علائم یائسگی چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟ +لیست 15 گانه علایم منوپوز

علائم یائسگی
اشتراک گذاری 169 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

ورود به یکی از دوره‌های مهم زندگی بانوان، همراه با نشانه‌هایی تحت عنوان علائم یائسگی اتفاق می‌افتد. یائسگی، در دهه چهارم یا پنجم زندگی رخ می‌دهد. مهم‌ترین نشانه های یائسگی، معمولا به‌صورت گرگرفتگی، خشکی واژن، پوکی استخوان، بی‌خوابی و نوسانات خلقی ظاهر می‌شوند. علائم اولیه شامل درد استخوان‌ها و مفاصل، پریودنشدن برای مدتی طولانی، تعریق شبانه، کاهش میل جنسی، نازک‌شدن موها و افزایش وزن است. اگر نشانه‌های یائسگی در سنین پایین‌تر و با تشخیص علائم یائسگی زودرس ظاهر شد، می‌توانید با مصرف دارو و اصلاح سبک زندگی، شرایط را کنترل کنید. قرارگرفتن زیر نظر متخصص زنان و انجام آزمایش‌های دوره‌ای نیز به کاهش علائم و بهبود وضعیت سلامتی کمک می‌کند.

مطالعه این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر به 8 دقیقه زمان نیاز دارد و در انتهای آن جواب سوالات بسیاری را درباره علائم یائسگی زنان و مردان خواهید گرفت.

اگر هم سوالی درباره مهم ترین علائم یائسگی دارید، می‌توانید در انتهای این مطلب و در بخش نظرات بنویسید تا پزشک پاسخ دهد.

علائم یائسگی در زنان

احساس گرگرفتگی، بی‌خوابی، تعریق بیش از حد، پریودنشدن یا لکه‌بینی، تغییر در خلق و خو، کاهش میل جنسی و اختلال در عملکرد هورمون‌ها، معمول‌ترین علائم یائسگی در زنان هستند. معمولا خانم‌ها بین 40 تا 50 سالگی، اولین علائم یائسگی را در خود می‌بینند. البته سن شروع مونوپوز (Menopause) به عوامل مختلف ژنتیکی و محیطی بستگی دارد؛ مثلا برخی از افراد در اواسط دهه ۳۰ علائم اولیه قاعدگی را می‌بینند و افراد دیگر ممکن است تا ۵۵ سالگی همچنان خونریزی قاعدگی داشته باشند.

بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)،

بیشتر زنان یائسگی را بین سنین 45 تا 55 سال، به‌عنوان بخشی طبیعی از روند بیولوژیکی خود، تجربه می‌کنند. یائسگی به دلیل ازبین‌رفتن عملکرد فولیکولار تخمدان و کاهش سطح استروژن خون ایجاد می شود.

بازه زمانی یائسگی شامل سه مرحله کلی است:

  • پیش از یائسگی؛ بدن به‌آرامی از دوره باروری فاصله می‌گیرد. سطح هورمون زنانه استروژن در بدن نوسان پیدا می‌کند و چرخه پریودی و قدرت باروری را تحت تأثیر قرار می‌دهد. سیکل ماهانه نامنظم و کوتاه‌تر یا طولانی‌تر از همیشه می‌شود. تغییر حجم خون پریودی هم از علائم یائسگی در پریود است. این موارد رایج‌ترین علائم پیش یائسگی در زنان هستند.
  • یائسگی؛ شدت‌گرفتن علائم بدن برای ورود به مرحله بعد آماده می‌شود. در این زمان، نشانه‌ها به‌وضوح دیده می‌شوند.
  • بعد از یائسگی؛ در این دوره دیگر پریود اتفاق نمی‌افتد و بدن فرآیند تخمک‌گذاری را متوقف کرده است. ممکن است همچنان علامت‌های یائسگی وجود داشته باشد اما به مرور زمان، شدت برخی از نشانه‌ها کم‌تر می‌شود.

در ویدیوی علائم یائسگی  درباره نشانه‌های یائسگی توضیحات جامعی را از زبان پزشک ارائه داده‌ایم:

play-rounded-fill

اینکه بدانید علائم یائسگی چیست و چگونه باید آن را مدیریت کرد کمک می‌کند، درک بهتری نسبت به این مسئله در شما و اطرافیانتان ایجاد می‌کند.

علائم اولیه یائسگی

علائم مراحل مختلف مونوپوز تقریبا یکسان است؛ ولی شدت آن‌‌ها کم‌تر یا بیشتر می‌شود. علایم یائسگی در زنان را می‌توان به سه دسته، تقسیم کرد:

  1. نشانه‌هایی که سیستم تولید مثل را تحت تأثیر قرار می‌دهند؛
  2. علائمی که روی جسم تأثیر دارند؛
  3. علائم روانی ناشی از تغییرات هورمونی بدن.

اگر به دنبال تشخیص اولین علامت یائسه شدن هستید، به موارد زیر توجه کنید. ممکن است همین حالا در حال تجربه تعدادی از آن‌ها باشید:

 تغییر در نظم عادت ماهانه

اولین نشانه یائسگی ، معمولا تغییر در الگوی طبیعی پریودی است. به هم ریختن نظم بیولوژیکی بدن و بر هم خوردن نظم هورمون‌ها، مهم‌ترین دلیل این اتفاق هستند. ممکن است قاعدگی را به‌صورت غیر معمول سبک یا شدیدتر از قبل تجربه کنید. تغییر در تعداد دفعات پریودی هم قابل انتظار است. ممکن است دو یا سه‌هفته یک‌بار پریود شوید، یا چند ماه بین دوره‌های قاعدگی فاصله بیفتد. اگر هم مدت زمان این تاخیر بیشتر شد، حتما به دکتر زنان مراجعه کنید.

درد و احساس گرفتگی در ماهیچه‌ها و مفاصل

برای بسیاری از خانم‌ها، یکی از اولین علائم یائسه‌شدن درد استخوان، مفصل یا ماهیچه‌ها است. دلیل بروز این اتفاق، پایین آمدن سطح ترشح هورمون‌های زنانه است. این هورمون‌ها، باعث تامین مواد ضروری و ویتامین‌های مورد نیاز مفاصل بدن خانم‌ها، می‌شوند. کنترل وزن، کاهش اضطراب، یوگا و مصرف داروهای ضد درد و التهاب، می‌تواند به تسکین بدن‌درد شما کمک کند.

اولین علائم یائسگی چیست
گرگرفتگی از علائم اولیه یائسگی

 گرگرفتگی

زمانی که به‌دنبال علت گرگرفتگی باشید متوجه می‌شوید که کاهش سطح هورمون استروژن، دمای بدن را به شکل عجیبی بالا می‌رود. در نتیجه این اتفاق، مغز وارد پروتکل خنک سازی و خروج گرمای بدن می‌شود که در نتیجه آن، گرگرفتگی رخ می‌دهد. احساس گرما، برای مدت کوتاه و به‌صورت ناگهانی که معمولاً در صورت، گردن و سینه حس می‌شود، از اولین نشانه‌ها و علامت یائسه‌بودن است. گرگرفتگی یائسگی می‌تواند به‌شکل قرمزی پوست و عرق‌کردن دیده شود و با سرگیجه همراه باشد.

 تنش‌های روانی

اضطراب، ‌احساس خواب‌آلودگی، تغییرات در خلق‌وخو مانند بی‌حوصلگی بی‌دلیل یا زودرنجی و ناتوانی در کنترل احساسات و نشان‌دادن واکنش شدید در برابر کوچک‌ترن وقایع، از پیامدهای یائسه‌شدن است. علاوه‌براین، ازدست‌دادن اعتماد به‌ نفس علامت‌ آزاردهنده دیگری است که می‌تواند با کمک‌گرفتن از مشاور بهبود بهتر شود. تمام این حالت‌ها، در اثر عدم تعادل ترشح هورمون‌های بدن خانم‌ها، اتفاق می‌افتند.

علائم یائسگی چیست
اختلالات خواب از علائم یائسگی

 اختلالات خواب

مشکل در خواب می‌تواند باعث احساس خستگی در طول روز شود یا تاب‌آوری شما را پایین بیاورد. تعریق شبانه، یا احساس گر گرفتگی که در شب رخ می‌دهد، نمونه دیگری از علائم اولیه یائسگی هستند. اختلال خواب، مشکل بیش از 60 درصد از خانم‌هایی است که در آستانه یائسه شدن، هستند. تشدید اختلال خواب، باعث ایجاد حس خواب آلودگی در طول روز، اختلالت خلقی و افسردگی، می‌شود.

 علائم ظاهری در بدن

تغییرات در وضعیت پوست، مانند خشکی یا چرب‌شدن و ایجاد آکنه بزرگسالان می‌تواند مربوط به دوره‌ یائسگی باشد. افزایش موهای صورت، ریزش مو یا نازک‌شدن تارهای موی سر هم با این شرایط ارتباط دارد. گاهی افزایش وزن و تغییر فرم بدن هم در خانم‌های یائسه، دیده می‌شود. تغییرات شیمیایی یائسگی، باعث مقاوم شدن چربی‌های بدن خانم‌ها شده و همین، باعث بالا رفتن وزن بدن و احتباس آب در بافت عضله‌های بدن، می‌شود.

 درد و احساس سفتی در سینه

نوسانات هورمونی یائسگی تقریبا می‌تواند روی هر ناحیه از بدن اثر بگذارد. حساسیت یا درد سینه، کاهش تراکم بافت سینه‌ها، تغییر در اندازه و شکل پستان‌ها و ناهمواری بافت ناشی از کیست پستان در برخی از خانم‌ها مشاهده می‌شود. کاهش مصرف کافئین و استفاده از کیسه آب گرم در ناحیه دردناک، روش‌های ساده‌ای برای تسکین این دردها هستند.

تپش قلب

ضربان قلب که به‌طور ناگهانی شدیدتر شود، نشانه دیگری از علائم اولیه یائسگی است. دلیل این اتفاق، تغییرات هورمونی است که نه‌تنها در دوره یائسگی بلکه در دوران قاعدگی و بارداری هم رخ می‌دهد. لازم به ذکر است که تپش قلب، نشانه‌ای موقت است و با تغییر سبک زندگی، خود به خود از بین می‌رود.

آشنایی با نشانه های یائسگی
سردرد از نشانه های یائسگی

سردرد یا میگرن

یکی از دیگر نشانه‌های یائسگی، بروز سردرد یا میگرن است. میگرن یا سردرد ناشی از یائسگی می‌تواند نتیجه افت استروژن در بدن باشد. البته، شدت سردردهای یائسگی، در سال‌های نزدیک به بروز آن، در اثر تغییرات هورمونی و نوسان بالای استروژن، شدیدتر می‌شود. نکته جالبی که در این رابطه وجود دارد این است که در برخی از خانم‌ها، با اتمام دوران قاعدگی سردردها از بین می‌روند.

مشکلات حافظه، تمرکز و مه مغزی

فراموشی و نداشتن تمرکز هم در دوران مونوپوز قابل انتظار است. با توجه به نتایج یک تحقیق در سال 2019، کاهش هورمون استروژن در اثر یائسگی، باعث بروز این اتفاق می‌شود. در اثر این اتفاق، قوه تعقل فرد و رفتار عاقلانه او نیز، دچار مشکل می‌شود. اگر علائم جدی شد، از پزشک متخصص اعصاب و روان کمک بگیرید.

 وزوز گوش

کاهش قدرت شنوایی و وزوز گوش جز نشانه‌هایی است که ممکن است در دوران یائسه‌شدن تجربه کنید. اگرچه علت دقیق این مسئله هنوز مشخص نشده است؛ اما احتمالا با کاهش میزان استروژن ارتباط دارد. برای کنترل وزوز گوش، می‌توانید طبق نظر پزشک، درمان تخصصی را تحت نظر متخصص گوش، پیش بگیرید.

علائم ثانویه یائسگی

مهم‌ترین نشانه‌های موجود در دسته‌بندی علائم ثانویه یائسگی، می‌توانند به‌طور مستقیم در اثر تغییرات هورمونی رخ دهند. علاوه‌براین، زنان یائسه با مشکلاتی سروکار دارند که علت اصلی آن‌ها مونوپوز است. در ادامه به چند نمونه اشاره می‌کنیم:

تضعیف عملکرد جنسی

در دوران یائسگی، خاصیت ارتجاعی واژن از دست می‌رود و در نتیجه امکان دارد که خشکی واژن رخ دهد. برای همین، احساس درد، خارش یا سوزش و خونریزی واژینال هنگام برقراری رابطه جنسی دور از انتظار نیست. اغلب کاهش میل جنسی، نوسان‌های هورمونی، رابطه دردناک و ناراحتی در حین رابطه جنسی سبب می‌شود خانم‌ها در سال‌های ابتدایی یائسه‌شدن تمایل چندانی برای برقراری رابطه نداشته باشند.

 اختلال در دفع ادرار

با یائسه‌شدن، علاوه‌بر واژن، مجرای ادرار هم خاصیت ارتجاعی خود را از دست می‌دهند. در نتیجه، علائمی مانند تکرر ادرار، احساس ادرار کاذب و بی‌اختیاری ادرار در این دوران طبیعی است. همچنین احتمال ابتلا به عفونت ادراری افزایش پیدا می‌کند. پزشکان برای حل این مشکلات انجام تمرین‌های تقویت‌کننده عضلات لگن (حرکات ورزش کِگِل)، استفاده از استروژن موضعی واژینال و هورمون‌درمانی را توصیه می‌کنند.

 پوکی استخوان

یکی از متداول‌ترین عوارض یائسگی، پوکی استخوان است. تراکم استخوان در چند سال اول بعد از یائسگی به شدت کم می‌شود. در این حالت استخوان‌ها ضعیف و شکننده می‌شوند و احتمال شکستگی یا دررفتن آن‌ها بالا می‌رود. استخوان‌های لگن، ستون فقرات و مچ دست بیشتر در معرض شکستگی هستند و باید از آن‌ها مراقبت کنید.

علائم ثانویه یائسگی
افزایش وزن از علائم ثانویه یائسگی

افزایش وزن

با ورود به دوره مونوپوز، سوخت‌وساز بدن کم‌تر می‌شود و بنابراین، نیاز به مواد غذایی کمتری خواهید داشت. برای همین ممکن است مقدار قند اضافی، که از مواد غذایی دریافت می‌کنید، در شکم و پهلوها به‌صورت چربی ذخیره شود که باعث بروز سلولیت نیز می‌شود. برای حفظ وزن متعادل در این دوران مقدار غذای خود را کنترل کنید، رژیم‌های کم‌‌کالری داشته باشید و ورزش روزانه را فراموش نکنید.

افزایش خطر ابتلا به بعضی از بیماری‌ها در دوران یائسگی

با یائسه‌شدن خانم‌ها، احتمال ابتلا به بعضی از مشکلات مانند بیماری قلبی بالا می‌رود. علت آن می‌تواند کاهش سطح هورمون استروژن در بدن باشد. بنابراین لازم است روش‌های تسکین علائم یائسگی و راه درمان را بشناسید. بروز بیماری‌های قلبی، چاقی، پوکی استخوان، بی‌اختیاری ادرار و عفونت دستگاه ادراری، از جمله این بیماری‌ها هستند.

اگر به دنبال کنترل علائم یائسگی هستید از داروی یائسگی استفاده کنید تا علائم را کاهش دهید.

علائم یائسگی زودرس

یائسگی زودرس اصطلاحی است که در زمانی که دوره‌های پریودی خانم‌ها قبل از 45 سالگی متوقف می‌شود، استفاده می‌شود. مونوپوز زودرس می‌تواند به‌طور طبیعی یا به‌عنوان عارضه جانبی برخی از بیماری‌ها و روش‌های درمان‌ تجربه شود. علامت اصلی یائسگی زودرس تعداد کم پریودی یا درمواردی، قطع کامل آن است. در یائسگی زودهنگام، تولید هورمون‌هایی که به‌طور طبیعی از تخمدان‌ آزاد می‌شود، به‌ویژه استروژن، متوقف می‌شود. علت یائسگی زودرس هنوز ناشناخته است اما احتمالا مواردی مانند ناهنجاری‌های کروموزومی، بیماری خودایمنی، شیمی‌درمانی یا پرتودرمانی و موارد نادر ازجمله عفونت‌های ناشی از بیماری سل یا مالاریا در بروز آن موثر باشند. اگر زیر سن 45 سال هستید و دست کم تعدادی از علائم بالا را دارید، باید با پزشک متخصص زنان مشورت کنید. پزشک برای تشخیص علائم شما، سابقه خانوادگی و سطح هورمون‌ها در نتایج آزمایش خون را بررسی می‌کند.

علائم یائسگی زودرس
علائم یائسگی زودرس قبل از 45 سالگی

بروز علائم یائسگی چقدر طول می‌کشد؟

گاهی نشانه‌های یائسگی در زنان چند ماه بعد از شروع بهبود پیدا می‌کند یا تا چند سال ادامه دارد. ژنتیک، سبک زندگی و شرایط محیطی روی این مدت زمانی موثر است. معمولا علائم با گذشت زمان تغییر می‌کنند. ممکن است اکنون چند بار در روز احساس گرگرفتگی داشته باشید یا هنگام خواب عرق کنید، اما پس از مدتی علائم جای خود را به سردردهای میگرنی یا نوسانات خلقی بدهد. بعضی از علائم ممکن است برای همیشه باقی بمانند. مثلا بی‌توجهی به رژیم غذایی سالم و ورزش منجر به اضافه وزن می‌شود. هرچقدر زمان بگذرد، کاهش وزن اضافی سخت‌تر است. اضافه‌وزن ممکن است سبب بیماری‌هایی مانند مشکلات قلبی یا فشار خون شود.

روش‌های تسکین نشانه های یائسگی در زنان

دوران یائسه‌‌شدن مانند دوره باروری بخشی از زندگی زنان است. اگر بتوانید با علائم آن کنار بیایید، نیازی به درمان ندارد. اما اگر نشانه‌ها آزاردهنده شد و روند زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار داد، باید به سراغ روش‌های درمان و بهبود شرایط بروید. جدول زیر رایج‌ترین روش‌ها برای کنترل مهم ترین علائم یائسگی را نشان می‌دهد:

نوع درمانروش‌ درمانیتوضیحات
درمان هورمونیاستفاده از محصولات هورمون‌درمانی مانند چسب، قرص یا IUSIUS دستگاهی برای قرارگیری در رحم است که استروژن ترشح می‌کند
مصرف ژل یا کرم تستسترون
مصرف قرص‌، کرم یا حلقه واژینال حاوی استروژنسطح هورمونی که این محصولات به بدن وارد می‌کنند نسبت به سایر موارد هورمون‌درمانی کم‌تر است و معمولا فقط علائم واژینال و ادراری را تسکین می‌دهد
درمان غیر هورمونیمصرف داروی ضد فشار خون، مانند کلونیدین، یا داروی صرع مثل گاباپنتینموثر برای کاهش گرگرفتگی
مصرف داروهای ضد افسردگیبرای بهبود نوسانات خلقی و حساس‌بودن
درمان‌های شناختی-رفتاریبرای بهبود اضطراب و افزایش اعتمادبه‌نفس
تمرین‌های ورزشی، ماساژدرمانی یا فیزیوتراپیرفع گرفتگی ماهیچه‌ها و درد مفاصل

پزشک با درنظرگرفتن تمام جوانب، بهترین روش‌های تسکین علائم در زنان یائسه را توصیه می‌کند. فراموش نکنید این داروها تنها باید با تجویز پزشک متخصص مصرف شوند. استفاده از مکمل برای یائسگی نیز می‌تواند به کاهش علائم کمک کند.

درمان علائم یائسگی در زنان

در دوره مونوپوز دیگر نمی‌توانید باردار شوید. بنابراین اگر در سنین پایین‌تر هستید و این مسئله سبب نگرانی شما شده است، از درمان‌های پزشکی کمک بگیرید. مصرف بعضی از داروهای هورمونی می‌تواند زمان بروز نشانه‌ها را تا چند سال عقب بیاندازد. علاوه‌براین، علائمی مانند درد و سوزش واژن در طول رابطه با استفاده از روان‌کننده‌های بر پایه آب تا اندازه‌ای برطرف می‌شود. اگر خشکی شدید واژن دارید، می‌توانید در کنار این محصولات از قرص، کرم یا حلقه‌های واژینال استروژن‌دار استفاده کنید.

ورود این هورمون‌ها به بدن علائم خشکی واژن را تسکین می‌دهد. از سوی دیگر بیماری قلبی تهدیدی جدی برای سلامت شما است. با تغذیه سالم و فعالیت ورزشی پس یائسگی خطر آن را کاهش دهید. به‌علاوه در صورت ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون یا کلسترول بالا به‌طور منظم با پزشکتان دیدار و دستورات او را بادقت اجرا کنید. اگر می‌خواهید برای کنترل علائم یائسگی به متخصص زنان مراجعه کنید، خوب است پیش از اقدام با خواندن مطلب تخصص زنان و زایمان چیست با وظایف این پزشک بیشتر آشنا شوید و بدانید چطور می‌توانید در زمان مراجعه راهنمایی‌های بهتری از ایشان بگیرید.

درمان علائم یائسگی
مراجعه به پزشک برای درمان علائم یائسگی

آیا برای علائم یائسگی در زنان باید به پزشک مراجعه کرد؟

یائسگی با احساسات مختلف و علائم متفاوتی مثل تعریق شبانه، بی‌خوابی، افزایش وزن و نازک‌شدن موها همراه است. البته همه زنان تمام علائم یائسگی را به‌طور یکسان تجربه نمی‌کنند. ممکن است بعضی از علائم بالا برایتان آشنا و بعضی دیگر غیرمنتظره باشد. شناخت علائم اولیه و علائم یائسگی زودرس می‌تواند پاسخی برای پرسش متداول «از کجا بفهمم یائسه شدم یا نه؟» باشد و شما را از نظر روحی و احساسی برای این شرایط آماده کند. همچنین به شما کمک می‌کند تا با آگاهی بیشتری با پزشکتان مشورت کنید.

هر خانم یائسه باید در بازه‌های زمانی 3 تا 5 ساله، برای غربالگری نزد پزشک برود. معاینه‌های کولونوسکوپی، ماموگرافی و آزمایش تری گلیسیرید می‌تواند به شما اطمینان دهد که درگیر مشکلاتی مانند سرطان رحم یا تخمدان نیستید. علاوه‌براین، خونریزی از واژن پس از یائسگی می‌تواند یکی از نشانه‌های جدی و زنگ خطری برای ابتلا به سرطان باشد. بنابراین در صورت مشاهده این مورد از پزشک متخصص شهر خود مشورت بخواهید. مثلا اگر ساکن بندرعباس هستید، نوبت متخصص زنان و زایمان بندرعباس را بگیرید و هرچه سریع‌تر، تحت نظر قرار بگیرید. 

علائم یائسگی در مردان

بعضی از مردان در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی نشانه‌هایی دارند که برای توصیف آن از ‌اصطلاح علائم یائسگی مردان استفاده می‌شود. سیستم بدن مردان هیچ‌کدام از تغییراتی را که در بدن زنان یائسه ایجاد می‌شود، ندارد. اگرچه سطح هورمون مردانه تستسترون، با افزایش سن در بدن کاهش پیدا می‌کند اما این کاهش در بازه ۳۰ تا ۴۰ سالگی، کم‌تر از ۲ درصد است. بنابراین به‌اندازه‌ای نیست که روی قدرت باروری تأثیر داشته باشد یا علائم جسمی و روانی ایجاد کند. مهم‌ترین علائم شبه‌یائسگی در مردان شامل موارد زیر است:

  • افسردگی
  • کاهش میل جنسی
  • اختلال نعوظ
  • نوسانات خلقی و حساس‌شدن
  • کاهش توده عضلانی
  • ضعف عضلات و کاهش توانایی انجام کارهای سنگین و فعالیت‌های ورزشی
  • افزایش وزن
  • کاهش اشتیاق و انرژی
  • مشکل خواب
  • خستگی همیشگی
  • کاهش حافظه و قدرت تمرکز

در بسیاری از موارد، علت اصلی علائم یائسگی در مردان تغییرات هورمونی نیست. اضطراب شدید، سبک زندگی ناسالم، بحران میانسالی و مصرف زیاد سیگار و مواد مخدر مهم‌ترین علل ایجاد این علائم هستند.

آیا یائسگی قابل کنترل است؟

اکنون می‌دانید علائم یائسگی در زنان و حتی مردان چیست؛ این دوره، بیماری نیست. نشانه های یائسگی همچون گرگرفتگی، خشکی واژن، پوکی استخوان، بی خوابی یا نوسانات خلقی هم نشانه وجود بیماری نیستند. قرار گرفتن تحت نظر پزشک متخصص به شما در مدیریت علائم کمک می‌کند، اما نباید انتظار داشته باشید که پزشک همیشه برای شما دارو تجویز کند تا حالتان بهتر شود. به بدنتان اجازه بدهید سیکل طبیعی مونوپوز را طی کند. سعی کنید فقط از روش‌های طبیعی چون مدیریت استرس، ورزش و رژیم غذایی سالم برای تسکین علائم ناراحت‌کننده این دوران استفاده کنید و با بدنتان، همراه باشید. اگر نیاز به مشاوره پزشکی در زمینه مهم‌ترین علائم یائسگی دارید، می‌توانید همین حالا از طریق سامانه دکتردکتر، بهترین دکتر زنان شهرتان را پیدا کرده و آنلاین، نوبت بگیرید.

منابع:

nhs.uk

mymenopausecentre.com

سوالات متداول علائم یائسگی

تغییر در تعداد دوره‌های عادت ماهانه، دردهای استخوانی و مفصلی، احساس گرگرفتگی، خشکی واژن، تپش قلب و احساس درد در سینه‌ها مهم‌ترین علائم یائسه‌شدن است.

خونریزی واژن پس از یائسگی بیشتر اوقات بی‌ضرر است  اما اگر بیش از یک‌سال از یائسه‌شدن گذشت، خونریزی پس از یائسگی می‌تواند نشانه‌ای از بیماری مانند سرطان دهانه رحم و تخمدان یا خونریزی از اندام‌های کناری باشد و نیاز به بررسی متخصص زنان دارد.

احساس ناگهانی گرما در صورت، گردن و سینه علامت یائسه‌بودن است. گرگرفتگی در یائسگی می‌تواند به‌شکل قرمزی پوست و عرق‌کردن دیده شود و با سرگیجه همراه باشد.

بله! این موارد می‌تواند نشانه‌ای از یائسگی زنانه باشد.

نوسانات هورمونی و کاهش استروژن می‌تواند منجر به حساسیت پستان، تغییر در شکل و اندازه و سفت‌شدن پستان‌ها شود.

علائم یائسه‌شدن در بخش‌های مختلف اثر متفاوتی دارد و درمان با بررسی علائم و شدت آن‌ها پیشنهاد می‌شود. کاهش اضطراب، اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی سالم، فعالیت بدنی و درمان هورمونی و غیر هورمونی می‌تواند به بهبود نشانه‌ها کمک کند.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

169 دیدگاه در “علائم یائسگی چیست و چه نشانه‌هایی دارد؟ +لیست 15 گانه علایم منوپوز
  • سلام‌من ۵۰ سال دارم این ماه پریودم ۱۳ زوز تاخیر داشته بی بی چک استفاده کردم هیچ خطی نشون نداد البته در روز های قبل منفی بود خشکی پوست و سوزش دارم و همش گرمم میشه وتعریق دارم خارش هم دارم آیا علائم یائسگی هست

    پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    مادر من ۵۲ ساله هستن طی یکسال گذشته پریودی نامنظم داشتن البته همیشه نه بعضی مواقع،مشکلی که الان دارن سینه هاشون دردناک و متورم شده یکم،خدای نکرده احتمال سرطان هست؟یا به دلیل شروع یائسگی می‌تونه باشه؟
    ممنونم

    پاسخ
  • سلام من خانمی ۵۲ ساله هستم دو بار تحت عمل کورتاژ تشخیصی شدم بدلیل داشتن پلیپ که سری اخری حدودا ۳/۵ سال پیش بود که دکترم گفت کورتاژ عمیقتری انجام داده برای همین پریودهام خیلی نامنظم شد و الان حدودا ۲/۵ سال که پریود نمیشدم تا اینکه بعداز این مدت امروز لک بینی داشتم خیای نگرانم میخواستم ببینم علت این لک بینی چیه البته من بعداز یکهفته دیشب از مسافرت برگشتم ممکنه مربوط به تغییر اب و هوا و مسافرت باشه ؟

    پاسخ
  • سلام مادرم ۵۲سالشه هنوز یائسه نشده ،دوماه پریود نشد اما بعد دوماه هر بار ۱۵و۲۰روز خون ریزی شدید داشت انقدی ک هموگلوبینش شد ۷
    چ کنیم راحت یائسه بشه،سونو هم شدن گفتن انقدی دیواره رحم ضخیم نیست ک نیاز ب جراحی باشه ،میوم هم داشتن ک کوچیکه بود،چ کنیم راحت یائسه بشه؟؟؟

    پاسخ
  • سلام
    من ۴۵ سال دارم.
    یک سال که پریودن نامنظم شده.
    تا قبل از این پریودهام کاملا منظم و دقیق بوده.
    نمیدونم دارم به یائسگی نزدیک میشم یا نه!
    از این بابت نگرانم.
    مادرم تا پایان ۵۰ سالگی مرتب پریود میشد.
    میدونم که کیست ندارم.
    خوشحال میشم اگه راهنماییم کنین.

    پاسخ
  • وقتتون بخیر من 47ساله و حدود 2ماهه پریود نمیشم ماه اول گور گرفتگی شدید داشتم ولی ماه دوم هیچی قبل این 2ماه هم هر ماه پریود شدم ایا لازمه مراجعه کنم به دکتر یا اینا علامت یائسگیه و طبیعی هستش.

    پاسخ
  • سلام من ۴۸سالمه ۴تا سزارین داشتم اخرین سال ۹۶
    پریودی منظم دچار خشکی واژن شدم ازمایشات هورمونی دادم سطح هورمون بالا نرفته بود برا یایسگی تست پاپسمیر سالم
    دلیل خشکی واژنم نفهمیدم ایا مربوط به یایسگی هست یانه ؟؟

    پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من همیشه دوره های پریودم تقریبا 25 روزه است ولی حدود سه ماه که بدون هیچ عارضه یا علامتی فقط یک بار پریود شدم
    زمان پریود دل درد دارم ولی پریود نشدم
    میخواستم بدونم این از علایم پیش یائسگی هست یا ممکن از چیز دیگه ای باش
    ممنون میشم راهنمایی کنین

    پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من 47 ساله هستم و سال گذشته جراحی میوم اندازه 10 سانتی متر انجام دادم (با علایم خونریزی شدید و کاهش هموگلوبین و فقر آهن شدید ) و الان بعد از 4 ماه که جراحی کردم یک ماه در حد لکه چند روز پریود بودم و این ماه پریود نشدم و گرگرفتگی زیاد و کاهش تمرکز رو تجربه می کنم . ماردم هم همین حدود یائسه شده . 5 ماه قبل آزمایش هورمونی دادم که اگه یائسگی نزدیک هست جراحی نکنم ولی دکتر گفت اصلا نزدیکش نیستم. الان که احتمالا یائسه شدم ناراحتم از این که بابت این جراحی درد و ناراحتی زیاد و مشکلات دیگه رو تجربه کردم آیا اشتباه بوده ؟ و بعد از یائسگی توده کم کم از بین می رفت یا نه ؟ ممنونم

    پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۴۱ سالمه و نامزد دارم و هنگام نزدیکی درد دارم ، پارسال عمل میوم باز داشتم از بعد عمل یبوست گرفتم و تاریخ پریودهای ۶ ماه اواخرم اکثرا از ۷ تا ۱۰ روز زودتر بوده و تا ۶ روز طول کشیده ، ماه پیش دو بار پریود شدم و هر دوبار ۳ روز ادامه داشت ، این ماه هم ۱۰ روز زودتر شدم در حد قطره های کم که امروز اولین روزه ، ماه پیش دکتر رفتم گفت کمی چسبندگی رحم داری ، و هیستروسکوپی پیشنهاد کرد متاسفانه من هزینه این کارو ندارم و در شرایط خوبی نیستم ، اول اینکه ایا من ممکنه دارم یائسه میشم ؟؟ و اینکه من همسر ایندم خیلی بچه دوست داره ولی من اصلا نمیخوام کسی و از خواستش محروم کنم احساس خوبی به شرایطم ندارم و حس میکنم سنم برای بارداری زیاده و امکانش نیست نظر شما چیه ؟

    پاسخ
  • سلام مادر من ۴۸ سالشه هر وقتی پریود نمیشه خون دماغ میشه ربطی ب یائسگی داره؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر عزیزم ارتباطی بین این دو نیست

      پاسخ
  • سلام من ۵۰سال دارم،دوبارهم سزارین شدم دوسالی میشه وقتی پریود میشم پریودیم حدود۱۵روزطول می کشه وخون ریزیم خیلی زیاد دارم بااینکه دوره پریودیم منظم هستش تست دهنه رحم هم رو یکسال قبل دادم وسالم بودم چند روزی هست که جای بخیه های سزارین در داخل رحمم درد می کنه چه دلایلی می تونه داشته باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      باید سونوگرافی و ازمایش هورمونی بدهید و به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • باسلام خدمت شما من47 سالمه 10 روز پیش پریود شدم که خیلی نا منظم‌تر از دوره‌های قبل بود که دوباره به فاصله ی یه هفته دوباره پریود شدن لطفا راهنمایی کنید که دارم یائسه میشم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      صرفا با همین شرح حال نمیتوان در مورد یایسگی نظری داد
      بهتره در صورت تداوم بی نظمی سونوگرافی و ازمایش بدین و به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام مادر من ۴۲ سالشه ۶ ماه پریود نشد بعد شش ما دوباره پریود شده بخاطر چیه که اینطوری شده ؟

    پاسخ
    • سلام
      حتما ازمایش هورمونی و سونوگرافی لازمه جهت بررسی به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۵۱ سال دارم هفت ماه هست پریود نشدم همه بدنم وخصوصا پاهام شدیدا مور مور وگز گز میشه تری گلیسریدم ۲۶۷ وvldl ۵۳ هست بایدپیگیری کنم چکار کنم ممنون

    پاسخ
    • سلام عزیز
      گزگز و مور مور شدن پاها به یائسگی ربطی نداره
      در ابتدا عللی مثل کمبود ویتامین د و b12 و آهن
      علل عصبی و اضطرابی و …باید بررسی بشن
      جهت بررسی به متخصص داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۵۲ سالمه هنوز پریود میشم چن د ماهه ده روز لکه می بینم بعد پریو د میشم انگاردرماه همش پریودم چرا میشه لطفا جواب منو بدین

    پاسخ
    • سلام
      باید سونوگرافی بدهید و به متخصص زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام
    من ۵۴ سالمه و یک سال هست ک یائسه شدم..
    گر گرفتگی امانم رو بریده…و درد عضلات..مثلا اگر چند دقیقه توی حالت قرار بگیره بدنم با تغییر حالت احساس درد دارم انگار خشک شده بدنم..ی روز زانوم درد می کنه ی روز کمر ی روز مچ دستم….خلاصه کلافه ام..ایا اینا با هورمون درمانی درست میشه؟ می گن باعث سرطان میشه درسته؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر سبب سرطان نمیشه
      زیر نظر متخصص زنان درمان کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من 23سالمه ولی هرگز پریود نشدم همه ی علائمشو دارم خیلی نگرانم چه کنم
    قبلا تومور مغذی داشتم

    پاسخ
    • سلام
      میتونه بخاطر جراحی و تحت تاثیر قرار گرفتن هیپوفیز و…باشه
      جهت بررسی باید به فوق تخصص غدد مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام یه سئوال
    من چند سال پیش کیست تخمدان داشتم که به تشخیص پزشک با لاپاروسکپی اقدام به درآوردن اون کردم و تا 6 ماه پیش دیگه مشکلی نداشتم
    ولی الان 6 ماه هست که 20 تا 25 روز خونریزی دارم بعد یک هفته متوقف میشه بعد دوباره 20 تا 25 روز خونریزی دارم اول دکتر گفت ممکنه مربوط به تیروئیدم باشه که کم کاره الان آزمایش fsh برام داده
    با توجه به این که من مجردم و فقط 37 سالمه باید نگران باشم ؟

    پاسخ
    • سلام
      نگران یائسگی نباشین
      سایر علل باید بررسی بشن

      پاسخ
      • با عرض سلام. بنده خانمی 50 ساله هستم واز زمان پریود شدنم 25 روز می‌گذرد درواقع 25 روز عقب انداختم آیا احتمال حاملگی در این سن وجود دارد یا علائم یائسگی هست. آیا احتیاج دارم به پزشک مراجعه کنم لطفا راهنمایی بفرمایید متشکرم

      • سلام عزیز
        هرچند در این سن بارداری بعیده اما غیر ممکن نیست
        ابتدا تست خون bhcg بدین جهت رد بارداری
        و به متخصص زنان مراجعه کنید

  • باسلام ممنون از اینکه اطلاعات مفیدتون رو در اختیار همگان قرار دادید. مطالبتون اینقدر جامع و کامل بود که تمام سوالاتم را پاسخگو بود و جای هیچ شبه ای برام باقی نگذاشت.موفق و پایدار باشید.

    پاسخ
  • سلام من ۱۷ ساله هستم رفتم دکتر میگن یائسگی زود رس هست وتمدن ها از کار افتاده ازدواج نکردم ویک سال هست که پرویی نشدم بدای گذر از این دوران باید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      برخی علل ژنتیکی هستن
      با توجه به سن کمتون بهتره ابتدا به فوق” تخصص غدد مراجعه کنید تا ازمایشات هورمونی برای تعیین نوع مشکلتون انجام شه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من 45سالم هست حدود یک سال پریودی نامنظم داشتم الان حدود 5مته پریود نشدم به از این مدت الان دوباره پریود شدم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید در ضمن مشکل تعویض دریچه میترال دارم و قرص وارفارین استفاده میکنم

    پاسخ
    • سلام
      لازمه ازمایش هورمونی و سونوگرافی انجام بشه
      به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من ۴۴سالمه از اول که پریود شدم نهایتا پریودم سه روز بود الان حدود ۸ساله که تقریبا یک روزو نصفیه
    سه ماه پیش قرص اورژانسی استفاده کردم و بعد از اون دوماه دوبار پریود شدم که اولین پریود ماهم بادرد و درحد لک بینی و دومیش میشه گفت پریوده
    دلیلش میتونه یایسگی باشه؟

    پاسخ
    • سلام من ۴۷سالم الان چهارماه پریود نشدم ولی بعد چهار ماه لک بینی داشتم چند ساعت وتموم شد ایا علایم بدی هست یا یائسه شدم

      پاسخ
      • سلام
        لازمه ازمایش هورمونی و سونوگرافی بدهید و به متخصص زنان مراجعه کنید

    • سلام
      بنظر میاد از عوارض قرص اورژانسی هست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من ۴۱ساله هستم پریودی نامنظم دارم هر ماه ۸ روز جلوتر ولی ازاین نظر که این ۸ روز هرماه جلوتره منظم هست اما اینماه بایدتا ۱۸پریود میشدم که فعلا خبری نیس تا الان برام اتفاق نیفتاده که هیچ ماهی رو پریود نشم الان خیلی نگرام هستم که علتش چی میتونه باشه میتونید راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      اول ازمایش بارداری بدین و درصورت منفی بودن جهت چک هورمون و سونوگرافی به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من پریودی نامنظم دارم وای همیشه این نامنظمی ۷یا ۸ روز زودتر از وقنت قبلی من میشه یعنی این ۸ روز همیشه منظم هست تو هر دوره پریودی این ماه هم باید تا ۱۸ پریود میشدم که فعلا خبری نیس خیلی نگرانم که چیزی هست میشه لطفا راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام
      اگر فواصل بین پریودها ثابت هست
      مثلا هر ۲۱ روز پریود میشین موردی نیست
      اما اگر فاصله روزهای بین دو پریود تغییر میکنه و نامنظم هست لازمه بررسی بشه و به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من 46 سالمه یک سال دیگه پرویید نشدم دکتر میگه یائسه شدم افسردگی شدید دارم به خاطر سینه سمت چپم درد میکنه وزیر دست چپم احساس میکنم چیزی هس 4بارسنو و2بارماموگرافی انجام دادم میگه چیزی نیس الان هم سینه ام سیخ میزنه چیکار کنم لطفا کمکم کنید تو را خدا راهنمایی ام کنید به خاطر سینه ام درد میکنه خیالم راحت بشه

    پاسخ
    • سلام
      اگر سونو و ماموها نرمال هست نگران چی هستین؟ هر چی بود مشخص میشد
      میتونین از نظر قلبی هم بررسی شین و اگر قلب هم موردی نداشت جهت درمان افسردگی به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۴۲ساله مجرد هستم پریود من ۴روز از وقتش گذشته هیچ وقت اینجوری نمیشد باید ۱۴بهمن میشدم که امروز ۱۸بهمن هستیم نشدم میشه راهنمایی بفرمایید چکار کنم

    پاسخ
    • سلام عزیز گاهی اوقات ممکن تاخیر رخ بده بخاطر استرس، ورزش و…اگر طولانی شد یا در سیکل های بعدی تکرار شد به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر خانم دکتر عزیز من ۴۶سالمه دو سال میشه دوره ی پریودیم زیاد شده گاها ۱۰-۱۲روز زمان میبره چند ماهی هم می‌شد خونریزیم خیلی زیاد شده بود دکتر رفتم سونو انجام دادم فیبروزن زیاد دارم و پلیپ هم دارم حالا دو ماهو نیم هستش پریود نمیشم گاهی حالت گر گرفتی هم به سراغم میاد احتمال داره یائسه شده باشم ممنونم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بله ممکنه باید ازمایش هورمونی بدین

      پاسخ
  • سلام خانم دکترین ۴۴سالمه سال ۸۸لوله هاموبستم تاد وماه پیش پریودمیشدم البته دوره پریودشدنم ۱۰تا۱۴روزطول میکشیدی الان دوماهه که پریودنشدم چون سابقه بیماری میگرن دارم سردردم بیشترشده وطن‌دوستی هست که بدنم گاه گرمیگیره گاه لرزامکان داره که یائسه شده باشم مادرم هم درسن ۴۵سالگی یائسه شده راهنمایی میفرمایید

    پاسخ
    • سلام عزیز
      بله ممکنه، باید ازمایش هورمونی و سونو بدهید جهت بررسی حتما به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من ۴۴سالمه نزدیک ب یک ساله ک پریود نشدم هیچ دکترم نرفتم احتمال داره ک اگه دارو استفاده کنم دوباره پریود بشم ممنون از راهنمایی شما

    پاسخ
    • سلام عزیز
      ابتدا باید سونوگرافی و ازمایش هورمونی و تیرویید بدین
      به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. من ۴۳ سالم هست و ۲ماهه پریود نشدم و تعریق دارم و برخی علائم دیگر یائسگی هم دارم
    باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      باید ازمایش هورمونی بدین و سونوگرافی
      جهت پیگیری به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من 49 سالمه
    پریودی هام تا الان منظم بوده
    اما ماه قبل پریودیم بسیار کم بوده چن روز فقط لک دیدم
    اما این ماه بسیار شدید بود نسبت ب ماهای قبل.

    پریودیم طوری ک. 13 روز طول کشید
    آیا در آستانه ی یائسگی هستم؟

    پاسخ
    • سلام
      نه الزاما
      نمیشه گفت بخاطر یایسگیه

      پاسخ
  • سلام، من 46ساله قبلا پریود نا منظم داشتم یک سال پیش میوم عمل کردم از اون موقع پریود یم هر 15روزی یکبار شده می تواند از علائم یائسگی باشه، باتشکر

    پاسخ
    • سلام
      خیر الزاما نمیتونه یایسگی باشه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر من سی وپنج روزه از وقت پریودم گذشته علائم یائسگی را هم دارم. ۴۰سالمه امکان داره یائسگی زود رس گرفته باشم

    پاسخ
    • سلام
      عزیز با یک بارتعویق پریود که نمیشه احتمال یائسگی داد
      بهتره جهت بررسی به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من ۴۲ ساله هستم،و ۲۰ سال پیش یک زایمان داشتم،قصد دارم مجدد باردار بشم،در حال حاضر پریودی نسبتا منظمی دارم،ازمایش دادم و نتیجه پایین بودن سطح هورمون زنانه بوده که دکترم گفتن علائم یائسگی هستش…
    کلا گرمایی بودم ،اما از تابستون به این طرف کلا حس گرگرفتگی و گرمایی بودنم زیاد شده،کف پاهام شبها خیلی داغ میشه،که تابستون این داغی خیلی شدت داشت…
    به دلایلی نمیتونم الان اقدام کنم به بچه دار شدن و تا سال اینده طول میکشه،
    احتمالش هست که یائسگی رو عقب انداخت تا یکی دو سال اینده؟
    ممنون میشم راهنماییم کنین که چیکار باید بکنم
    این مورد خیلی عصبیم کرده

    پاسخ
    • سلام عزیز
      اگر قصد بارداری دارین باید هرچه سریعتر اقدام کنین با توجه به سن و علایمتون

      پاسخ
  • سلام من پنجاه سال دارم و پنج ماه است پریود نشدم اوایل گرگرفتگی شدید داشتم ولی کمتر شده یه هفته است حالت تهوع دارم دکتر قرص تهوع داده ولی بهتر نشدم باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام
      تهوع رو نمیشه صرفا به یایسگی نسبت داد ، بهتره جهت بررسی به متخصص” داخلی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر عزیز ، من ۴۵ ساله هستم و در ۲۷ سالگی ازدواج کردم ، در تمام این سالها در زمان نزدیکی به شدت درد داشتم و به جرات میتونم بگم که هرگز دخول به طور کامل انجام نشده به پزشک مراجعه کردم گفتن باید برم روانپزشک چون موقع پاپ اسمیر هم شدید درد داشتم ، یک بار یک برنامه آموزشی دیدم که میگفت واژن رو با استفاده از اجسام گشاد کنین ، من از هویج و خیار و… استفاده کردم ولی حتی اونا وارد واژنم نشدن ، میخواستم بپرسم این تنگی راه درمانی داره یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      بله داره و باید جهت درمان به سکس” تراپیست مراجعخ کنید یا از تماس تلفنی با سکس تراپیست استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من الان ۴۸ سالمه از سن ۱۴ سالگی تا الان به طور منظم هر ۲۱ روز یک بار پریود شدم و خدا را شکر تا الان هیچ مشکلی نداشتم فقط اینکه هیچ وقت میل جنسی نداشتم وندارم از همون سن ۱۴ سالگی تا الان هیچ وقت علاقه ای به برقراری ارتباط جنسی نداشتم و همیشه هم سر این مسیله با شوهرم مشکل داشتم و به زور واجبار و برای تداوم زندگی راضی به اینکار میشم البته تا جایی که میدونم مادر وخواهرم هم همینطورن،خلاصه که هیچ لذتی از زندگی نبردم همش جر وبحث،تا چند سال پیش فکر میکردم همه زنها همینطور هستن و این لذت فقط برای مردهاس و زنها بر حسب وظیفه به اینکار تن میدن تا اینکه گوشی خریدم و تو گوگل وشیکه های دیگه متوجه شدم اینطور نیس،لطفا راهنماییم کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام عزیزم
      بله در مواردی ممکن عدم لذت از رابطه وجود داشته باشه و ممکن عللی مثل اضطراب، افسردگی، کم کاری تیرویید و…باشه
      در مواردی هم علت جسمی نیست و باید به سکس تراپیست مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    من ۳۸ سالمه حدودا ۱ ساله پریود نا منظم دارم
    با خونریزی شدید توی سونوگرافی آندومتر ضخیم شده ۱۳ میل پولیپ دارم هر دو تخمدان کیست دارد
    بتازگی هم دچار گر گرفتگی میشم و تنگی نفس
    الان قرص سیپروترون کامپاد میخورم
    از مایع تومر مارکر ها هم منفی بود
    آیا لازمه که نمونه برداری بشه
    در ضمن ازدواج نکردم
    ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      اگر نظر متخصص” زنان بر نمونه برداری هست بله حتما

      پاسخ
  • سلام وخسته نباشید من 31 سال سن دارم مادرم در 35 سالگی یائسه شد منم حدود یک سال است که چند روز قبل ماهانه سر درد شدیدی دارم و ماهیانه من 7 روزه بود اما الان 5 روزه شده و خیلی کم میخواستم ببینم یعنی منم مثل مادرم هستم خیلی از زود یایسه شدن میترسم میشه جلوش رو گرفت 3تا هم زایمان طبیعی داشتم

    پاسخ
    • سلام عزیز
      نگران نباشید، اما لازمه ازمایش بدین و جهت بررسی به متخصص” زنان مراجعه کنید

      پاسخ