بیماری رفلاکس معده یک اختلال گوارشی شایع است که در آن اسید معده بهطور مکرر به مری بازمیگردد و باعث سوزش سر دل و ترش شدن طعم دهان میشود. این وضعیت، با ضعیف یا شل شدن دریچه بین مری و معده رخ میدهد. عوامل مختلفی مانند پرخوری، مصرف غذاهای چرب، کافئین، الکل، سیگار و چاقی خطر بروز این بیماری را افزایش میدهند. اصلاح سبک زندگی همچون برخورداری از رژیم غذایی سالم، کاهش وزن و پرهیز از عوامل محرک، به همراه دارودرمانی و در موارد شدید، مداخلات جراحی از مهمترین روشهای درمان هستند.
در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر، به این بیماری، علل بروز، علائم و روشهای پیشگیری و درمان آن پرداختهایم.
در انتها، اگر سوالی در این مورد دارید در قسمت نظرات بنویسید. کارشناس سلامتی دکتردکتر به آن پاسخ میدهد.
رفلاکس معده چیست؟
بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) یک اختلال گوارشی مزمن است که در آن اسید معده به پوشش مری آسیب میزند. این وضعیت زمانی رخ میدهد که دریچه تحتانی مری، عضلهای که اتصال مری به معده را کنترل میکند، ضعیف شده یا بهطور نامناسبی شل میشود. در این شرایط، محتویات معده به مری بازمیگردد. شایعترین علائم این عارضه سوزش سر دل، خارش گلو و درد قفسه سینه هستند.
علت رفلاکس معده چیست؟
علائم متفاوتی باعث بازگشت اسید معده به مری شده و پوشش مری را تحریک میکنند. در ادامه، به مهمترین این عوامل پرداختهایم:
ضعیف شدن ماهیچه مری
دریچه بین مری و معده، یک حلقه عضلانی است که از ورود اسید معده یا بازگشت مواد غذایی به مری جلوگیری میکند. هنگامی که این ماهیچه ضعیف یا شل میشود، اسید معده به مری برگشته و موجب رفلاکس اسید خواهد شد. این نارسایی یکی از دلایل اصلی رفلاکس اسید است. عواملی مانند چاقی، بارداری یا مصرف برخی غذاها باعث این اختلال میشوند.

هرنی هیاتال
فتق هیاتال زمانی رخ میدهد که بخشی از معده از طریق یک شکاف به درون قفسه سینه برود. این وضعیت با اختلال در عملکرد صحیح دریچه ورودی معده، خطر رفلاکس اسید را افزایش میدهد. در هرنی هیاتال، موقعیت معده تغییر کرده و ورود اسید معده به مری آسانتر میشود. در این شرایط، فرد علائمی مانند سوزش سر دل و درد قفسه سینه را تجربه خواهد کرد. شدت علائم اغلب با اندازه هرنی ارتباط داشته و با افزایش سن یا افزایش فشار شکمی تشدید میشود.
چاقی
چربی اضافی، بهویژه در اطراف شکم، فشار زیادی به معده وارد کرده و محتوای آن را به سمت مری فشار میدهد. علاوهبراین، سلولهای چربی با تولید هورمونهایی خاص باعث ضعف دریچه معده شده و خطر رفلاکس را افزایش خواهد داد. کاهش وزن از طریق رژیم غذایی و ورزش معمولا برای کاهش علائم ناشی از چاقی توصیه میشود.
سیگار کشیدن
نیکوتین موجود در سیگار و سایر محصولات تنباکو با ضعیف کردن عضلات مری، اجازه میدهد اسید معده وارد مری شود. علاوهبراین، کشیدن سیگار به پوشش مخاطی مری را از بین برده و آن را نسبت به آسیب اسید حساستر میکند. از سوی دیگر، افراد مصرفکننده سیگار اغلب با مشکل تخلیه آهسته معده مواجه هستند که خطر رفلاکس اسید را افزایش میدهد. ترک سیگار یکی از موثرترین روشها برای کاهش علائم ترش کردن معده است.
عوامل تغذیهای
برخی غذاها و نوشیدنیها با تحریک مری و ماهیچههای آن، علائم سوزش و ترش کردن معده را ایجاد میکنند. از مهمترین این مواد غذایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- غذاهای چرب
- شکلات
- کافئین
- مرکبات
- غذاهای تند
- مصرف الکل
این غذاها با افزایش اسید معده یا شل کردن ماهیچهها منجر به رفلاکس اسید میشوند. علاوهبراین، وعدههای غذایی بزرگ با پر کردن بیش از حد معده و اعمال فشار به آن باعث برگشت اسید به مری میشوند.
مصرف برخی داروها
بیماران مبتلا به این عارضه، با مصرف برخی داروها، اختلال عملکرد دریچه ورودی معده، تحریک مری و رفلاکس را تجربه خواهند کرد. در ادامه، به مهمترین این داروها اشاره کردهایم:
- داروهای آسم
- آنتیهیستامینها
- مسکنها
- آرامبخشها
- داروهای ضدافسردگی
در این شرایط، پزشک درمانهای جایگزین یا تغییر در داروها را توصیه خواهد کرد.
تاخیر در تخلیه معده
تاخیر در تخلیه معده یا فلج معده زمانی اتفاق میافتد که معده زمان بیشتری برای خالی شدن محتویات خود به روده کوچک نیاز دارد. این وضعیت، با افزایش فشار در معده، به رفلاکس اسید کمک میکند. وقتی معده برای مدت طولانی پر میماند، احتمال برگشت اسید به مری بیشتر میشود. علائم فلج معده در اثر عواملی همچون دیابت، آسیبهای عصبی یا برخی داروها ظاهر میشوند.
سندروم روده تحریک پذیر
سندرم روده تحریکپذیر و بیماری رفلاکس معده اغلب با هم رخ میدهند؛ اگرچه مکانیسم دقیق ارتباط آنها هنوز مشخص نیست. این فرضیه وجود دارد که اختلال در عضلات صاف دستگاه گوارش منجر به تاخیر در تخلیه معده شده و خطر رفلاکس اسید را افزایش خواهد داد. علاوهبراین، گاهی، دردهای شکمی در بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر باعث افزایش احساس ناراحتی ناشی از مواجهه مری با اسید میشود.
علت رفلاکس معده در نوزاد چیست؟
بازگشت محتویات معده به مری در نوزادان منجر به علائمی مانند استفراغ میشود. درحالیکه این عارضه در نوزادان بسیار شایع است؛ معمولا با رشد نوزاد کاهش پیدا میکند. انواع علت رفلاکس معده در نوزاد شامل موارد زیر هستند:
- عدم تکامل دریچه مری؛ قویتر شدن این ماهیچه با بلوغ نوزاد و کاهش دفعات رفلاکس
- وضعیت بدنی؛ نگه داشتن نوزادان در حالت خوابیده برای مدت زمان طولانی
- عوامل غذایی؛ مصرف برخی پروتئینها مانند پروتئینهای موجود در شیر گاو
- اختلالات عصبی؛ اختلال در عملکرد طبیعی مری و دریچه پایین مری به دلیل ابتلا به انواع اختلالات عصبی مانند فلج مغزی
- زایمان زودرس؛ به دلیل عدم تکامل دستگاه گوارش نوزاد
براساس مطالعات منتشر شده در وبسایت موسسه ملی بیماریهای گوارش و کلیه آمریکا (NIDDK)،
برخی اختلالات تنفسی همچون فیبروز کیستیک میتوانند خطر GER را در نوزادان افزایش میدهند. این شرایط، عملکرد طبیعی دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار داده و موجب بروز علائم رفلاکس میشوند.
اگر نوزاد، علاوه بر ترش کردن معده، علائمی مانند عدم افزایش وزن، بیقراری یا اختلال در تغذیه را نشان دهد، برای انجام ارزیابیهای تخصصی باید به یک متخصص مراجعه کرد.
علت رفلاکس معده در بارداری
در دوران بارداری، تغییرات هورمونی و افزایش فشار شکمی دو عامل اصلی هستند که موجب این عارضه خواهند شد. افزایش هورمون پروژسترون در این دوران باعث شل شدن دریچه مری شده که در نتیجه آن، اسید معده به راحتی وارد مری خواهد شد. از سوی دیگر، رحم در حال رشد فشار زیادی به معده وارد کرده و محتوای معده را به سمت بالا فشار میدهد. این عوامل، باعث سوزش سر دل و رفلاکس اسید، بهویژه در سه ماهه دوم و سوم بارداری میشوند.
علت رفلاکس معده در خواب
دراز کشیدن بلافاصله پس از صرف غذا باعث میشود که محتویات معده راحتتر به داخل مری منتقل شده و احتمال رفلاکس در خواب افزایش پیدا میکند. مصرف غذاها و نوشیدنیهای خاصی مانند شکلات، الکل، کافئین غذاهای چرب و تند و مصرف داروهایی مانند بنزودیازپینها و برخی آرامبخشها با تشدید این شرایط، مهمترین علت ترش کردن معده در شب بهشمار میروند.
رفلاکس معده با چه علائمی همراه است؟
بروز این عارضه با علائم بسیاری همراه خواهد بود. برای مثال ایجاد سرفه کودکان و بزرگسالان به دلیل تحریک گلو با اسید از بارزترین این علائم بهشمار میرود. در جدول زیر، به شایعترین علائم خطرنام رفلاکس معده اشاره کردهایم:
علائم | شرح علائم |
سوزش سردل | احساس سوزش در ناحیه سینه و تشدید آن پس از خوردن غذا و بهویژه در شب یا هنگام دراز کشیدن |
بازگشت اسید | احساس برگشت اسید به گلو یا دهان و ایجاد طعم ترش یا تلخ در دهان |
درد قفسه سینه | احساس ناراحتی یا درد در ناحیه سینه شبیه به درد ناشی از مشکلات قلبی |
مشکل در بلع | احساس گیر کردن غذا در گلو یا قفسه سینه |
سرفه مزمن | سرفه مداوم و غیرمرتبط به بیماریهای تنفسی |
گلو درد یا خشونت صدا | تحریک گلو به دلیل تماس با اسید |
حالت تهوع | احساس تهوع یا نیاز به استفراغ |
همه افراد مبتلا، تمامی این علائم را تجربه نمیکنند. همچنین، گاهی، علائم غیرمعمول دیگری مانند علائم مشابه آسم یا پوسیدگی دندان هم تجربه میشوند.
انواع رفلاکس معده
به طور معمول، انواع این بیماری به 3 دسته اصلی طبقهبندی میشوند که شامل موارد زیر هستند:
بیماری رفلاکس معده غیرزخمی
در این بیماری، با وجود بروز علائم معمولی مانند سوزش سر دل، برگشت اسید و التهاب مری، آسیبهای قابل توجهی در پوشش مری مشاهده نمیشود. درمان این بیماری عمدتا شامل استفاده از مهارکنندههای پمپ پروتون (PPI) است.
مری زخمی
در مری زخمی، وجود التهاب و آسیب به پوشش مری منجر به زخم یا زخمهای کوچک میشود. این نوع از بیماری، معمولا با علائم شدیدتری همراه بوده و عوارضی مانند تنگی مری و زخم مری را به دنبال خواهد داشت. علت اصلی این بیماری، تماس مزمن مری با اسید معده است که باعث آسیب به پوشش آن میشود. درمان این شرایط، معمولا شامل استفاده از مهارکنندههای پمپ پروتون (PPI) برای تسریع بهبود پوشش مری و تسکین علائم خواهد بود. در موارد شدیدتر، انجام انواع آندوسکوپی برای مدیریت عوارض لازم است.
مری بارت
در بیماری مری بارت، پوشش سنگفرشی مری به پوشش غددی تبدیل میشود. این تغییر، میتواند بهعنوان یک وضعیت پیشسرطانی باشد؛ زیرا ممکن است به سرطان آدنوکارسینوم مری تبدیل شود. علت اصلی این وضعیت، رفلاکس مزمن اسید است که باعث آسیب مکرر به پوشش مری خواهد شد. درمان این بیماری شامل نظارت منظم از طریق آندوسکوپی برای بررسی تغییرات سلولی و استفاده از داروهایی برای کنترل رفلاکس اسید است.
چگونه این بیماری تشخیص داده میشود؟
متخصص گوارش برای تشخیص این بیماری معمولا ترکیبی از ارزیابیهای بالینی و آزمایشهای تشخیصی را بهکار خواهد گرفت. بررسی اولیه شامل مرور کامل علائم و تاریخچه پزشکی بیمار است. چنانچه، علائم خاصی مانند سوزش سر دل و برگشت مواد غذایی به مری وجود داشته باشد، دکتر رفلاکس معده، درمان را بدون نیاز به آزمایشهای خاص شروع خواهد کرد.
با این حال، در صورت تداوم علائم یا ظهور نشانههای هشداردهنده دیگری مانند مشکل در بلع، کاهش وزن یا خونریزی گوارشی وجود، ارزیابیهای بیشتری ضروری است. در ادامه، به مهمترین آزمایشهای تشخیصی این بیماری پرداختهایم:
- آندوسکوپی فوقانی؛ وارد کردن لولهای انعطافپذیر با دوربینی به داخل مری و معده برای بررسی بافتها و آسیبهای مری
- ارزیابی pH مری؛ اندازهگیری میزان اسیدیته در مری در طی ۲۴ ساعت برای تشخیص حملات رفلاکس اسیدی و یافتن ارتباط بین علائم و حملات رفلاکس
- ارزیابی ایمپدنس؛ اندازهگیری pHو شناسایی حملات رفلاکس اسیدی و غیراسیدی بهویژه در بیماران مقاوم به درمان با مهارکنندههای پمپ پروتون
- مانومتری مری؛ اندازهگیری فشار و عملکرد دریچه پایینی و ماهیچههای مری بهویژه قبل از مداخلات جراحی برای ارزیابی تحرک مری
چگونه این بیماری درمان میشود؟
درمانهای موثر برای این بیماری، شامل ترکیبی از اصلاح سبک زندگی، داروها و در برخی موارد مداخلات جراحی هستند. در ادامه به موثرترین این درمانها پرداختهایم:
دارودرمانی
مصرف برخی از داروها، علاوهبر کنترل میزان اسید معده تولید شده، حرکات مری را هم مدیریت خواهند کرد. در جدول زیر، به موثرترین داورها و بهترین قرص برای رفلاکس معده اشاره کردهایم:
گروه دارویی | نام داروها | نحوه اثرگذاری |
آنتیاسیدها | هیدروکسید آلومینیوم هیدروکسید منیزیم کربنات کلسیم | خنثی کردن اسید موجود در معده |
مسدودکنندههای گیرنده هیستامین نوع 2 | سایمتیدین فاموتیدین نیزاتیدین | کاهش تولید اسید با مسدود کردن گیرندههای هیستامین |
مهارکنندههای پمپ پروتون | امپرازول اسموپرازول لانزوپرازول | تسکین علائم با مهار تولید اسید و بهبود آسیبهای مری |
عوامل پروکینتیک | دومپریدون | کاهش رفلاکس اسید با افزایش حرکات دستگاه گوارش |
آنتیبیوتیک | اریترومایسین | کمک به تخلیه سریعتر معده و بهبود علائم رفلاکس |
مداخلات جراحی
در موارد شدید رفلاکس معده یا شرایط مقاوم به درمانهای دارویی، روشهای جراحی مختلفی وجود دارد که هدف آنها تقویت دریچه تحتانی مری و جلوگیری از بازگشت اسید معده به مری است. در ادامه، به موثرترین این مداخلات جراحی پرداختهایم:
- فوندوپلیکاسیون نیسن؛ در این عمل، قسمت بالایی معده (فوندوس) بهطور کامل (۳۶۰ درجه) دور قسمت انتهایی مری پیچیده میشود تا دریچه تحتانی مری تقویت شده و از بازگشت اسید جلوگیری کند.
- فوندوپلیکاسیون با برش از طریق دهان؛ این روش کمتهاجمی بدون نیاز به برش خارجی انجام میشود. در این روش، دستگاهی از طریق دهان وارد شده و با ایجاد چینهایی در ناحیه اتصال مری به معده، یک دریچه جدید ایجاد میکند تا از بازگشت اسید جلوگیری شود.
- سیستم مدیریت رفلاکس LINX؛ در این روش، یک حلقه کوچک از مهرههای مغناطیسی دور اسفنکتر تحتانی مری قرار میگیرد. این حلقه به بسته ماندن دریچه کمک کرده و از بازگشت اسید جلوگیری میکند. درحالیکه به غذا اجازه میدهد بهطور طبیعی وارد معده شود.
- فوندوپلیکاسیونهای جزئی؛ در این روش، بهجای پیچیدن کامل معده دور مری، فقط بخشی از آن پیچیده میشود. گاهی، این روشها، برای برخی بیماران مناسبتر بوده و عوارض کمتری مانند دشواری در بلع به همراه خواهند داشت.
انتخاب روش جراحی به شرایط بیمار، شدت علائم و پاسخ به درمانهای قبلی بستگی دارد.
درمان خانگی
با ایجاد تغییری در عادات روزانه و سبک زندگی میتوان تا حدود زیادی این بیماری را مدیریت کرد. از مهمترین روشهای اصلاح سبک زندگی و درمان خانگی رفلاکس معده میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- برخورداری از رژیم غذایی سالم؛ از مصرف غذاهای محرک مانند شکلات، کافئین، غذاهای تند و چرب خودداری کنید. همچنین، خوردن غذاهای کوچک و در وعدههای متنوع، فشار معده را کاهش خواهد داد.
- مدیریت وزن؛ کاهش فشار وارده از سوی شکم و تعداد دفعات ترش کردن معده با دستیابی به وزن سالم و حفظ ممکن است.
- وضعیت بدنی و زمانبندی؛ حداقل 2 تا 3 ساعت پس از صرف غذا دراز نکشید. بالا بردن سر تخت خواب به جلوگیری از رفلاکس شبانه کمک خواهد کرد.
- ترک سیگار؛ ترک سیگار با بهبود عملکرد ماهیچههای تحتانی مری، دفعات رفلاکس را کاهش میدهد.
- جویدن آدامس؛ تحریک تولید بزاق و خنثی کردن اسید معده با جویدن آدامس بدون قند بعد از وعدههای غذایی
- درمانهای گیاهی؛ تسکین علائم با مصرف برخی از چایهای گیاهی مانند بابونه یا شیرینبیان
برای درمان رفلاکس معده چه بخوریم؟
مدیریت ترش کردن معده از طریق اصلاح رژیم غذایی بهطور قابل توجهی علائم را کاهش خواهد داد. در ادامه، به سالمترین مواد غذایی اشاره کردهایم:
- پروتئینهای کمچرب؛ مرغ بدون پوست، ماهی و پروتئینهای گیاهی مانند توفو
- غلات کامل؛ برنج قهوهای، جو دوسر و نان گندم کامل
- میوههای غیر اسیدی؛ همچون موز، خربزه، سیب و گلابی
- سبزیجات؛ سبزیجات برگدار، کلم بروکلی و خیار
- چربیهای سالم؛ مصرف چربیهای غیراشباع موجود در آووکادو، مغزها و روغن زیتون
- نوشیدن روزانه آب کافی؛ برای کمک به هضم غذا و کاهش اسید معده
همچنین، باید از مصرف غذاهایی مانند میوههای اسیدی، گوجهفرنگی، سسهای گوجه، غذاهای تند، غذاهای سرخشده، گوشت و لبنیات پرچرب اجتناب کرد. مشاوره با دکتر تغذیه میتواند بهترین رژیمهای غذایی و سالم برای پیشگیری از این بیماری را در اختیار شما بگذارد.
این بیماری با چه عوارضی همراه است؟
در صورت عدم درمان این بیماری، فرد با مشکلات جدیتری مواجه خواهد شد که خطرناکترین این مشکلات شامل موارد زیر هستند:
- مری شورهای؛ درد و دشواری در بلع به دلیل التهاب لایه مری در اثر تماس با اسید معده
- تنگی مری؛ مشکلات بلع ناشی از تنگ شدن مری به دلیل التهاب و تشکیل بافت اسکار
- مری بارت؛ خطر ابتلا به سرطان مری در اثر تغییر پوشش مری
- مشکلات تنفسی؛ تحریک، التهاب و زخم در ریهها به دلیل رفلاکس و ایجاد مشکلاتی مانند آسم یا سرفه مزمن
- فرسایش دندانها؛ افزایش خطر پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه به دلیل از بین رفتن مینای دندانها در اثر اسید معده
تشخیص زودهنگام و درمان بهموقع این بیماری برای جلوگیری از این عوارض ضروری است.
آیا این عارضه باعث سکسکه میشود؟
اسید معده با تحریک عصب فرنیک و واگ منجر به انقباض دیافراگم و در نهایت سکسکه میشود. این اعصاب در نواحی گردن و حنجره قرار گرفتهاند. همچنین، التهاب مری ناشی از رفلاکس با تحریک این اعصاب میتواند علت سکسکه باشد. بهبود این شرایط با پرهیز از مصرف غذاهای تحریککننده و خوردن آهسته غذا حاصل میشود.
چگونه از این بیماری پیشگیری کنیم؟
با رعایت استراتژیها و اقدامات پیشگیرانه میتوان از بروز این بیماری جلوگیری کرد. در ادامه، به موثرترین این اقدامات اشاره کردهایم:
- دستیابی به وزن سالم برای کاهش فشار به معده
- اجتناب از مصرف غذاها و نوشیدنیهای محرک
- خوردن وعدههای غذایی کوچکتر و در وعدههای متفاوت
- اجتناب از دراز کشیدن بعد از غذا خوردن
- بالا بردن سر تخت خواب به اندازه ۱۵ تا ۲۵ سانتیمتر
- ترک سیگار و بهبود عملکرد دریچه مری
- انجام فعالیتهای کاهشدهنده استرس مانند مدیتیشن، یوگا یا تنفس عمیق
تشخیص و درمان بهموقع این بیماری را جدی بگیرید!
بیماری رفلاکس معده در اثر بازگشت مکرر اسید معده به مری ایجاد شده که با علائمی همچون سوزش سر دل، درد قفسه سینه و تهوع همراه خواهد بود. عوامل متعددی از جمله ضعف دریچه مری، فتق هیاتال، چاقی و مصرف برخی غذاها و داروها در بروز این بیماری نقش دارند. مدیریت ترش کردن معده با اصلاح سبک زندگی، دارودرمانی و در موارد شدیدتر، مداخلات جراحی ممکن است. تشخیص و درمان بهموقع این بیماری از بروز عوارض جدیتر جلوگیری خواهد کرد.
در صورت مواجهه با علائم این بیماری و تداوم آن حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید. برای دریافت نوبت از دکتر گوارش، میتوانید از امکان نوبتدهی آنلاین این متخصص در سایت دکتردکتر بهرهمند شوید.
منابع:
سوالات متداول
سلام من 40 سلام وچندین ساله ترش میکنم ورفتم دکتر قرص رانتدین وامپرازول 20 هم مصرف کردم دارو گیاهی هم مصرف کردم بهتر شدم ولی چندروزه معدم کنار دننده سمت چپ درد دارم وسوزش گلو وترش وتلخی دهان هم دارم راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام
تا ۲ هفته قرص لانزوپرازول ۴۰ یا نکسیوم ۴۰ میلی گرم
صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام بخورید
رانیتیدین رو با دستور قبلی بخورید
و درصورت عدم بهبود به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام من ۴۸ سالمه دوماهه که ترش میکنم شروع کارم ساعت ۴صبح اسید معده بالا میزنه وبوی بدبیرون میاد باد معده زیاد میدم دوسه روز بعد اسهال میشم دارویی هم مصرف نکردم راهنمایی کنید متشکرم
سلام
به مدت ۱۰ روز میتونین قرص نکسیوم ۴۰ صبح ناشتا و شربت آلمینیوم ام جی بعد ناهار و شام یک قاشق بخورید
ادویه و ترشیجات و چای هم نخورید و درصورت عدم بهبود به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام وقتتون بخیر
من الان یک ماهه که حس میکنم یچیز تو گلومه غذا سخت میره پایین تا یچیزی میخورم معدم مثل سنگ سفت میشه واقعا دارم اذیت میشم میتونه علتش چی باشه
ممنونم
سلام
باید از نظر گوارشی بررسی شین و به فوق" تخصص گوارش مراجعه کنید
سلام وقت بخیر من حدود ده ماه پیش مشروب خوردم وخون بالا آوردم رفتم دکتر معده منو شستشو دادن آندوسکوپی کردن گفتن چیزی نیس معدت یخورده التهاب برداشته الان حدود یکماه پیش بازم مشروب خوردم که معده درد وشکم درد داشتم که میزد به کمرم وداخل مدفوعمم خون دیدم بعد مدفوعم سیاه مانند قیری میومد رفتم دکتر سونو گرافی وآندوسکوپی کولونوسکوپی کردن گفتن چیزی نیس معدت یخورده التهاب برداشته وقرص ازونیوم 20وآساکول مزالازین نوشتن که ازمقعد استفاده میکنم وبعدازمصرف دسشوییم میگیره دارو همراه مدفوع میریزه واشتهامم زیاد شده زود گشنم میشه وبعداز خوردن غذا حس میکنم دارم خفه میشم شکمم سفت میشه حس میکنم چیزی توگلوم گیر کرده ودسشویی هم دیر دیر میگیره منو کمر درد هم دارم مشکل چیست ممنون میشم راهنمایی کنین
سلام عزیز
با توجه به اینکه براتون مزالازین تجویز شده ، براتون تشخیص کولیت نزاشتن؟
کولیت اولسرو یا کرون اگر تشخیص باشه، علل خودایمنی هستن
سلام من ۲۴ سالمه، چندین ساله که ترشی معده دارم چندباری دکتر رفتم و دارو مصرف کردم، خیلی عذاب آوره نمیدونم چیکار کنم دیگه، نفخ و اضطراب و عصبی شدم شدید دست و پاهام سرده مشکلات روحی دارم
نمیدونم چیکار کنم واقعا.
سلام
مصرف شیرینی باعث ترشی معده میشه من خودم 10 سال ترش معده داشتم هر دکتری رفتم دارو بهم داد خوب نشدم حالا فهمیدم که شیرینی جات باعث ترشی معدم میشده و حالا که شیرینی نمیخورم خوب شدم وزنمم کم شده
سلام
بله یکی از علل ریفلاکس معده شیرینیجات هست
سلام عزیز
مشکلات روحی و اضطراب به شدت سبب تشدید علایم گوارشی میشه، خصوصا در افراد جوان
داروهاتون در حال حاضر چی هست؟
سلام من دوسال معدم سوزش عجیبی داره هروقت رفتم دکتر شربت یا فاموتیدین میده اصن خوب نشدم دیگه الان یجوری شدم دوقدم راه میرم دیگه حال ندارم راه برم نمیدونم چیکارکنم یبوست دارم میل ب هیچ غذایی ندارم خیلی ضعیف شدم
سلام
جهت بررسی علت ورم معده و بررسی اچ پیلوری به فوق" تخصص گوارش مراجعه کنید
سلام من 19سالمه پسرم شب ها که غذا میخورم صبحش که پا میشم یکم راه میرم باد گلوم شروع میشه که حدود سه چهار دقیقه بعد با شدتش دچار تهوع میشم حدود دوماهه که هر دو سه روز اینجوری میشم گلومم همراه شروع تهوه عفونت کرده میخوام بدونم آیا رفلاکس معده اس یا مشکل دیگری دارم؟
سلام
تا دو هفته داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و فاموتیدین همراه غذا مصرف میتوان کرد، اگر بهبودی حاصل نشد جهت بررسی به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام خسته نباشید من ۴۴ سال دارم
چند ماه سوزش معده داشتم
الان هر چی میخورم برمیگرده به مری با بوی خیلی بدی تلخ
میشه راهنمایی کنید ممنونم
سلام
برای ۱۰ روز میتونین قرص نکسیوم ۴۰ صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام بخورید و اگر خوب نشدین به طور کامل حتما باید بررسی بیشتر از نظر التهاب و ورم معده و دیس پپسی انجام بشه و به فوق" تخصص گوارش مراجعه کنید
سلام احترامات من مدتی ۱۵روزمیشه فکرمیکنم همیشه معده پوراست وکم کم ترش،هم میکنه ودلبدی هم دارم نمیدانم چی شده میشه کم معلومات برایم بدهد ازکدام داروها استفاده کن ممنونم
سلام من نزدیک ۵ماه میشه معدم میسوزه آب تلخ از دهنم میاد بیرون استرس حالت تحوو یوبوست زیر شکمم درد میکنه مخصوصا ماشین سوار بشم بتر میشه
سلام
برای سوزش معده قرص لانزوپرازول ۴۰ صبح ناشتا تا ۲ هفته مصرف شه و درصورت عدم بهبود به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام خدمت شما دکتر گرامی . بنده مشکل ibs دارم مشکوک به ibd هم هستم . چند روزی میشه یبوست و بیرون روی گرفتم و هی وضعیت چنج میشه . الانم برای یک هفته ای میشه احساس میکنم چیزی تو گلومه یه ترشی خاصی داره بعد از صرف غذا با اینکه حجم غذا خیلی خیلی کمه با اینحال انگار معدم پر پره و تا گلوم غذا بالا اومده .تقریبا میشه گفت این حس گیر کردن تو گلو 24 ساعتس . صبحا هم موقع بیدار شدن باد گلو فراوان با طعم و حس حالت تهوع . موقع آب خوردنم حتی باد گلو سراغم میاد . دکتر رفتم قرص دایجستیو و دایمکت و دایجستیو تجویز کردند ولی بهبودی حاصل نشده تا الان . ممنون میشم راهنمایی بفرمایید بنده رو .
سلام
میتونین کپسول لانزوپرازول یا قرص نکسیوم ۴۰ صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام بخورید
با توجه به شک به ibd بهتره به فوق" تخصص گوارش مراجعه کنید
سلام ، من ٤٠ سالم هستش و پانزده روزى ميشه كه فكر مى كنم چيزى در گلوم گيركرده مثل بغض هستش ، و بعضى موقع ها اسيد معده ام مياد تو گلوم و برمى گرده ،و استرس و اظطراب دارم ، نفخ دارم ولى يبوست ندارم ، ممنون ميشم راهنماييم كنيد
سلام
ریفلاکس مطرحه، داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و فاموتیدین بعد غذا مصرف میتوان کرد ، درصورتی که تا ۲ هفته خوب نشدین به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام خسته نباشید دختر 19 ساله چند وقتی هست که اسید معدم ترش میکنه آروغ میزنم یه چیزایی از معدم وارد دهنم میشه خمیازه میکشم معدم درد میکنه حالت اُق زدن دارم گاهی وقتا بالا میارم
سلام
از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و فاموتیدین بعد غذا میشه کمک گرفت تا ۲ هفته مصرف شه
درصورت عدم بهبود به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام من مدتیه انگار سمت راست گلوم چیزی گیرکرده و گاهی غذا از معدم برگشت میخوره اروغ میزنم جدیدا انگار جلو گردنم سفت شده گواترم دارم اما فک نکنم مال اون باشه چون زیاد حاد نیست و زیرفکم گاهی حس درد دارم و وقتی غذا میخورم انگار بعد مدتی وارد معدم میشن و همون لحظه وارد نمیشن و یکم بلعم سخته نه زیاد.میشه کمک کنید ببینم مشکلم چیه.در ضمن گاهی چند سانت بالای ناف و سمت راست شکمم درد میگیره
سلام
چای و قهوه و ادویه و غذای سرخکردنی نخورید
از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و فاموتیدین بعد غذا میشه کمک گرفت
زیر نظرپزشک مصرف کنید.
درصورت عدم بهبود تا ۲ هفته به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام من چند ماهی میشه با معده درد و اسهال علائمم شروع شد و یک هفته نفع و درد سر دل داشتم. پزشک بهم امپروازل ۲۰ و دایکتمون جویدنی و کلیدیدم سی داد درد معدم خوب شد ولی بعد قطع داورها خیلی زیاد ترش میکنم حتی وقتی مراعات میکنم به طوری که قبل غذا ترش میکنم وقتی که چیزی هم نخوردم لطفا راهنمایی کنید
سلام
چندسالتونه؟
سلام ممنون از مطالب خوبتون میخاستم ببینم رفلاکس معده باعث سردرد هم میشود وآیا قرص آلومینیوم ام جی برای رفلاکس خوبست یانه
سلام
خیر سردرد نمیده
بله خوبه
سلام.
مرد هستم و ۳۶ سالمه
من درد قفسه سینه داشتم که بعد از نوار قلب درد معده تشخیص داده شد ،به حدی بود که دردش تا کتف میومد.
دکتر بهم پنتا پرازول ۴۰ و کلیدینیوم سی و شربت Reducid داد.
صبح ناشتا : شربت + پنتا پرازول
ناهار : شربت +پنتا پرازول+ کلیدینیوم سی
شام : شربت + کلیدینیوم سی
یک دوره خوردم و خیلی عالی بودم و هیچ دردی و هیچ ترش کردنی نداشتم.
الان دو هفته هست دائما دارم ترش میکنم و با آلمینیوم ام جی اس و reducid دارم کنترل میکنم.
اما با وجود خوردن این دو شربت باز هم نصف شب یا حتی بعد از صبحانه و ناهار ترش میکنم.
دوباره پنتاپرازول گرفتم یه دوره بخورم.
راهکار شما چیه؟
درضمن اینم بگم من شن کلیه دارم و جهت تشکیل نشدن شن ، آب (تسویه آب خانگی)بیشتری میخورم.
سلام مادرم گفته بپرسم: مدتی چای سبز خوردم بمدت یکی دو ماه الان معدم ترش میکنه میاد گلوم میشه لطفا راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام
چای سبز قطع بشه
برای ۱۰ روز قرص پنتوپرازول ۴۰ صبح ناشتا بخورن و درصورت عدم بهبود به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام
پنتوپرازول رو صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام بخورید
سلام من 18 ساله هستم من بعضی وقت ها اسید معدم ززیاد میشه مثل رفلاکس معده من نوبت اندروسکوپی دارم ولی 4 روز مونده و من احساس میکنم که خوب شدم با اندروسکوپی بازم مشخص میشه با اینکه اون زمان هیچ علائمی نداشته باشم؟
سلام
بله مشخص میشه
سلام من ۱۳ سالمه و کلا از بچگی ترش میکردم و نمیتونستم بعضی از غذاهارو بخورم..مثلا برای رشد بدن،خوردن شیر لازمه ولی من زمانی که شیرگاو میخوردم ترش میکردم یا حتی آش هایی مثل آش رشته و..
الان هم بیشتر غذاهارو نمیتونم بخورم..
سلام
ریفلاکس درمان دارویی داره
درمان دارویی برای ریفلاکس مصرف کنید زیر نظر متخصص" داخلی
سلام دخترم 19 سالشه چند سالی میشه میگه معدم درد میکنه قفسه سینم درد میکنه تهوع داره غذا نمیتونه بخوره تا میخواد دو تا لقمه بخوره سریع سیر میشه وقتی پریود میشه از درد پریود معده خالی جوری اوق میزنه واستفراغ میکنه که دیگه نه غذا میخوره نه توانی براش باقی میمونه تر خدا بگید چیکارش کنم که خوب بشه
سلام
معاینه لازمه
جهت بررسی به متخصص" داخلی مراجعه کنید
سلام من ۱۶ساله هستم بعضی موقع ها شبا شام میخورم گلوم تا سینه ترش میکنه سوزش کم داره .
سلام
بعد از شام یک قاشق شربت آلمینیوم ام جی بخورید
و شب ها غذای سنگین و فست فود و ادویه دار نخورید
با سلام خانم دکتر وقت بخیر
من 38 سالمه و دو هفته پیش به مدت سه روز خوردن قهوه شروع کردم و چون سابقه پنیک داشتم ، پنیک گرفتم . الان ده روزه، روز در میون سر صبح ناشتا ، درد در قفسه سینه کنار قلب ، حتی خارش پوست . تنگی نفس و احساس نبض در گلو و درد در کف دست چپ و حتی درد در کتف ها و گاهی خالت تهوع دارم و چون پنیک هم دارم این دردها گسترده و خیالی میشه . سر صبح دکتر قلب رفتم ، با نوار قلب و چکاپ دکتر گفت مشکل قلبی نیست احتمالا رفلاکس معده است یک قرص سر صبح تجویز کردن ولی من گفتم خوب میشم و نگرفتم ، حالا نظر شما چیه ، چیکار کنم ؟
سلام من هم ۴۴سال دارم دقیقا مثل شما هستم هر چه قدر رفتم دکتر قلب گفتن قلبت ایرادی نداره ولی ۵ساله دارم عذاب میکشم دقیقا عین بیماری شما را دارم ولی یک زمان من لانسزو پرازول خوردم خوب شدم جدیدا با خوردن ترشیجات این حالت را میگیرم وقتی دهانم ترش میکنه دست از کتف گرفته تا روی دست چپم درد میکنه و خیلی سوزش سمت چپ دارم وسی تی آنژیو هم رفتم رگهای قلبم کاملا سالم هستن .البته من سیگار هم میکشم
سلام
دارو رو بگیرین چون علایمتون به ریفلاکس هم میخوره
با سلام من ۵سال پیش سینه ام درد گرفت کمی بعد اگر طولانی ایستاده بودم کتفم سنگین آروغ زدن ها شروع شد و زیاد تر شد به موقع ناهار نمی خوردم صبحانه نمی خوردم بعد از ۵سال آروغ شدید سوزش معده درد قفسه سینه پشت کتف خمیازه کشیدن و رفلاکس شدید اظطراب های شدید احساس خفگی می کنم آروغ زدن شدید
سلام دوست عزیز
به مدت ۲ هفته اقدامات زیر رو انجام بدین و اگر خوب نشدین باید حتما بررسی بیشتر انجام و به فوق" تخصص گوارش مراجعه کنید
غذای سنگین و چرب و ادویه و ترشیجات نخورید
و بعد از غذا تا ۲ ساعت دراز نکشید
و قرص امپرازول ۲۰ صبح ناشتا و قرص فاموتیدین ۴۰ بعد ناهار و شام بخورید
سلام خسته نباشید من الان سه روزه ترش کردم همش اروق میزنم گاهی وقتا هم یه چیزای از معدم وارد دهنم میشه ویکم قفسه سینم میسوزه هنگام غذا خوردن ممنون میشم جواب بدیت
سلام دوست عزیز
بهتره غذای سنگین و چرب و ادویه و ترشیجات نخورید
و بعد از غذا تا ۲ ساعت دراز نکشید
و قرص امپرازول ۲۰ صبح ناشتا و قرص فاموتیدین ۴۰ بعد ناهار و شام تا ۱۰ روز بخورید
سلام من حدود ۲۰ روزه از امپول ملیتاید برای لاغری تحت نظر پزشک استفاده میکنم ، اوایل عوارض خاصی جز سنگینی سر ابنا نداشتم بعدیه مدت چند روز یبوست شدم و الان چند روزه معدم ترش میکنه خیلی و اسهال و درد های شکمی نمیدونم الان فطع کنم یا نه ?و اگه ادامه بدم چه دارویی کمک میکنه برای این مشکلم
سلام
در مورد ادامه یا قطع درمان باید پزشک خودتون که تحت نظرش هستین نظر بدن ( باید فوق تخصص غدد باشن)
برای ترش کردن امپرازول ۲۰ صبح ناشتا و قرص فاموتیدین بعد شام کمک کننده هستن
باسلام وخداقوت
دخترمن ١٦سالشه وريفلاكس داره در مدرسه كه هست بيشتراتفاق ميفته ولى درخانه كمتر …براش امپرازول گرفتم سه روز خورد خوب شد…قطع كرد باز ريفلاكسش بر گشت ميخواستم ببينم چندروز بايد بخوره …درضمن خيلى درس خونه ونگران درسشه در مدرسه تيزهوشان درس ميخونه …در ضمن شكمش هم دير به دير كار ميكنه دوروز يه بار …ممنونم ميشم راهنمايى كنيد
سلام عزیزم
باید ۴ تا ۶ هفته بخوره
برای یبوست مایعات فراوان، برگه زردآلو و انجیر و روغن زیتون مصرف کنن
سلام من ۴۸ سال دارم. اشتهای غذایی خیلی خوبه ولی بعد از غذا تا دوساعت آروغ میزنم وهی غذاها برگشت میکننددهانم ترش میشه ودرد ندارم دو سه روز درمیان پنتو ۴۰ میخورم اگه نخورم ضعف ولرز دست وپاها میاد سراغم به نظرت چمه درد اصلا ندارم
سلام
پنتو ۴۰ روز صبح ناشتا به طور مرتب تا ۲ هفته بخورین و درصورت عدم بهبود کامل، جهت بررسی به فوق" تخصص گوارش مراجعه کنید
سلام من الان یک ساله ک مشکل معده دارم وعفونت معده دارم وهرچند ماهی تحت نظردکتر بودم ودارو مصرف کردم بهتر میشم ولی هر چند وقت یکبار اسید معدم میزنه بالا و دچار حالت تهوع صبگاهی میشم وضع دارم ولی شب بهتر میشم
سلام من به مدت ده سال بوی بد دهان دارم برا بهداشت دهان و دندان مراجعه کردم گفتند مشکلی نیست بع فهمیدم از مقدمه انواع قرص مثل پنتوپرازول و …مصرف کردم یه مدت که ته حلقم تلخ بود و عاروق زیاد میزنم صب که بیدار میشم عاروق میزنم و اصلا اشتهایی ندارم جدیدا هم قفسه سینه ام بعضی موقع درد شدید میگیره ممنون میشم راهنمایی کنید چه دارویی مصرف کنم.
سلام عزیز
اگر با مصرف منظم ۳ الی ۴ هفته پنتوپرازول صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام خوب نشدین، باید جهت بررسی میکروب معده و… به فوق" تخصص گوارش مراجعه کنید
سلام
هنگام افزایش اسید قرص فاموتیدین ۴۰ بخورید
سلام.
من خیلی دچار نفخ میشم و بعضی اوقات غذاهای چند روز قبل را به صورت هضم نشده بالا میارم. قرص متوکلرپرامید و فاموتیدین قبل از غذا و قرص امپرازول ناشتا می خورم ولی باز هم مشکلم برطرف نشده.
دیابت دارم و در آندوسکوپی و سی تی اسکنی که انجام دادم، التهاب مری و التهاب مزانتر تشخیص داده شده بود.
سلام
گاستروپارزی ممکن بخاطر دیابت ایجاد شه یعنی تنبلی معده
قندتون دقیق کنترل شه
از نظر تیرویید هم بررسی شین
غذاهای نفاخ و دیرهضم نخورید
غذا رو خوب بجوید
همراه غذا مایعات نخورید
با نظر پزشکتون داروهایی مثل دمپریدون و یا متوکلوپرامید بخورید
سلام خسته نباشید
نزدیک سه ساله مشکل ریفلاکس دارم
ولی سوزش سر دل و حالت تهوع ندارم ولی ب محض حوردن حتی یه لیوان اب تپش قلب شدید میگیرم و انگار معدم بزرگ میشه و تا اروغ نزنم خوب نمیشه.با یه لیوان اب هم انقدررر اسید و گاز تو معدم جمع میشه ک قلبم تند میزنه
استخوان قفسه سینم درد میکنه یکم هم مشکل بلع دارم
دارو هم پنتوپرازول ۴۰ صبح فاموتیدین قبل شام و قطره ی دایمتیکون ۲۰ قطره بعد از غذا
چیکار کنم نفس تنگیم بیچارم کرده حتی اب نمیتونم بخورم
من هم با آب ریفلاکس پیدا میکنم هلیکوباکتر هم ندارم
اندوسکوپی هم شده ام ولی ریفلاکس دارم
سلام
باید آندوسکوپی و بررسی از نظر اچ پیلوری بشین
سلام من زیر ۱۵ سال هستم و انگار یه چیزی تو گلوم گیر کرده….تو دلم آشوبه….صدا میده مخصوصا غذا که میخورم
خیلی استرس هم گرفتم چون طبق گفته های گوگل مال رفلاکس هست میخواستم ببینم چیکار کنم ؟ چون الان دکتر نمیتونم برم
بعد من یک ماه پیش دندونم خراب شد و قرص برا خشک شدن چرک ها خوردم ممکنه از اون معدن دچار مشکل شده باشه ؟
سلام
فعلا از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا
و فاموتیدین بعد غذا میشه کمک گرفت،زیر نظرپزشک مصرف کنید.
با سلام و وقت بخیر ،پسرشش ساله دارم که اخیرا نزدیک سه ماه است که بعد از خوردن غذا از ترش کردن شکایت میکنه و گاهی بالا میاره،،پزشک اطفال براش آمپرازول وشربت اندامین تجویز کرده ،،کمی بهتر شده ولی کاملا درمان نشده. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
سلام
درمان رو ۴ هفته ادامه بدین
سلام وعرض ادب
من ۲ سال پیش مشکل معده داشتم
شب ها میخوابیدم شکمم سر و صدا میکرد و معده درد داشتم و انگار یی چی تو گلوم بود دکتر رفتم باکلی قرص خوب شد ادامه ندادم دیگه قرص هارو خوب شدم
بعد دو سال علائمم برگشته شکمم سرصدا موقع خواب و معده درد و اینکه احساس میکنم یچی پشت حلقم تو گلومه دوباره دکتر رفتم بعد آندوسکوپی میگن رفلاکس شدید داری صبح خا و شب ها ناشتا قرص میخورم قبل شام کلیدینیوم سی و بعد شام فاموتیدین میخورم
الان نزدیک ۶ ماهی شده قرص میخورم علائمم خوب شده
ولی صبح ها از خواب بیدار میشم گلوم خیلی احساس پر بودن و خلط دارم
و طی روز و مخصوصا شب ها انگار ی چی تو گلومه خلط مانند که همهش باید اب دهنم رو قورت بدم
در ضمن خور و پف هم زیاد میکنم
من ۴ساله رفلکس دارم توروخدا چی مصرف کنم خب بشم هر قرصی میخورم خب نمیشم آندسکوبی هم رفتم اونم فقط رفلکس نشون دادبعضی وقتا بعد غذا ی لقمه میاد بالا اول طرف چپ گیر میکنه بعد میره طرف راست
سلام
لانزوپرازول یا نکسیوم ۴۰ میلی گرم خارجی صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام
و شربت آلمینیوم ام جی بعد شام
کمک کننده هستن
سلام
شب غذای سنگین و ادویه دار و نان حجیم نخورید
شربت آلمینیوم ام جی یک قاشق شب ها قبل خواب بخورید
ارتفاع بالشت کم نباشد
سلام
من چند روزی میشه دچار رفلاکس معده شدم طوری که همش سوزش معده دارم و انگار چیزی تو گلوم گیر کرده و بزاق زیاد دارم
شربت آلومینیوم ام جی اس خوردم ولی فایده نداشت. چیکار کنم؟
سلام
چای و قهوه و ادویه و غذای سرخکردنی و سنگین خصوصا شب ها نخورید
بعد از خوردن غذا تا یک ساعت دراز نکشید و همراه غذا آب و مایعات نخورید
از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام و فاموتیدین بعد غذا میشه کمک گرفت،زیر نظرپزشک مصرف کنید.
سلام برای ترش کردن معده و شکم چه قرص خوب است بخوریم
سلام
از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام و فاموتیدین بعد غذا میشه کمک گرفت،زیر نظرپزشک مصرف کنید.
سلام من دو هفتس حالت ترش کردن دارم .
۱۲ شب به بعد درس میخونم تا صبح قبلش هم قهوه میخورم و سرم پابین میخواستم ببینم راهی یا قرصی چیزی هست که این حالت ازار دهنده برام پیش نیاد گلوم به حالت اسیدی طور داره انگار
سلام
قرص فاموتدین بخورید بعد شام و ناهار
اگر خوب نشد پنتوپرازول صبح ناشتا اضافه شود
من سرچ کردم چه دارویی برای ریفلاکس معده و ترش کروکی معده مناسبه ؟؟ همه جور اطلاع رسانی کرد بجز گفتن داروی مناسب برای رفع و دفع این بیماری و این ضعفه
سلام
پنتوپرازول و فاموتیدین با نسخه پزشک تهیه شود
سلام خسته نباشید
من چند باری با درد قفسه سینه از خواب بیدار شدم
گاهی اینقدر بزاق ترشح میشه باعث عق زدن و استفراغ میشه، همراه با استرس و گرفتگی بینی که حالت تنگی نفس میده ، الان رفتم دکتر قلب اکو و نوار انجام دادم و ازمایش نوشتن که انجام بدم هر چند بررسی اول گفت قلبت بنظر مشکل نداره، الان این مقاله رو خوندم گفتم شاید مشکل من هم از معده باشه ، شایدم اعصاب، ولی کلا صبح هم بیدار میشم اب میخورم دیگه سوزش معده کمابیش دارم و یه چیز کوچک بخورم احساس پر شدن معده دارم و اشتهام از بین نیره
ممکنه راهنماییم کنید ، ممنون از شما🌹🙏🏻
سلام
بله بنظر ریفلاکس هست
چای و قهوه و ادویه و غذای سرخکردنی و سنگین خصوصا شب ها نخورید
بعد از خوردن غذا تا یک ساعت دراز نکشید و همراه غذا آب و مایعات نخورید
از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام و فاموتیدین بعد غذا میشه کمک گرفت،زیر نظرپزشک مصرف کنید.
سلام و عرض ادب و احترام
من ۲ سال پیش مشکل معده داشتم که خوب شد . اما الان چند ماه هست علائم بیماری معده ام برگشته و معده ام مداوم ترش میکنه و میسوزه و یا دچار یبوست و اسهال میشم در حالی که من نه فست فود و نه نوشابه و نه لبنیات و غذاهای مضر رو مصرف نمیکنم و فقط غذا ی خونه رو میخورم .
سلام
درمان اصلی ریفلاکس رعایت لایف استایل هست عزیز
چای و قهوه و ادویه و غذای سرخکردنی و سنگین خصوصا شب ها نخورید
بعد از خوردن غذا تا یک ساعت دراز نکشید و همراه غذا آب و مایعات نخورید
از داروهایی مثل پنتوپرازول صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام و فاموتیدین بعد غذا میشه کمک گرفت،زیر نظرپزشک مصرف کنید.
سلام و وقت بخیر مصرف داروهای ضد افسردگی مانند اس سیتالوپرام ۱۰و کلونازپام نیم میلی با داروهای معده اس امپرازول ،پنتوپرازول و…تداخلی ندارد .ممنونم
سلام
خیر موردی ندارد
سلام
آقای هستم 38 ساله که سابقه عمل هرنی هیتال دارم ده سال پیش ، از سه سال پیش علایم رفلاکسم برگشته که شامل سرفه های مقطعی و رفلاکس صبحگاهی و بد خوابی شبانه بودم همینطور به این موارد شیرابه سفید دهانی در هنگام صبح که قبلن نداشتم رو اضافه کنم الان مجدد عمل فندوس انجام دادم ولی مشکل شیره دهانی و سرفه حل نشده این رو هم بگم که تو این سه ساله و قبل تر هم بصورت متناوب زیر نظر متخصص گوارش بودن و قرص های ضد اسید لازیوم40 فاموتدین 40 و کلیدینیوم استفاده کردم من بشدت نگران این شیره دهانی هستم بنظر شما مری من از کار افتاده و دیگه امید به بهبودی نباید داشته باشم روش جدیدی هست که بشه انتهای مری فنر گذاشت در ایران ؟
باسپاس از شما
سلام
نگران نباشین
از بالشت با ارتفاع بیشتر استفاده کنید یا تخت هایی که سر اون ها جابجا میشن و میشه قسمت قرار گرفتن سر در ارتفاع بیشتری از بدن باشه
بله برخی روش های نووین مثل لینکس هستن
من دوماهم خیلی معدم اذیت می کنه انقددرد دارم عذاب می کشم حتی ب فکر سقط کردنم افتادم توروخدا اگه راهی هس بم بگید تایکم اروم شم
سلام
درمان دارویی داره عزیز
به پزشک مرکز بهداشت محل سکونتتون مراجعه کنید تا براتون دارو تجویز شه
سلام من حدود 5 سال پیش سوزش شدید سر دل داشتم اندوسکوپی انجام دادم و مشخص شد هلیکوباکتر دارم دارو مصرف کردم و درمان شد
از 5 سال پیش امپرازول مصرف میکنم سوزش معدم و ترشح اسید با قطع قرص دوباره برمیگشت و هیچوقت کاملا قطع نشد
چند ماهی هست ترشح اسید بیشتر شده هر بار هم به دکتر مراجعه کردم فقط قرص فاموتیدین و شربت معده تجویز کردن
امکانش هست دوباره به هلیکوباکتر مبتلا شده باشم؟
واقعا این ترشح اسید غیر قابل تحمل شده و هر بار این اتفاق میوفته اگر قرص نخورم حالم بد میشه و سردرد و تهوع میگیرم
سلام
در برخی افراد ریفلاکس بعلت شل بودن دریچه مری به معده یا فتق های همراهشه
درمان اصلی ریفلاکس رعایت لایف استایل هست عزیز
چای و قهوه و ادویه و غذای سرخکردنی و سنگین خصوصا شب ها نخورید
بعد از خوردن غذا تا یک ساعت دراز نکشید و همراه غذا آب و مایعات نخورید
از داروهایی مثل پنتوپرازول ۴۰ صبح ناشتا و نیم ساعت قبل شام و فاموتیدین بعد غذا میشه کمک گرفت
باسلام
من هر موقع چیزهای شیرین میخورم ریفلاکس دارم.بنظرتون علتش چیه؟چکار باید بکنم؟
سلام
اولین راهکار برخورد با ریفلاکس دوری از عامل محرک هست
مثلا شما شیرینی جات سبب تحریک میشه، کمتر مصرف کنید یا با شیرینیجات مایعات و آب مصرف نکنید
در صورت بروز قرص فاموتیدین بخورید
سلام آقای دکتر
من دو ماه است حات رفلاکس دارم به دکتر هم رفته و ئارو گرفتم و حتی آندوسکوپی هم شدم ولی اخیرا دو روز است که مقدار اسید در مری آنقدر بیشتر شده که دو بار بزاق زیاد به دهانم میاید که همراه با حالت تهوع میگردد.من داروهای کلونازپام و دوکسپین و سیتالوپرام مصرف میکنم.
سلام من رفلاکس معده دارم و میزنه یه قفسه سینم و کتفم چیکارکنم
سلام
کدوم کتف؟
سلام
فاموتیدین همراه ناهار و شام
و پنتوپرازول صبح ناشتا بخورید