تخصص اورولوژی چیست و متخصص کلیه و اورولوژی چه میکند؟
برای درمان تمامی مشکلات کلیه، باید به دکتر کلیه مراجعه کنید اما لازم است تا در ابتدا بدانید که، تخصص اورولوژی چیست و دکتر اورولوژی کیست. اورولوژیست یا متخصص کلیه، پزشکی است که به تشخیص و درمان مشکلات کلیه و دستگاه ادراری مردان، زنان و کودکان میپردازد. دکتر کلیه میتواند به شناسایی و درمان بیماریهایی کمک کند که بر دستگاه تولید مثل افراد، اثر میگذارند. از بیماریهای ارولوژی باید به عفونتهای ادراری، سنگ کلیه، سرطان پروستات و مشکلاتی اشاره کنیم که در سیستم تناسلی ادراری بهوجود میآیند.
این مقاله دکتردکتر، به این پرسش پاسخ میدهد که دکتر کلیه کیست و چطور در پیشگیری از بیماریهای کلیه و مجاری ادراری یا درمان بیماریهای اورولوژی، نقش دارد. مطالعه این مقاله، به ۴ دقیقه زمان نیاز دارد.
اگر هر سؤال و نکته مبهمی درباره تخصص کلیه و اورولوژی دارید، در پایان این مطلب بپرسید تا پزشک پاسخ بدهد.
تخصص کلیه، مجاری ادراری و تناسلی یا اورولوژی چیست؟
متخصص اورولوژی، پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماریهای سیستم ادراری تخصص دارد. متخصص اورولوژی یا همان دکتر کلیه، نسبت به شناسایی وضعیتهای مختلفی که برای اندامهای تولید مثل و غذد فوقکلیوی پیش میآید هم، آگاهی دارد.
غدد فوقکلیوی در بالای کلیهها قرار دارند. از طرفی دیگر، تاثیرگذاری دستگاه ادرار روی سیستم تولید مثل مردان و زنان زیاد است. بروز هرگونه مشکل در این بخشها، با مراجعه به متخصص کلیه و نواحی تناسلی پیگیری و درمان میشود. آگاهی از اینکه تخصص اورولوژی چیست و پزشکان این رشته چه خدماتی ارائه میدهند، به تسریع روند شناسایی و درمان بیماریهای مربوط به این متخصصان کمک شایانی میکند.
دکتر کلیه و اورولوژی کیست؟
برای اینکه بگوییم، دکتر کلیه کیست و چه میکند، لازم است به اعضای بدنِ تحت درمان او اشاره کنیم. متخصص کلیه و مجاری ادراری، اعضای زیر از بدن را بهخوبی میشناسد و مشکلات و بیماریهای مربوط به آنها را شناسایی و درمان میکند. این متخصص، به مدیریت، تشخیص و درمان بیماریهای سنگ کلیه، عفونتهای ادراری، نارسایی کلیوی، مشکلات پروستات و سرطانهای دستگاه ادراری میپردازد.
کلیهها | اندامی مهم برای دفع مواد زائد و تصفیه خون |
مثانه | کیسهای برای تجمع ادرار در سیستم تناسلی |
حالبها | ماهیچههای نازکی که ادرار را به مثانه منتقل میکنند |
مجرای ادرار | لولهای که ادرار را از مثانه تخلیه میکند |
اورولوژیست در درمان بیماریهای مربوط به سیستم تناسلی مردان یعنی آلت تناسلی، بیضه، کیسه بیضه و پروستات هم تخصص دارد. دکتر کلیه، هم مختص زنان است و هم برای مشکلات کلیوی مردان، خدمات پزشکی ارائه میکند.
فوقتخصصها و فلوشیپهای تخصص اورولوژی چیست؟
اورولوژیستها در مرحله نخست، برای تحصیل در رشته پزشکی عمومی وارد دانشگاه میشوند و بعد از سپریکردن ۷ سال، باید برای تخصص آماده شوند. دوره تخصص در حدود ۴ تا ۵ سال طول میکشد. بعد از آن، نوبت به تحصیل در مقطع فوقتخصص میرسد که دورهای ۲ تا ۳ ساله دارد. دورههای فلوشیپ هم از چند ماه تا چند سال طول میکشند و با تمرکز بر بخش خاصی از رشته تخصصی پزشکان ارائه میشوند. متخصصان اورولوژی در گرایشهای متنوعی به تخصص و فوقتخصص میرسند.
ناباروری مردان
متخصصان اورولوژی در این گرایش، در زمینه مشکلات ناباروری مردان همچون انزال معکوس، ارضا نشدن مردان و هر آنچه مربوط به ارگاسم در مردان است را مطالعه میکنند. پزشکان با تخصص ناباروری در مردان میتوانند به شناسایی دلایل بچهدارنشدن مردان و روشهای درمان آن بپردازند. فوقتخصص ناباروری مردان، با ارزیابی کامل سلامت باروری مردان، علل ناباروری مانند تعداد یا کیفیت پایین اسپرم، اختلالات هورمونی و مشکلات ساختاری دستگاه تناسلی مردان را تشخیص میدهد.
اورولوژی اطفال
مطالعه سیستمهای ادراری و کلیه کودکان هم در این تخصص جای میگیرد. اورولوژیستهای اطفال میتوانند مشکلاتی نظیر شبادراری مرتبط با سیستم ادراری-کلیوی را درمان کنند. این متخصص با مسائل دیگری مانند اختلالات مادرزادی، عفونتهای ادراری، بیاختیاری ادرار، انسدادهای ادراری و مشکلات تانسلی کودکان سروکار دارد. فوقتخصص اورولوژی کودکان، تکنیکهای درمانی مانند داروها، جراحیهای کمتهاجمی و مشاورههای تخصصی برای مدیریت و پیشگیری از مشکلات ادراری کودکان را بهکار میگیرد.
عصبشناسی
متخصصان این حوزه میتوانند به رفع و درمان مشکلات دستگاه ادراری ناشی از اختلالات عصبی مشغول شوند. این مشکلات میتوانند شامل مثانه عصبی، بیاختیاری ادرار، احتباس ادرار و اختلال در عملکرد جنسی باشند که از بیماریهایی مانند اماس، پارکینسون، آسیبهای نخاعی و دیابت نشات میگیرند. فوقتخصص عصبشناسی اورولوژی، با استفاده از تکنیکهای پیشرفته تشخیصی مانند تستهای اورودینامیک و تصویربرداری عصبی، عملکرد دستگاه ادراری و تناسلی را ارزیابی میکند.
آنکولوژی
اورولوژیستی که در زمینه آنکولوژی تحصیل میکند، توانایی شناسایی و درمان سرطانهای پروستات، کلیه، مثانه و بیضه را دارد. فوقتخصص آنکولوژی اورولوژی، به کمک روشهای دقیق تشخیصی مانند انواع مطالعات تصویربرداری و بیوپسی، به شناسایی این سرطانها میپردازند. این فوقتخصص، از تکنیکهای مختلف مانند جراحی، شیمیدرمانی، پرتودرمانی و روشهای کمتهاجمی برای درمان انواع سرطان دستگاه ادراری و تناسلی مردان استفاده میکند.
تفاوت میان نفرولوژی و تخصص اورولوژی چیست؟
میان تخصص اورولوژی و نفرولوژی، تفاوتهایی وجود دارد. نفرولوژیستها فقط بر مشکلات و وضعیتهای مربوط به کلیه اشراف دارند و نفرولوژی تخصص پزشکان داخلی است. برای اینکه دقیقتر بگوییم فرق رشته نفرولوژی و تخصص اورولوژی چیست و چه نقاط متفاوتی دارند، باید به این اشاره کنیم که نفرولوژیستها جراح نیستند. این افراد میتوانند مشکلات کلیوی مختلف و عوارضشان را شناسایی و درمان کنند. اما یادتان باشد که توانایی جراحی ندارند و تخصصشان فقط معطوف به کلیهها است.
دکتر اورولوژیست چه بیماریهایی را درمان میکند؟
اورولوژیستها میتوانند به درمان مشکلات متنوع دستگاه ادراری و کلیهها بپردازند. این متخصصان، توانایی انجام عملهای جراحی را هم دارند. در پاسخ به اینکه دکتر اورولوژیست کیست، باید به توانمندی این پزشک در حوزه درمانهای جراحی، مشکلات ادراری و کلیوی و درمان بیماریهای تناسلی اشاره کنیم. بسیاری از افراد، بهویژه از سنین 45 سال به بالا برای پیشگیری از انواع بیماریهای مزمن کلیوی باید به این متخصص مراجعه کنند.
به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا (CDC)،
بیش از ۱ نفر از هر ۷ بزرگسال در ایالات متحده، یعنی حدود ۳۵.۵ میلیون نفر، به بیماری مزمن کلیه مبتلا هستند. از این تعداد، ۹ نفر از هر ۱۰ فرد مبتلا به این بیماری، در مراحل اولیه از وضعیت خود بیخبرند.
متخصص اورولوژی، به کمک روشهای مختلف تشخیصی و درمانی شامل داروها، جراحیهای کمتهاجمی مانند رادیوفرکوئنسی و جراحی رباتیک به بهبود کیفیت زندگی بیمار کمک میکند.
عفونتهای مکرر دستگاه ادراری
این مشکل با وجود باکتریهایی نامطلوب در دستگاه ادرار بهوجود میآید. باکتریها بخشی از دستگاه ادرار را تحت تأثیر قرار میدهند و عوارضی مانند سوزش، درد در هنگام ادرار، تکرر ادرار و خارش ناحیه تناسلی را بههمراه دارند. عوامل ایجادکننده این باکتریها میتواند بهداشت نامناسب، مصرف کم مایعات و برخی شرایط پزشکی مانند دیابت باشد. این عفونت، اصولا به کمک مصرف دورههای مکرر آنتیبیوتیکها و اصلاح سبک زندگی درمان میشود.
ناتوانی در کنترل ادرار (بیاختیاری ادرار)
از دستدادن کنترل ادرار هم از جمله مشکلاتی است که از سوی متخصص دستگاه تناسلی درمان میشود. اگر بیاختیاری ادراری ریشه در مشکلات دستگاه تناسلی داشته باشد، باید به دکتر کلیه مراجعه کنید. در برخی موارد، این وضعیت ناشی از عملکرد نادرست مغز و غدد آن است. در این صورت، متخصص اورولوژی به درمان مشکل نمیپردازد و باید به یک متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.
شرایط سیستم تناسلی مردان
دستگاه تناسلی مردان از بخشهای مختلفی تشکیل میشود و امکان بروز وضعیتهای گوناگون برای هر عضو وجود دارد. بیماریهای سیستم تناسلی مردان شامل طیف گستردهای از مشکلات اثرگذار بر سلامت و عملکرد جنسی آنها میشود. از شایعترین این مشکلات میتوان به هایپرپلازی خوشخیم پروستات، سرطان پروستات، عفونتهای تناسلی، سرطان بیضه و آلت تناسلی و واریکوسل اشاره کرد.
سیستیت بینابینی (مثانه دردناک)
سندروم مثانه دردناک بیماری مزمنی است که با درد و فشار در لگن و مثانه و تکرر ادرار همراه میشود. با ابتلا به آن، اختلالات و مشکلاتی در زمان تخلیه ادرار رخ میدهند. این شرایط که به آن سندرم درد مثانه هم میگویند، با علائم متغیر و بدون عفونت ایجاد میشود. متخصص اورولوژی، برای درمان این شرایط، اصلاح سبک زندگی، دارودرمانی، فیزیوتراپی و در موارد حادتر، جراحی را توصیه میکند.
سرطان دستگاه ادراری
سرطان دستگاه ادراری، شامل انواع سرطانهاییست که در بخشهای مختلف سیستم ادراری مانند سرطان مثانه، کلیه، حالب و مجاری ادرار رخ میدهد. این سرطانها با علائمی مانند وجود خون در ادرار، تکرر یا سوزش ادرار، درد در ناحیه زیر شکم و کاهش وزن غیرطبیعی همراه هستند. عوامل ایجادکننده این بیماری میتواند استعمال سیگار، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص، سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان و عفونتهای مزمن ادراری باشند.
اختلال نعوظ (ED) از بیماریهای کلیه
ناتوانی مردان در امور جنسی و نرسیدن به لذت کافی، از جمله اختلالاتی است که با مراجعه به متخصص اورولوژی درمان میشود. اختلال نعوظ یک مشکل شایع در مردان با بیماریهای مزمن کلیوی است. کاهش عملکرد کلیهها میتواند منجر به مشکلات هورمونی، کاهش جریان خون و آسیب به اعصاب مرتبط با عملکرد جنسی شود. عوامل روانی مرتبط با بیماریهای کلیوی مانند استرس و افسردگی هم میتوانند این اختلال را ایجاد کنند. البته پیشگیری و درمان عوارض مصرف داروهایی همچون قرص ویاگرا نیز با پزشکان این حوزه است.
سنگ کلیه
سنگ کلیه به دلایل مختلف از مواد موجود در ادرار بهوجود میآید و با حرکت بهسمت مجاری ادرار باعث مسدودشدن آنها میشود. این عارضه به دلایل مختلفی مانند تغذیه نادرست، کمآبی و عوامل ژنتیکی رخ میدهد. سنگ کلیه با علائمی مانند درد شدید در پشت و پهلو، درد هنگام ادرار، وجود خون در ادرار و تکرر ادرار همراه است. متخصص کلیه با استفاده از آزمایش ادرار، انواع تصویربرداری مانند سونوگرافی و سیتیاسکن و آزمایش خون، وجود سنگ در کلیهها را شناسایی میکند.
دکتر کلیه چه خدماتی ارائه میکند؟
متخصصان کلیه و اورولوژی خدمات متنوعی برای تشخیص و درمان بیماریهای کلیوی به بیماران خودارائه میدهند. این متخصص، مدیریت بیماریهای مختلفی همچون بیماریهای مزمن کلیوی، نارساییهای کلیه، عفونتهای ادراری و فشار خون بالای ناشی از اختلالات کلیوی را مدیریت میکند. این خدمات شامل سه گروه اورولوژی مردان، اورولوژی زنان و اورولوژی کودکان میشوند که خدمات متنوعی را ارائه میدهند.
خدمات اورولوژی مردان
متخصص اورولوژی، خدمات متنوعی به مردان ارائه میدهد. بخشی از این خدمات، تشخیص و درمان اختلالات ادراری و تناسلی مردان است. مدیریت هایپرپلازی خوشخیم پروستات، سرطان پروستات، اختلالات نعوظ و ناباروری مردان، درمان عفونتهای ادراری و تناسلی را متخصص اورولوژی برعهده دارد. دکتر کلیه برای درمان این اختلالات، خدماتی همچون جراحیهای کمتهاجمی و باز، اصلاح مشکلات ساختاری، برداشتن تومورها با کمک تکنیکهای پیشرفته جراحی روباتیک و لیزر ارائه میدهد.
- سنگ کلیه
- سرطانهای اورولوژیک
- پروستات بزرگ
- التهاب پروستات
- مثانه بیشفعال
- اختلال در نعوظ
- تستوسترون پایین
- بیاختیاری مردانه
- عفونت مجاری ادراری
- ارزیابی ناباروری
- وازکتومی
- هیدروسل
اگر دچار مشکلات بالا هستید، با مراجعه به دکتر کلیه میتوانید متوجه وضعیت خود شوید و درمان را دنبال کنید.
خدمات اورولوژی زنان
در زمینه بیماریهای خانمها هم متخصصان کلیه و اورولوژی، خدمات مربوط به موارد زیر را ارائه میکنند. تشخیص، مدیریت و درمان مشکلات زیر برعهده متخصص ارولوژی است. استفاده از تکنیکهای جراحی کمتهاجمی، مشاورهها و مراقبتهای بهداشتی ضروری و تجویز داروهای مناسب، بخش دیگری از خدمات مراقبتی و درمانی متخصص اورولوژیست که سلامت و کیفیت زندگی زنان را بهبود میدهد.
- مثانه بیشفعال
- بیاختیاری ادرار
- عفونت مجاری ادراری
- اوروژنیکولوژی
- افتادگی اندام لگن
- جراحی بازسازی کف لگن
- پرولاپس واژن
بانوان همچنین میتوانند برای درمان سنگ کلیه و سرطانهای اورولوژیک نیز به متخصص کلیه و دستگاه تناسلی مراجعه کنند.
خدمات اورولوژی اطفال
متخصصان اورولوژی اطفال میتوانند به شناسایی مشکلات کلیه و دستگاه تناسلی این رده سنی بپردازند و ریشه اختلالاتی نظیر بیماریهای مادرزادی سیستم ادراری را کشف کنند. این متخصصان، به مدیریت و درمان عفونتهای ادراری، انسداد مجاری ادرار، بیاختیاری ادرار، مشکلات کلیوی مانند سنگ کلیه میپردازند. تشخیص و مدیریت مشکلات جنسی و تناسلی کودکان هم برعهده اورولوژیستها است. این متخصصان با ارائه خدمات درمانی همچون انواع جراحیها برای اصلاح ناهنجاریها، ارائه مشاورههای بهداشتی به والدین و تجویز داروهای مناسب به بهود کیفیت زندگی کودکان کمک میکنند.
روشهای تشخیص در تخصص کلیه چیست؟
برای اینکه بدانید، روشهای تشخیص پزشکان با تخصص اورولوژی چیست و چطور به شناسایی مشکلات مختلف میپردازند، نیاز است که با موارد زیر آشنا باشید. پزشکان این حیطه روشهای تشخیصی گوناگونی دارند. این متخصصان، از معاینه فیزیکی تا استفاده از آزمایشها و عکسبرداری را برای شناسایی مشکلات بیماران خود بهکار میگیرند.
معاینه جسمی
معاینات فیزیکی برای مردان و زنان متفاوت است. اگر مرد هستید، ممکن است پزشک برای رسیدن به تشخیص از معاینه رکتوم استفاده کند. اگر زن هستید، شاید نیاز به معاینه لگن داشته باشید. درواقع، دکتر ارولوژی، به بررسی فیزیکی و دقیق دستگاه ادراری و تناسلی میپردازد. این بررسی شامل معاینه ناحیه شکم، لگن، اندام تناسلی مردانه و مجاری ادراری میشود. این معاینات به ارزیابی و تشخیص دقیقتر و انتخاب بهترین روش درمان کمک میکنند.
آزمایش ادرار، خون و نمونههای مایع منی
برای این آزمایشها، نمونههایی از ادرار، خون و مایع منی ارائه میشوند. بهتر است که پیش از انجام آزمایشها نسبت به کسب آمادگی برای آنها باخبر باشید. برای مثال، جهت دادن آزمایش ادرار باید آب بنوشید تا مثانهتان پُر باشد. آزمایش خون میتواند به ارزیابی عملکرد کلیه، سطح هورمونها و علائم عفونت یا التهاب کمک کند. آزمایش ادرار منجر به شناسایی عفونتهای ادراری و سنگهای کلیه میشود. متخصص اورولوژی، آزمایش مایع منی را با هدف بررسی باروری مردان و شناسایی مشکلات مرتبط با تعداد و کیفیت اسپرمها تجویز میکند.
تستهای تصویربرداری
از روشهای مختلف عکسبرداری مانند سونوگرافی یا توموگرافی کامپیوتری (CT) که همان اسکن است هم برای تشخیص وضعیت مجاری ادراری، کلیهها و بخشهای دیگر استفاده میشود. سونوگرافی برای بررسی کلیهها، مثانه و پروستات انجام میگیرد. سیتیاسکن و MRI با فراهم کردن تصاویر دقیقی از ساختارهای داخلی بدن به تشخیص تومورها، سنگهای کلیه و ناهنجاریهای ساختاری کمک میکنند.
روشهای درمان در تخصص ارولوژی چیست؟
اورولوژیستها با تجویز دارو، ارائه تمرینهای درمانی مانند مواردی برای تقویت عضلات لگن و جراحی، اقدام به درمان بیماران میکنند. آنها از طیف وسیعی از روشهای درمانی برای بهبود بیماران کمک میگیرند. این روشها، شامل دارودرمانی برای عفونتها و مشکلات التهابی، تکنیکهای جراحی مانند لاپاراسکوپی، برای سنگهای کلیه و ناهنجاریهای ساختاری و جراحی باز برای موارد پیچیدهتر میشوند. در ادامه، به سایر روشهای درمانی موجود در تخصص اورولوژی پرداختهایم:
سیستوسکوپی
برای ارزیابی و معاینه وضعیت مثانه و مجرای ادرار، با یک ابزار تلسکوپمانند ویژه به نام سیستوسکوپ، اقدام به بررسی اوضاع بیمار میشود. در این روش، لوله باریک و انعطافپذیر سیستوسکوپ که دارای دوربین و نور است، از طریق مجرای ادراری وارد مثانه میشود. متخصص اورولوژی، سیستوسکوپی را برای تشخیص و درمان مشکلاتی مانند عفونتهای مکرر ادراری، خونریزی غیرطبیعی، سنگهای مثانه، تومورها و انسدادهای مجرای ادراری تجویز میکند.
اورتروسکوپی
برای بررسی حالبها و کلیهها از این ابزار تشخیصی و درمانی استفاده میشود. در این روش، دکتر به کمک یک لوله باریک و انعطافپذیر به نام اورتروسکوپ، داخل مجاری ادراری و کلیهها را مشاهده میکند. این ابزار با هدف تشخیص و درمان مشکلاتی مانند سنگهای کلیه و مجاری ادراری، انسدادها، تومورها و عفونتهای مکرر سیستم ادراری طراحی شده است. این آزمایش تحت بیحسی موضعی انجام میشود و دوره بهبودی کوتاهی دارد.
بیوپسی پروستات
متخصص اورولوژی، نمونههای کوچکی از بافت پروستات را با استفاده از یک سوزن باریک جدا میکند. این نمونهبرداری تحت هدایت سونوگرافی یا امآرآی انجام میشود. نمونههای پروستات را برای شناسایی سرطان یا سایر ناهنجاریهای پروستات به آزمایشگاه میفرستد. پاتولوژیست با مطالعه این نمونهها در آزمایشگاه به تشخیص دقیق تومورهای سرطانی میپردازد و درجه و مرحله پیشرفت سرطان را تعیین میکند.
نفرکتومی
جراحی نفرکتومی، برای برداشتنکامل یا جزئی کلیه انجام میشود. متخصص اورولوژی، این جراحی را با دلایل مختلفی همچون وجود تومورهای سرطانی، بیماریهای شدید کلیوی، عفونتهای مکرر یا آسیبهای ناشی از تروما تجویز میکند. نفرکتومی، ممکن است به صورت جراحی باز یا به کمک تکنیکهای کمتهاجمی مانند جراحی لاپاراسکوپی یا جراحی رباتیک انجام شود. این جراحی به بیهوشی و بستری شدن نیاز دارد.
وازکتومی
متخصص اورولوژی، وازکتومی را برای جلوگیری از بارداری در مردان انجام میشود. در این روش، لولههای وازدفران که مسئول حمل اسپرم از بیضهها به مجرای ادراری هستند، بریده یا مسدود میشوند. این عمل تحت بیحسی موضعی انجام شده و معمولاً کمتر از ۳۰ دقیقه طول میکشد. پس از وازکتومی، اسپرم دیگر نمیتواند وارد مایع منی شود، اما سایر عملکردهای جنسی مردان بدون تغییر باقی میمانند.
چه زمانی باید به متخصص اورولوژی و کلیه و مجاری ادراری مراجعه کنیم؟
در برخی موارد، پزشک عمومی میتواند مشکلات خفیف دستگاه ادراری را درمان کند. اما اگر علائم شدید هستند یا از بین نمیروند، باید به متخصص اورولوژی مراجعه کنید. همچنین در صورت مشاهده ناهنجاری در دستگاه تناسلی یا مشکلات باروری مردان، باید به اورولوژیست مراجعه کرد. برای مراجعه به دکتر کلیه تهران و سایر شهرها، میتوانید از طریق سایت نوبت دهی دکتردکتر اقدام کنید. افرادی با سابقه خانوادگی بیماریهای کلیوی، سنگهای کلیه یا سرطان دستگاه ادراری، باید بهطور منظم تحت نظر متخصص اورولوژی باشند تا از سلامت دستگاه ادراری خود اطمینان حاصل کنند. برخی از علائم هشداردهنده بیماریهای کلیوی عبارتند از:
- مشکل نعوظ
- وجود خون در ادرار
- بزرگشدن پروستات
- از دستدادن کنترل مثانه
- وجود درد هنگام ادرارکردن
- درد در ناحیه کمر، معده یا کشاله ران
- ابتلا به سرطانهای دستگاه ادراری
پیش از مراجعه به پزشک برای درمان هریک از این مشکلات، بهتر است که از وضعیت پوششدهی بیمهتان هم اطلاع داشته باشید. در این صورت، برای مدیریت هزینهها آسودهتر خواهید بود.
در انتخاب دکتر اورولوژیست باید چه مواردی را در نظر بگیریم؟
پزشکانی که تخصص اورولوژی دارند، سالهای طولانی در زمینه سیستم تناسلی ادراری، بیماریهای کلیه و موارد مربوط به این بخشها مطالعه و تحصیل کردهاند. در نتیجه، باید اطلاعات و دانش خوبی در پیشگیری از بیماریهای کلیه و مجاری ادراری داشته باشند یا در تشخیص سریع و صحیح عمل کنند. با در نظرگرفتن این نکات بهسراغ پزشک معتبری بروید که این ویژگیها را دارد. به موارد زیر هم در انتخاب متخصص دقت داشته باشید:
- نظر مراجعان قبلی را درباره تجربهشان بررسی کنید. با سرزدن به سامانههای آنلاینی مانند دکتردکتر، چنین امکانی برایتان فراهم میشود.
- به پوششدهی بیمه خود و خدمات ارائهشده در مطب پزشک موردنظر هم دقت کنید.
- اعتبار و شهرت مجموعه پزشکی یا متخصص را بررسی کنید.
برای پیشرفتن در مسیر بهبودی، باید حتماً به متخصصانی خبره مراجعه کنید.
در مراجعه به دکتر اورولوژی، انتظار چه معاینههایی داشته باشیم؟
دکتر کلیه کیست؟ این پزشک، دقیقا همان شخصی است که باید واضح درباره مشکلات کلیه خود برای او بگویید. سوالات او هم درباره وضعیت و سوابق پزشکیتان است. لازم است که داروهای مصرفیتان را نام ببرید و از علائم و عوارض بگویید. احتمال دارد که اورولوژیست اقدام به معاینه شما کند و آزمایشهایی را در نظر بگیرد. برای بررسی بیماریهای اورولوژی، معمولاً معاینه فیزیکی کافی نیست. در واقع، لازم است که برای رسیدن به تشخیص بیماریهای کلیه و مجاری ادراری از روشهایی مانند آزمایش خون و سونوگرافی استفاده شود. بعد از شناسایی عفونتهای ادراری یا سنگ کلیه و مشکلات دیگر، درمان بیماریهای اورولوژی با دارودرمانی یا جراحی پیش میروند. این روند، بهترین پاسخ در جواب سوال تخصص اورولوژی چیست، است.
با شناسایی بهترین پزشکان با تخصص اورولوژی، میتوانید بیماریهایی مانند سرطان پروستات را سریع شناسایی و درمان کنید. در سامانه آنلاین دکتردکتر هم امکان آشنایی با بهترین متخصصان و دریافت نوبت آنلاین از آنها وجود دارد. اگر بخواهید بدانید که بهترین راه پیداکردن پزشکی خبره با تخصص اورولوژی چیست هم باید همین روش را به شما معرفی کنیم؛ ساده و سریع وقت بگیرید و بیدغدغه به متخصصان خبره مراجعه کنید.
منابع:
healthdirect.gov.au
my.clevelandclinic.org
سؤالات متداول تخصص اورولوژی
[elementor-template id=”86224″]
سلام
من از کودکی دقیقا زیر آلت تناسلی خودم جوش های زیادی دارم اما مثل جوش های صورت برزگ نیست
تعدادشون زیاد هست
اما خیلی ریز
مشکل چیه؟