم ربط دارن یانه!!؟ و واقعا کلافه شدم.
    قبلا دکتر رفتم گفتن عضله ست

    پاسخ
    • سلام
      زخم معده،ریفلاکس می تواند سبب چنین علایمی شوند

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ