علت حالت تهوع و استفراغ چیست؟

حالت تهوع و استفراغ
اشتراک گذاری 890 نظر

تقریبا همه افراد در زندگی با علائم حالت تهوع و استفراغ روبه‌رو می‌شوند، اما شاید کمتر کسی از خود سوال کند که دلیل حالت تهوع چیست؟ عارضه‌ای که عموما با احساس بدی همراه است و گاهی دردهای شکمی و غیره را نیز با خود به همراه دارد. حالت تهوع ممکن است بنا به دلایل متفاوتی رخ دهد، اما اگر علائم دیگری در کنار آن دارید، باید توسط یک پزشک گوارش معاینه شوید. در این مطلب از مجله پزشکی دکتردکتر به بررسی دلایل این عارضه و راه‌های درمان حالت تهوع می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

حالت تهوع و استفراغ چیست؟

حالت تهوع و استفراغ و اسهال چند اختلالی است که معمولا در کنار هم یا به‌صورت جدا بروز می‌کنند. حالت تهوع، بنابه دلایل متفاوتی به افراد دست می‌دهد و گاهی با واکنش معده و بالا اوردن محتویات آن همراه است. گاهی نیز تنها یک حس آزاردهنده و بدون استفراغ است. درهرحال باید بدانید که تهوع و استفراغ خود به تنهایی بیماری نیستند، اما بسیاری از عارضه و بیماری‌ها در بدن انسان با علائم اولیه تهوع و استفراغ بروز می‌کنند.

حالت تهوع و استفراغ هم در کودکان و هم در بزرگسالان وجود داشته و نشانه‌ بسیاری از عارضه‌ها همچون التهاب یا ویروس های گوارشی، مسمومیت غذایی، بیماری حرکت، پرخوری، روده‌ی مسدود، ضربه به سر یا ضربه مغزی، میگرن، آپاندیس ‌‌و غیره است. بهتر است علائم هر یک از این بیماری‌ها مثل علائم آپاندیس را بدانید تا بتوانید سریعتر اقدام به درمان کنید. گاهی نیز حالت تهوع و استفراغ نشانه‌ برخی مشکلات جدی‌تر همچون حمله‌ قلبی، بیماری‌های کلیوی و کبدی، بیماری‌های سیستم عصبی مرکزی، تومورهای مغزی و برخی از انواع سرطان‌ها هم هستند.

حالت تهوع

تفاوت بین حالت تهوع و استفراغ چیست؟

حالت تهوع، به احساس ناراحتی در معده گفته می‌شود که معمولاً با حس بالا آوردن همراه است ولی لزوماً به استفراغ و تهوع کودکان و بزرگسالان ختم نخواهد شد. استفراغ خالی کردن با فشار و ارادی یا غیرارادی محتویات معده از طریق دهان است.

ممکن است فرد به دلیل مسمویت غذایی یا حساسیت به یک ماده خوراکی دچار حالت تهوع و استفراغ شود، اما همیشه موضوع محدود به این نیست. عوامل زیادی وجود دارد که حالت تهوع و استفراغ را تحریک یا تشدید می‌کند. برای مثال:

  • گیجی و بیماری حرکت (Motion sickness) ناشی از گوش داخلی و ضربه به سر
  • جراحت و حساسیت غذایی ناشی از معده و روده
  • التهاب مغزی
  • تومور
  • عفونت (یکی از این عفونت‌ها می‌تواند عفونت باکتریایی همراه با گلودرد استرپتوکوکی باشد.)
  • میگرن و سردرد و غیره.

دلایل حالت تهوع و استفراغ چیست؟

برای پاسخ دادن به این سوال که حالت تهوع و استفراغ نشانه چیست؟ باید با بیماری‌هایی که باعث حالت تهوع و استفراغ می‌شوند آشنا باشید.

دلایل حالت تهوع و استفراغ گاه ساده و گذرا و گاه نشانی از وجود یک بیماری و مشکل جدی است. مثلا ممکن است شما دچار علائم حالت تهوع و استفراغ بعد از غذا خوردن باشید که گاهی به دلیل حساسیت غذایی یا پرخوری است. اما در مواقع دیگر باید به دنبال دلایل تهوع باشید.

یکی از بیماری‌هایی که می‌تواند به حالت تهوع منجر شود سندرم هلپ در بارداری است.

شایعترین علت استفراغ در بزرگسالان

حالت تهوع و استفراغ در زنان شایعتر است و ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی باشد. اما به‌طورکلی محدوده زمانی که استفراغ رخ می‌دهد، به شناخت علت آن کمک می‌کند، اگر در فاصله‌ کمی بعد از خوردن غذا دچار تهوع شوید، احتمالاً دلیل آن مسمومیت غذایی یا التهاب دیواره‌ معده، زخم معده یا پرخوری عصبی است. اما به طور کلی استفراغ و حالت تهوع در بزرگسالان دلایل متفاوتی دارد که عبارتنداز:

  • بیماری حرکت 
  • مراحل اولیه بارداری 
  • داروهای تحریک کننده استفراغ 
  • درد شدید 
  • استرس احساسی (مانند ترس)
  • بیماری کیسه صفرا 
  • مسمومیت غذایی 
  • عفونت (مانند ویروس معده)
  • واکنش به برخی بوها و رایحه‌ها 
  • حمله قلبی 
  • تومور مغزی 
  • ضربه به سر یا ضربه‌ مغزی 
  • زخم معده 
  • برخی از انواع سرطان 
  • پرخوری عصبی و سایر بیماری‌های روانی 
  • بیماری فلج معده (Gastroparesis) یا خالی شدن آهسته‌ معده (این بیماری در افراد مبتلا به دیابت دیده می‌شود)
  • آپاندیس
  • مصرف مقدار زیاد الکل 
  • انسداد روده و غیره.

شایعترین علت استفراغ در کودکان

علت استفراغ افراد در سنین مختلف، متفاوت است. کودکان اغلب به علت عفونت ویروسی، مسمومیت غذایی، آلرژی به شیر، بیماری حرکت، پرخوری، سرفه یا روده مسدود، یا بیماری‌هایی که با تب شدید همراه است، استفراغ را تجربه می‌کنند. تهوع و استفراع یک تا 8 ساعت بعد از غذا خوردن در کودکان و بزرگسالان، می‌تواند نشانه‌ای از مسمومیت غذایی باشد. همچنین بعد از مصرف برخی غذاهای حاوی باکتری سالمونلا مدت زمانی بیشتری طول می‌کشد تا علائم بروز کند.

استفراغ در کودکان

چه افرادی بیشتر حالت تهوع و استفراغ را تجربه می‌کنند؟

کودکان و بزرگسالانی که دارای مشکلات زمینه‌ای باشند و به ویروس گوارشی جدید مبتلا شده باشند، علائمی مثل حالت تهوع و استفراغ را تجربه می‌کنند. اگر معده شما حساس باشد و به انواع مشکلات معده مبتلا باشید، تجربه حالت تهوع و استفراغ خواهید داشت. همچنین بسیاری از افراد مبتلا به سرطان که تحت نظارت پزشک، شیمی‌درمانی و رادیوتراپی می‌شوند با این مشکل مواجه هستند.

تهوع و استفراغ در بارداری شیوع بالایی دارد. زنان باردار در سه ماهه‌ ابتدایی دوران بارداری این مشکلات را تحت عنوان بیماری صبحگاهی (morning sickness) تجربه می‌کنند. آمارها حاکی از این است که 50 تا 90 درصد زنان باردار حالت تهوع و 25 الی 55 درصد آن‌ها در تمام دوران بارداری استفراغ را تجربه می‌کنند. 

آیا استفراغ کردن خطرناک است؟

استفراغ معمولاً بی‌خطر است، اما می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری جدی مانند مننژیت، ضربه به سر، انسداد روده، تومور مغزی و آپاندیس باشد. مواردی مثل حالت تهوع و استفراغ تومور مغزی باید سریعتر توسط پزشک معاینه و درمان شود، بنابراین توصیه می‌شود که با داشتن حالت تهوع و استفراغ مکرر، حتما به پزشک مراجعه کنید.

از مهمترین عوارض تهوع و استفراغ، کم شدن آب بدن است. البته بزرگسالان کم‌تر در معرض این خطر قرار می‌گیرند، چرا که نشانه‌هایی همچون افزایش تشنگی، دهان و لب‌های خشک به راحتی توسط بزرگسالان قابل تشخیص است. ولی کودکان خصوصاً اگر به اسهال مبتلا باشند، بیشتر در معرض از دست دادن آب بدن هستند، زیرا علائم را نمی‌شناسند و قادر به بازگو کردن آن نیز نیستند.

توجه داشته باشید که اگر کودکی در اطراف خود دارید، باید به علائمی مثل لب‌ و دهان خشک، تنفس و ضربان قلب شدید، چشم‌های غیرطبیعی و در نوزادان به علائمی مثل افزایش ادرار توجه کرده و در زمان مناسب کودک را برای معاینه نزد پزشک ببرید. برای راحتی به ورود به مراحل درمان، می‌توانید در هر شهری که هستید، اینترنتی نوبت ویزیت حضوری یا غیرحضوری بگیرید. مثلا اگر تهران هستید، ثبت نوبت متخصص گوارش و کبد تهران برای مشاوره آنلاین و تلفنی یا حضوری، با چند کلیک از طریق سامانه‌ای همچون دکتردکتر، به راحتی انجام می‌شود.

اگر در دوران بارداری استفراغ مدام تکرار شود، عارضه‌ای به نام استفراغ تند بارداری (hyperemesis gravidarum) رخ می‌دهد که در آن تعادل مایعات و املاح در بدن مادر دچار اختلال شده و می‌تواند جان مادر و جنین را به خطر بیندازد.

علائم حالت تهوع

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

افراد زیادی علائم حالت تهوع و استفراغ را جدی نمی‌گیرند، این درصورتی است که تکرار استفراغ در روزهای مداوم، می‌تواند خطرات جدی برای افراد در سنین مختلف به همراه داشته باشد. بنابراین اگر علائم زیر را داشتید، بهتر است به پزشک مراجعه کنید. 

  • اگر حالت تهوع چندین روز ادامه داشت، یا اگر احتمال بارداری وجود دارد.
  • اگر درمان‌های خانگی مشکل را برطرف نکرد.
  • اگر از دست رفتن آب کماکان برقرار بود
  • اگر جراحتی همچون ضربه به سر و عفونت همراه با استفراغ وجود داشت.
  • اگر اسهال و استفراغ بیش‌تر از ۲۴ ساعت ادامه داشت یا اگر نشانه‌های از دست دادن آب بدن در شخص مشاهده می‌شد.
  • حالت تهوع و استفراغ خونی (قرمز روشن یا ظاهری مانند دانه‌های قهوه)
  • سر درد شدید یا خشکی گردن
  • گیجی و منگی و کاهش هوشیاری 
  • درد شکمی شدید
  • اسهال
  • تنفس و ضربان قلب شدید و غیره.

نوزادان و کودکان زیر ۶ سال در موارد ادامه داشتن استفراغ بیش‌تر از یک ساعت، اسهال شدید، وجود علائم از دست دادن آب بدن، تب بالا و عدم دفع ادرار به مدت ۴ تا ۶ ساعت باید هر چه سریع‌تر به دکتر تهوع مراجعه کنند.

راه‌های درمان حالت تهوع و استفراغ چیست؟

آیا استفراغ قابل درمان است؟ بله. در بعضی موارد می‌توان استفراغ را با راهکارهای ساده و خانگی درمان کرد. اگر برای شما سوال است که برای رفع حالت تهوع و استفراغ چه کنیم؟ باید به این راهکارها به‌عنوان روش‌های درمان فوری دل درد و استفراغ توجه داشته باشید.

  • نوشیدن مایعات بیشتر
  • پرهیز از خوردن غذاهای جامد تا زمانی که دوره‌ استفراغ تمام شود
  • زنان بارداری که از حالت تهوع و استفراغ صبحگاهی رنج می‌برند، قبل از برخواستن از رختخواب در هنگام صبح بیسکوییت یا پیش از رفتن به رختخواب در هنگام شب بهتر است اسنک‌های پروتئینی شامل پنیر و گوشت کم‌چرب میل کنند.
  • اگر دلیل استفراغ درمان‌های انجام شده برای سرطان باشد، به فرد دارو داده می‌شود.

اگر استفراغ و اسهال بیش‌تر از ۲۴ ساعت ادامه داشته باشند، محلول خوراکی پدیلات (Pedialyte) یا او آر اس (ORS) برای پیشگیری و درمان از دست رفتن آب بدن بسیار کمک کننده خواهد بود. (بهتر است قبل از مصرف این داروها با پزشک مشورت کنید.)

برای درمان استفراغ ناشی از بارداری، بیماری حرکت و برخی از انواع سرگیجه هم داروهایی وجود دارد که البته قبل از مصرف این داروها باید با پزشک مشورت کرد. اما اگر درمان استفراغ با موارد بالا کارساز نبود، باید از انواع قرص، آمپول و سرم برای درمان استفاده کرد که پزشک با توجه به علائم برای شما تجویز خواهد کرد.

1. آمپول ضدتهوع و استفراغ

آمپول متوکلوپرامید یکی از آمپول‌های موثر برای درمان حالت تهوع و استفراغ است که توسط پزشک تجویز می‌شود. حالت تهوع و استفراغ درمان خانگی دارد، اما این موارد همیشه کارساز نبوده و گاه باید موضوع را به یک پزشک متخصص بسپارید.

2. قرص ضدتهوع 

پرومتازین، متوکلوپرامید، دیفن‌ هیدرامین، تری‌متو بنزامید، دمیترون و اندانسترون از قرص‌های ضدتهوع و استفراغ هستند که بنا به علائمی که دارید و با دستور پزشک می‌توانید استفاده کنید. همچنین قرص ضدتهوع دمیترون نیز برای پیشگیری از تهوع بعد از جراحی و برای افرادی که شیمی‌درمانی و رادیوتراپی می‌شوند، تجویز می‌شود.

درمان استفراغ

3. سرم برای درمان حالت تهوع و استفراغ

افت شدید فشار خون یکی از دلایل ایجاد علائم حالت تهوع و استفراغ است، موضوعی که با سرگیجه و سردی بدن نیز همراه است. در این موارد پزشک برای درمان شما، سرم تجویز می‌کند. مصرف یک سرم قندی نمکی که حجم ۵۰۰ میلی‌لیتر داشته باشد، عموما حال شما را بهبود می‌بخشد.

درمان استفراغ در کودکان

بهترین راه درمان حالت تهوع و استفراغ به خصوص در کودکان، مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات لازم است. پزشک باتوجه به شدت علائم، عادات غذایی و سوابق پزشکی، راهکارهای درمانی متفاوتی تجویز می‌کند. به طورکلی اگر این عارضه علتی جدی نداشته باشد، عموما با درمان‌های خانگی قابل درمان است. اما در غیر این‌صورت باید از قرص و دارو برای درمان کودک استفاده کرد.

راه‌های پیشگیری از حالت تهوع و استفراغ چیست؟

درمان استفراغ و حالت تهوع باتوجه به دلیل ایجاد آن متفاوت است، اما گاهی اوقات باید قبل از درگیر شدن با این عارضه به فکر پیشگیری از آن باشید. راه‌های زیادی برای جلوگیری از بدترشدن حالت تهوع و استفراغ وجود دارد. برای مثال:

  • به جای خوردن ۳ وعده‌ غذایی سنگین و زیاد، تعداد وعده‌های غذایی خود را افزایش و حجم آن‌ها را کاهش دهید.
  • آهسته غذا بخورید
  • از خوردن غذاهای دیر هضم جلوگیری کنید
  • اگر با استشمام بوی غذای گرم حالت تهوع به شما دست می‌دهد غذا را به صورت سرد مصرف کنید.
  • بعد از غذا خوردن استراحت کنید، درحالی که سر سی سانتی‌متر بالاتر از پا قرار دارد.
  • به جای مصرف مایعات در هنگام غذا خوردن، بعد از آن یا بین وعده‌های غذایی آب بنوشید.
  • زمانی غذا بخورید که احساس حالت تهوع کم‌تر شده باشد.

زمانی که فرد حالت تهوع دارد، با انجام کارهای زیر می‌تواند جلوی استفراغ را بگیرد:

  • نوشیدن مقدار کمی مایعات شیرین مانند آب میوه (به جز آب پرتقال و آب گریپ‌فروت، به دلیل اسیدی بودن)
  • استراحت کردن در حالت نشسته یا خوابیده، چرا که فعالیت زیاد می‌تواند منجر به استفراغ شود.

برای جلوگیری از تهوع و استفراغ در کودکان چه کنیم؟

کودکان قادر به مراقبت از خود نیستند و درکی از شرایط و عوامل خطرساز و حساسیت‌زا ندارند. بنابراین این وظیفه شما به‌عنوان پدر و مادر یا بزرگتر است که از کودکان خود مراقبت کنید. برای پیشگیری از حالت تهوع و استفراغ در کودکان باید توجه زیادی به موارد مصرفی کودکان داشته باشید.

مواد حساسیت‌زا در کودکان را بشناسید و استفاده مواد تحریک‌کننده آلرژی در غذای کودکان را به حداقل برسانید. از پرخوری کودکان جلوگیری کرده و وعده‌های غذایی آنها را افزایش دهید؛ در عوض حجم غذای مصرفی آنها در هر وعده را مدیریت کنید.

خواندن کتاب یا بازی کردن با موبایل در اتومبیل در حال حرکت یا نشستن روی صندلی جلو و تماشای دیگر اتومبیل‌های در حال حرکت می‌تواند منجر به بیماری حرکت و بدتر شدن تهوع شود. برای جلوگیری از اسهال و استفراغ کودکان اجازه ندهید که کودک به صورت همزمان غذا خورده و بازی کند.

حالت تهوع و استفراغ در پریودی

حالت تهوع و استفراغ قبل از پریود یا در حین آن، به دلیل تغییرات هورمونی در دوران قاعدگی بانوان است. این نوسانات هورمونی باعث افزایش ترشح اسید معده شده و حالت تهوع و استفراغ به همراه دارد. البته ممکن است بانوان علائم سردرد را نیز در کنار علائم تهوع و استفراغ تجربه کنند.

استفراغ در پریودی

حالت تهوع و استفراغ بعد از ضربه به سر

بعد از ضربه به سر، حالت تهوع اولین علامتی است که فرد با آن مواجه می‌شود. البته اگر حالت تهوع با استفراغ همراه باشد، موضوع خطرناک است. بنابراین اگر فرد بزرگسال یا کودک بعد از ضربه به سر دچار استفراغ شود، باید حتما توسط پزشک مغز و اعصاب معاینه شود.

حالت تهوع و استفراغ بعد از عمل بینی

حالت تهوع، سرگیجه و استفراغ علائم داروهای بیهوشی است که ممکن است بعد از جراحی بینی به آن دچار شوید. این علائم عموما تا 24 ساعت پس از جراحی بینی رفع می‌شوند یا می‌توانید از درمان فوری حالت تهوع و استفراغ استفاده کنید.

حالت تهوع و استفراغ، نشانی از یک بیماری جدی!

در این مطلب با علائم، دلایل و راه‌های درمان تهوع و استفراغ آشنا شدید، فراموش نکنید که این دو عارضه ممکن است نشانه‌ای از یک بیماری ثانویه باشد، پس باید آن را جدی بگیرید و به یک پزشک متخصص مراجعه کنید. برای گرفتن نوبب آنلاین دکتر از سایت نوبت‌دهی آنلاین دکتردکتر استفاده کنید. 

همچنین در صورتی که سوالی در رابطه با علت حالت تهوع و استفراغ دارید؛ در بخش نظردهی که پایین صفحه، با ما در میان بگذارید. کارشناسان و پزشکان دکتردکتر آماده پاسخ‌گویی به سوالات و ابهامات شما هستند.

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

890 دیدگاه در “علت حالت تهوع و استفراغ چیست؟
  • سلام من ده روزه حالت تهوع دارم بااسترس تاسه روز اول کلا استفراغ میکردم علتش چیه بدنم ضعیف هست کم خونی هم دارم

    پاسخ
    • سلام بايد متخصص گوارش معاينتون كنن و اندوسكوپي معده انجام دهيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام‌پسرم‌۷سال‌دارددرعرض‌۱ساعت‌۴چهاربار‌استفراغ‌کردچکارکنیم‌تاخوب‌شود‌ممنونم‌اگرجواب‌بدید

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شه
      اين آزمايشات را انجام دهد تا از نظر كرونا و آپانديسيت بررسي شود
      Cbc.diff esr crp
      U/A
      U/C
      Covid pcr

      پاسخ
  • سلام من یه ۵روزه حالت تهوع و سردرد دارم توی این مدت اصلا استفراغ نکردم هیچی نمی تونم بخورم اگر هم میخورم ۱۰دقیقه بعد حالت تهوع میگیرم میشه کمکم کنید

    پاسخ
    • سلام لطفا تست كرونا بدبد و covid test بديد

      پاسخ
  • سلام ببخشید من از صبح دو بار استفراغ کردم و شکم درد هم دارم برای درمانش چه راهی است

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر آپانديسيت بررسي شيد
      اين آزمايشات را انجام بديد
      Cbc.diff esr crp u/A
      و سونوگرافي بديد و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به جراح عمومی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام ببخشید همسرعه من دوشبه نصف شب استفراغ می‌کنه و دل درد شدید داره میشه بگید دلیلش چیه و باید چیکار کنیم؟ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد فشار خونشون چك شه
      تست كرونا بدن و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام و درود بنده در روز سه وعده قرص مصرف میکنم قبل ازوفلاکس و بعد صبحانه (دومپریدن) ، بعد از ناهار (دومپریدون) و بعد از شام( لیبروسی) برای ماه رمضان این ها رو چگونه باید مصرف کنم؟ بنده کمی التهاب معده دارم

    پاسخ
    • سلام
      ازوفلاکس و دمپریدون هنگام افطار
      و دمپریدون و لیبروسی هنگام سحر

      پاسخ
  • سلام برادرمن الان۱۰روزه ناخوش بودم پنچ روزه حالش خوب شده بودوقتی اومدسرکارازسرصبح همش می گفت حال تهوع دارم صبحانه ناهارنتونست بخوره عصرکه یکم نوشابه خوردبالااورد
    اینم بگم ۱۰روزپیش سرش به لوله داربس خورده می گفت دردم گرفت میتونه به این ربطی داشته باشه

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر كرونا بررسي شوند و

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    ممنون از مطالب خوبتون
    من چند روز یکبار حالت تهوع بهم دست میده و بالا میارم
    اشتهام کم شده و میل به غذا ندارم خصوصا غذاهای سنگین

    پاسخ
    • سلام بايد اندوسكوپي معده بديد و از نظر التهاب معده بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من ۵سال میشه اصلا نمیتونم استفراع کنم خانم دکتر مشکل از چیه؟

    پاسخ
    • سلام
      منظورتون چیه نمیتونین استفراغ کنین؟

      پاسخ
  • سلام من پسر ۲ ساله ام استفراق میکرد که به پزشک مراجعه کردم دارو بهش داد و العان ۴۸ ساعت گذشته چیزی نمیخوره و دلش بالا میاد و تب هم داره ۳۷ درجه خواهشن راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام چون چيزي نميخوره بايد بيمارستان بستري شه

      پاسخ
  • سلام
    من دوماه هر چند روز یکبار حالت تهوع بهم دست میده ومجبور میشم ترشیجات بخورم تا دیگ یکم بهتر بشم
    البته اشتهام خوبه مشکل ندارم
    فقط اینکه تا چیزای شیرین میخورم یا چایی مثلا حالت تهوع بهم دست میده دیگ کلافه شدم
    ممنون میشم بهم کمک کنید.

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر رفلاكس معده به مري بررسي شبد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام.من یه مدت هست بعداز غذا خوردن بیشتر موقع ناهاردلپیچه شدید میگیرم که حتما باید دستشویی برم.بعدش اصلا دردی ندارم.فقط موقع ناهار اینطور میشم.۴۰ سالمه.هیچ درد دیگه ای هم ندارم

    پاسخ
    • سلام غذاتونو كم حجم كنيد
      چرب هم نباشه
      در صورت عدم بهبود

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام درود عرض ادب من 24سالمه دوماهه که حالت تهوع دارم نمیتونم غذا بخورم وقتی هم میخورم بالا میارم وقتی هیچی نمیخورم حالم خوبه میخواهم چیزی بالا میارم یکمی هم سر گیجه دارم درمانش چیه راه حلی داره

    پاسخ
    • سلام بدليل رفلاكس معده به مري هست
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام یه دختر 8 ساله دارم نزدیک به 40 روزه هر شب تو خواب استفراغ میکنه لطفا منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به ویزیت داره ممکن ریفلاکس باشه خصوصا اگه از سوزش سردل یا ترش کردن شاکیه

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص اطفال مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چندهفته هست هرچی میخورم بعداز ۳ساعت تهو بهم دس میده بالامیرم دگ تهو ندارم تا دباره غذا بخورم

    پاسخ
    • سلام
      چند سالتونه؟
      اگه بالای ۴۰ سالین باید آندوسکوپی شین
      اگه زیر ۴۰ سال هستین ۳ هفته داروی آنتی ریفلاکس بخورین با تجویز پزشک
      اگه خوب نشد باید آدوسکوپی شین

      پاسخ
  • نزدیک ۵ هفته استفراغ های صفراوی وقت بی وقت و بعصی مواقع فقط حالت تهوع دارم

    پاسخ
    • سلتم بايد سونوگرافي از نظر كبد و كيسه صفرا بديد و از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شيد
      آزمايش مدفوع از نظر هليكوباكتر معده هم بديد

      پاسخ
  • سلام پسرم 45 سالش هست چند روزیه بعد از دو الی 3 ساعت ⏰ بعد از غذا خوردن بالا میاره. دلیلش چی میتونه باشه?

    پاسخ
    • سلام
      سنشون ۴۵ ساله؟
      علایم دیگه مثل تب و بدن درد؟

      پاسخ
  • سلام برادر من هر يك ماه دو ماه يكبار دچار حالت تهوّع شديد ميشه به مدت دو سه روز يكسر حوق ميزنه بالا مياره

    پاسخ
    • سلام بابد اندوسكوپي معده انجام دهند و از نظر زخم معده بررسي شوند
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    من دو روزه که در حد مرگ حالت تهوع و استفراغ دارم
    بعد خوردن یه سیر در روز اول بالای ۲۰ بار استفراغ کردم که حداقل ده بارش زرد آب بود
    روز دوم هم معدم هیچ چیزی رو نمیتونه هضم کنه
    حتی آب هم بخورم بالا میارم
    دکتر هم زیاد رفتم کسی نتونسته درست تشخیص بده
    چیکار باید کرد؟
    لطفا راهنماییم کنید
    خیلی دارم اذیت میشم

    پاسخ
    • سلام بايد اندوسكوپي معده بديد و از نظر هليكوباكتر مغده بررسي شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من۱۴ سالمه ۲ بار اوردم بالا خیلی ترسیدم اگه میشه راهنمایی کنید ممنون میشم

    پاسخ
    • سلام اگه همراه با بي اشتهايي ، درد شكم هست بايد سونوگرافي بديد و از نظر آپانديسيت بررسي شويد

      پاسخ
  • سلام من بعد از غذا های چرب تهوع میگیرم و غذا های کم چرب هم همینجور ازمایش مدفوع دادم انگل داشتم و دارو هارو مصرف کردم خوب نشدم میشه بگین چرا

    پاسخ
    • سلام
      چند سالتونه؟
      بررسی از نظر اچ پیلوری و سنگ صفرا بشین

      پاسخ
  • سلام مادر من ۴۰ سال داره الان ۲شبه حالت تهوع داره و استفراغ میکنه..نارحتی قلبی هم داره یه بار انجی کرده..میشه راهنمایی کنین ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر قلبي بررسي شيد و اكو قلب بديد و آنزيم هاي قلبيتون چك شه
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر. من ۲۲ سالمه تخمدان پلی کیستیک دارم. دکتر بهم قرص اتیسترون دادن و من آهن خونم هم کم بود بهم آیروویت دادن، از روزی که دارم اینهارو مصرف میکنم همش تهوع دارم و معدم به هم ریخته حتی با ضد تهوع هم خوب نمیشم، چی کار باید بکنم؟

    پاسخ
    • سلام داروي ضد تهوعتونو بايد هر شب يكي بخوريد صبح ها هم يكي
      شب هم غذاي سنگين نخوريد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر .بهمن ۹۸ خانم بنده تحت عمل جراحی روده ی بزرگ قرار گرفتند و کل روده ی بزرگ ایشون برداشته شد بعلت کانسر
    یدوره ی کامل شیمی درمانی شدند و ۲۵ جلسه هم پرتو درمانی شدند .
    وزن ایشون بشدت پایین اومد از ۵۵ کیلو به ۳۲ کیلو رسیدند
    بعد از سه ماه از اتمام شیمی درمانی ایشان تقریبا هر روز شکم درد دارند و نهایت استفراغ میکنند .
    کلونوسکوپی . سیتی اسکن . پت اسکن . و … انجام شد
    تمام اعضای حیاتی ایشان سالمه خوشبختانه
    خواهشا بفرمایید علت این استفراغها چی میتونه باشه جالز اینجاست در طول روز ایشان یک لیوان هم اب نمیخورن اما به اندازه ی پنج شیش لیوان اب استفراغ میکنن
    ضمنا شکم ایشان مقدار کمی آب جمع کرده بود که با نمونه برداری و آزمایش سیتو لوژی گفتند سلول بدخیم ندارد . با تشکر

    پاسخ
    • سلام
      به هر حال جراحی سنگینی داشتن و طول روده کوتاه شده
      سیستم‌گوارش بهم ریخته
      چون همه بررسی ها خوب بوده جای نگرانی نیست، با نظر پزشکشون داروی ضد تهوع قوی مصرف کنن فقط

      پاسخ
  • دختر خواهرم حدود یک ماه است که دچار حالت تهوع و استفراق است به دکتر مراجعه کرده و اندوسکپی و ازمایشات خون و سونوگرافی داخل شکمی را انجام داده هیچ مشکلی نداشته ولی همچنان شبها با استفراق و تهوع از خواب بیدار میشود لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام بايد از نظر ميگرن شكمي بررسي شه
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام
    من بیشتر اوقات بعد غذاها حالت تهوع پیدا میکنم مخصوصا سنگین و چرب گاهی وقتام حتی به بوی غذا این اتفاق میفته البته ناگفته نماند معدمم ضعیفه و اغلب بعد غذا نفخ میکنم و سنگینم دکترم چک اپ بدنی کرده گفته مشکلی نداری ولی ازمایشی چیزی ندادم و اینم بگم مدتیه اب دهنمم کمی زیاد شده نمیدونم ربط داره یا نه ممنون میشم راهنمایی کنین

    پاسخ
    • سلام سونوگرافي كبد و كيسه صفرا بديد و از نظر سنگ كيسه صفرا بررسي شيد
      همچنين بهتره از نظر رفلاكس معده به مري هم چك شيد
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • کودک من یک هفتست حالت تهوع داره دکتر گفته انگل دارشربت بهش دادن خورده ولی خوب نشده دلیلش چیه ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد درمانشو دو هفته بعد هم تكرار كنيد براش
      كل اعصا خونواده هم بايد دران ضد انگل شوند
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص عفونی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من دوسال اگه دو روز خوبم یه هفته حالت تهو دارم شدید استفراغ نمیدونم باید چیکار کنم امپرازول مصرف میکردم اولا خوب بود ولی بعد جواب نمیداد احساس میکنم از گلوم چرک میاد پایین واقعا خسته شدم لطفا راهنمایم کنید به چه دکتری مراجعه کنم

    پاسخ
    • سلام عزیزم

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من چهل ساله هستم چند روزه حالت تهوع دارم ومعدم درد میکنه سعی کردم خیلی کم غذاخوردم در حد چند قاشق وبعد دوروز از حالت تهوع بدنم هم بد جوری می خاره الان دو سال تقریبا هر شش ماه یک بار اینجوری معده درد میگیریم و بشدت بدنم میخاره

    پاسخ
    • سلام
      حتما چکاپ و بررسی کارکرد کبد و کلیه باید انجام بدین و سونوگرافی کبد و مجاری صفراوی
      ازمایش cbc, diff, bun, cr, ast, alt, alkp, billt, bill d

      با توجه به موارد ذکر شده، بهتر است به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام چند سالیه حالت تهوع وسرگیجه دارم اروغ دارم کم اشتهای الان مدتیه دچاره یبوستم شدم خیلی وزنم کم کردم ۳۰سالمه همه ازمایش انجام دارم ام ای رای هم گرفتم مشکلی نداشتم اندسکوپی گرفتم مشکلی ندارم لطفا راهنمای کنید ممنون؟

    پاسخ
    • سلام
      کولونوسکوپی هم باید انجام بدین
      و ازمایش سلیاک

      پاسخ
  • سلام خسته نباشیددختردوسال نیم دارم متاسفانه امروز صبح بچم دوبار بالا اورد دگه بالا نمیاره اما من نگران شدم دلیلش چیه

    پاسخ
    • سلام اگه تكرار شد بايد توسط متخصص اطفال ويزيت شه لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص اطفال مراجعه کنید.

      اگه تكرار نشد بدليل تغذيه بود ممكنه مسموم شده باشه

      پاسخ
  • سلام .من ۱۷ سالمه ازامروزصبح ک بیدارشدم حالت تهوع شدید داشتم نشستم که بدترشد معده درد اومد سراغم سعی کروم با دراز کشیدن شایدبهترشم ولی نشدم همینکه سرپاشدم حالت استفراغ اومدسراغم ازون به بعد معده درد و ی حالت انگار تومعدم سنگ باشه بودم رفتم دکتر بهم مترونیدازول و مسکن و انداستوور او ار اس دادن منتها درد دارم حس میکنم و شکمم که فشار میدم انگار هوا جابه جا میشه . الان ی ساعتی میشه اسهال هم دارم .میتونه بخاطر مصرف قرص واکنش داده باشه معدم دیروز قرص فِرودین مصرف کردم برااولین بار
    ممنون میشم راهنماییم کنید .سپاس

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا دچار مسمومیت غذایی یا عفونت روده شده اید
      طبق دستور پزشک عمل کنید

      پاسخ
  • سلام
    من ازامروز صبح تهوع شدید داشتم سعی کردم با دراز کشیدن و حرکت نکردن برطرفش کنم ولی نشد همین که ازجام بلند شدم حالت استفراغ شدید اومد بهم و به سختی زیاد استفراغ کردم معده درد شدیدم داشتم حس میکردم تومعدم یه سنگ هسش رفتم دکتر بهم مسکن و قرص عفونت و او ار اس داد منتها هنوزم معده درد و تهوع دارم اسهال هم بهش اضافه شد .
    دیروز برای اولین بار قرص فرودین استفاده کردم میتونه برای اون باشه یا چی؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید

    پاسخ
    • سلام بله ممكنه بدليل فرودين باشه
      دارتونو با غذا مصرف كنيد
      اگه بهتر نشديد

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
      • سلام من وقتی خیلی ناراحتم حالت تهوع میگیرم واسهالم میشم .لطفا راهنماییم کنین

      • سلام اين حالت بدليل اضطراب هست نگران نباشيد
        اما اگه زياد تكرار ميشه

        برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به روانپزشک مراجعه کنید.

  • سلام پدر من حالت تهوع داره وقسمت قفسه سینه ش درد میکنه و میسوزه چند وقت میشه که قسمت های سر شونه و کتفش درد داره ممنون میشم راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      باید توسط متخصص داخلی و در صورت لزوم متخصص قلب معاینه شوند

      پاسخ
  • سلام من 19 سالمه و مدت تقریبا زیادیه که حالت تهوع دارم به دکتر مراجعه کردم گفتن بخاطر معدته پنتوپرازول و فاموتیدین تجویز کردن اما من هیچ بهبودی نمیبینم دیروز ورزش هوازی کردم و حالت تهوع گرفتم در حالتهای عادی هم مثل نشستن درس خوندن راه رفتن هر کار عادی که شما فکر بکنید من این حالت رو دارم.موقعی که حالت تهوع بهم دست میده اصلا نمیتونم صحبت کنم و احساس میکنم تموم بدنم سر میشه بعلاوه اون دردی که داره! تقریبا همیشه سرم درد میکنه منتهی این سردرد ها رو خیلی وقته یا میشه گفت چندساله که دارم نمیدونم به این تهوع ربط داره یا نه. یه بار هم سابقه بیهوشی دارم : صبح بود خوابیده بودم و آلارم گوشی رو خواستم خاموش کنم که حس کردم یکم شکم درد گرفتم مثل وقتایی که آدم سردش میشه شکمش درد میگیره و من دیگه بقیشو یادم نمیاد! فقط میدونم که وقتی سرم به زمین خورد بیدار شدم(در حد چند ثانیه بود ) بعدش که دیگه کم کم هوشیار شدم حالت تهوع شدیدی بهم دست داد تا حدی که داشت کار به استفراغ میکشید اما هرچی تلاش کردم بی فایده بود. دکتر پیشنهاد کردند تست تیلت بدم اما هنوز موفق نشدم بدلیل شرایط کووید برم تهران. من ایمیلم رو براتون مینویسم اگه خواستین اطلاعات بیشتری داشته باشین مدارک اکو و نوار قلبم رو براتون ارسال میکنم. ممنون میشم جواب بدید چون الان یه جوریم که اصلا جرات ندارم حرکات ناگهانی یا سریع بکنم چون حالت تهوع میگیرم.مرسی (اگر میشه بهم بگین چه مواد غذایی در این برهه زمانی مفیدن تا مصرف کنم)

    پاسخ
    • سلام اين حالتتون بيشتر به افت فشار خون وضعيتي ميخوره
      نمك و مايعات بيشتر مصرف كنيد و تست تيلت هم انجام بديد

      پاسخ
  • سلام مادرم 70 ساله هست و 20ساله قرص فشار خون استفاده میکنه حدود 5 ماه پیش باوجود خوردن قرص فشار به 18 رسید بعد ازاون با مراجعه به متخصص قلب انواع داروهای فشارخون تغییر داد ولی همچنان تهوع و بی اشتهایی اذیتش میکردمتخصص گوارش هم اندوسکپی کرد هم کونولوسکپی هم سونوگرافی از تمام امعاو احشا/گفتن ی مقدارفتق معده دارن و بواسیر داخلی وخارجی که با دارو رفع میشه قرص آموکسی سیلین و کلاریترومایسین استفاده می کنندبرای ضربان و فشار هم متازیرو و املودیپین می خوره بازهم بعد از دو هفته مصرف این داروهادیشب هم ضربان بالا رفته هم تهوع پیدا کردند /میگه شب شیر خوردم و اول صبح هم شیر خوردم میشه علت شیر باشه

    پاسخ
    • سلام
      احتمالا دچار میکروبمعده بوده اند
      پس از اتمام انتی بیوتیک ها مجددا به پزشک خود مراجعه نمایند
      استرس و اضطراب هم می تواند علت تهوع و افزایش ضربان قلب باشد

      پاسخ
  • با سلام .اگر بیماری که قبلا دچار سرطان معده بوده واکنون در دوره بهبود است واندوسکپی نیز سالم میباشد ولی در طول شبانه روز دچار حالت تهوع البته بدون استفراغ و دچار خشکی دهان میشود و کاهش اشتها و دچار ضعف وبی حالی باشد چه راه کاری دارد؟
    با تشکر

    پاسخ
    • سلام بدليل عوارض درمانشون هست
      فقط بصورت منظم تحت اندوسكوپي قرار بگيرن و تخت نظر پزشكشون باشند

      پاسخ
  • سلام ببخشید من الان یه مدتی هست ک همش حالت تهوع بدون استفراغ دارم با اسهال قفسه سینم و شکمم بد جور درد میگیرن میخاستم ببینم علاعم چی هست؟ممنون میشم جوابمو بدین

    پاسخ
    • سلام بدليل التهاب معده ميتونه باشه يا بدليل هليكوباكتر معده
      لطفا

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص گوارش مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من میکروب معده داشتم و التهاب بیسموت .امپراطور کلدیوم شب مترانیدازول استفاده کردم بعد از آن آزمایش میکروب معده دادم منفی بود الان هرشب اندانسترون وفایمیتدون هرشب استفاده میکنم اما باز حالت تهوع دارم اشتها به غذا هم ندارم دلیلش چیه حتی تو خوابم حالت تهوع دارم؟

    پاسخ
    • سلام
      برای درمان میکروب معده باید از انتی بیوتیک بیشتری استفاده کنید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  • سلام من یکی 2 هفته هست که حالت تهوع دارم ولی خوب نشد و بیشتر عصر و شب دارم این حس و و بعضی وقتا هم معدم درد میگیره علاوه بر اون مکلم چیه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      عفونت معده یکی از علل می باشد
      برای بررسی علل بیشتر و معاینه به متخصص داخلی مراجعه کنید

      برای معاینه کامل و تجویز دارو، به صورت حضوری به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ