تقریبا همه افراد در زندگی با علائم حالت تهوع و استفراغ روبهرو میشوند، اما شاید کمتر کسی از خود سوال کند که دلیل حالت تهوع چیست؟ عارضهای که عموما با احساس بدی همراه است و گاهی دردهای شکمی و غیره را نیز با خود به همراه دارد. حالت تهوع ممکن است بنا به دلایل متفاوتی رخ دهد، اما اگر علائم دیگری در کنار آن دارید، باید توسط یک پزشک گوارش معاینه شوید. در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر به بررسی دلایل این عارضه و راههای درمان حالت تهوع میپردازیم. با ما همراه باشید.
حالت تهوع و استفراغ چیست؟
حالت تهوع و استفراغ و اسهال چند اختلالی است که معمولا در کنار هم یا بهصورت جدا بروز میکنند. حالت تهوع، بنابه دلایل متفاوتی به افراد دست میدهد و گاهی با واکنش معده و بالا اوردن محتویات آن همراه است. گاهی نیز تنها یک حس آزاردهنده و بدون استفراغ است. درهرحال باید بدانید که تهوع و استفراغ خود به تنهایی بیماری نیستند، اما بسیاری از عارضه و بیماریها در بدن انسان با علائم اولیه تهوع و استفراغ بروز میکنند.
حالت تهوع و استفراغ هم در کودکان و هم در بزرگسالان وجود داشته و نشانه بسیاری از عارضهها همچون التهاب یا ویروس های گوارشی، مسمومیت غذایی، بیماری حرکت، پرخوری، رودهی مسدود، ضربه به سر یا ضربه مغزی، میگرن، آپاندیس و غیره است. بهتر است علائم هر یک از این بیماریها مثل علائم آپاندیس را بدانید تا بتوانید سریعتر اقدام به درمان کنید. گاهی نیز حالت تهوع و استفراغ نشانه برخی مشکلات جدیتر همچون حمله قلبی، بیماریهای کلیوی و کبدی، بیماریهای سیستم عصبی مرکزی، تومورهای مغزی و برخی از انواع سرطانها هم هستند.
تفاوت بین حالت تهوع و استفراغ چیست؟
حالت تهوع، به احساس ناراحتی در معده گفته میشود که معمولاً با حس بالا آوردن همراه است ولی لزوماً به استفراغ و تهوع کودکان و بزرگسالان ختم نخواهد شد. استفراغ خالی کردن با فشار و ارادی یا غیرارادی محتویات معده از طریق دهان است.
ممکن است فرد به دلیل مسمویت غذایی یا حساسیت به یک ماده خوراکی دچار حالت تهوع و استفراغ شود، اما همیشه موضوع محدود به این نیست. عوامل زیادی وجود دارد که حالت تهوع و استفراغ را تحریک یا تشدید میکند. برای مثال:
- گیجی و بیماری حرکت (Motion sickness) ناشی از گوش داخلی و ضربه به سر
- جراحت و حساسیت غذایی ناشی از معده و روده
- التهاب مغزی
- تومور
- عفونت (یکی از این عفونتها میتواند عفونت باکتریایی همراه با گلودرد استرپتوکوکی باشد.)
- میگرن و سردرد و غیره.
دلایل حالت تهوع و استفراغ چیست؟
برای پاسخ دادن به این سوال که حالت تهوع و استفراغ نشانه چیست؟ باید با بیماریهایی که باعث حالت تهوع و استفراغ میشوند آشنا باشید.
دلایل حالت تهوع و استفراغ گاه ساده و گذرا و گاه نشانی از وجود یک بیماری و مشکل جدی است. مثلا ممکن است شما دچار علائم حالت تهوع و استفراغ بعد از غذا خوردن باشید که گاهی به دلیل حساسیت غذایی یا پرخوری است. اما در مواقع دیگر باید به دنبال دلایل تهوع باشید.
یکی از بیماریهایی که میتواند به حالت تهوع منجر شود سندرم هلپ در بارداری است.
شایعترین علت استفراغ در بزرگسالان
حالت تهوع و استفراغ در زنان شایعتر است و ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی باشد. اما بهطورکلی محدوده زمانی که استفراغ رخ میدهد، به شناخت علت آن کمک میکند، اگر در فاصله کمی بعد از خوردن غذا دچار تهوع شوید، احتمالاً دلیل آن مسمومیت غذایی یا التهاب دیواره معده، زخم معده یا پرخوری عصبی است. اما به طور کلی استفراغ و حالت تهوع در بزرگسالان دلایل متفاوتی دارد که عبارتنداز:
- بیماری حرکت
- مراحل اولیه بارداری
- داروهای تحریک کننده استفراغ
- درد شدید
- استرس احساسی (مانند ترس)
- بیماری کیسه صفرا
- مسمومیت غذایی
- عفونت (مانند ویروس معده)
- واکنش به برخی بوها و رایحهها
- حمله قلبی
- تومور مغزی
- ضربه به سر یا ضربه مغزی
- زخم معده
- برخی از انواع سرطان
- پرخوری عصبی و سایر بیماریهای روانی
- بیماری فلج معده (Gastroparesis) یا خالی شدن آهسته معده (این بیماری در افراد مبتلا به دیابت دیده میشود)
- آپاندیس
- مصرف مقدار زیاد الکل
- انسداد روده و غیره.
شایعترین علت استفراغ در کودکان
علت استفراغ افراد در سنین مختلف، متفاوت است. کودکان اغلب به علت عفونت ویروسی، مسمومیت غذایی، آلرژی به شیر، بیماری حرکت، پرخوری، سرفه یا روده مسدود، یا بیماریهایی که با تب شدید همراه است، استفراغ را تجربه میکنند. تهوع و استفراع یک تا 8 ساعت بعد از غذا خوردن در کودکان و بزرگسالان، میتواند نشانهای از مسمومیت غذایی باشد. همچنین بعد از مصرف برخی غذاهای حاوی باکتری سالمونلا مدت زمانی بیشتری طول میکشد تا علائم بروز کند.
چه افرادی بیشتر حالت تهوع و استفراغ را تجربه میکنند؟
کودکان و بزرگسالانی که دارای مشکلات زمینهای باشند و به ویروس گوارشی جدید مبتلا شده باشند، علائمی مثل حالت تهوع و استفراغ را تجربه میکنند. اگر معده شما حساس باشد و به انواع مشکلات معده مبتلا باشید، تجربه حالت تهوع و استفراغ خواهید داشت. همچنین بسیاری از افراد مبتلا به سرطان که تحت نظارت پزشک، شیمیدرمانی و رادیوتراپی میشوند با این مشکل مواجه هستند.
تهوع و استفراغ در بارداری شیوع بالایی دارد. زنان باردار در سه ماهه ابتدایی دوران بارداری این مشکلات را تحت عنوان بیماری صبحگاهی (morning sickness) تجربه میکنند. آمارها حاکی از این است که 50 تا 90 درصد زنان باردار حالت تهوع و 25 الی 55 درصد آنها در تمام دوران بارداری استفراغ را تجربه میکنند.
آیا استفراغ کردن خطرناک است؟
استفراغ معمولاً بیخطر است، اما میتواند نشانهای از یک بیماری جدی مانند مننژیت، ضربه به سر، انسداد روده، تومور مغزی و آپاندیس باشد. مواردی مثل حالت تهوع و استفراغ تومور مغزی باید سریعتر توسط پزشک معاینه و درمان شود، بنابراین توصیه میشود که با داشتن حالت تهوع و استفراغ مکرر، حتما به پزشک مراجعه کنید.
از مهمترین عوارض تهوع و استفراغ، کم شدن آب بدن است. البته بزرگسالان کمتر در معرض این خطر قرار میگیرند، چرا که نشانههایی همچون افزایش تشنگی، دهان و لبهای خشک به راحتی توسط بزرگسالان قابل تشخیص است. ولی کودکان خصوصاً اگر به اسهال مبتلا باشند، بیشتر در معرض از دست دادن آب بدن هستند، زیرا علائم را نمیشناسند و قادر به بازگو کردن آن نیز نیستند.
توجه داشته باشید که اگر کودکی در اطراف خود دارید، باید به علائمی مثل لب و دهان خشک، تنفس و ضربان قلب شدید، چشمهای غیرطبیعی و در نوزادان به علائمی مثل افزایش ادرار توجه کرده و در زمان مناسب کودک را برای معاینه نزد پزشک ببرید. برای راحتی به ورود به مراحل درمان، میتوانید در هر شهری که هستید، اینترنتی نوبت ویزیت حضوری یا غیرحضوری بگیرید. مثلا اگر تهران هستید، ثبت نوبت متخصص گوارش و کبد تهران برای مشاوره آنلاین و تلفنی یا حضوری، با چند کلیک از طریق سامانهای همچون دکتردکتر، به راحتی انجام میشود.
اگر در دوران بارداری استفراغ مدام تکرار شود، عارضهای به نام استفراغ تند بارداری (hyperemesis gravidarum) رخ میدهد که در آن تعادل مایعات و املاح در بدن مادر دچار اختلال شده و میتواند جان مادر و جنین را به خطر بیندازد.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
افراد زیادی علائم حالت تهوع و استفراغ را جدی نمیگیرند، این درصورتی است که تکرار استفراغ در روزهای مداوم، میتواند خطرات جدی برای افراد در سنین مختلف به همراه داشته باشد. بنابراین اگر علائم زیر را داشتید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.
- اگر حالت تهوع چندین روز ادامه داشت، یا اگر احتمال بارداری وجود دارد.
- اگر درمانهای خانگی مشکل را برطرف نکرد.
- اگر از دست رفتن آب کماکان برقرار بود
- اگر جراحتی همچون ضربه به سر و عفونت همراه با استفراغ وجود داشت.
- اگر اسهال و استفراغ بیشتر از ۲۴ ساعت ادامه داشت یا اگر نشانههای از دست دادن آب بدن در شخص مشاهده میشد.
- حالت تهوع و استفراغ خونی (قرمز روشن یا ظاهری مانند دانههای قهوه)
- سر درد شدید یا خشکی گردن
- گیجی و منگی و کاهش هوشیاری
- درد شکمی شدید
- اسهال
- تنفس و ضربان قلب شدید و غیره.
نوزادان و کودکان زیر ۶ سال در موارد ادامه داشتن استفراغ بیشتر از یک ساعت، اسهال شدید، وجود علائم از دست دادن آب بدن، تب بالا و عدم دفع ادرار به مدت ۴ تا ۶ ساعت باید هر چه سریعتر به دکتر تهوع مراجعه کنند.
راههای درمان حالت تهوع و استفراغ چیست؟
آیا استفراغ قابل درمان است؟ بله. در بعضی موارد میتوان استفراغ را با راهکارهای ساده و خانگی درمان کرد. اگر برای شما سوال است که برای رفع حالت تهوع و استفراغ چه کنیم؟ باید به این راهکارها بهعنوان روشهای درمان فوری دل درد و استفراغ توجه داشته باشید.
- نوشیدن مایعات بیشتر
- پرهیز از خوردن غذاهای جامد تا زمانی که دوره استفراغ تمام شود
- زنان بارداری که از حالت تهوع و استفراغ صبحگاهی رنج میبرند، قبل از برخواستن از رختخواب در هنگام صبح بیسکوییت یا پیش از رفتن به رختخواب در هنگام شب بهتر است اسنکهای پروتئینی شامل پنیر و گوشت کمچرب میل کنند.
- اگر دلیل استفراغ درمانهای انجام شده برای سرطان باشد، به فرد دارو داده میشود.
اگر استفراغ و اسهال بیشتر از ۲۴ ساعت ادامه داشته باشند، محلول خوراکی پدیلات (Pedialyte) یا او آر اس (ORS) برای پیشگیری و درمان از دست رفتن آب بدن بسیار کمک کننده خواهد بود. (بهتر است قبل از مصرف این داروها با پزشک مشورت کنید.)
برای درمان استفراغ ناشی از بارداری، بیماری حرکت و برخی از انواع سرگیجه هم داروهایی وجود دارد که البته قبل از مصرف این داروها باید با پزشک مشورت کرد. اما اگر درمان استفراغ با موارد بالا کارساز نبود، باید از انواع قرص، آمپول و سرم برای درمان استفاده کرد که پزشک با توجه به علائم برای شما تجویز خواهد کرد.
1. آمپول ضدتهوع و استفراغ
آمپول متوکلوپرامید یکی از آمپولهای موثر برای درمان حالت تهوع و استفراغ است که توسط پزشک تجویز میشود. حالت تهوع و استفراغ درمان خانگی دارد، اما این موارد همیشه کارساز نبوده و گاه باید موضوع را به یک پزشک متخصص بسپارید.
2. قرص ضدتهوع
پرومتازین، متوکلوپرامید، دیفن هیدرامین، تریمتو بنزامید، دمیترون و اندانسترون از قرصهای ضدتهوع و استفراغ هستند که بنا به علائمی که دارید و با دستور پزشک میتوانید استفاده کنید. همچنین قرص ضدتهوع دمیترون نیز برای پیشگیری از تهوع بعد از جراحی و برای افرادی که شیمیدرمانی و رادیوتراپی میشوند، تجویز میشود.
3. سرم برای درمان حالت تهوع و استفراغ
افت شدید فشار خون یکی از دلایل ایجاد علائم حالت تهوع و استفراغ است، موضوعی که با سرگیجه و سردی بدن نیز همراه است. در این موارد پزشک برای درمان شما، سرم تجویز میکند. مصرف یک سرم قندی نمکی که حجم ۵۰۰ میلیلیتر داشته باشد، عموما حال شما را بهبود میبخشد.
درمان استفراغ در کودکان
بهترین راه درمان حالت تهوع و استفراغ به خصوص در کودکان، مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم است. پزشک باتوجه به شدت علائم، عادات غذایی و سوابق پزشکی، راهکارهای درمانی متفاوتی تجویز میکند. به طورکلی اگر این عارضه علتی جدی نداشته باشد، عموما با درمانهای خانگی قابل درمان است. اما در غیر اینصورت باید از قرص و دارو برای درمان کودک استفاده کرد.
راههای پیشگیری از حالت تهوع و استفراغ چیست؟
درمان استفراغ و حالت تهوع باتوجه به دلیل ایجاد آن متفاوت است، اما گاهی اوقات باید قبل از درگیر شدن با این عارضه به فکر پیشگیری از آن باشید. راههای زیادی برای جلوگیری از بدترشدن حالت تهوع و استفراغ وجود دارد. برای مثال:
- به جای خوردن ۳ وعده غذایی سنگین و زیاد، تعداد وعدههای غذایی خود را افزایش و حجم آنها را کاهش دهید.
- آهسته غذا بخورید
- از خوردن غذاهای دیر هضم جلوگیری کنید
- اگر با استشمام بوی غذای گرم حالت تهوع به شما دست میدهد غذا را به صورت سرد مصرف کنید.
- بعد از غذا خوردن استراحت کنید، درحالی که سر سی سانتیمتر بالاتر از پا قرار دارد.
- به جای مصرف مایعات در هنگام غذا خوردن، بعد از آن یا بین وعدههای غذایی آب بنوشید.
- زمانی غذا بخورید که احساس حالت تهوع کمتر شده باشد.
زمانی که فرد حالت تهوع دارد، با انجام کارهای زیر میتواند جلوی استفراغ را بگیرد:
- نوشیدن مقدار کمی مایعات شیرین مانند آب میوه (به جز آب پرتقال و آب گریپفروت، به دلیل اسیدی بودن)
- استراحت کردن در حالت نشسته یا خوابیده، چرا که فعالیت زیاد میتواند منجر به استفراغ شود.
برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در کودکان چه کنیم؟
کودکان قادر به مراقبت از خود نیستند و درکی از شرایط و عوامل خطرساز و حساسیتزا ندارند. بنابراین این وظیفه شما بهعنوان پدر و مادر یا بزرگتر است که از کودکان خود مراقبت کنید. برای پیشگیری از حالت تهوع و استفراغ در کودکان باید توجه زیادی به موارد مصرفی کودکان داشته باشید.
مواد حساسیتزا در کودکان را بشناسید و استفاده مواد تحریککننده آلرژی در غذای کودکان را به حداقل برسانید. از پرخوری کودکان جلوگیری کرده و وعدههای غذایی آنها را افزایش دهید؛ در عوض حجم غذای مصرفی آنها در هر وعده را مدیریت کنید.
خواندن کتاب یا بازی کردن با موبایل در اتومبیل در حال حرکت یا نشستن روی صندلی جلو و تماشای دیگر اتومبیلهای در حال حرکت میتواند منجر به بیماری حرکت و بدتر شدن تهوع شود. برای جلوگیری از اسهال و استفراغ کودکان اجازه ندهید که کودک به صورت همزمان غذا خورده و بازی کند.
حالت تهوع و استفراغ در پریودی
حالت تهوع و استفراغ قبل از پریود یا در حین آن، به دلیل تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی بانوان است. این نوسانات هورمونی باعث افزایش ترشح اسید معده شده و حالت تهوع و استفراغ به همراه دارد. البته ممکن است بانوان علائم سردرد را نیز در کنار علائم تهوع و استفراغ تجربه کنند.
حالت تهوع و استفراغ بعد از ضربه به سر
بعد از ضربه به سر، حالت تهوع اولین علامتی است که فرد با آن مواجه میشود. البته اگر حالت تهوع با استفراغ همراه باشد، موضوع خطرناک است. بنابراین اگر فرد بزرگسال یا کودک بعد از ضربه به سر دچار استفراغ شود، باید حتما توسط پزشک مغز و اعصاب معاینه شود.
حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل بینی
حالت تهوع، سرگیجه و استفراغ علائم داروهای بیهوشی است که ممکن است بعد از جراحی بینی به آن دچار شوید. این علائم عموما تا 24 ساعت پس از جراحی بینی رفع میشوند یا میتوانید از درمان فوری حالت تهوع و استفراغ استفاده کنید.
حالت تهوع و استفراغ، نشانی از یک بیماری جدی!
در این مطلب با علائم، دلایل و راههای درمان تهوع و استفراغ آشنا شدید، فراموش نکنید که این دو عارضه ممکن است نشانهای از یک بیماری ثانویه باشد، پس باید آن را جدی بگیرید و به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. برای گرفتن نوبب آنلاین دکتر از سایت نوبتدهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید.
همچنین در صورتی که سوالی در رابطه با علت حالت تهوع و استفراغ دارید؛ در بخش نظردهی که پایین صفحه، با ما در میان بگذارید. کارشناسان و پزشکان دکتردکتر آماده پاسخگویی به سوالات و ابهامات شما هستند.
سلام پسر من 8 سال دارد ناراحتی گوارشی کنترل شده هم دارد همچنین عمل ناف الان دو روز است استفراغ میکند وکم اشتها شده
سلام
دوست عزیز
با توجه به سابقه ناراحتی گوارشی
نیاز به بررسی بیشتر و معاینه است
به متخصص اطفال مراجعه کنید یا از از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
سلام ایا حالت تهوع در دختر ۵ . ۶ ساله هنگام ناهار و شام برای چیست ؟
سلام
نیاز به معاینه و شرح حال کامل تر می باشد
به متخصص اطفال مراجعه کنید
سلام خسته نباشید من ۲۰ سال دارم . الان حدود دو ماهه اخر شب ها وقتی که مسواک میزنم دچار حالت تهوع و اوق زدن میشم که گاهی هم منجر به استفراغ میشه و بعدش معدم آروم میگیره. بسیار لاغر هستم و زمان هایی هم که میخام بر خلاف میام غذای بیشتری بخورم اوق میزنم و جدیدا به خوردن چیز های لزج مثل موز حساسیت پیدا کردم و اوق میزنم . نسبت به برنج هم همین واکنش را نشون میدم در صورتی که قبلا این طور نبودم. الان مسواک زدن واقعا برام عذاب آور شده حدس شما چیه ؟ باید چیکار کنم؟
سلام
دوست عزیز وجود استرس و اضطراب باید بررسی شود
همچنین آزمایش خون و آنزیم کبدی و تیرویید و معاینه دهان و گلو باید انجام شود.
من چندین ماهه معدم بهم خورده.هر چی میخورم دروغ میزنم بالا میارم.احساس فشار قفسه سینه.شکم درم کرده صدای آب میده.صدای غرغر روده ها.اندوسکوپی هم کردم ورم معده گفته دکترش.قرص هم ۲ماهه مصرف میکنم ولی خوب نشدم.غذا میخورم می مونه تو معدم فاسد میشه بو بد میده ابکی میشه بالا میارم.معدم ورم میکنه.اسیدی هم هست معدم.قبلا فقط اسهال میشدم بعد بالا میاوردم خوب میشدم الان نه.بعد خوردن غذا و هضم بوی غذا میاد تو دهن حالت تهوع میگیرم
سلام
45سالمه سرم درد می کنه و از ساعت 1/5 استفراغ دارم و از صبحانه دیگه بجز یدونه سیب هیچی نخوردم از وقتی داشتم استفراغ میکردم حس کردن تو دلم یک چیزی برید الان حالم خیلی بده چی کار کنم
سلام دخترم 4 ساله هستش هر موقع از خونه میبرمش بیرون یه کم پرخوری میکنه یا تنقلات میخوره روز بعدش اسهال و استفراغ میشه الان 1ماه که اینجوری شده مشکلش چیه؟
سلام.
شخص ۳۸ ساله ای که تب و لرز شدید و بدن درد شدید و هم چنین استفراغ داره,میتونه مشکوک به کرنا باشه؟ملزوم به تست هست؟هر چند پزشک عمومی توصیه ای نکرد و صرفا آنفولانزا تشخیص داد..ولی وضعیت و دردی که متحمل میشه بیمار نگران کننده ست!
سلام
بهتر است آزمایش خون و عکس قفسه سینه انجام شود
سلام
من الان چندین روز که بخاطر حالت تهوع با درد سر معدم و تعریق و مضطرب از خواب بیدار میشم و احساس خفگی و بیقراری دارم از اول سال نو تقریبا با این مشکل مواجه هستم فکر میکنم مسموم شدم چندین بار ساعت ۵ یا ۶ صبح به درمانگاه محلی مراجعه کردم و سرم دیازپام قرص های انتی باکتری و اعصاب معده امپرازول و شربت و غیره برام تجویز شده همچنان حالم در شرایط التهاب من ۴۳ سال دارم و تست سرطان گوارش دادم که عدد۰/۵۶ بود و آزمایش باکتری معدم ۱/۵۶بود لذا اجابت مزاج به سختی انجام میشه و از ترس کرونا نمیتونم به بیمارستان مراجعه کنم لطفا راهنمایی کنید با تشکر
سلام خانمی ۲۹ساله هستم مدام استفراغ دارم سردرد شدید بعضی وقتها ازناحیه چپ بعضی وقتها ناحیه راست سمت چشم ولی تا به حال به دکتر مراجعه نکردم
میشه راهنمایی کنید که چکارکنم
سلام
دوست عزیزم
با توجه به سردرد مداوم و همراه تهوع است لازم است جهت بررسی و معاینه دقیق به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید
سلام
جهت شرح حال و مشاوره بیشتر از مشاوره تلفنی رایگان مجموعه دکتر دکتر جهت ارتباط با پزشک استفاده کنید
سلام، حدود 7 روزه تو اين ويروس بازار، حالت تهوع كرفتم كه زماني هم بيشتر حسش ميكنم كه يك وعده غذايي بخورم و اذيتم ميكنه و جيزي هم ببخشيد بالا نميارم، جون اصولا از ترس تشديد اين حالت سعي ميكنم غذا نخورم، ضعف رفتن برام قابل دركتر شده تا اينكه سه لقمه بخوري و بعد بهمت بريزه، باردار و اين داستان هام برام مفهومي نداره، علت مسموميت يعني هست يا همين ويروس هاي كوارشي، اصلا اينا يعني جي و جيكار كنم، من كشنمه و دلم غذاي زياااااد ميخوا، مثلا يك ظرف بزرك باستا بنه با سس الفردو و در كنارشم ليمو ترش مييييخوام
سلام.من خانم 59 ساله هستم.مدت یکماه بیشتر بعداز خوردن مایعات بخصوص انواع نوشابه ها و شربتها دچار حالت تهوع میشم.علتش چی میتونه باشه?ممنون از توجهتون
سلامخسته نباشید ممنون میشم کمکم کنید بخاطروضع کرونا دکتر نمیشه بریم من خواهرم ۱۴سالش هست و هرغذایی ک میخوره سریع استفراغ میکنه خیلی نگرانش هستیم خواهش میکنم کمک کنیدبگید چ کاری بایدکرد؟؟؟
سلام
حتما باید به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه کنند
سلام من پسرم ۶ ساله و همسرم تی ۵ ساعت گدذشته هرکدامچهرباراستفراغ کرده اند تب ندارن
سلام
با توجه به اینکه هر دو با هم مبتلا شدند احتمال عفونت گوارشی هست
بهتر است ویزیت شوند
سلام…
من همیشه صبحا حالت تهوع دارم
و لی بقیه روز بهترم
اما اشتهام بسیار کمه… طوری که لاغر شدم زیاد.. استفراغ و سایر علائم متل سرگیجه و اینا ندارم
اما گاهی بدی غذا حالت تهوعمو بیشتر میکنه… چکار کنم حل شه مشکلم؟
سلام
باید آزمایش خون و آنزیم های کبدی بدهید
اگر استرس دارید درمان کنید
شب ها زود بخابید
درصورتی که مشکلتان همچنان برقرار بود و آزمایشتان نرمال بود
جهت بررسی بیشتر به فوق تخصص گوارش مراجعه کنید
سلام .۳۷سال سن دارم .یک ماه حالت تهوع دارم هنگام غذا خوردن .خیلی لاغر شدم .مشروب و سیگار رو قطع کردم .قرص امپرازول و متوکلرامید هم خوردم ج نداد سپاسگزارتون میشم کمکم کنید
سلام
دوست عزیز
اگر کاهش وزن دارید باید آزمایش خون و آنزیم کبدی و…انجام شود
و آندوسکوپی نیز بهتر است بررسی شود
به فوق تخصص گوارش یا متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام دخترم۱۵ ساله دو شب پیش ۹تا کیک کوچک خورد و رقت باغ سرد شد شب حالت تهوع گرفت از فرداش تا الان روزی ۲ بار تهوع آبکی و لرز موجی ذات امروز لرزش قطع شد و دوشب سرم نیم کیلویی و آمپول منوکلر پرامید تو ی سرم ریختم ولی همچنان غذای خیلی کم و بدون اشتها از ترس تهوع زردآب مایعی بالا میا ره دستور چیه راهنمایی بفرمائید
سلام من دوماه که وقتی غذا میخورم احساس میکنم معده ام سنگین شده وقتی بالا میارم حالم بهتر میشه علتش چیه??
سلام علت حالت تهوع شایع جیه دو روز هی ول میکنه دوباره برمیگیرده احساس تهوع میاد سمت خانمم
سلام
علت های متفاوتی دارد ،مثل بارداری،عفونت روده و ….
لطفا جهت گرفتن شرح حال دقیق تر از مشاوره رایگان دکتر دکتر با متخصص داخلی استفاده کنید
سلام من 19 سالمه من موقع خوردن غذا حالت تهوع میگیرم تا چند دقیقه بعد از غذا هم ادامه داره و بعضی اوقات هم بعد از غذا ریفلاکس میگیرم.این باعث شده که من نتونم کامل غذا بخورم و داره باعث لاغریم میشه.3 هفته هم هست که اسهالم و وقتی قرص ضد اسهال میخورم،یبوست میگیرم و این هم مزید بر علت حالت تهوع منه.الان توی این دوران که دکترا نیستن و نمیتونم برم دکتر.میخواستم ببینم علت چی میتونه باشه.
مرسی
من دو سه روز قبل از عید رفتم دکتر و همین دارو هارو بهم داد و موقع مصرفشون مشکلی نداشتم اما تموم شدن.لازمه بازم ادامه بدم؟درضمن بجای
پنتوبرازول،من رابزول میخورم.
توی یه مقاله ای توی همین سایت،درباره ی کرونای جدید نوشته بود از علایمش اسهال و گلودرده.من این علایم رو سه هفته ست که دارم ولی همون موقع شروعشون من آزمایش خون برای کرونا دادم و منفی بود و گلبول های سفیدم هم نرمال بودن تعدادشون.میتونه اینها بعد سه هفته،از نشانه های کرونا باشه؟
مرسی از پاسخگویی تون
سلام
با توجه به مدت ۳ هفته ای کرونا بعید است
داروها ادامه پیدا کند حداقل برای ۲ هفته دیگر
سلام،ایا استفراغ در کودک 12ساله فقط یکبار بعد از سرفه وبادگلوهمراه با مقداری سرفه خلطی می تواند نشانه عفونت یا سرماخوردگی باشد
بله
سلام من حدودچندماهی میشه که هرروزروزی چندمرتبه حالت تهوع دارم البته سرطان دهانه رحم هم دارم اشتهام گاهی خیلی کم میشه گاهی زیادولی وقتی بوی غذا یاخوراکی بهم میخوره خالت تهوع بعدش بالامیارم… سردردای خیلی شدید هم دارم همراه باسرگیجه وتهوع واستفراغ خیلی شدید طوری که چشام سیاهی میره تاچندساعت بیحالم… لطفا راهنمایی کنید
سلام
با توجه به سابقه سرطان لازم است آزمایش جهت پیگیری روند درمان و همینطور سی تی اسکن شکم و لگن با تزریق انجام دهید.به متخصص زنان جهت پیگیری وضعیت سابقه مشکل رحم و انجام سی تی شکم و لگن مراجعه کنید
سلام ایا گوش درد میتواند به سرگیجه و حالت تهوع بیانجامد
بله