بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

سنگ کیسه صفرا
اشتراک گذاری 1364 نظر

کیسه صفرا یکی از بخش‌های کوچک دستگاه گوارش است که در زیر کبد قرار گرفته و در فرآیند هضم و گوارش غذا موثر است. تا زمانی که کیسه صفرا وظیفه‌اش را به خوبی اجرا کند، چندان متوجه عملکرد شاخص آن نیستید. این در حالی است که اختلالاتی از قبیل سنگ کیسه صفرا بسیار آزاردهنده است و افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند و باید تحت درمان دکتر گوارش و کبد قرار بگیرند. اما سنگ کیسه صفرا چیست؟ آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟ در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر با علائم و راه‌های درمان سنگ کیسه صفرا آشنا شوید.

سنگ کیسه صفرا چیست؟

قبل از هرچیزی لازم است تا کمی دقیق‌تر با عملکرد کیسه صفرا در بدن آشنا شوید. کبد انسان برای هضم غذا در روده، مایعی به نام صفرا تولید می‌کند که این مایع در کیسه صفرا ذخیره شده و از طریق مجرای صفرا، به روده کوچک منتقل می‌شود. 

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های صفرا تولید سنگ است. نامتعادل بودن مواد شیمیایی سازنده صفرا، موجب ایجاد سنگ در کیسه صفرا خواهد شد. سنگ کیسه صفرا (gallstone)، معمولا از کلسترول ساخته شده و به شکل کریستال‌های کوچک و بدون هیچ علامتی شکل گرفته و در کیسه ذخیره می‌شود. در بیشتر اوقات این سنگ‌ها کوچک بوده و نیازی به درمان ندارد، اما همیشه اینطور نیست!

سنگ کیسه صفرا دارای اندازه‌های مختلفی است که بر اساس سایز و میزان انسداد ترشحات صفراوی، افراد را با عوارض متفاوتی روبه‌رو می‌کند. هر چه زمان بیشتر از تشکیل سنگ در کیسه صفرا گذشته باشد و شما رژیم و اصول پیشگیری را رعایت نکرده باشید، اندازه سنگ‌ها به مرور بزرگ و بزرگتر می‌شود.

اگر سنگ کیسه صفرا به اندازه کافی بزرگ شود، می‌تواند با گیر کردن در مجرای صفرا، باعث ایجاد درد و التهاب شود. همچنین سنگ کیسه صفرا می‌تواند با انتقال به مجرای روده، باعث درد شکمی، انسداد روده و دیگر عوارض گوارشی شود. پس باید عوارض سنگ کیسه صفرا را جدی گرفت.

علائم سنگ کیسه صفرا

انواع سنگ کیسه صفرا چیست؟

نتیجه تحقیقات دانشگاه هاروارد در رابطه با تشکیل سنگ صفرا، نشان داده که حدود 80 درصد سنگ‌های کیسه صفرا از کلسترول تشکیل شده اند و ۲۰ درصد باقی مانده از ترکیبات بیلی روبین و نمک‌های کلسیمی هستند. به‌طورکلی سنگ کیسه صفرا به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود که هکدام علائم مخصوص به خود را دارد.

سنگ‌ صفرا رنگدانه‌ای: این سنگ صفرا رنگ تیره‌ای داشته و از جنس پلی‌روبین است.

سنگ‌ صفرا کلسترولی: این سنگ از جنس کلسترول سفت بوده و رنگی بین زرد و سبز دارد.

درد شکم از مهم‌ترین علائم سنگ کیسه صفرا است ولی در بیش از 80 درصد بیماران که مبتلا به سنگ صفراوی هستند، هیچگونه نشانه اختصاصی وجود ندارد. ممکن است سالیان سال، سنگ در کیسه صفرا وجود داشته باشد و هیچ علامتی بروز ندهد. اگر سایز و نوع سنگ به گونه‌ای باشد که موجب اختلال در عملکرد کیسه صفرا شود، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

  • درد شدید و تیز در ناحیه شکم که گاهی به شانه راست و کمر تیر می‌کشد.
  • شکم دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌‌شود، مخصوصا اگر غذایی سنگین و چرب مصرف کرده باشید.
  • درد شکمی که وقتی یک نفس عمیق می‌کشید شدت آن بیشتر می‌شود.
  • سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • احساس پری در شکم
  • تهوع و استفراغ
  • تب و لرز
  • زردی در پوست و چشم‌ها
  • تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن‌تر و خاکستری)

اگر یک یا مجموعه‌ای از نشانه‌های بالا را دارید، زنگ هشدار سنگ کیسه صفرا در شما به صدا در آمده است و لازم است تا برای درمان سنگ کیسه صفرا به پزشک مراجعه کنید. پزشک با مشاهده علائم شما، درمان مناسب را تجویز خواهد کرد. اما اگر در زمان مناسب به پزشک مراجعه نکرده باشید، شاید ناچار به عمل جراحی باشید.

عوامل ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا چیست؟

سوال مهم اینجا است که چه عوامل موجب ایجاد سنگ در صفرا می‌شود؟ موارد زیادی در این خصوص تاثیرگذار است. ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا سن بالا و چاقی است. این بیماری در افراد بالای 60 سال و زنانی که سابقه بارداری داشته‌اند شایع است و چاقی بیش‌ازحد نیز می‌تواند مزیدی بر علت باشد.

اگر در خانواده درجه یک مثل پدر، مادر، خواهر و برادر سابقه سنگ کیسه صفرا وجود داشته، احتمال ابتلای شما نیز به این بیماری وجود دارد. اما عوامل دیگری که در ایجاد سنگ کیسه صفرا موثر است که عبارتنداز:

  • ابتلا به انواع دیابت خصوصا دیابت کنترل نشده
  • خالی شدن دیربه‌دیر یا ناکامل ترشحات کیسه صفرا
  • التهاب کیسه صفرا در اثر سنگ‌های کوچک، عفونت گوارشی و یا مصرف الکل
  • کاهش وزن شدید در افراد چاق
  • استفاده از قرص‌های ضدبارداری در زنان
  • رژیم‌های غذایی با چربی و کلسترول بالا و استفاده از مواد غذایی با فیبر کم و غیره.

اما به‌طورکلی وجود میزان بیش از حد کلسترول در کیسه صفرا موجب ایجاد سنگ‌هایی با رنگ زرد خواهد شد. این موضوع در صورتی رخ می‌دهد که میزان کلسترول تولید شده توسط کبد، بیش از محلول کیسه صفرا باشد. یکی از عوامل ایجاد کننده سنگ کیسه صفرا پانکراتیت یا عفونت پانکراس در حالت مزمن می‌باشد.

وجود مقدار بیش از حد بیلی روبین در کیسه صفرا نیز از دیگر عوامل ایجاد سنگ در کیسه صفرا است. چنانچه مقدار بیلی روبین در بدن، بیش از حد نیاز باشد، کیسه صفرا نمی‌تواند آن را تجزیه کند و در این صورت، تشکیل سنگ‌های صفراوی رنگدانه‌ای اتفاق می‌افتد. سنگ‌های سخت با رنگ‌های سیاه و قهوه‌ای نیز در این زمان تشکیل می‌شوند.

همچنین درصورتی که عملکرد کیسه صفرا دچار اختلال شود، کیسه صفرا نمی‌تواند مایع درون خود را به‌خوبی تخلیه کند. بنابراین مایع در کیسه حبس شده و منجر به تشکیل سنگ کیسه صفرا می‌شود. 

بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!

عوارض سنگ کیسه صفرا چیست؟

اگر به نشانه‌های سنگ کیسه صفرا بی‌توجهی کنید، سنگ کیسه صفرا بزرگ و بزرگتر شده و کیسه صفرا دچار التهاب و تورم خواهد شد. این موضوع وضعیتی جدی و خطرناک است که با عوارض مختلفی همراه است. بله، پارگی کیسه صفرا یکی از عوارض جدی و نادر سنگ کیسه صفرا است. زمانی که سنگ‌های صفراوی مسیر خروجی صفرا را مسدود کنند، این امر می‌تواند به التهاب شدید کیسه صفرا (کوله‌سیستیت) منجر شود. اگر التهاب به‌درستی درمان نشود یا شدت یابد، ممکن است باعث پارگی کیسه صفرا گردد. پارگی کیسه صفرا یک وضعیت اورژانسی پزشکی است و نیاز به درمان فوری دارد، زیرا می‌تواند منجر به عفونت‌های جدی مانند پریتونیت (عفونت پوشش داخلی شکم) شود.

  • عفونت کیسه صفرا
  • یرقان و زردی
  • عفونت خونی
  • التهاب پانکراس 
  • سرطان کیسه صفرا
  • آسیب به سایر بخش‌های دستگاه گوارش و غیره.

توجه داشته باشید که سنگ صفرا می‌توان به اندازه یک دانه شن یا یک توپ گلف باشد، این بیماری در هر اندازه‌ای، عوارض خاص خود را دارد، پس نباید این بیماری را دست کم بگیرید.

راهکارهای پیشگیری از سنگ صفرا 

این بیماری حاصل مواد سخت و ته‌نشین شده دستگاه گوارش است که با رعایت نکاتی ساده و اصلاح رژیم غذایی سنگ کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی از بروز آن جلوگیری کرد. رژیم غذایی مملو از فیبرهای محلول در آب و عدم مصرف غذاهای چرب موثرترین راهکار برای پیشگیری از سنگ کیسه صفرا است. اما از دیگر راهکارهای پیشگیری این بیماری باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • مصرف سبزیجات آبدار
  • مصرف بیشتر غلات سبوس دار
  • استفاده از روغن زیتون به جای سایر روغن‌ها
  • نوشیدن آب زیاد
  • پرهیز از مصرف نوشابه
  • مصرف روزانه یک مکمل ویتامین
  • ورزش مرتب هفتگی
  • کاهش استرس و غیره.

پیشنهاد می‌شود قبل از هر کاری با دکتر سرطان کیسه صفرا مشورت کنید.

عوارض سنگ کیسه صفرا

راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا 

سنگ صفرا در بدترین حالت ممکن می‌تواند باعث ایجاد سرطان صفرا شود، پس این موضوع اهمیت بالایی دارد که با راه‌های تشخیص سنگ کیسه صفرا و البته پیشگیری از آن آشنا باشید. برای تشخیص درست باید به پزشک مراجعه کنید تا معاینه اولیه شما انجام شود. برای پیدا کردن پزشک، می‌توانید آنلاین، پزشک خود را پیدا کنید و حضوری و غیرحضوری، ویزیت شوید. مثلا اگر در شهر تهران ساکن هستید، بیش از 161 متخصص گوارش و کبد تهران هستند که امکان ثبت نوبت و معاینه توسط آن‌ها به‌صورت اینترنتی، وجود دارد. 

گاه پزشک متخصص با مشاهده علائم شما، متوجه بیماری خواهد شد اما برای دقیقتر بودن معاینه، لازم است تا آزمایشات دقیق روی شما انجام شود.

  • انجام آزمایش خون: آزمایش خون برای چک کردن میزان بیلی روبین خون انجام می‌شود. در این آزمایش عملکرد کبد نیز قابل تشخیص است.
  • تشخیص سنگ صفرا با سونوگرافی: با استفاده از سونوگرافی شکم می‌توان وجود سنگ در کیسه صفرا را تشخیص داد.
  • روش ERC: در این روش با استفاده از اشعه ایکس، مشکلات مجاری صفراوی و پانکراس، بررسی و مشاهده می‌شود.
  • سی‌تی‌اسکن شکمی: با عکس‌برداری از ناحیه شکم می‌توان این بیماری را تشخیص داد.
  • اسکن رادیونوکلئید کیسه صفرا: انجام این اسکن که با تزریق ماده رادیواکتیو به درون ورید افراد انجام می‌شود، حدود یک ساعت زمان لازم دارد. ماده تزریق شده از طریق خون به کبد و کیسه صفرا منتقل شده و پس از آن عفونت و انسداد مجاری به راحتی قابل تشخیص است.

توجه داشته باشید که در بیشتر مواقع سنگ کیسه صفرا بدون هیچ علائمی ایجاد می‌شود، بنابراین بهتر است به‌صورت دوره‌ای چکاپ کل بدن انجام دهید تا از وجود این سنگ‌ها مطلع شده و زودتر برای درمان اقدام کنید.

درمان سنگ کیسه صفرا چگونه است؟

راه‌های زیادی برای درمان سنگ صفرا وجود دارد. کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy) یکی از تضمینی‌ترین روش‌های درمان سنگ کیسه صفرا است که دوره نقاهت کوتاهی داشته و در زمان‌هایی از آن استفاده می‌شود که سنگ کیسه صفرا اندازه بزرگی داشته و قابل دفع نباشد. عموما با رعایت رژیم غذایی بعد از عمل کیسه صفرا می‌توان تا حدود زیادی به بهبودی کامل این عضو کمک کرد.

همچنی سنگ‌های کیسه صفرا در مجاری صفراوی را می‌توان با اندوسکوپی و دارو درمان کرد. برخی از پزشکان طب سنتی هم دمنوش‌های گیاهی متفاوتی برای درمان این بیماری تجویز می‌کنند. البته بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با پزشک متخصص مشورت کنید.

مصرف دمنوش عسل و آب گلابی، یکی از موثرترین راه های طبیعی دفع سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. در مطلب درمان سنگ کیسه صفرا می‌توانید بهتر با راه‌های درمان این بیماری آشنا شوید. 

درمان سنگ کیسه صفرا

آیا سنگ کیسه صفرا خطرناک است؟

پاسخ به این سوال مثبت است. اگرچه این بیماری در موارد زیادی بدون خطر بوده و به سادگی دفع می‌شود، اما درصورت بزرگ شدن سنگ صفرا و عدم توجه به علائم آن، ممکن است دچار انسداد روده شوید. در این صورت تنها راه درمانی، عمل جراحی است. پولیپ کیسه صفرا و سنگ کیسه صفرا هر دو از مشکلات شایع کیسه صفرا هستند که پولیپ‌ها می‌توانند به‌ندرت سرطانی شوند و سنگ‌های صفراوی نیز می‌توانند منجر به درد و التهاب کیسه صفرا شوند.

آیا سنگ کیسه صفرا باعث لاغری می‌شود؟

سنگ صفرا باعث لاغری نمی‌شود، بلکه این چاقی زیاد یا کاهش وزن شدید است که ممکن است به ایجاد شدن سنگ در کیسه صفرا منجر شود. همچنین افرادی که عمل جراحی لاغری انجام داده و دجار کاهش وزن شدید شده‌اند، بیشتر در معرض ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

سنگ کیسه صفرا، بدون خبر در کمین است!

در این مطلب درخصوص ریسک فاکتورهای تشکیل سنگ کیسه صفرا صحبت کردیم، پس هر فردی در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد، مگر این که یک سبک زندگی سالم داشته باشد. از طرفی لازم است تا برای اطمینان از وضعیت سلامت خود، به صورت دوره‌ای نزد یک متخصص معاینه شوید. اگر شما هم در خصوص مشکل خود نیاز به پزشک دارید با استفاده از امکان نوبت‌دهی اینترنتی می‌توانید به راحتی برای مراجعه حضوری، در روز و ساعت دلخواه خود، نوبت دریافت کنید.

آیا تجربه سنگ کیسه صفرا داشته‌اید؟ از تجربیات و روند درمان خود برای ما بنویسید.

 
 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,364 دیدگاه در “بیماری سنگ کیسه صفرا و نکات مهمی که باید بدانید!
  • سلام.مادرم شکمش باد کرده و همین که کمرش درد میکنه.دردش شدید شده.بخاطر کرونا از مراجعه به پزشک میترسیم.چیکار باید کنم.میشه راهنماییم کنید

    پاسخ
    • با سلام درد در ناحیه چپ زیر دنده که تا زیر کتف چپ هم کشیده میشود و همچنین لرز در هنگام شب مربوط به چه بیماری می‌تونه باشه،ممنون از راهنماییتون

      پاسخ
      • سلام اگه بالاي ٤٠ سال داريد بايد از نظر قلبي بررسي شويد اگر هم كمتر از ٤٠ سال داريد بايد از نظر ميكروب هليكوباكتر معده بررسي شويد

    • سلام
      شرح حال مادرتون کامل نیست
      جهت بررسی دقیق از تماس تلفنی با متخصص داخلی یا از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
      • سلام خانم دکتروقتتون بخیر.من امروزهیچ علایمی نداشتم جزاینکه شکم وکمرم دردمیکردرفتم دکترسونودادم گفتن ۴تاسنگ ریز۳و۵مملیمترداری.این ۴تاسنگ باداروحل میشه.یاحتمن بایدجراحی شه؟؟

  • سلام من مادرم ۸ بار هستش که سر دلش درد میکنه یعنی کیسه صفرا هستش ؟

    پاسخ
    • سلام
      کیفیت درد، محل دقیق درد، علایم همراه همچون سوزش و ترش کردن سر دل، مدت زمان درد و…باید بررسی شود
      جهت بررسی بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام چند دوز پیش شکم درد شدید داشتم رفتم سونو گفتن سنگ 4و نیم میل تو کیسه صفرا دارم و باید جراحی بشم میخواستم بپرسم ممکنه دفع بشه یا حتما جراحی لازمه

    پاسخ
    • سلام بله چون درد داشتيد بايد جراحي شويد

      پاسخ
  • سلام من50سال دارم هروقت غذامیخورم یاگرسنه هستم درددل وکمردرددارم.رفتم سنوگرافی گفت 3تاسنگ 5میلی داریدچکارکنم .ممنونم

    پاسخ
    • سلام لازمه كه جراحي كنيد تا علائمتون بهبود پيدا كنه

      پاسخ
  • سلام الان مدتیه قسمت پشت شونه هام تا نزدیکی کمر درد قابل تحمل دارم

    پاسخ
    • سلام
      شرح حالتون کامل نیست
      محل دقیق درد، ارتباط با فعالیت و خم و راست شدن، ارتباط با غذا خوردن ، تهوع و سوزش سردل و…باید بررسی شوند

      پاسخ
  • سلام من سرگیجه وتهوع دارم وسرمعدم سنگین شده آیا در کیسه صفرا سنگ دارم

    پاسخ
  • سلام شکمم درد میکند واستفراغ داشتم رفتم سونوگرافی گفت پنج تا سنگ داری کیسه صفرا به اندازه بیست میلی باید حتما عمل شوم

    پاسخ
    • سلام بله بايد حتما عمل شويد چون علائم داريد

      پاسخ
  • سلام مادرم دوتا سنگ کیسه صفرادارن بزرگش ده میل هس قبلا آنژیوگرافی قلبی هم شده عمل خطرناک هس یا ن؟

    پاسخ
    • سلام
      آنژیوگرافی به تنهایی مانع عمل نیست
      اما باید به شکل دقیق برای بیهوشی توسط متخصص بیهوشی و متخصص قلب بررسی شن

      پاسخ
      • مادرم سنگ کیسه سفرا داشت کیا دستگاه خرد کردن بعد ۴ درد زیاد آزمایشات نشان میده که کمی لجن در کیسه است واز قبل هم خود ایمنی کبد داشته که برای آن سلسبت مصرف میکنه ولی چند روزه تب ولرز امونشو بریده

      • سلام
        با توجه به شرایط خاص ایشون جهت تکمیل شرح حال از تماس تلفنی برای ارتباط با فوق تخصص گوارش استفاده کنید

  • باسلام به خدمت پزشک زحمت کش یه چند وقتیه معده من سنگینی میکنه شکم درد و سوزش سر معده و درد شانه راست وزیر قفسه سینه به نظر من از سنگ کیسه صفرا باشد شما چه نظری برام این حال دارید ممنون

    پاسخ
    • سلام احتمالش هست لازمه سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد

      پاسخ
  • سلام من ۱۷سال دارم چند وقتی است که سمت راست زیر سینه ام درد میگیره و گاهی هم همان قسمت سمت چپ درد میگیره به پشتم (کتف) راست و چپ درد میگیره جدیدا هم بی اشتها شدم و ۱۳کیلو کاهش وزن داشتم یبوست هم دارم لطفا کمک کنید نمیدونم سنگ صفراس یا نه؟

    پاسخ
    • سلام عزیزم با توجه به کاهش وزن باید حتما حضورا ویزیت شین و آزمایش درخواست شود
      به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام چند وقت شکم نفغ وگرفتگی سمت ریه دارم وسنگ صفرا15میل مخواستم ببینم از اون

    پاسخ
    • سلام گرفتگي ريتون بعيد ميدونم اما احساس نفختون بله بدليل سنگ كيسه صفرا هست براي ريه بايذ سي تي اسكن ريه بديد

      پاسخ
  • سلام خانمی ۴۱ساله هستم حدود ده ماه پیش درد های شکمی که به پشتم میزد هر ماه یکبار بخصوص بعد از خوردن غذای سنگین و همیشه شب هنگام به سراغم میاد تواتر درد ها کم بود تا دو ماه قبل که کم کم زیاد شد سونوگرافی کردم کبد گرید ۱ و سنگها یی به قطر ۲تا ۸میلیمتر به تعداد حدودا ۲۰عدد رویت شد ضخامت کیسه صفرا و مجاری عادی گزارش شده . بنظرتون میتونم با رژیم عذایی و دارو ارسوفلو مشکلم رو حل کنم . الان در صورت خوردن غذای چرب یا سنگین یا غذایی که مواد فراوری شده داره با درد مواجه میشم

    پاسخ
    • سلام با توجه به شرح حالي كه از دردتون داريد بايد حتما جراحي شويد چون ميتونه عارضه دار شيد و دچار پانكراتيت شويد

      پاسخ
  • برای تحت کنترل قراردادن یک سنگ صفرا 3/5 میبی متر و دو پولیپ که بزرگترین 4میلی متر هست و اینکه بزرگتر و بدتر نشوند هر 6 ماه سونوگرافی برای بدن زیان ندارد ؟

    پاسخ
    • سلام زيان نداره اما بايد بدونيد وقتي سنگ با پوليپ هست بايد حتما جراحي شويد

      پاسخ
  • سلام مادر ٨٣ساله اي دارم هر از گاهي لرز بدن با حالت تهوّع ميگيرن سونو انجام داديم داخل كيسه صفرا سنگ ٢١ميلي دارن ميخواستم ببينم اين حالتهاش به خاطر سنگ كيسه صفرا هستش يا چيز ديگه اي است

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد سمت راست و بالای شکم دارن میتونه بخاطر سنگ باشه

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر . ۶۵ سالمه ، یکی دوماهه سمت راست بالای شکمم درد میکنه و حالت سفتی داره بطوری که موقع دست مزنی درد میکنه ، بعضی موقعها دردشو به پشت کمرم میده
    البته بیشترموقعها تب دارم و کل بدنم داغ میشه بایکم حالت تهوع

    پاسخ
    • سلام
      میتونه به نفع سنگ باشه، سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی بدهید

      پاسخ
  • من خانم ۳۴ ساله هستم یک سال فهمیدم سنگ کیسه صفرا دارم ، اسفند ماه قرار جراحی داشتم ، به خاطر کرونا نرفتم ، یک هفته هست که درد شکم شدید دارم ، و یبوست شدید دارم
    چه دارویی مصرف کنم
    لطفا راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام عزیزم، با توجه به درد شدید جهت بررسی علایم از تماس تلفنی با متخصص جراحی استفاده کنین

      پاسخ
  • سلام چند سالی هست قسمت سمت راست سینه سوزش داره و این درد به کمرم هم وارد میشه
    به تازگی بعد از شام ورزش کردم و کمر درد گرفتم و این درد به سمت راست قفسه سینه هم میزند آیا این درد می تواند سنگ صفرا باشد؟

    پاسخ
    • سلام
      ممکنه بله
      باید سونوگرافی بدین

      پاسخ
  • ایا سنگینی سر وفشار خو ن با سنگ صفرا ارتباط دارد

    پاسخ
    • سلام
      خیر

      پاسخ
  • سلام . من‌چند ساله کف پاهام به شدت میسوزه بعضی وقتا کف دست چپم هم میسوزه .دکتر گفت احتمال زیاد سنگ صفرا دارم رفتم سونوگرافی دو‌تا سنگ‌۴/۵ و ۵ میلیمتر تو کیسه صفرامه . دکتر میگه دلیل سوزش پاهام همینه . با دارو رفع میشه یا باید عمل کنم ؟

    پاسخ
    • سلام
      فعلا میتونین دارو استفاده کنین و سونوگرافی رو ۲ ماه دیگه تکرار کنین

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیدخدمت شماخانم دکترمن ازدوسال پیش فهمیدم که دارای سنگ کیسه صفری هستم وحتی مجاری صفراوی مسدودمیباشدازدوسال دکترم گفت بایدعمل شویدب خاطراینکه نوزادداشتم صبرکردم ولی روزب روزدردم بدترمیشه حالام ب خاطرشرایط کرونا.

    پاسخ
    • سلام
      در برخی موارد جایز نیست جراحی تعویق بیفته عزیزم ممکن سبب عفونت و آسیب به کبد بشه
      از تماس تلفنی با متخصص جراحی استفاده کنین

      پاسخ
  • سلام
    من سنم ۵۶هست ناراحتی قلبی دارم فشار خون بالا دارم کیسه صفرام ۲۵میلی متر و سنگ های ریز است دکترم گفته نمیشه عمل کنم چون بی هوش کنیم از عمل در نمیایی خیلی درد دارم
    درمانش چیه؟

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز برای بررسی دقیق شرایطتون از تماس تلفنی با متخصص جراحی استفاده کنین

      پاسخ
  • باسلام من گاهی قفسه سینه ام از،سمت راست درد داره و شونه ام خیلی،شدید میگیره و گزگز دارم تا نوک اگشتان ایا،میشه مربوط،ب صفرا باشه دهنم هم گاهی،اب تلخ میاد

    پاسخ
  • سلام من ۳۷ سالمه ۲۰ روز پیش عمل کیسه صفرا کردم و سنگ ریزه داشتم همه رو برداشتن. میخواستم بدونم باز سنگ میاد و یه سوال دیگه از موقع که عمل کردم ران سمت چپ به طرف بیرون سوزن سوزن ویا گزگز میکنه علتش چیه شب ها بدتر میشه

    پاسخ
    • سلام
      خیر دیگه سنگ تشکیل نمیشه
      گزگز ران ربطی به عمل و سنگ نداره باید معاینه شین ممکن بخاطر این باشه که احتمالا مدت زیادی بعد عمل به سمت چپ خوابیدین

      پاسخ
  • بچه 10ساله هم میتواند سنگ کیسه صفرا داشته باشه،دل درد میگیره مخصوصا صبحها،سونو سنگ کلیه داده سالم بود

    پاسخ
    • سلام
      دل درد در بچه ها علل شایعتری همچون انگل، اضطراب، عفونت ادراری دارد

      پاسخ
  • سلام وعرض ادب دارم خدمت شما محترم :
    اگر به سوال بنده پاسخ دهید خیلی ممنون میشم , من مدت بیش از 6 ماه هست که وضعیت نرمالی ندارم اول باردچار ترس از کرونا شدم که این ترس و اظطراب راهی بیمارستانم کرد , که آزمایش خون دادم هیچ مشکل نداشتم بعد ازآن یه حالتی برایم در شبها پیش میآد که مرا از خواب بیدار میکند نمیدانم چطور بیگم یعنی فشار ویا یه ضعفی از دلم شروع میشه و دستام شول میشه واز خواب بیدار میشم که بعد آن دچار فکرهایی بد میشم و نمیتونم خواب کنم و مدتیست که قرص خواب مصرف میکنم . و چندین بار چک آپ کردم گفتن چیزی نیست .بعد از آندوسکوپی معلوم شد هلوباکتری دارم و قرص مصرف کردم برای یک ماه خوب شدم ولی دوباره همان استرس و بیقرار ی دامن گیرم شده و الان زیری دنده طرف راستم کمی درد میکند نه زیاد که یک شب مجبور شدم بیمارستان بیرم که بعداز آزمایش خوب و آزمایش تلویزیونی گفتن کیسه صفرات سنگ دارد ولی من درد شدید ندارم خیلی کم و کمی هم تهوع آنهم گهگاهی .
    آیا آون چیزی که منو شبها اذیت میکند از همین سنگ صفرا هست یا چیزی دیگری میتواند باشد ? در ضمن الان روزها هم یه چیزی منو از درون فشار میدهد و کمی هم از درون میلرزم آیا همه اینها میتواند از همین سنگ صفرا باشد ? دیگر اینکه من سریع عمل کنم به نفع من هست یا تا دردی بیشتری نداشته باشم صبر کنم ? آیا اگر کمی و ملایمی درد دلیل کوچک سنگ باشد با دوا قابل حل هستش ? خواهش میکنم به این نوشته هام توجه کرده پاسخ دهید تا شاید از اظطراب و نگرانی خلاص بیشم .ناگفته اینکه سخت دچار استرس هستم که نمیتوانم فراموش کنم که من مریضی خطرناک ندارم در تمام روز و همه حال ذهنم منفی و درگیر هست .

    پاسخ
    • سلام دوست عزیز
      شرح حال شما را کامل مطالعه کردم
      آنچه به نظر می آید این است که شما دچار اضطراب شدید و تا حدودی خودبیمار انگاری شدین
      باید زیر نظر روانپزشک دارو بخورین و مطمین باشین با صبر و حوصله و درمان دارویی علایمتون بهبود پیدا میکنه

      پاسخ
  • سلام ببخشید من دهنم تلخه و سر معدم میسوزه و اشتها به غذا ندارم اصلا آیا کیسه صفرام پر شده؟؟

    پاسخ
  • اگر دو پولیپ کلستر که بزرگترین 4میلی متر هست در کیسه صفرا باشد چه باید انجام دهم ؟

    پاسخ
    • سلام اگه بازينگ كيسه صفرا همراه نيست لازم نيست جراحي كنيد اما اگه با سنگ همراه است لازمه حراحي شه

      پاسخ
  • سلام .من ۲۴ سالمه .۴۴روزه زایمان کردم .دوهفته پیش درد معده شدید داشتم رفتم بیمارستان مسکن زد بهتر شدم باز این هفته چند روزه اسهال قیر مانند دارم.درد شکمی و معده هم دارم مخصوصادرد شکمی بیشتر.دکتر رفتم دارو های معده داده بهم ک بخورم .ب نظرتون معده ام خونریزی کرده یا اینکه صفرام مشکل داره ؟ دکتر گفت اگ بهتر نشدی ی اندوسکوپی حتما برووپیش دکتر داخلی هم برم ..

    پاسخ
    • سلام
      بنظر خونریزی مطرح است و باید حتما آندوسکوپی شوید

      پاسخ
  • سلام. در سونوگرافی برای من نوشته اند یک سنگ 20 میلیمتری در صفرا دارم. ولی هیچ علایمی ندارم. اما خیلی یبوست میشم. آیا مرتبط هست؟ باید عمل کنم؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر۳۰سالمه ۱۰ماهه زایمان کردم از ۳ماهگی دختر وقتی غذای سنگین می‌خوردم درد پشت و معده شدید داشتم همش فکر میکردم مشکل از معده است ولی وقتی دخترم ۶ماهه بود سونو مجاری صفراوی و کبد دادم و متوجه شدم که صفرا دارای سنگ های ۷میلیمتر و با تعداد متعدد هستش با توجه به شرایط کرونا و اینکه نوزاد داشتم تا امروز تحمل کردم درد ها بیشتر شده به گونه ای که غذای چرب و سنگین رو به کل کنار گذاشتم ولی همچنان سنگینی سر دل رو دارم اما درد ها از بین رفته و نفخ زیاد دارم میخواستم راهنماییم کنید با این شرایط کرونا و داشتن نوزاد شیر خواره آیا راهی به جز جراحی وجود داره

    پاسخ
  • سلام، من دو روز شب ها نصف قاشق داروی صفرا بر میخوردم…خلاصه نمیدونم بخاطر مصرف اینه یا نه امدوز صبح ک پاشدم درد شدید زیر سینه سمت راست جایی ک کبد و کیسه صفرا هس احساس میکنم و گاه میزنه ب پشتم و دهنمم خیلی تلخ شده و رفلکس هم بعضی وقتا دارم تاحالا همچین چیزی احساس نکرده بودم و خیلی نگران هستم ک نکنه نشانه ی خطرناکی باشه اینکه مثلا خوردن این دارو باعث شده ناگهان عوارضی نشون بده…باید چیکار کنم و ایا این علایم خطرناک هستن؟

    پاسخ
  • سلام ببخشید من زیردنده راستم درد میکنه معمولا در این فصل
    که هوا سرد میشه می گیره صبح زود اینجوری میشه

    پاسخ
    • سلام بهتره از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شويد و سونوگرافي كبد و كيسه صفرا دهيد

      پاسخ
  • سلام من ۳ تا سنگ ۴،۳ دارم باید فقط عمل کنم احتمال اینکه با دارو رفع بشه هست

    پاسخ
    • سلام بله چون سنگهاتون متعدد هستند بايد عمل كنيد

      پاسخ
  • با سلام خدمت خانم دکتر مدتی هست طرف چپم درد وبه پشت کمرم میزند و موقع غذا خوردن احساس سنگینی در آن محل دارم میتواند مشکل روده باشد چون شکمم هم موقعی یبوست دارد

    پاسخ
    • سلام معدتون هست
      بهتره از نظر ميكروب معده بررسي شيد و توسط متخصص گوارش معاينه شويد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر مادر من چند وقتیه که زیر دنده سمت چپش درد میکنه، میخواستم بدونم قلبشه یا معدشه؟؟؟ ممنون میشم اگه جواب بدید

    پاسخ
    • سلام اگه زير ٤٠ ساليد به درد معده ميخوره
      اگه بالاي ٤٠ ساليد اولويت بررسي قلب هستش

      پاسخ
  • سلام ،
    ۶۰ ساله ام ، حدود ۸ ماه پیش با چک آپ و سونوگرافی معلوم شد سنگ صفرا دارم و سالهاست کم کاری تیروئید هم دارم ، گاهی سمت راست بدنم زیر دنده حس فشار روی دنده دارم ، آیا از سنگ صفراست ؟
    * باتوجه به شرایط فعلی کرونا ترجیح داده ام به دکتر مراجعه نکنم آیا خطر ناک نیست ؟ البته قبل از کرونا با تجویز دکتر قلب کپسولهایی جگری رنگ مصرف کردم .
    * آیا اگر تصمیم به عمل لاپراسکوپی بگیرم ، ایا همزمان میتونم با عمل ساکشن چربی های شکم واطراف ناف رو خارج کنم ؟
    سپاس از شما

    پاسخ
    • سلام ممکن است مربوط به سنگ صفرا باشد
      باید با پزشک متخصص جراحی مشورت کنید اصولاً دو عمل را همزمان انجام نمی دهند

      پاسخ
  • سلام من ۳۸ سالمه و یه درد و سوزش خیلی خفیف همیشه زیر دنده سمت راستم دارم که با مصرف بعضی غذاها بیشتر میشه ، البته بیشتر احساس میکنم یه چیز اضافه زیر دنده هامه

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد و از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شيد

      پاسخ
      • سلام من سونو دادم گفته سنگ صفرا دارم اندازه 4 میل چه رژیم غذایی رو باید رعایت کنم

      • سلام غذاي كم چرب و كم حجم بايد بخوريد اگر هم علامت داريد بايد جراحي شويد

  • سلام دوروزه پهلوی سمت چپ وکمرم قسمت سمت چپ درد دارم حالت تهوع هم گاهی اوغات دل پیچه هم دارم . سابقه سنگ کلیه دارم . میخواستم بدونم سنگ کلیه هستش یا سنگ کیسه صفرا ممنون

    پاسخ
    • سلام علایم‌تان به نفع سنگ کلیه است

      پاسخ
  • سلام من سنگ کیسه صفرا دارم تقریبا شیش ماه پیش که درد شدید داشتم پیش متخصص رفتم گفتن باید جراحی شم اما من از ترس کرونا هنوز جراحی نکردم . و بیشتر از اون ترسم اینه که تو این شرایط کرونا بگیرم آیا سنگ صفرا داشتنم باعث میشه بیماری کرونا بهم غلبه کنه.البته من درد زیادی دارم و سیپرو فلوکساسین و مترودینازول مصرف میکنم

    پاسخ
    • سلام خیر سنگ‌صفرا زمینه ساز و عوامل خطر کرونا نیست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشین . میخاستم بدونم . من چند روزه یکم طرف راستم دقیقنم نمیشه گف زیر دنده هام . تقریبا پایین دنده هام . و ن زیر دنده هام .به همراه گردنم درد می‌کنه ‌. یعنی بنظرتون سنگ کیسه صفرا دارم!؟!

    پاسخ
    • سلام درد سمت راست بخصوص بعد از غذا مربوط به سنگ كيسه صفرا هستش
      بايد از اين نظر بررسي شويد و سونوگرافي كبد و كيسه صفرا دهيد

      پاسخ