سندرم روده تحریک پذیر چیست؟ + علائم بیماری IBS

سندرم روده تحریک پذیر چیست
اشتراک گذاری 333 نظر

شایع‌ترین اختلال گوارشی، سندرم روده تحریک پذیر یا بیماری آی بی اس (IBS) است. IBS يك اختلال رايج معده‌ای ـ روده‌ای است كه با درد مزمن شکم همراه بـا تغيير در عادات اجابت مزاج، مشخص مي‌شود. علائم سندروم روده تحریک پذیر شامل کاهش وزن، کم خونی، سردرد و کمر درد، نفخ، درد شکم، درد مفاصل، درد پهلو، گرفتگی روده و کاهش وزن است. ای بی اس یک بیماری خطرناک نیست؛ با این حال که درمان قطعی برای بیماری ای بی اس وجود ندارد، اما فقط با رعایت نکاتی می‌توان علائم آن را کنترل کرد. همه مواردی که باید درباره علائم، علت ابتلا، تشخیص و درمان سندروم روده تحریک پذیر بدانید را در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر بخوانید.

برای مطالعه این مطلب به 5 دقیقه زمان نیاز دارید.

در انتهای مقاله می‌توانید سوال‌هایتان را از کارشناسان سلامت دکتر دکتر بپرسید و پاسخ سریع دریافت کنید.

بیماری آی بی اس یا سندرم روده تحریک پذیر چیست؟

سایت clevelandclinic در مورد سندروم روده تحریک پذیر می‌گوید:

سندرم روده تحریک پذیر IBS گروهی از علائم است که بر سیستم گوارش شما تاثیر می‌گذارد. این بیماری شایع، وضعیتی است که روده شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. افراد مبتلا به IBS، علائمی ‌از جمله درد شکم و گرفتگی عضلات را تجربه می‌کنند. با IBS ممکن است اسهال مکرر، یبوست یا هر دو را تجربه کنید. بیماری آی بی اس باعث آسیب بافتی در دستگاه گوارش (معده روده) نمی‌شود یا خطر ابتلا به بیماری‌های جدی‌تری مانند سرطان روده بزرگ را افزایش نمی‌دهد. درعوض، این یک بیماری مزمن (طولانی مدت) است که بیشتر افراد می‌توانند با تغییر برنامه‌های روزمره و آنچه می‌خورند، مصرف داروها و درمان رفتاری، آن را مدیریت کنند.

IBS یا سندرم روده تحریک پذیر که جزء مشکلات گوارشی است، با احساس ناراحتی، درد مزمن در ناحیه شکم، نفخ و تغییرات در عادات روده‌ای بدون هرگونه علت دیگری مشخص می‌شود. اسهال یا یبوست ممکن است در افراد مبتلا به صورت متناوب دیده شوند. IBS یا سندرم روده تحریک پذیر می‌تواند به علت عوارض جانبی، باعث ایجاد اختلال در زندگی روزمره شود. افراد مبتلا به این بیماری در اغلب مواقع، بیش از دیگران دچار ریفلاکس معده می‌شوند IBS .یک گروه از نشانه‌های روده‌ای است که معمولا با یکدیگر همراه می‌شوند. سندرم روده تحریک پذیر در بعضی موارد می‌تواند سبب آسیب روده شود.

گرفتگی معده یکی از علائم ibs است.
درد مزمن شکم یکی از شایعترین علائم سندرم روده تحریک پذیر است.

علائم سندرم روده تحریک پذیر

با آگاهی از علائم سندروم روده تحریک پذیر ، تشخیص و درمان این بیماری نیز آسان‌تر می‎شود. علائم اولیه و مهم سندروم روده تحریک پذیر شامل نفخ شکم، اسهال، یبوست و یا حتی هر دو آن‌ها است. اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، در ناحیه مرکزی (ناف یا پایین شکم) یا پهلوها، دردهای تیرکشنده را احساس می‌کنند. افراد مبتلا معمولا ادعا دارند که این دردها در ابتدا خفیف بود و پس از مدتی شدید شده است.
علت شدید شدن درد ناشی از بیماری آی بی اس می‌تواند شامل یکی از موارد زیر باشد:

  • فوت ناگهانی یکی از عزیزان
  • اسباب‌کشی
  • مهاجرت
  • تغییر شغل
  • شوک عصبی
  • استرس

قابل ذکر است که فقط تعداد کمی ‌از افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ، علائم و نشانه‌های شدید دارند. برخی افراد می‌توانند علائم خود را با مدیریت رژیم غذایی، شیوه زندگی و استرس کنترل کنند چرا که رابطه استرس و مشکلات گوارشی باعث بروز مشکلات جدی در سیستم گوارشی می‌شود. علائم شدیدتر را نیز می‌توان با دارو و مشاوره درمان کرد.

مهم‌ترین علائم بیماری ای بی اس را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

علائم بیماری آی بی استوضیحات
کاهش وزنفرد در یک دوره کوتاه، کاهش وزن چشم‌گیری را تجربه می‌کند.
گرفتگی معدهبلافاصله پس از غذا خوردن، گرفتگی معده شدیدتر می‎شود و با مدفوع، این مشکل برطرف می‎شود.
نفخنفخ مهم‌ترین علائم این بیماری است. به صورت ناگهانی، شکم شما پر و متورم می‎شود.
یبوستبرخی از افراد در تخلیه روده به صورت کامل، مشکل دارند. این افراد هنگام مدفوع، فشار زیادی را تحمل می‌کنند.
اسهالاسهال نیز از علائم این بیماری محسوب می‎شود. در این حالت، مدفوع آبکی می‎شود و فرد، نیاز فوری به دفع پیدا می‌کند.

 

سایر علائم سندروم روده تحریک پذیر عبارتند از:

  • درد شکم
  • کم خونی
  • خونریزی‌های گوارشی
  • سردرد و کمردرد
  • ترشح مخاط
  • احساس حالت تهوع
  • خستگی و کمبود انرژی
  • نیاز به ادرار مکرر

سندرم روده تحریک پذیر می‌تواند موجب درد لگن هم بشود.

علائم سندرم روده تحریک پذیر در بعضی از روزها، کم و در بعضی روزها زیاد است. علت این امر به غذا یا نوشیدنی‌هایی که میل می‌کنید، بستگی دارد.

علت سندروم روده تحریک پذیر چیست؟

دلیل دقیق IBS، شناخته شده نیست. عواملی که به نظر می‌رسد باعث سندرم روده تحریک پذیر می‌شوند را در جدول زیر جمع‌بندی کرده‌ایم:

علت سندروم روده تحریک پذیرتوضیحات
انقباضات ماهیچه‌ای در رودهدیواره‌های روده‌ای که با لایه‌های عضلانی که با دستگاه گوارش در ارتباط هستند، باعث حرکت و هضم غذا می‌شود. انقباضاتی که قوی‌تر و طولانی‌تر از حد طبیعی است، می‌توانند باعث ایجاد گاز، التهاب و اسهال شوند. انقباضات روده‌ای ضعیف می‌تواند باعث کاهش سرعت غذا و مدفوع سخت و خشک شود.
سیستم عصبیناهنجاری‌های اعصاب در دستگاه گوارش ممکن است موجب بروز ناراحتی بیش از حد طبیعی در سیستم گوارشی شود. در صورتی که هماهنگی ضعیفی بین سیگنال‌های مغز و روده‌ها وجود داشته باشد، بدن نسبت به این تغییرات از خود واکنش نشان می‌دهد. در اثر این واکنش، فرد ممکن است علائمی مثل اسهال، یبوست و درد داشته باشد.
التهاب در رودهبرخی از افراد مبتلا به IBS،تعداد بیشتری سلول‌های سیستم ایمنی بدن را در روده خود دارند. این پاسخ سیستم ایمنی همراه با درد و اسهال است.
عفونت شدیدIBS می‌تواند بعد از یک دوره شدید اسهال (گاستروآنتریت) ایجاد شده توسط باکتری یا ویروس به وجود آید. IBS همچنین ممکن است با مازاد باکتری در روده (رشد بیش از حد باکتری) همراه باشد.
تغییرات در باکتری در روده (میکرو فلورا)میکروب‌های روده شامل باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها است که نقش کلیدی در سلامت دارند. سطح میکروب‌های خوب در افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر با افرادی که IBS ندارند، متفاوت است.
استرس اولیه زندگیزندگی افرادی که به صورت مداوم در معرض رویدادهای استرس‌زا قرار دارند (مخصوصا در دوران کودکی)، خطر ابتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر در آن‌ها بیشتر است.

در نتیجه این عوامل، احتمال ابتلا به سندوم روده تحریک پذیر وجود دارد.

شروع کننده های سندرم روده تحریک پذیر

علائم IBS می‌تواند توسط یکی از موارد زیر شروع شود:

رژیم غذایی: نقش آلرژی غذایی یا عدم تحمل در IBS به طور کامل درک نشده است. آلرژی غذایی واقعی به ندرت، IBS را ایجاد می‌کند؛ اما بسیاری از افراد مبتلا به IBS بعد از خوردن یا نوشیدن برخی از غذاها یا نوشیدنی‌ها علائم سندرم روده تحریک پذیر را نشان می‌دهند. این مواد غذایی شامل شامل گندم، لبنیات، میوه‌های مرکبات، لوبیا، کلم، شیر و نوشیدنی‌های گازدار است.

فشاراسترسی: اکثر افراد مبتلا به IBS علائم و نشانه‌های مکرر و یا مکرر در دوره‌های افزایش استرس دارند. استرس ممکن است علائم را تشدید کند، اما باعث ایجاد آن‌ها نمی‌شود.

هورمون‌ها: علائم سندروم روده تحریک پذیر در زنان به علت تغییرات هورمونی زیاد، دو برابر است. بسیاری از زنان متوجه می‌شوند که نشانه‌ها و علائم این بیماری در دوران یائسگی و قاعدگی آن‌ها بدتر می‌شود.

عفونت شدید می‌تواند یک علت سندرم روده تحریک پذیر باشد.
سندرم روده تحریک پذیر گاهی با یبوست و گاهی با اسهال همراه است.

عوارض بیماری IBS

یبوست مزمن یا اسهال می‌تواند باعث ایجاد هموروئید یا بواسیر شود. بسیاری از افراد مبتلا به IBS متوسط تا شدید کیفیت زندگی کمتری را گزارش می‌دهند. اختلالات خلقی علائم و نشانه‌های IBS، می‌تواند منجر به افسردگی یا اضطراب شود. افسردگی و اضطراب همچنین می‌تواند بیماری آی بی اس را بدتر کند.
خطرات سندروم روده تحریک پذیر جدی نیست؛ در واقع هیچ‌کدام از عوارض ibs یا همان سندرم روده تحریک پذیر ، زندگی را تهدید نمی‌کند. این بیماری منجر به بیماری‌های جدی‌تر مثل سرطان نخواهد شد. در ادامه همه عوارض این بیماری را را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

عدم تحمل غذایی

یکی از عوارضی که افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر ممکن است آن را تجربه کنند، عدم تحمل غذایی است. ابتلا به بیماری IBS، رژیم غذایی شما را تغییر می‌دهد‌. مثلا افراد مبتلا بهتر است مصرف سیب زمینی، تخم مرغ، قهوه، لبنیات، گندم و مرکبات را کاهش دهند، زیرا سندروم روده تشدید می‌شود. همچنین مصرف چربی‌ها و قند زیاد نیز منجر به افزایش اسهال در افراد مبتلا خواهد شد.

سوء تغذیه

با کم کردن بعضی از مواد غذایی مفید و یا حذف آن‌ها، علائم ای بی اس کاهش پیدا می‌کند، اما احتمال این که با قطع بعضی از خوراکی‌ها، مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین نشود، وجود دارد؛ بنابراین بهتر است رژیم غذایی مناسب را از یک متخصص تغذیه دریافت کنید.برای گرفتن نوبت از لیست بهترین متخصصان تغذیه و رژیم می توانید به دکتردکتر مراجعه کنید.

بواسیر یا هموروئید

بیماری IBS می‌تواند منجر به ایجاد علائم هموروئید شود. در صورتی که مدفوع شما بسیار سفت یا شل است، احتمال این عارضه افزایش پیدا می‌کند. البته درمان بواسیر یا هموروئید به راحتی با کرم‌های بدون نسخه و یا کیسه آب سرد امکان‌پذیر است.

کاهش کیفیت زندگی

افرادی که مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر هستند، عمولا با کاهش کیفیت زندگی روبرو می‌شوند؛ زیرا این افراد برای مدتی علائم یبوست را دارند و سپس اسهال شروع می‌شود. در واقع این افراد نمی‌دانند که در طول روز چه علائمی را تجربه خواهند کرد.

زود انزالی

زود انزالی نیز از عارضه‌هایی است که افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر ممکن است آن را تجربه کنند. اگر این زود انزالی را تجربه می‌کنید، بهتر است هرچه سریع‌تر آن را با پزشک در میان بگذارید تا مراحل کنترل و درمان آن شروع شود.

افسردگی و اضطراب

این بیماری ممکن است منجر به افسردگی و اضطراب شدید در مبتلایان شود. هر چقدر علائم سندروم روده تحریک پذیر بیشتر باشد، میزان افسردگی و استرس به همان اندازه زیادتر خواهد شد. علت افسردگی و اضطراب بیماری آی بی اس به مشخص و ثابت نبودن علائم برمی‌گردد.

سرگیجه و سردرد

مبتلایان به ای بی اس از آن جایی که علائمی مثل درد و گرفتگی شکمی را تجربه می‌کنند، احتمال تجربه سردرد و سرگیجه نیز وجود دارد. هنگامی که درد و گرفتگی شکمی بسیار شدید باشد و با دیگر علائم سندروم آی بی اس همراه باشد، احتمال سرگیجه و سر درد افزایش می‌یابد.

تنگی نفس و تپش قلب

افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، ممکن است تنگی نفس و تپش قلب را نیز تجربه کنند. در واقع این بیماری می‌تواند سیستم قلبی و عروقی را نیز تحت تاثیر قرار دهد. معمولا این علائم گذرا هستند. برای جلوگیری از عوارض این بیماری، حتما با یک پزشک در ارتباط باشید.

جوش صورت

روده ناسالم ممکن است بیماری‌های پوستی را نیز به دنبال داشته باشد. از بیماری‌های پوستی شایع در مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر می‌توان به درماتیت آتوپیک، آکنه و پسوریازیس اشاره کرد. برخی از افراد ممکن است جوش صورت را به هیچ عنوان تجربه نکنند.

ریزش مو یکی از عوارض ibs است.
برای جلوگیری از عوارض سندرم روده تحریک پذیر مانند ریزش مو، به متخصص گوارش مراجعه کنید.

ریزش مو

از دیگر عوارض ibs، ریزش مو است. از آنجایی که بدن افراد مبتلا به این سندروم نمی‌توانند مواد مغذی معدنی و ویتامین کافی را به خوبی جذب کنند، احتمال ریزش مو وجود دارد. این عارضه با قرص و دارو از بین خواهد رفت.

انواع سندروم روده تحریک پذیر

نوع بیماری سندرم روده تحریک پذیر زمانی مشخص می‌شود که علائم آن تشدید شود. افرادی که بیماری سندروم روده تحریک پذیر را تجربه می‌کنند، می‌دانند که بعضی از روزها، حرکت روده طبیعی است؛ اما در بعضی روزها روده، حرکت طبیعی ندارد.

انواع بیماری آی بی اس روده شامل موارد زیر است:

  • آی بی اس همراه با یبوست
  • آی بی اس همراه با اسهال
  • آی بی اس با عادات روده مختلط

موقعی که روده حرکت طبیعی ندارد، پزشک می‌تواند نوع IBS شما را مشخص کند.

نحوه تشخیص بیماری سندرم روده تحریک پذیر

هیچ تستی برای تشخیص قطعی IBS وجود ندارد. پزشک شما احتمالا با یک تاریخچه کامل پزشکی، معاینه فیزیکی و آزمایشات مرحله تشخیص را شروع می‌کند تا دیگر شرایط را رد کند. پزشک ممکن است بر اساس علائم شما، IBS را تشخیص دهد. آن‌ها همچنین ممکن است یک یا بیشتر مراحل زیر را برای رد کردن سایر علل احتمالی علائم انجام دهند:

  • معیارهای رم: این معیارها شامل درد شکمی، درد و ناراحتی مربوط به دفع و دفعات دفع می‎شود که به طور متوسط، حداقل یک روز در هفته در سه ماهه گذشته یا حداقل دو مورد همراه است.
  • معیارهای منینگ: این معیارها بر درد ناشی از عبور از مدفوع و داشتن حرکات ناقص روده، مخاط در مدفوع و تغییرات در میزان مدفوع تمرکز دارد.
  • بررسی رژیم غذایی: یک رژیم غذایی خاص یا گروه‌های غذایی خاصی ممکن است باعث تشدید علائم و درد شود.
  • آزمایش مدفوع: نمونه ای از مدفوع مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا عفونت را رد کند.
  • آزمایش خون: برای بررسی کم خونی، آزمایش انجام شده و بیماری سلیاک (اختلال خود ایمنی روده کوچک) توسط همین آزمایش رد یا تایید می‏شود.(شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این بیماری روده به مطلب بیماری سلیاک چیست در مجله سلامتی دکتردکتر مراجعه کنید.)
  • کولونوسکوپی: معمولا کولونوسکوپی تنها زمانی انجام می‌شود که پزشک شما مشکوک باشد که علائم آی بی اس را به علت کولیت، بیماری التهابی روده (بیماری کرون) یا سرطان تجربه می‌کنید.
  • اشعه ایکس یا سی تی اسکن: این آزمایشات، تصاویری از شکم و لگن شما را فراهم می‌کند که ممکن است به پزشک اجازه دهد، دیگر علائم شما را رد کند.
  • تست تحمل لاکتوز: لاکتاز آنزیمی‌ است که شما نیاز به هضم شکر موجود در محصولات لبنی دارید. اگر لاکتاز تولید نکنید، ممکن است مشکلی مشابه با IBS ایجاد کنید، از جمله درد شکمی، گاز و اسهال. پزشک شما ممکن است از شما بخواهد که شیر و شیر را از رژیم خود برای چندین هفته حذف کنید.

با مراحل بالا، پزشک می‌تواند سندروم روده تحریک پذیر را تشخیص دهد.

درمان سندرم روده تحریک پذیر

برای درمان سندرم روده تحریک پذیر و کنترل علائم آن، روش‌های زیادی وجود دارد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری در زمینه درمان این بیماری هستید، مقاله درمان سندروم روده تحریک پذیر را از دست ندهید. در این مقاله، روش‌های درمان را به صورت کامل توضیح داده‌ایم. اگرچه درمان قطعی برای آی ‌بی ‌اس وجود ندارد، می‌توان از برخی درمان‌ها برای تسکین علائم بهره گرفت؛ از جمله تنظیم وضعیت غذایی بیمار، بعضی داروها و مداخله‌های روان‌پزشکی.

توصیه‌های کلی برای کاهش علائم بیماری آی بی اس عبارتند از:

  • خوردن وعده‌های کوچکتر
  • به حداقل رساندن استرس
  • اجتناب از غذاهای سرخ شده یا تند
  • اجتناب از غذاهای تشدیدکننده علائم
  • خوردن غذاهای با فیبر بالا
  • نوشیدن زیاد مایعات
  • ورزش منظم
  • خواب کافی

علاوه بر این، براساس علائم شما، پزشک ممکن است قرص هایی مانند مکمل فیبر برای کنترل یبوست، داروهای ضد اسهال، داروهای ضد افسردگی و یا قرص مسکن برای تسکین را برای شما تجویز کند.

روش‌های درمان سندروم روده تحریک پذیر برای همه مبتلایان، موثر نخواهد بود. در واقع یک روش درمانی ممکن است برای فردی موثر باشد، اما فرد دیگر با رعایت آن روش درمانی، هیچ تغییری را در خود مشاهده نکند. نگران نباشید. به امتحان روش‌های دیگر بپردازید تا بهترین روش درمانی مخصوص خود را پیدا کنید. در ادامه قصد داریم نگاهی به روش‌های درمان بیماری آی بی اس بیندازیم.

رژیم غذایی مناسب یکی از راه های درمان سندرم روده تحریک پذیر است
با رعایت رژیم مناسب می‌توانید علائم سندروم روده تحریک پذیر را کنترل کنید.

رژیم غذایی

اصلی‌ترین روش درمان و کنترل علائم سندروم روده تحریک پذیر ، تغییر در وعده‌های غذایی است. در مورد این موضوع حتما با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
از جمله نکات ساده‌ای که می‌توانید رعایت کنید، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • محدود کردن محصولات لبنی مثل شیر و پنیر
  • افزایش فیبر در رژیم غذایی
  • مصرف مواد غذایی مفید سرشار از فیبر مثل سبزیجات، غلات، میوه‌ها، آجیل و آلو
  • محدود کردن غذاهای ایجادکننده گاز مثل لوبیا، کلم بروکسل و کلم
  • اجتناب از مصرف گلوتن

با تغییر در رژیم غذایی، علائم شما کاهش پیدا می‌کند.

نوشیدن آب

نوشیدن آب کافی در طول روز برای همه فواید زیادی دارد و افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر نیز از فواید آن بی‌بهره نخواهند ماند. روزانه حداقل ۸ لیوان آب بنوشید تا دستگاه گوارش شما روان بماند. همچنین نوشیدن آب به پیشگیری از یبوست و حتی درمان آن نیز کمک می‌کند.

ورزش

ورزش از جمله روش‌های درمان سندروم روده تحریک پذیر است. سعی کنید به صورت متوسط در هر هفته، ۱۵۰ دقیقه ورزش کنید. در هنگام ورزش باید ضربان قلب شما افزایش پیدا کند. هر ورزشی که نتواند ضربان قلب شما را بیشتر کند، موثر عمل نخواهد کرد.

آرام کردن اعصاب

تکنیک‌های تمدد اعصاب مثل یوگا و مدیتیشن می‌توانند به درمان روده عصبی کمک کنند. در صورتی که خودتان قادر به انجام این تمرین‌ها نیستید و نمی‌توانید اعصابتان را آرام کنید، بهتر است از یک درمانگر کمک بگیرید. برای دریافت نوبت از بهترین روانشناس می‌توانید از سایت دکتردکتر اقدام کنید.

خواب کافی

خواب کافی از دیگر روش‌های مدیریت بیماری ibs محسوب می‌شود. سعی کنید هر شب بین ۷ تا ۹ ساعت، خواب با کیفیت را تجربه کنید. در یک ساعت مشخصی به خواب بروید و در ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید.

یادداشت برداری

بهتر است روزانه مواد غذایی که مصرف می‌کنید را در یک دفترچه یادداشت کنید تا غذاهایی که منجر به تشدید علائم شما می‌شوند را پیدا کنید و در حد امکان، آن‌ها را کاهش دهید. همچنین در این دفترچه، فعالیت‌هایی که برای مدیریت و کنترل این بیماری به شما کمک می‌کنند را یادداشت کنید و حتما آن‌ها را انجام دهید.

دارو درمانی

پزشک ممکن است برای کنترل بیماری سندروم روده تحریک پذیر از روش دارودرمانی استفاده کند. داروهایی که ممکن است برای افراد مبتلا به بیماری ibs تجویز شود، شامل موارد زیر است:

  • داروهای ضد افسردگی شامل سه حلقه‌ای و مهار کننده‌های انتخابی بازجذب سروتونین
  • داروهای کمک کننده به اسپاسم روده
  • داروهای سفت کردن مدفوع یا همان ضد اسهال
  • داروهای کاهش دهنده یبوست مثل مکمل‌های فیبر و ملین

همچنین بعضی از داروها به صورت اختصاصی برای درمان بیماری آی بی اس مورد استفاده قرار می‌گیرد که عبارتند از:

  • دی سیکلومین (Bentyl)
  • هیوسیامین (Levsin)
  • لوبیپروستون (Amitiza)
  • پلکاناتید (Trulance)
  • ریفاکسیمین (Xifaxan)
  • Linaclotide (Linzess)

پزشک با توجه به شرایط و علائم بیماری ای بی اس روده ممکن است یکی از داروهای ذکر شده در قسمت بالا را تجویز کند.

درمان شناختی رفتاری

از آنجایی که استرس و اضطراب علائم سندروم روده تحریک پذیر را تشدید می‌کنند، بنابراین پزشک ممکن است درمان شناختی رفتاری را برای شما پیشنهاد کند. با خواندن و رعایت نکات مطلب کنترل و درمان استرس می‌توانید به کنترل و مدیریت آسان‌تر بیماری آی بی اس بپردازید.

دمنوش نعنا یک درمان گیاهی سندرم روده تحریک پذیر است.
برای کنترل علائم سندرم روده تحریک پذیر می‌توانید از گیاهان مختلف در منزل استفاده کنید.

درمان گیاهی سندرم روده تحریک پذیر

امکان درمان گیاهی و خانگی سندروم روده تحریک پذیر نیز وجود دارد. بعضی از خوراکی‌ها در درمان روده تحریک پذیر موثر عمل می‌کنند.
خوراکی‌های مفید برای سندروم ibs عبارتند از:

  • بلغور
  • عسل
  • دارچین
  • سرکه
  • زنجبیل
  • زردچوبه
  • کلم
  • هویج
  • آلوئه ورا
  • سرکه

اگر علاقمند به درمان گیاهی هستید، باید بگوییم که این بیماری، درمان گیاهی نیز دارد. برای تسکین و کاهش علائم بیماری ای بی اس می‌توانید از دمنوش‌های گیاهی مثل دمنوش نعنا، دمنوش چای سبز و دمنوش رازیانه استفاده کنید. دقت داشته باشید که در مصرف دمنوش‌های گیاهی زیاده‌روی نکنید. بهتر است در مورد این موضوع با از پزشک طب سنتی مشورت بگیرید. توصیه طب سنتی برای کاهش حالت تهوع ناشی از سندروم روده تحریک پذیر مصرف نعنا است این گیاه برای اسهال هم فواید زیادی دارد.

آیا درمان قطعی سندرم روده تحریک پذیر وجود دارد؟

درمان قطعی برای سندروم روده تحریک پذیر وجود ندارد، اما با انتخاب سبک زندگی مناسب و رژیم غذایی خاص می‌توان به کنترل و مدیریت این بیماری پرداخت.
لیستی از متخصصان گوارش و کبد را در سایت نوبت دهی دکتر دکتر برای آسایش و رضایت‌مندی شما عزیزان تهیه کرده‌ایم. بعد از مراجعه به سایت می‌توانید بهترین متخصصان گوارش را برای حل مشکل سندرم روده تحریک پذیر انتخاب کنید و روند درمان بیماری خود را تسریع ببخشید.

اگر مایل به آشنایی بیشتر با این تخصص پزشکی هستید، مقاله تخصص گوارش چیست را از دست ندهید. در این مقاله به صورت کامل، شما را با تخصص پزشکی گوارشی و بیماری‌های زیرمجموعه آن آشنا کرده‌ایم.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر هستند؟

بسیاری از افراد علائم و نشانه‌های گاه به گاه IBS را دارند؛ اما افراد زیر احتمال بیشتری دارد که سندرم روده تحریک پذیر را داشته باشند:

  • افراد جوان : IBS بیشتر در افراد زیر ۵۰ سال رخ می‌دهد.
  • زنان: فراوانی سندرم روده تحریک پذیر در زنان بیشتر از مردان است. تغییرات هورمون استروژن قبل یا بعد از یائسگی نیز یک عامل خطر برای IBS است.
  • سابقه خانوادگی IBS: ژن‌ها ممکن است نقش خود را به عنوان عوامل فاکتور مشترک در محیط خانواده یا ترکیب ژن‌ها و محیط زیست بازی کنند.

به صورت جمع‌بندی‌شده، افراد جوان، زنان و افرادی که سابقه خانوادگی سندرم روده تحریک پذیر را دارند، بیشتر از سایر افراد جامعه در معرض ابتلا هستند.

نکاتی پیشگیری و کنترل ibs چیست؟

پیدا کردن راه‌های مقابله با استرس ممکن است به جلوگیری یا کاهش علائم IBS موثر واقع می‎شود. یک مشاور می‌تواند به شما در یادگیری تغییرات و یا تغییر دادن پاسخ شما به استرس کمک کند. مطالعات نشان داده‌اند که روان درمانی می‌تواند کاهش طولانی مدت علائم را فراهم کند.

برای برخی از افراد، تغییرات در رژیم غذایی می‌تواند در جهت کمک به کاهش علائم کمک کننده باشد. از آنجایی که علائم IBS در افراد مبتلا به این بیماری متفاوت است، تغییرات غذایی باید براساس هر فرد جداگانه تغییر کند. تغییرات ساده در رژیم غذایی و شیوه زندگی اغلب برای کاهش علائم IBS کمک کننده است. سعی کنید به آرامی ‌مقدار فیبر در رژیم غذایی خود را در طول یک هفته با مواد غذایی مفید مانند دانه‌های کامل، میوه‌ها، سبزیجات و لوبیا افزایش دهید.

درمان سریع اختلال گوارشی آی بی اس با مراجعه به پزشک متخصص

اگر علائم سندرم روده تحریک پذیر را در خود مشاهده می‌کنید، مراجعه به دکتر گوارش ضروری است. مدفوع شل و سفت همزمان، درد پهلو، درد مفاصل، سر درد، کمر درد، نفخ، معده و شکم درد از علائم بیماری آی بی اس به شمار می‌آیند. علائم سندروم روده تحریک پذیر در زنان، کودکان و مردان می‌تواند متفاوت باشد. درمان قطعی برای درمان سندروم روده تحریک پذیر وجود ندارد، اما کنترل بیماری آسان است. با تغییر رژیم غذایی، ورزش، دوری از استرس و مصرف دارو و قرص می‌توانید به کنترل علائم و درمان سندروم روده تحریک پذیر شدید بپردازید.

دکتر دکتر بهترین مرجع برای یافتن بهترین پزشک‌های کل کشور است. برای دریافت نوبت از بهترین دکتر گوارش شهرتان به سایت دکتردکتر مراجعه کنید. خوشحال می‌شویم اگر سوال‌ها و نظرهای خود را در بخش کامنت با ما در میان بگذارید.

منابع:

mayoclinic.org

lacolon.com

سوالات متداول سندرم روده تحریک پذیر

خیر، بیماری ای بی اس خطرناک نیست و زندگی را تهدید نمی‌کند.

خیر، هنوز درمان قطعی برای بیماری آی بی اس وجود ندارد اما با روش‌های درمان، می‌توان علائم آن را بهبود بخشید.

استفاده از دمنوش‌های گیاهی مثل دمنوش نعنا دمنوش چای سبز و دمنوش رازیانه برای درمان سندروم روده تحریک پذیر مفید است.

  • ریزش مو
  • بواسیر
  • سردرد و سرگیجه
  • پایین آمدن کیفیت زندگی
  • اضطراب و استرس
  • تپش قلب
  • جوش صورت

خیر، این بیماری منجر به بیماری‌های خطرناکی مثل سرطان نمی‎شود.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

333 دیدگاه در “سندرم روده تحریک پذیر چیست؟ + علائم بیماری IBS
  • بعد ببخشید یک چیز دیگه شما میگین از لحاظ التهاب یا عفونت روده بررسی کنید اخه من علایم التهاب مثل اسهال خونی یا تب یا کاهش وزن و اشتها و بی حالی ندارم با این حال بازم لازمه که بررسی شه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگه علایمتون طول کشید یکی دوماه دیگه آزمایش بدین و از این جهت بررسی شه

      پاسخ
  • پزشک کلا گفتن ازمایش خونت نرماله و سالمی فقط غلظت خون داری عدد hb:18.1 و پلاکت 209

    پاسخ
    • سلام
      خوب این آسپرین لازم نداره که؟!
      حجامت یا فصد خون کنید

      پاسخ
      • سلام من ای بی اس دارم خستگی وکسالت جزع علاعمش فرمودید نیست

      • سلام
        اگر خستگی و کسالت دارین اول باید سایر علل مثل تیرویید و کم خونی و…بررسی بشن

  • سلام من همون شخص 18 ساله هستم که گفتم عادات روده ایم تقریبا بهم ریخته با توجه به حرفتون که گفتین بهتره ازمایش خون و مدفوع بدین من ازمایش خون دادم پزشک گفتن غلظت خون داری و قرص آسپرین مصرف میکنم در ضمن بگم من به غیر از آسپرین دو قرص دیگر هم مصرف میکنم امپرازول بخاطر اسید معده و یک قرص که برای نفخ هست و جویدنی هست و این قرصارو من دوماه شروع به مصرف کردم ایا میتونه بخاطر همین قرصا باشه؟اگر ibs نباشه به نظرتون چه مشکلی میتونه باشه ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • پس باید آزمایش خونتون بررسی شه، عدد پلاکت و hb مشخص شه
      نه این قرصا همچین عارضه ای نمیده
      احتمالا که همون ibs اما بررسی التهاب روده و عفونت بررسی شه

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر بنده 18 سال سن دارم به مدت دوماه است که عادات روده ایم تقریبا به هم ریخته یبوست اصلا ندارم مدفوعم ابکی نیست ولی نرم تر از حالت عادیش شده بعضی روزا دوبار میرم دستشویی بعد از روزا یک بار و بعضی از روزا سه بار نفخ هم دارم ولی نه زیاد خون تو مدفوعم ندیدم کاهش وزن و کاهش اشتها نداشتم به خاطر رفتن به باشگاه تازه افزایش وزن هم داشتم بعد از اجابت مزاج از دستشویی ک بیرون میام احساس مدفوع دوباره بهم دست میده ولی بعد از چند دقیقه اروم میشه قار و قور شکمی هم دارم ولی زیاد نیست و بعضی مواقع غذای هضم نشده در مدفوعم میبینم ایا این ?ibs ممنون میشم جواب بدید

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون به نفع ibs هست البته باید شرح حال دقیق تر و آزمایش خون و مدفوع بدین

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • دکتر سلام.من ۲۴ سالم هست و همیشه مشکل یبوست دارم و به تازگی دو روز در هفته اسهال به دکتر مراجعه کردم گفتن علاوه بر مشکل رفلکس معده مشکل سندروم روده تحریک پذیر هم دارید.و دارو تجویز کردن
    اما الان یک مشکلی که دارم به دلیل یبوست و اسهال این هفته از ناحیه مقعد همش سوزش دارم و گاهی تیر میکشه به سمت داخل .و خونی من دفع نمیکنم و موقع دفع هم مشکلی ندارم و درد ندارم و مقعدم خیلی کوچولو برآمده شده

    پاسخ
    • سلام
      بواسیر هست احتمالا
      شیاف و پماد آنتی همورویید استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام.من از مدتها پیش حالت تهوع خفیف داشتم که با استرس و ناراحتی شدید میشد دکترا میگفتن معده و روده عصبی.الان خیلی شدید شده و گاهی اسهال دارم گاهی یبوست میخواستم بدونم آیا مشکلم روده تحریک پذیره یا چیز خطرناک؟

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر رفلاكس معده به مري بررسي شيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید .من سنگ صفرا داشتم که در بارداری در دهانه کبد افتاد ودر بارداریی در شرایط خیلی بد از کبد با عمل از طریق دهان خارج شد وتا پایان بارداریی رژیم بدون چربی داشتم بعد از زایمان بلافاصله کیسه صفرا رو با لاپراسکوپی دکتر بیرون اورد الان بعد ۴ سال من درد شدید دقیقا همان جای بخیه صفرا دارم اول ماهی یبار الان دو هفته یبار بعد از هروعده غذایی که کمی چربه …از ترس کرونا موندم چه کنم ایا این علائم به سندرکم روده ربط داره یا چسبندگی روده

    پاسخ
    • سلام
      هیچ کدام
      شما چون کیسه صفرا ندارید در هضم غذاهای چرب مشکل دارید
      سعی کنید از غذاهای کم چرب استفاده کنید
      و برای مصرف دارو

      اگر امکان ویزیت حضوری ندارید، می‌توانید از مشاوره تلفنی با پزشک عمومی استفاده کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر خسته نباشید
    من سندرم روده برام تشخیص دادن
    چن ماهه علائمم عوض میشن
    مدفوعم شله صبحا
    با لوپرامید ، دیفنوکسیلات ، کلینیدیوم سی ، هیپسین ، دی سی کلومین ، مبورین، باز هم مدفوعم صبحا شله و نفخ دارم و حس دفع شدید
    حس دفع خیلی ازارم میده
    راهی داره دکتر ، ممکنه از سندرم نباشه
    ؟
    خسته شدم تو رو خدا راهنماییم کنید زندگیم کیفیتش اومده پایین
    لطفا بگید چیکار کنم ?

    پاسخ
    • سلام از نظر روحي بايد حمايت شبد
      وضعيت روحي ارتباط مستقيم با رودتون داره
      ضمن انجام كلونوسكوپي

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من عمل تومور نخاع گردن داشتم و بعد از عمل از یک سال قبل تا الان به مشکل خوردم وقتی میخوابم احساس میکنم دسشویی دارم ولی میرم دسشویی دسشویی ندارم این مورد شبی چند بار تکرار میشه و اذیتم میکنه ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام بايد دارو مصرف كنيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر عزیز من حدود یک ساله که مشکل نفخ و یبوست دارم و این بصورت مقطعی هست،یه مدت خوب میشه و بعد شروع میشه
    پارسال با شروع علائم آزمایش خون و مدفوع دادم که سالم بود
    چیزی که جدیدا نگرانم کرده اینه که ۳-۴ ماهی هست ک گه گاهی دچار تب و بی حالی خفیف و گاهی سردرد میشم.. به نظرتون علت چی میتونه باشه؟ آیا به معده مرتبطه یا ممکنه از جای دیگه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر واقعا درجه حرارت بالا می رود و دچار تب می شوید باید معاینه شوید و آزمایش دهید

      پاسخ
  • سلام دوستان من پنج سال درگیر این بیماری بودم بطوریکه دو بار از دانشگاه انصراف دادم چون نمیتونستم تو کلاسی با محیط ساکت بشینم. چندین بار به متخصص گوارش مراجعه کردم. دوستان عزیز دلیل اصلی این بیماری استرسه. من با مراجعه به روانپزشک و مصرف داروهای پاروکستین و الانزاپین کاملا درمان شدم. دیگه نه از استرس خبری بود نه از س و صدای روده. کاملا درکتون میکنم لطفا حتما برای استرس به متخصص مراجعه کنید.

    پاسخ
    • سلام
      از این که تجربه خود را به اشتراک گذاشتید ممنونم
      بله عامل اصلی این بیماری استرس می باشد که باید برای درمان به روانپزشک مراجعه کرد مسلما هر کسی نیاز به داروی متفاوتی دارد

      پاسخ
      • سلام به شما آفرررین، من هم خیلی از موقعیت هامو از دست دادم، چون از سکوت میترسیدم، ینی عذااابه منه مکان ساکت، و وقتی استرس میگیرم به شدت ب دستشویی نیاز مند میشم.
        چه دکتری رفتین شما؟

  • سلام من فکر کنم تقریبا دو هفته یا سه هفته هست که مدفوع کمی دارم ولی مدفوعم سفت نیست حالت تهوع ندارم و اشتها به غذا هم دارم و مدفوعم یکم مایل به سیاه هست و احساس تخلیه نمیکنم وقتی مدفوع میکنم باید چیکار کنم؟

    پاسخ
    • سلام بايد آزمايش مدفوع از نظر خون مخفي بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام .۱۶ سالمه چند وقته آروغ بدبو می زنم می خواستم بدونم علتش چیه می تونه نشونه سرطان کولون باشه خیلی نگرانم

    پاسخ
    • سلام نه سرطان كولون نيست
      بايد از نظر عفونت معده بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من زیاد نفخ میکنم ولی اون چیزی که بیشتر اذیتم میکنه حالت تهوع است این حالت از کم تا شدید است متناوب است آزمایشها چیزی نشان نداده خواستم بدونم برای مهار حالت تهوع چه دارویی مصرف کنم تا کنون استفاده کردم اینها بوده قرص ب۶ امپرازول کلیدنیوم سی

    پاسخ
    • سلام
      اگر داروها رو ۴ هفته مرتب خوردین و خوب نشدین باید آندوسکوپی شین حتما و بررسی از نظر اچ پیلوری

      پاسخ
  • س خانم دکتر من یوبوست خیلی شدیدی داشتم تو دسشوی خیلی به خودم فشار آوردم
    بیشتر موقع ها ترش میکنم ومعدم میسوزه
    یه دوهفته ای میشه احساس میکنم مدفوع و بادشکن دارم وقتی میرم دسشویی هیچی نمیاد ولی انگار که دارم لطفا کمکم کنید میترسم از اون موقع هم آلو میخورم تا یوبوست نگیرم جون ترس دارومو بهم خیلی فشار اومد

    پاسخ
    • سلام
      اخرین بار شکمتون کی کار کرده؟
      توصیه به رفع یبوست با مصرف مایعات زیاد و سبزیجات و روغن زیتون و آلو سیاه و انجیر خشک است
      در یبوست شدید قرص گیاهی سی لاکس روزی یک عدد مصرف شود

      پاسخ
  • با عرض سلام من یک سال شیش ماه است ک هر غذایی میخورم مخصوصا غذا های چرب تند و غذا های سنگین بلافاصله اسهال میگرم و باد میپیچه تو روده هام و باید سریع برم دستشویی اندوسکوپی دادم میگن رفلاکس معده داری احتمال داره ک سندروم روده هم داشته باشم یا نه علتش چیه؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      ازمایش مدفوع دادین ؟

      پاسخ
  • سلام
    دکتر من سی ساله هستم ، مشکل نفخ شدید مخصوصا هنگام خواب در شب دارم که نا منظم سراغم میاد، حدود هفت سال پیش هم کلونوسکوپی دادم به خاطر خون در مدفوع که با دارو های مزالازین و‌آساکول برطرف شد ، الان دوباره گاهی اوقات خون داخل مدفوعم میبینم وقتی از شیاف آساکول استفاده میکنم برطرف میشه. به نظرتون دکتر من باید دوباره کلونوسکوپی بشم؟؟

    پاسخ
    • سلام
      شما کولیت خودایمنی داشتین و باید دارو هاتون رو مرتب زیر نظر پزشکتون مصرف کنید و نباید قطع شه سرخود
      بله مجدد باید ویزیت شین

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید ببخشید یکم چربی شکم دارم و نفخ همیشگی و شدید دارم مدفوعم کم و اسهالیه و دردی در شکم ندارم ایا میتونه سندروم روده باشه

    پاسخ
    • سلام بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شين و آزمايش مدفوع بديد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام به تشخیص دکتر وبا ازمایش مسکل سندرم روده تحریک پذیر دارم وسن 24 سالمه والان دوماهه دارو مصرف میکنم وروی مدفوع کمی خون هستش در روز دوبار اینطوری میشه نمیدونم مشکلم این هستش یا نه دکترم میگه مدت درمان این بیماری طولانیه وداروی افسردگی ووچند داروی دیگه مصرف میکنم نظر شما چی هستش

    پاسخ
    • سلام
      داروهاتون رو نام ببرید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید، ببخشید من ازمایش چکاب کامل دادم به همراه آندوسکوپی شدم ولی دکتر ها گفتن سندروم روده تحریک پذیر هست
    الان تنها مشکل که منو نگران کرده اینکه بعضی مواقع مدفوع ام سیاه رنگ میشه ایا مشکلی وجود داره

    پاسخ
    • سلام آزمايش مدفوعتون اگه فاقد خون بوده نه مشكلي نداره

      پاسخ
  • سلام دکتر چند ماهه ک دل درد شدید دارم چن روز درد منو میگیره و ول میکنه باز دردش شروع میشه دلیلش چیه ؟

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شبد و از نظر گرفتگي عضلاني بررسي شيد لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام توروخدا جواب بدید
    مادر بنده احساس درد و پری داره تو ناحیه مقعد. و با راه رفتن و فعالیت زیاد دردش بیشتر میشه. کونولوسکپی هم انحام داد چند وقت پیش ولی گفتن چیز خاصی نیست. حتی از دنبالچه ش هم عکس گرفت ولی بازم گفتن چیزی نیست. پس چرا مادر بنده احساس درد و پری داره. داروی خاصی هم مادر مصرف نمیکنه

    پاسخ
    • سلام بدليل شل بودن عضلات كف لگنشون هست بايد ورزش kegel انجام دهند و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص زنان، زایمان و نازایی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من نزدیک دوساله سندروم روده تحریک پذیر دارم
    با مراجعه به پزشک بهم پیشنهاد شد از قرص لوپر امید استفاده کنم (هر۸ساعت ۱ عدد)خواستم بدونم مشکلی پیش نمیاره ؟عوارضی تا حالا نداشتم ولی برای مصرف بلند مدت می ترسم

    پاسخ
    • سلام هر دارويي عارضع داره اما وقتي لازم داريد بايد مصرف كنيد

      پاسخ
  • سلام دکتر وقت بخیر
    دکتر من برج ده اندوسکوپی کردم ک مشخص شد هلیکوباکتر دارم و همین منجر به گاستریت شدید و التهاب دئودنوم و کاردیا شده بود . زیر نظر متخصص داخلی ۶۰تا اموکسی سیلین ۵۰۰ و ده تا تاوانکس ۵۰۰ خوردم بهمراه لانزو و کلیندیوم سی . دو هفته بعد مراجعه کردم و گفت لانزو فقط روزی یکی بخور بهمراه کلیندیوم سی سه بار و مبورین . گفت اینارو ۴۰ روز بخورم و دو هفته قطع کنم ک دوباره ازمایش بدم برای اطمینان از درمان هلیکوباکتر. دکتر من اسهال داشتم از زمان ابتلا ب هلیکوباکتر در صورتی ک هیچوقت توی عمرم انقد اسهال نبودم اما الان چندین ماهه مدفوعم شله گاهیم اسهال . نمیدونم ب نظرتون مشکل انگلی نمیتونه باشه؟! نفخم دارم البته خیلی زیاد نه . بیشتر مدفوع شل و اسهال اذیتم میکنه .

    پاسخ
    • سلام
      بهتره اول از همه ازمایش cbc, diff, bun, cr, ast, alt, alkp, na, k و s/e, s/c بدین
      علایم میتونه به نفع ibs باشه در درجه اول

      پاسخ
  • سلام.
    من دختر ۲۲ هستم. از بچگی مشکل یبوست و اجابت مزاج بسیار بدبو ولی بدون درد و نفخ زیاد داشتم. ۶ ماهه به تجویز متخصص پوستم قرص رواکوتان مصرف میکنم و احساس عدم تخلیه و مدفوع تکه تکه دارم. در ضمن پلی کیستیک هم هستم. از نظر شما مشکل من چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام روزي ٨ الي ١٠ ليوان آب بخوريد
      مصرف فيبر و ميوتونو بيشتر كنيد و آزمايش مدفوع از نظر هليكوباكتر معده بديد

      پاسخ
  • سلام من چند ساله همش نفخ شکم دارم فقط زمانی که میخوابم شدید تر میشه اما دیدم ی مدت که قرص مولتی ویتامین و فروفورت گاین خوردم خیلی کم تر نفخ میشه باخوردن این قرصها یبوستم هم ازبین میره اما نمی دونم به خوردنش ادامه بدم یا نه چون با خوردنشون خیلی چاق شدم حالا نمیدونم چکار کنم به خوردن قرص ادامه بدم یا خیر لطفا کمکم کنید آیا نفخم از کم خونیه یا مشکلم چیز دیگه ست

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر هلسكوباكتر معده بررسي شيد همچنين از نظر عفونت روده اي هم بررسي شويد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    در طول روز یکی دو بار با درد شدید بالای شکم روبرو میشم.شبیه گرفتگی و اسپاسم هست که نفخ زیادی از طریق دهان دفع میشه.دفعات دفع هم هر دو تا سه روز یه بار هست.وقتی درد شروع میشه با خوردن غذا و بعد از یه ساعت آروم میشه.و یا اینکه اگر یه قرص معده مثل فاموتیدین یا امپرازول را صبح می خورم دیگه دردی ندارم.

    پاسخ
    • سلام
      علایمتون به نفع ریفلاکس دوست عزیز
      ۴ هفته امپرازول را مرتب مصرف کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر آیا اسهال و یبوست و تنگی نفس و نفخ و قارقور شکم و احساس تخلی نشدن روده سندروم روده تحریک پذیر هست چطور باید بفهمیم سندروم روده تحریک پذیر داریم

    پاسخ
    • سلام زمان تشخيص سندرم روده تحريك پذير گذاشته ميشه كه هيچ علت ديگه اي براي درد شكم و بهم خوردن الگوي دفع نباشه
      به همين دليل بهتره براي بررسي بيشتر به متخصص گوارش مراجعه كنيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    من 30 سالم هست. نفخ خیلی شدیدی دارم . باد معدم زیاده . دهنم خیلی بو میده و اکثرا خشکه . قسمت بالای شکمم درد میکنه و سفت شده . بسختی مدفوع میکنم و مدفوعم خشک و رنگش تیرست اکثرا و بعضی مواقع همراه با خون . مشکلم چی میتونه باشه ؟ همین سندرم روده تحریک پذیره یا چیز دیگست ؟!

    پاسخ
    • سلام ممكنه هليكوباكتر معده باشه
      بايد توسط متخصص گوارش ويزيت شيد مقعدتون از نظر هموروئيد بررسي شه
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام باید از کجا بفهمیم سندروم روده تحریک پذیر داریم چه علاعمه ای داره آیا درد داره یا نه

    پاسخ
    • سلام
      درد شکمی، نفخ، احساس ناراحتی در شکم، اسهال یا یبوست و…
      اما باید علایم دقیق توسط پزشک بررسی و معاینه شین تا سایر علل رد شود

      پاسخ
  • سلام دکتر من چهار هفته بیوست و اسهال دارم و شکمم هم خیلی قارقور و نفخ میکنه آیا نشانه سرطانه چهار هفته پیشم در مدفوع خون بود

    پاسخ
    • سلام نه ، ممكنه التهاب يا عفونت باشه
      بهتره متخصص گوارش معاينتون كنن و كلونوسكوپي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ۲۷ سالمه.
    دوماهی هست که در دفع مشکل دارم..تعداد دفع زیاد شده و دفع ناقص دارم.دلپیچه و دل درد دارم..ایا نشانه ی سرطانه؟

    پاسخ
    • سلام نه ، ممكنه اضطرابتون بالا باسه يا غذايي كه ميخوريد فيبرش زياد باشه
      اين آزمايشات را انجام بديد لطفا
      Cbc.diff esr crp
      S/E
      Calprotectin
      Ferritin
      Tsh
      و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر من اسهال و یبوست دارم شکمم قارقور میکنه نفخ هم دارم ولی درده شکم هیچ ندارم احتمال داره چه سندرم روده تحریک پذیر باشه

    پاسخ
    • سلام بله ميتونه، بهتره

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام دکتر. من ده روزه معدم درد میکنه زود احساس ضعف و زود احساس سیری بهم دست میده و دردش ب پایین شکمم سمت چپ کنار ناف میزنه. رفتم دکتر دارو داد و چهار روز استفاده میکنم خوب نشدم. مشکل چیه؟؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام داروها طول ميكشن تا اثر كنن فعلا درمانتونو تا دو هفته ادامه بديد
      اگه برطرف نشد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام۱۹سالمه حدود۴ماه اروغ به همراه ریفلاکس معدا دارم سمت چپ قفسه سینه هم صدا قارقور میده مدفوع هم به صورت یوبوستیه(خیلی وقته)میتونه سندروم باشه

    پاسخ
    • سلام
      قدم اول رعایت تغذیه و نخوردن ترشیجات، ادویه، چای زیاد ، قهوه، غذای چرب است
      شب ها خصوصا نان سنگک و حجیم مانند باگت نخورید و شام رو زود بخورید، تا یک ساعت بعد غذا دراز نکشید
      هنگام خوابیدن سرتون رو روی سطح بالاتری نسبت ب همیشه بزارین
      اگه با موارد فوق خوب نشدین باید داروی آنتی ریفلاکس با نظر پزشک بخورید
      اگه قار و قور دارین و خوب نشدین میتونه سندرم هم باشه

      پاسخ
  • سلام من ۱۵ سالمه و به مدت ۳ ماه یبوست داشتم ولی الان ۴ ماهه که خوب شدم و علائم دیگه ای هم نداشتم به نظرتون چیز نگران کننده ای هست ؟

    پاسخ
    • سلام اگه الان مشكلي نداريد نه لازم نيست نگران باشيد

      پاسخ
  • سلام من هجده سالمه چهار ساله درگیر مشکل روده و معده هستم وهر بار که دکتر میرم عوارض داروها بدترم میکنه نمیدونم مشکل ناشی از چی هست درد و تهوع و نفخ شدید شکمی دارم و قسمت شکمی و معده سفت میشه طوری که از هیچ غذایی لذت نمی برم چون یا منجر به تهوع میشه یا یبس شدید بلافاصله بعد از غذا استفراغ می کنم و جدیدا استفراغ هام باعث التهاب و سوزش گلو ومعدم شده

    پاسخ
    • سلام
      چه داروهایی خوردین تا حالا؟با مصرف داروها بهتر شدین؟
      آندوسکوپی و بررسی از نظر اچ پیلوری انجام شده یا خیر؟

      پاسخ
      • داروهایی مثل امپرازول و رزا پرازول و شربت وآلومنیوم ام جی اس و لاکتولوز وفلوئوپرازین و … البته هر کدوم تجویز یه پزشک بود چون بعد ازچند ماه درد تشدید میشد و زیر نظر یه پزشک دیگه و داروهای دیگه اما باتوجه به سی تی اسکن دکتر تشخیص التهاب پانکراس رو داد اما الان سه ماه گذشته و قبلا فقط استفراغ مکرر بعد از غذا داشتم الان حتی خوردن هر چیزی و هر غذایی درد رو از نواحی فوقانی شکمی ایجاد میکنه و سردرد و نفخ هم اضافه شده

      • سلام
        علایمتون رو سندرم روده تحریک پذیر یا گاستریت و…توجیه نمیکنه
        خصوصا ک با دارو خوب نشدین
        باید پیگیری جهت بررسی التهاب پانکراس و بهبودی اون انجام بشه حتما
        و زیر نظر فوق تخصص گوارش علت دقیق التهاب پانکراس و درمان دقیق انجام شود

      • داروهایی مثل امپرازول و شربت آلومنیوم ام جی اس و لاکتولوز مسهل و فلو ئو پرازین و …البته بازه زمانی متفاوتی داشتن یعنی زیر نظر یه دکتر ثابت نبودم چون تا چند ماه از یکی که نتیجه نمی گرفتم سراغ بعدی میرفتم و حس میکنم همین باعث بدتر شدنم شده و آخرش عوارض خودشون و گذاشتن البته یه ماه پیش بود طبق سی تی اسکن دکتر تشخیص التهاب پانکراس و معده عصبی و داد و یه سری دارو رو تجویز کرد که اگه خوب نشدم دوباره مصرف کنم ولی فقط یه هفته خوب بودم دیگه بعد از اون کاهش وزن پیدا کردم و سردردهم متاسفانه اضافه شد و این اواخر به قدری استفراغ میکنم از ناشتا گرفته تا آخر شب و سوزش و التهاب گلو هم روی بقیه اش با خوردن غذا دردم بیشتر میشه و الان دو روزه مدفوعی ندارم و باد شکمم پابرجاست به نظرتون به فکر داروی مسهل قوی تری باشم؟ ممنون از وقتی که صرف کردین.

      • عزیزم با توجه به کاهش وزنتون باید بررسی دقیق علت التهاب پانکراس و درمان دقیق انجام شه
        بعید علایمتون ربطی به معده و مری داشته باشن

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

  • سلام خسته نباشید ، من هلیکو باکتری دارم ولی بیشتر اوقات روده هام تکون میخورن و شل و سفت میشن و بعضی وقتام نبض شدید شکمی دارم ، خواستم بدونم ممکنه سندروم روده داشته باشم ؟ با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      اگه درد، نفخ، احساس ناراحتی شکمی، احساس دفع ناکامل یا احساس نیاز به توالت رفتن مکرر، اسهال یا یبوست دارین بله سندرم مطرحه

      پاسخ
  • سلام من ۳۳سالمه وقتی غذا میخورم بعدش احساس نفخ شدید و گاز معده زیاد دارم رودها م زیاد صدا میدن بعضی مواقع علایم کمتر ولی بیشتر مواقع شدیده وقتی یکی دوتا خوراکی باهم یخورم کلا نفخ میگیرم مثلا کلا بگم همیشه مشکل دارم اخساس دفع ناقص دارم قبلا فقط بعد غذاهای گوشتی وحبوبات نفخ میکردم الان بعد همه غذاها احساس نفخ وگاز زیادی تو رودهام تولید میشه احساس میکنم معدم ورودهام نمیتونن غذاها راهضم کنن رودهام انگارلوله ای که هوا داخلشه و سروصدا میکنه هست یه همچین حالتی دفع مدفعوم بافشار و وپودره
    خیلی اذیت میشم دوسال اخیر خیلی علائم شدیدتر شده لطفا راهنماییم کنید اگه درمان دارویی و نسخه درمانی هست واسم بزاریم مچکرم از شما ممنون لطفا بگین کدوم داروها رامصرف کنم وراه درمانش چی هست؟

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر تغذيه اي رعايت كنيد
      آزمايش مدفوع از نظر هليكوباكتر معده بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من به گفته دکتر روده تحریک پذیر دارم به مدت سه سال است والن بدون علت دچار درد کمر وزانو دردشدهام ایا این درداز علایم بیماری میباشد

    پاسخ
    • سلام
      خیر ربطی به هم ندارند

      پاسخ