تغییرات بدن مادر در سه ماهه سوم بارداری

جنین در سه ماهه سوم بارداری سریع‌ترین تغییر را تجربه می‌کند. همچنین بدن نیز برای حمایت از جنین در حال رشد تغییرات قابل توجهی را تجربه خواهد کرد. اگر شما باردار باشید، ممکن است برخی از تغییرات و علائم مشابهی را که در سه ماهه اول و دوم خود داشتید دوباره احساس کنید، اما اغلب در سه ماهه سوم بارداری علائم بدتر می شوند، زیرا به تولد نوزاد نزدیک می شوید. در ماه های آخر بارداری افزایش وزن سریع خواهید داشت، زیرا جنین بیشترین وزن را اضافه می کند. وزن جنین در هفته 27 حدود 2 پوند، در هفته 32 بین 4 تا 4 و نیم پوند است و اگر زایمان کامل داشته باشید، بین 6 پوند تا 10 پوند رشد می کند. جنین همچنین در سه ماهه سوم به طور متوسط ​​شش اینچ بیشتر رشد می کند.

علاوه بر وزن نوزاد، بدن شما به دلیل موارد زیر نیز دچار اضافه وزن می شود:

  • مایعات
  • خون بیشتر
  • مایع آمنیوتیک
  • رحم بزرگتر
  • جفت
  • ذخایر چربی

همه اینها باعث چند کیلو اضافه وزن می شوند. این یکی از دلایلی است که پزشکان و ماماها تاکید می کنند که زنان سعی کنند در دو سه ماهه اول بارداری بیش از حد وزن اضافه نکنند. مطمئناً نمی خواهید در سه ماهه سوم وزن کم کنید، اما همچنان مهم است که تسلیم هوس های غذایی ناسالم نشوید و تا حد امکان فعال باشید. انجام این کارها به شما کمک می کند از افزایش وزن غیر ضروری جلوگیری کنید.

مقدار کل وزنی که برای اضافه وزن مجاز است، بستگی به وزنی که قبل از بارداری داشتید دارد. عوارض افزایش وزن بیش از حد می تواند در سه ماهه سوم ظاهر شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

تغییرات بدن مادر در سه ماهه سوم بارداری

رگ های پا و تورم

افزایش وزن طبیعی حاصل از بارداری می تواند باعث تورم پاها و مچ پا شود. این مشکل می تواند با احتباس مایعات اضافی بدتر شود، بنابراین مطمئن شوید که مقدار زیادی آب بنوشید و از غذاهای شور اجتناب کنید. فشار اضافی در اندام تحتانی ممکن است منجر به رگهای عنکبوتی و واریس شود. تا جایی که می توانید با استراحت دادن پاهای خود به سمت بالا، فشار را از روی پاهای خود بردارید. همچنین اگر تورم باعث درد می شود، می توانید پوشیدن جوراب ساق بلند را امتحان کنید.

احتباس مایعات جزئی طبیعی است، اما تورم سریع و دردناک در پاها و مچ پاها می تواند باعث نگرانی شود. در مورد هر تورم ناگهانی به پزشک خود اطلاع دهید تا وضعیت شما را از نظر ابتلا به بیماری تهدید کننده زندگی به نام پره اکلامپسی بررسی کند. این بیماری با فشار خون بسیار بالا، وجود پروتئین در ادرار، و گاهی سردرد و درد در سمت راست بالای شکم مشخص می شود.

تغییرات سینه و واژن

طبیعی است که سینه‌ها در هفته‌های آخر بارداری بزرگ‌تر و حساس‌تر شوند. در واقع، زنان در طول بارداری به طور متوسط ​​2 پوند بافت سینه اضافه می کنند. در سه ماهه سوم، ممکن است از سینه ها آغوز نشت کند که همان شیر اولیه مادر است که به رنگ زرد است. در دوران بارداری، هر گونه تغییر قابل توجه واژن می تواند دلیلی برای نگرانی باشد. یک استثنا کوچک در سه ماهه سوم وجود دارد.

با نزدیک شدن به پایان بارداری، ممکن است متوجه ترشحات واژن شوید که شبیه مخاط است و یک یا دو نقطه خون در آن وجود دارد. این نتیجه نرم شدن دهانه رحم برای کمک به آمادگی برای زایمان است.

اگر متوجه شدید موارد زیر شدید، باید با پزشک خود تماس بگیرید:

  • ترشح بیش از حد
  • ترشحی غلیظ، زرد، سبز یا پنیری، زیرا ممکن است نشان دهنده عفونت واژن باشد
  • هر گونه خونریزی از واژن

درد ها

جنین در حال رشد احساس محدودیت و تنگنا در شکم می کند، بنابراین ممکن است شما بیشتر از قبل شروع به احساس کردن لگدها و سایر حرکات جنین کنید. برخی از این موارد ممکن است گهگاه دردناک باشند. همچنین یک جنین در حال رشد به دلیل وزن اضافی که حمل می کنید، می تواند باعث دردهای بدن شود. درد در پشت، زانو و گردن در سه ماهه سوم شایع است. استراحت کنید و پاهای خود را تا جایی که می توانید بالا بیاورید و برای کاهش درد به طور متناوب کیسه های یخ و پدهای گرم کننده قرار دهید.

تکرر ادرار

در طول سه ماهه اول و دوم بارداری، ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی نیاز به دفع بیشتر ادرار داشته باشید. اکنون که در سه ماهه سوم بارداری هستید، احتمال دارد به نظر برسد که باید هر ساعت ادرار کنید. تکرر ادرار دلیل این است که تمام وزنی که جنین به دست می آورد، فشار بیشتری بر مثانه شما وارد می کند. از نوشیدن مایعات زیاد در شب خودداری کنید تا خواب شما مختل نشود.

هنگام آماده شدن برای زایمان، کودک در لگن مادر مستقر می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، ممکن است متوجه شوید که می توانید عمیق تر نفس بکشید یا کمی غذای بیشتری بخورید. اما اکنون سر جنین حتی بیشتر از قبل به مثانه فشار می آورد. جدای از مزاحمت مراجعه مکرر به سرویس بهداشتی، معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. با این حال، در صورت مشاهده خون در ادرار یا کمردرد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. هر دو می توانند نشانه های عفونت ادراری باشند.

مشکل در خواب شبانه

در اوایل بارداری شاید احساس نیاز به خواب بیشتر کنید. در سه ماهه سوم بارداری، احتمال ابتلا به بی خوابی بیشتر است. ناراحتی عمومی دلیل اصلی عدم خواب زنان باردار است. این ناراحتی می تواند ناشی از نیاز به ادرار کردن یا لگد زدن نوزاد باشد.

برای اطمینان از این که خود و اتاق خوابتان را برای یک خواب خوب آماده می کنید، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • از ورزش در اواخر بعد از ظهر و عصر خودداری کنید.
  • اتاق خواب خود را خنک و تاریک نگه دارید.
  • از چرت‌های دیرهنگام یا چرت‌های طولانی‌تر از یک ساعت خودداری کنید.
  • در صورت گرم شدن لایه های رویی رختخواب را کمتر کنید.
  • قرار دادن پنکه کنار تخت را در نظر بگیرید.
  • تلویزیون را در اتاق خواب خاموش بگذارید. (حتی با خاموش بودن صدا، سوسو زدن نورمی تواند چرخه خواب را مختل کند.)
  • قبل از خواب یک حمام آب گرم بگیرید.
  • مدیتیشن یا تمرینات تنفس عمیق انجام دهید.
  • از بالش های اضافی برای حمایت از شکم خود استفاده کنید.

سایر تغییرات

برخی از مادران در طول سه ماهه سوم بارداری، تغییرات دیگری نیز دارند. از جمله این تغییرات موارد زیر است:

  • سوزش سردل
  • هموروئید
  • تنگی نفس
  • ناف برآمده
  • انقباضات براکستون هیکس (این انقباضات ضعیف هستند و مانند انقباضات زایمان نیستند.)

آماده سازی نهایی برای تولد نوزاد

شاید مهم ترین تغییراتی که در پایان بارداری خود خواهید داشت انقباضات باشد. بر خلاف انقباضات براکستون هیکس، زایمان واقعی با طولانی‌تر، قوی‌تر شدن و نزدیک‌تر شدن انقباضات پیش می‌رود.

تبریک! این نشانه ای است تا با ماما یا مرکز زایمان خود تماس بگیرید و برای تولد نوزاد خود آماده شوید!

منبع : healthline

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
4 نظرات
  1. محدثه می گوید

    سلام ببخشید اگر جواب آزمایش غربالگری وNTنرمال باشه و مشکلی وجود نداشته باشه باز هم نیاز هست آمینیوسنتز انجام بدیم یا خیر؟با توجه به اینکه خواهرزاده ام مشکل سندرمی داره.ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      اگر مشکل سندرومی در خانواده هست با نظر پزشکتون میتونین آزمایش فری سل بدین

  2. سما می گوید

    سلام خسته نباشید ببخشید تست بتای من عددش ۹۰۱.۸هستش و دوبار با بیبی چک تست کردم مثبت ضعیف شد امکانش هست بارداری پوچ باشه؟ از کجا میتونم مطمئن بشم بارداری پوچ نیست؟ چند روز بعد برم سونو؟از کجا بفهمم الان جنین چند وقتش هست؟اولین روز آخرین پریود ۷ آبان بود.با تشکر.

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      الان باید سونوگرافی جهت بررسی قلب جنین بدین

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر