علائم امیکرون در کودکان چیست و چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

سویه امیکرون نوع بسیار قابل انتقالی از ویروس کرونا است که باعث افزایش موارد ابتلا می‌شود. برای بسیاری از والدین، این موضوع باعث ایجاد نگرانی مجدد در مورد سلامت فرزندشان شده است. اما ابتدا لازم است بدانیم که:

امیکرون چیست؟

امیکرون گونه­‌ای از ویروس SARS-CoV-2 است که باعث کووید-۱۹ می‌شود. این گونه اولین بار در نوامبر 2021 در آفریقای جنوبی شناسایی شد و در اوایل دسامبر 2021 در ایالات متحده یافت شد. با انتشار نوع بسیار مسری امیکرون، افراد بیشتری به کووید-۱۹ مبتلا می­‌شوند. وقتی بچه‌ها به مدرسه می‌روند، دوستان را می‌بینند و در فعالیت‌های فوق برنامه شرکت می‌کنند، یکی از رایج‌ترین سؤالاتی که والدین می‌پرسند این است: اگر فرزندم در معرض امیکرون قرار گرفت، چه کاری باید انجام دهم؟ در اینجا شش واقعیت در مورد نوع امیکرون وجود دارد که والدین باید بدانند:

امیکرون به سرعت گسترش می­‌یابد.

امیکرون بسیار مسری تر از انواع قبلی کووید-۱۹ از جمله دلتا است. یکی از دلایل آن ممکن است تعداد بالای جهش‌­های این گونه در پروتئین اسپایک باشد که  به آن کمک کند تا از ایمنی یا محافظت ایجاد شده بدن در برابر ویروس فرار کند. کارشناسان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) انتظار دارند که هر فردی که عفونت امیکرون داشته باشد، ویروس را به دیگران منتقل کند؛ حتی اگر واکسینه شده باشد یا علائمی نداشته باشد.

کودکان تحت تاثیر امیکرون قرار می­‌گیرند.

از آن‌جایی که امیکرون بسیار مسری است، افراد بیشتری به کووید-۱۹ مبتلا می­‌شوند. کودکانی که برای دریافت واکسن خیلی کوچک باشند، ممکن است بیشتر در معرض خطر ابتلا به عفونت باشند. با افزایش موارد ابتلا، تعداد کودکان بستری شده در بیمارستان با کووید-۱۹ نیز در حال افزایش است. در واقع با افزایش امیکرون، نرخ بستری‌های جدید کووید-۱۹ در کودکان به رکورد بالایی رسید.

ما همچنان در مورد امیکرون در حال یادگیری هستیم.

هر نوع جدید ویروس کرونا مانند امیکرون، در میزان مسری بودن و میزان خطرناک بودن با دیگر سویه‌­ها متفاوت است. هر یک از انواع مختلف می‌تواند بر سیستم ایمنی بدن تأثیر متفاوتی بگذارد و میزان موثر بودن واکسیناسیون کرونا کودکان در برابر عفونت را تغییر دهد.

امیکرون و کووید-۱۹ تنها بیماری‌هایی نیستند که در حال گسترش هستند.

موج امیکرون بیشتر در طول زمستان اتفاق می‌افتد. زمانی که بسیاری از بیماری‌های رایج دیگر به ویژه آنفلوآنزا در حال افزایش هستند. تشخیص تفاوت بین کووید-۱۹و آنفلوآنزا یا سایر بیماری‌های تنفسی می‌تواند دشوار باشد. به همین دلیل، انجام اقدامات احتیاطی برای حفظ سلامت کودک در این دوران بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که هر کودک ۶ ماهه به بالا واکسن آنفلوآنزای سالانه خود را، علاوه بر واکسن کووید-۱۹ در صورت واجد شرایط بودن (۵ سال به بالا) دریافت کند.

علائم امیکرون در کودکان

  • با افزایش شیوع امیکرون، مهم است که مراقب علائم عفونت باشید. به طور کلی، علائم امیکرون در کودکان مشابه علائم ناشی از انواع قبلی می‌­باشد. علائم امیکرون در کودکان می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
  • تب (حداقل 37.7 درجه سانتیگراد)
  • لرز
  • احتقان یا آبریزش بینی
  • سرفه کردن
  • اسهال
  • خستگی
  • سردرد
  • دردهای عضلانی یا بدن
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • از دست دادن حس چشایی یا بویایی
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • گلو درد

علائمی مثل خروسک و یا هر نوع سرماخوردگی در دوران همه­‌گیری بهتر است کرونا تلقی شود. داشتن یک برنامه برای اینکه اگر فرزندتان در معرض امیکرون قرار گرفت یا شروع به نشان دادن علائم کرد، چه کاری باید انجام دهید بسیار سودمند خواهد بود. آماده بودن می تواند به شما کمک کند آرام بمانید و بهترین اقدامات را برای جلوگیری از گسترش بیشتر ویروس انجام دهید. همچنین دانستن این واقعیت که امیکرون باعث بیماری شدیدتر از انواع قبلی ویروس کرونا در کودکان نمی­‌شود، می­‌تواند تا حدی از نگرانی والدین بکاهد. اگر فرزندتان علائم امیکرون را نشان داد، او را برای تست ببرید. اگر جواب تست فرزندتان مثبت شد، برای جلوگیری از انتشار ویروس، او را قرنطینه کرده و به پزشک مراجعه کنید. توجه کنید که ممکن است جواب تست در مواردی منفی کاذب باشد و یا حتی در جایی باشید که به آزمایشگاه دسترسی ندارید، در این صورت هم بهتر است کودک را قرنطینه کرده و جانب احتیاط را رعایت کنید.

بیشتر بخوانید: تفاوت­‌های آنفولانزا، سرماخوردگی و حساسیت با ویروس کرونا

راه­‌هایی وجود دارد که می­‌توانید به محافظت از خانواده خود در برابر امیکرون و انواع جهش‌­های آینده کمک کنید.

بهترین راه برای محافظت از کودکان و خانواده‌­ها در برابر کووید-۱۹ واکسیناسیون است. واکسن کووید-۱۹ روشی ایمن و موثر برای پیشگیری از بیماری شدید است.

واکسینه شدن به کودکان این فرصت را می‌­دهد که از فعالیت‌­های مختلف و جمعی که قبل از همه­‌گیری انجام می‌دادند، با آرامش لذت ببرند. اگر کودک شما برای واکسینه شدن خیلی کوچک است، مطمئن شوید که اطرافیان او که واجد شرایط هستند حتما واکسینه شده باشند.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اکثر کودکان به بیماری امیکرون خفیف مبتلا می‌­شوند و می‌­توانند در خانه بهبود یابند. با این حال، مراقب علائم هشدار دهنده زیر باشید که نشان می‌دهد کودک شما به مراقبت‌های اضطراری نیاز دارد: مشکل در تنفس، درد یا فشار مداوم در قفسه سینه، ناتوانی در بیدار شدن یا بیدار ماندن، پوست رنگ‌پریده، لب­‌ها یا بستر ناخن خاکستری یا آبی رنگ، بسته به رنگ پوست علائم کم آبی (خشکی دهان، عدم وجود اشک، کاهش ادرار) یا ناتوانی در مصرف مایعات از طریق دهان؛ در صورت مشاهده هر کدام از این علائم در کودک، فورا به متخصص اطفال مراجعه کنید.

چگونه از امیکرون در کودکان پیشگیری کنیم؟

با ادامه ظهور انواع جدید ویروس، والدین و کودکان باید اقدامات بیشتری را برای کاهش شیوع عفونت انجام دهند.

  • در صورت واجد شرایط بودن دوز بوستر واکسن را دریافت کنید.
  • ماسک بزنید و مطمئن شوید که از یک ماسک با کیفیت بالا و مناسب استفاده می­‌کنید.
  • دست‌ها را با شستشوی مرتب یا ضدعفونی تمیز نگه دارید.
  • در صورت امکان از حضور در مکان­‌های پر ازدحام و شلوغ پرهیز کنید.
  • در صورت بروز هر گونه علامتی آزمایش دهید.
  • هنگام بیماری در خانه بمانید و تا حد امکان خود را قرنطینه کرده و از سایر افراد خانواده فاصله بگیرید.
  • اگر می‌خواهید در طول موج امیکرون افراد در معرض خطر را ببینید، برای حفظ سلامت آن‌ها اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید. سعی کنید قبل از دیدن آن‌ها فعالیت‌­های بیرون از منزل را محدود کنید و اگر مشکوک به قرار گرفتن در معرض ویروس هستید، آزمایش دهید تا از ناقل نبودن خود مطمئن شوید.

سخن آخر

به طور کلی، کودکان همچنان در معرض خطر کمتری برای ابتلا به بیماری شدید ناشی از امیکرون نسبت به بزرگسالان هستند. با این حال، کودکان با شرایط پزشکی خاص همچنان در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید هستند. نکته مهم این است که کودکان می‌توانند ویروس را به دیگرانی که در معرض خطر بالای ابتلا به نوع شدید هستند منتقل کنند. با توجه به اینکه ما هنوز در مورد اثرات احتمالی درازمدت کرونا حتی نوع خفیف آن چیزی نمی‌­دانیم، بهتر است که اقداماتی را برای هر چه کمتر کردن خطر عفونت انجام دهید؛ مثل واکسیناسیون کودکان بالای پنج سال با واکسن‌­های سینوفارم و یا پاستوکووک که اثربخشی خوبی دارند؛ و یا استفاده از ماسک به خصوص برای کودکان و همچنین پرهیز از بردن کودکان به تجمعات و مکان­های شلوغ.

در نهایت، هنگامی که برای حفظ سلامت جسمی خانواده خود اقداماتی را انجام می‌دهید، فراموش نکنید که از نظر روانی هم به خودتان و هم به فرزندانتان رسیدگی کنید. این موج جدید عفونت­‌ها استرس زا است و اشکالی ندارد که از اینکه دوباره با افزایش موارد ابتلا مواجه می­‌شویم، ناراحت یا ناامید باشیم. می‌­توانید با روانشناسان یا روانپزشکان ما برای مقابله با استرس و اضطراب خودتان به عنوان والدین و همچنین برای حمایت از سلامت روان در کودکان در ارتباط باشید.

منبع:

childrens.com

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر