در دوران یائسگی، آتروفی واژن یک اصطلاح آشنا است که اغلب به عنوان سندرم تناسلی ادراری یائسگی (GSM) یا آتروفی واژینال یاد میشود. در دوران یائسگی که زنان با کمبود استروژن مواجه میشوند که این امر موجب نازک شدن و خشکی واژن خواهد شد. علائم آتروفی واژن شامل تکرار ادرار، ادرار دردناک، سوزش، خارش، عفونتهای ادراری مکرر و لکهبینی و رابطه جنسی دردناک است. فقدان رابطه جنسی، شیمی درمانی، داروهای ضد استروژن، سیگار کشیدن و اوفورکتومی، احتمال ابتلا به این سندرم را افزایش میدهند. خوشبختانه راهکارهای درمان این مشکل بسیار ساده است. برای کنترل علائم و درمان به پزشک زنان مراجعه کنید. در این مقاله از مجله سلامتی دکتر دکتر قصد داریم در مورد GSM با شما صحبت کنیم و شما را به سوالات ذهنیتان برسانیم.
در انتهای این مقاله در بخش کامنت میتوانید سوالهایتان را مطرح کنید، مشتاقانه پاسخگوی شما خواهیم بود.
آتروفی واژینال چیست؟
اولین سوال در مورد این مشکل این است که آتروفی واژن یعنی چی؟ آتروفی واژن (که واژینیت آتروفیک یا آتروفی واژینال نیز نامیده می شود) وضعیتی است که در آن پوشش واژن خشک تر و نازک تر می شود. این منجر به خارش، سوزش و درد در حین رابطه جنسی از جمله علائم دیگر می شود. این وضعیت همچنین شامل مشکلات دستگاه ادراری مانند عفونت های دستگاه ادراری UTIs و تکرر ادرار است.
اخیراً اصطلاح آتروفی واژن با اصطلاح جدیدتر، سندرم تناسلی ادراری یائسگی (GSM) جایگزین شده است. این اصطلاح جدید نه تنها به تشریح علائم واژینال، بلکه همچنین علائم ادراری کمک می کند که می تواند به دلیل اثرات استروژن پایین باشد. آتروفی واژن اغلب در دوران یائسگی و تغییر زندگی رخ می دهد و به دلیل کاهش هورمون استروژن اتفاق می افتد.
هورمون ها توسط سیستم غدد درون ریز، شبکه ای از غدد و اندام ها، تولید، ذخیره و ترشح می شوند. زنان برای سلامتی خود به هورمون استروژن به خصوص در سال های باروری نیاز دارند. هنگامی که یائسگی در حدود 50 سالگی اتفاق می افتد، تخمدان ها هورمون های کمتری تولید می کنند و قاعدگی ماهانه متوقف می شود. بسیاری از علائم ناراحت کننده از جمله خشکی واژن و سایر علائمی که ممکن است نشان دهنده آتروفی واژن باشد، برای زنان در آن دوران وجود دارد،.
سایت mayoclinic در مورد آتروفی واژن میگوید:
«آتروفی واژن (واژینیت آتروفیک) اصطلاحی برای نازک شدن، خشک شدن و التهاب دیوارههای واژن است که ممکن است زمانی رخ دهد که بدن شما استروژن کمتری داشته باشد. آتروفی واژن اغلب پس از یائسگی رخ میدهد. برای بسیاری از زنان، آتروفی واژن نه تنها مقاربت را دردناک میکند، بلکه منجر به علائم ناراحت کننده ادراری نیز میشود. از آن جایی که این بیماری هم علائم واژن و هم علائم ادراری ایجاد میکند، پزشکان از اصطلاح “سندرم ادراری تناسلی یائسگی (GSM)” برای توصیف آتروفی واژن و علائم همراه آن استفاده میکنند. درمانهای ساده و موثر برای سندرم تناسلی ادراری یائسگی (GSM) در دسترس است. کاهش سطح استروژن منجر به تغییراتی در بدن شما میشود، اما این بدان معنا نیست که شما باید مجبور باشید با ناراحتیهای GSM زندگی کنید.»
چه کسانی در خطر ابتلا به آتروفی واژن (واژینیت آتروفیک) هستند؟
زنان 50 ساله و بالاتر در دوران یائسگی بیشتر در معرض آتروفی واژن هستند. عوامل دیگری که احتمال ابتلا به آتروفی واژن را افزایش می دهند عبارتند از:
- فقدان رابطه جنسی
- کاهش عملکرد تخمدان به دلیل شیمی درمانی یا پرتو درمانی
- داروهایی که حاوی خواص ضد استروژن هستند از جمله تاموکسیفن (Nolvadex)، مدروکسی پروژسترون (Provera) و نافارلین (Synarel)
- سطوح بدون نوسان استروژن
- اختلالات ایمنی یا بیماری های خود ایمنی
- اوفورکتومی (برداشتن تخمدان ها)
- از دست دادن استروژن وابسته به جفت پس از زایمان
- سیگار کشیدن
- شیر دادن
در صورتی که حتی یکی از عوامل بالا را در خود مشاهده میکنید، بهتر است به صورت مداوم، توسط پزشک کنترل شوید.
آتروفی واژن چقدر شایع است؟
میزان شیوع آتروفی واژن بسیار زیاد است. میتوانیم بگوییم حداقل نیمی از زنانی که وارد یائسگی میشوند از علائم و نشانههای سندرم تناسلی ادراری یائسگی رنج میبرند. با توجه به آمار زیاد ابتلا، بهتر است زنان به صورت مرتب تحت معاینه قرار گیرند تا این مشکل به سراغشان نیاید.
علت آتروفی واژن
در دوران یائسگی، بدن شما استروژن کمتری تولید میکند و با کاهش استروژن، پوشش واژن میتواند نازکتر شود و کشش کمتری داشته باشد. کانال واژن نیز میتواند باریک و کوتاه شود. میزان استروژن کمتر، میزان مایعات طبیعی واژن را کاهش داده و همچنین تعادل اسیدی واژن را تغییر میدهد.
زنانی که به تازگی بچه دار شدهاند و شیر میدهند نیز ممکن است افت استروژن را تجربه کنند. این علائم همچنین در زنانی که تخمدانهایشان برداشته شده یا از داروهای خاصی (مانند مهارکنندههای آروماتاز برای درمان سرطان سینه)، استفاده میکنند، رخ میدهد. اولین علامت سندرم تناسلی ادراری یائسگی معمولا کاهش روان بودن واژن است.
علائم آتروفی واژینال چیست؟
علائم آتروفی واژن می تواند شامل موارد زیر باشد:
- خشکی در ساختار واژن
- دیسپارونی (درد در حین رابطه جنسی)
- ترشحات واژن معمولاً به رنگ زرد
- لکه بینی یا خونریزی بعد از یائسگی
- خارش اندام تناسلی خارجی
- سوزش و یا خارش واژن
- احساس فشار
همچنین می تواند بر سیستم ادراری شما تأثیر بگذارد و علائم زیر را ایجاد کند:
- نیاز مکرر به دستشویی رفتن
- داشتن درد هنگام رفتن به دستشویی
- عفونت های دستگاه ادراری (UTIs)
- بیشتر ادرار کردن
- بی اختیاری استرسی
- ادرار دردناک (دیسوریا)
- هماچوری یا وجود خون در ادرار
- سوزش در هنگام ادرار
در صورت تجربه هر یک از علائم ذکر شده، هر چه سریعتر پزشک خود را مطلع کنید.
تفاوت بین عفونت قارچی و واژینیت آتروفیک چیست؟
هم آتروفی واژن و هم عفونت قارچی واژن می توانند علائمی مانند خشکی، خارش، قرمزی و درد داشته باشند. با این حال، آتروفی واژن ناشی از کمبود استروژن است در حالی که عفونت قارچی واژن ناشی از عفونت قارچی است.
عفونت قارچی و واژینیت آتروفیک علائم مشابه دارند اما علت بروز این مشکلات با یکدیگر متفاوت است. هم آتروفی واژن و هم عفونت قارچی واژن میتوانند علائمی مانند خشکی، خارش، قرمزی و درد داشته باشند. با این حال، آتروفی واژن ناشی از کمبود استروژن است در حالی که عفونت قارچی واژن، ناشی از عفونت قارچی است.
تشخیص آتروفی واژن
پزشک میتواند آتروفی واژن را بر اساس علائم و معاینه لگنی برای بررسی نحوه ظاهر شدن واژن تشخیص دهد. دانستن اینکه آیا در یائسگی هستید یا خیر نیز کمک خواهد کرد.
علائم کلی آتروفی در معاینه لگن عبارتند از:
- واژن کوتاه یا باریک
- خشکی، قرمزی و تورم
- از دست دادن کشش پوست
- تغییر رنگ سفید در واژن
- پراکندگی موهای ناحیه تناسلی
- برآمدگی در دیواره پشتی واژن
- بیماریهای پوستی اندام خارجی تناسلی (درماتوز)، ضایعات یا لکههای قرمز بر روی فرج (اریتم)
- مثانه ای که به داخل واژن افتاده
- ضایعات مجرای ادرار
- بریدگی های جزئی (پارگی) در نزدیکی دهانه واژن
پزشک با انجام معاینهها و بررسی سابقه پزشکی شما میتواند به تشخیص اولیه آتروفی واژن بپردازد.
چه آزمایشاتی برای تشخیص آتروفی واژن انجام می شود؟
در اکثر موارد، یک پزشک متخصص به راحتی میتواند تغییرات آتروفیک و GSM را با یک معاینه فیزیکی دقیق تشخیص دهد. گاهی اوقات آزمایشات آزمایشگاهی مانند موارد زیر برای تمایز آتروفی واژینال از سایر شرایط انجام میشود:
- تست پاپ اسمیر (برای آشنایی با این تست و روش انجام آن مقاله تست پاپ اسمیر چیست را در مجله دکتردکتر مطالعه کنید.)
- نمونه ادرار
- اولتراسوند
- سونوگرافی
- PH واژن
- آزمایش هورمون سرم
- میکروسکوپی
تشخیص این بیماری توسط پزشک زنان انجام میگیرد. اگر نمیدانید این تخصص چیست و پزشک زنان چه کاری انجام میدهد، بهتر است مقاله تخصص زنان و زایمان چیست را مطالعه کنید.
چه سوالاتی توسط پزشک برای تشخیص آتروفی واژن (واژینیت آتروفیک، GSM ) پرسیده می شود؟
پزشک برای تشخیص آتروفی واژن از بیمار سوالهایی میپرسد. بعضی از این سوالها عبارتند از:
- آیا در دوران یائسگی هستید؟
- چه داروهایی مصرف می کنید؟
- آیا مقاربت واژینال برای شما دردناک است؟
- آیا از روان کننده ها یا مرطوب کننده ها استفاده کرده اید؟
- آیا متوجه ترشحات شده اید؟
- آیا خونریزی یا لکه بینی داشته اید؟
- چقدر متوجه این علائم شده اید؟
فراموش نکنید که اگر فکر می کنید علائم شما ممکن است با آتروفی واژن مطابقت داشته باشد، با پزشک متخصص زنان در این مورد مشورت کنید.
درمان آتروفی واژن
شما و ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتیتان برای ارائه یک برنامه درمانی برای آتروفی واژن ، همکاری نزدیکی خواهید داشت. آنها کمک میکنند تا بر اساس علائم تصمیم بگیرید که کدام برنامه مؤثرتر است. درمان با استروژن موثرترین نوع درمان به شمار میآید. بعضی از درمانها برای درمان علائم آتروفی هستند. بعضی دیگر به طور خاص به جبران از دست دادن استروژن میپردازند که برای تسکین علائم نیز تاثیرگذار است. البته عمل تنگ کردن واژن هم نقش بسزایی بهعنوان مکمل درمانی دارد.
روان کننده ها و مرطوب کننده ها
روان کنندهها و مرطوب کنندهها با افزایش رطوبت و شل کردن واژن میتوانند خشکی را درمان کنند. این امر باعث بهبود راحتی در هنگام رابطه جنسی میشود. مرطوب کنندهها، سلامت واژن را به طور کامل برنمیگردانند. چندین برند مرطوب کننده واژن بدون نسخه در دسترس هستند. بعضی از آنها مرطوب کنندههای واژن برای تحریک و خشکی در طول روز هستند؛ مشابه مرطوب کنندههای پوست Replens، Hyalofemme و Silk-E.
بعضی دیگر، روان کنندههای شخصی هستند که بهترین استفاده را در طول فعالیت جنسی دارند؛ مانند Astroglide، Uber Lube، شیاف کاندوم-میت، روان کننده شخصی برند Today و فرمول مایعK-Y. توجه داشته باشید که استفاده از وازلین در داخل واژن توصیه نمیشود، زیرا میتواند منجر به عفونتهای قارچی شود.
اگرچه بسیاری از زنان از روغن زیتون یا نارگیل به عنوان مرطوب کننده و روان کننده استفاده میکنند، گاهی اوقات ممکن است باعث تحریک آلرژیک در ناحیه واژن شود. همچنین از ویتامین
گشاد کنندهها
گشادکنندهها، ابزاری برای گشاد کردن واژن هستند تا فرد را قادر به بازگشت به رابطه جنسی کنند. زنان اغلب با یک گشاد کننده باریک شروع میکنند و به مرور زمان به سراغ اندازههای بزرگتر میروند. این کار تا زمانی انجام میشود که واژن به اندازه کافی گشاد شود که آلت تناسلی را برای فعالیت جنسی بدون درد مناسب کند. بهترین نتایج زمانی حاصل میشود که گشادکنندهها همراه با هورمون درمانی موضعی استفاده شوند.
هورمون درمانی در یائسگی
استفاده از هورمون درمانی در یائسگی نه تنها علائم سندرم تناسلی ادراری یائسگی را به بهترین نحو بهبود میبخشد، بلکه همچنین میتواند موجب بازگرداندن pH طبیعی واژن با بازگرداندن تعادل اسیدی طبیعی واژن، ضخیم شدن پوست (بازگشت ضخامت به حالت اولیه)، حفظ رطوبت طبیعی و بهبود تعادل باکتریایی شود. ژل واژینال repHresh بدون نسخه نیز میتواند برای کمک به بازگرداندن pH طبیعی واژن استفاده شود. از دوش باید اجتناب شود.
گزینه های درمان هورمونی چیست؟
خوشبختانه، برای زنانی که فقط علائم آتروفی واژن دارند، گزینههای متعددی وجود دارد که اجازه میدهد استروژن تنها به واژن منتقل شود. این گزینه ها می توانند به جلوگیری از سطوح بالای هورمون در بقیه بدن کمک کنند.
زنانی که دارای چندین نشانه دیگر یائسگی مانند گرگرفتگی و مشکل در خواب هستند، ممکن است برای درمان همه علائم خود از هورمون درمانی با دوزهای بالاتر (که به آن هورمون درمانی سیستمیک گفته می شود) استفاده کنند. گزینه های هورمونی موضعی واژینال هیچ علائم یائسگی را به جز علائم واژینال درمان نمی کنند.
گزینههای درمان هورمونی را در جدول زیر مشاهده میکنید:
درمان هورمونی | توضیحات |
درمان با دوز کم استروژن واژینال (درمان موضعی) | این فرمولاسیون فقط برای درمان علائم واژن است، زیرا توسط بقیه بدن جذب نمیشود. آنها به شکل کرم (دو نوع استرادیول یا استروژن کونژوگه)، قرص/شیاف واژینال یا حلقهای که به مدت سه ماه در واژن باقی میماند، در دسترس هستند. پس از سه ماه، حلقه قدیمی برداشته شده و حلقه جدید وارد میشود. |
هورمون درمانی سیستمیک (که به آن درمان جایگزینی هورمون نیز گفته میشود) | این درمان در دوزهای بالاتری تجویز میشود که نه فقط به واژن، بلکه به سلولهای دیگر بدن نیز میرود. اگر بیش از 10 سال از یائسگی گذشته است یا فقط علائم واژینال دارید، به احتمال زیاد از درمان موضعی استفاده خواهید کرد. با این حال، بسیاری از زنان تحت هورمون درمانی سیستمیک از بهبود سلامت استخوان، سلامت واژن، خواب بهتر، گرگرفتگی کمتر و بهبود خلق و خو و مزایای سلامتی دیگر بهرهمند میشوند. برای این که بدانید آیا هورمون درمانی سیستمیک برای شما مناسب است یا خیر، باید با پزشک مشورت کنید. |
اوسپمیفن (Osphena) | اولین قرص غیر استروژنی است که روزانه به صورت خوراکی همراه با غذا مصرف میشود. فواید آن برای واژن مشابه استروژن است. عوارض جانبی جدی اما غیر معمول آن میتواند شامل لخته شدن خون و تحریک (ضخیم شدن) پوشش داخلی رحم باشد. بعضی از زنان ممکن است متوجه گرگرفتگی، ترشحات واژن و اسپاسم عضلانی شوند، اگرچه اکثر زنان هیچ علامتی ندارند. |
علائم خفیف را معمولا میتوان با گزینههای بدون نسخه کنترل کرد. نسخههایی برای علائم متوسط تا شدید موجود است. در صورت ابتلا به آتروفی واژن نباید از فعالیت جنسی خودداری کرد. فقدان فعالیت جنسی، در واقع وضعیت را بدتر میکند. رابطه جنسی جریان خون را در واژن تحریک کرده و به تولید مایعات کمک میکند، بنابراین، رابطه جنسی واژن را سالم نگه میدارد.
درمان خانگی آتروفی واژن
سندرم تناسلی ادراری یائسگی با روشهای سنتی و خانگی نیز درمان میشود. اگر علاقمند به درمان سنتی هستید، با مشورت پزشک از روشهای بیخطر استفاده کنید. بعضی از خانمها برای درمان بیماری خود از عسل، روغن زیتون، آلوئهورا و گزنه کمک میگیرند که باید از پزشک خود در این مورد مشورت بگیرید. در ادامه روشهای درمان خانگی آتروفی واژن را مطرح میکنیم:
دوری از شویندههای شیمیایی
در صورتی که از شویندههای قوی و معطر برای واژن خود استفاده کنید، میزان خشکی واژن افزایش پیدا میکند. برای درمان آتروفی واژن باید از شویندههای ملایم استفاده کنید. پزشک ممکن است استفاده از شوینده را برای مدتی قطع کند.
رابطه جنسی مرتب
رابطه جنسی به رفع خشکی واژن کمک میکند. اگر درگیر آتروفی واژن هستید، باید به صورت مرتب و مکرر رابطه جنسی داشته باشید. هنگامی که واژن تحریک شود، مرطوب خواهد شد. اگر در حین رابطه جنسی نیز احساس خشکی میکنید، این مورد را با پزشک در میان بگذارید.
افزودن فیتواستروژن به مواد غذایی مصرفی
برای جلوگیری و رفع خشکی واژن میتوانید به مصرف مواد غذایی حاوی فیتواستروژن بپردازید. این ماده در مغزهای خوراکی مثل سویا و دانههای روغنی یافت میشود. بعضی از مواد غذایی منجر به تشدید آتروفی واژن میشود. این مواد غذایی شامل چای، کلم بروکلی و گوشت گاو است.
ورزش کف لگن
هنگامی که مقدار استروژن در بدن کاهش یابد، ماهیچههای واژن ضعیف میشوند. ضعیف شدن ماهیچهها باعث تشدید آتروفی واژن خواهد شد. ورزشهای کف لگن را انجام دهید تا میزان خشکی واژن کاهش یابد. در مورد ورزشهای صحیح و اصولی با پزشک خود مشورت کنید.
آیا عوارض جانبی در درمان آتروفی واژن وجود دارد؟
در مرحله درمان آتروفی واژن، ممکن است عوارض جانبی ایجاد شود. به علائم جدیدی که پس از شروع درمان آتروفی واژن ظاهر میشود توجه کنید. این علائم شامل تحریک پوست، درد بیشتر یا ترشح است. هر گونه عوارض جانبی احتمالی را با پزشک خود در میان بگذارید
عوارض آتروفی واژن
طبیعی است که آتروفی واژن ، مشکلات و ناراحتیهایی برای زنان به دنبال دارد. علاوه بر این ناراحتیها، آتروفی واژن ممکن است عوارض زیر را ایجاد کند:
عوارض آتروفی واژن | توضیحات |
عفونت واژن | با کاهش هورمون استروژن و نازک شدن دیواره واژن، خطر تغییرات در تعادل اسید واژن ممکن است رخ دهد. همچنین تغییر ph واژن، خطر عفونت واژن را بیشتر میکند. میتوانید برای درمان عفونت واژن به پزشک خود مراجعه کنید. |
مشکلات ادراری | تغییرات ادراری مرتبط با آتروفی واژن میتواند باعث مشکلات ادراری شود. ممکن است افزایش تکرر یا فوریت ادرار یا سوزش همراه با ادرار را تجربه کنید. برخی از زنان بیشتر دچار عفونت های دستگاه ادراری یا نشت ادرار (بی اختیاری) میشوند. |
ناراحتی در ناحیه لگن و واژن، سوزش، درد هنگام برقراری رابطه جنسی، عفونت دستگاه ادراری و خارش واژن از دیگر عوارض آتروفی واژن به شمار میآید. همچنین خونریزی خفیف بعد از رابطه جنسی از عوارض آتروفی واژن به شمار میآید.
آیا می توان از آتروفی واژن پیشگیری کرد؟
بدن یک زن به طور طبیعی با افزایش سن استروژن کمتری ترشح می کند. نمی توان از این امر جلوگیری کرد. بدون مداخله، بعید است که تخمدان ها هورمون بیشتری بسازند. با این حال، راه هایی برای جلوگیری از بدتر شدن آتروفی واژن وجود دارد. از پوشیدن لباس ها و لباس های زیر تنگ و هر یک از موارد زیر که ممکن است واژن را تحریک کند، خودداری کنید:
- عطرها
- پودرها
- دئودورانت ها
- اسپرم کش ها
- روان کننده ها
همچنین برای پیشگیری از آتروفی واژن ، لباسها و لباسهای زیر تنگ نپوشید.
در صورت تشخیص آتروفی واژن (GSM) چه انتظاری می توانم داشته باشم؟
شما مجبور نیستید با آتروفی واژن زندگی کنید. حتی اگر در دوران یائسگی هستید، این بدان معنا نیست که همیشه باید با عفونت ادراری، خارش یا سوزش یا رابطه جنسی دردناک دست و پنجه نرم کنید. درمان نه تنها علائم را بهبود میبخشد، بلکه به بازگرداندن pH سالم و تعادل باکتریایی به واژن شما کمک میکند.
آیا آتروفی واژن میتواند بدتر شود؟
مطمئن شوید که علائم خود را به سرعت با پزشک خود در میان میگذارید تا هر چه زودتر درمان شوید. به این ترتیب، احتمال بدتر شدن آتروفی واژن کمتر میشود. به عنوان مثال، هر چه مدت زمان بیشتری بدون استروژن بمانید، واژن خشکتر میشود. بدون درمان آتروفی واژن ممکن است بدتر شود. گاهی اوقات، آتروفی میتواند آنقدر شدید شود که به طور قابل توجهی دهانه واژن را باریک کند. اگر درمان خیلی دیر شروع شود، ممکن است درمان آتروفی دشوارتر شود.
زندگی با آتروفی واژن (واژینیت آتروفیک) چگونه است؟
آتروفی واژن می تواند به طور جدی بر کیفیت زندگی جنسی و کل زندگی شما تأثیر بگذارد. درد، خشکی، سوزش/خارش، لکه بینی در یائسگی، خونریزی، مشکلات ادراری، عفونت های ادراری و ترشحات می توانند شما را بسیار ناراحت کرده و زندگی روزمره را مختل کنند. از هر چهار زن یک نفر گزارش می دهد که آتروفی واژن تأثیر منفی بر سایر بخش های زندگی آنها از جمله خواب، سلامت جنسی و شادی عمومی اش داشته است.
چگونه از خودم برای پیشگیری از آتروفی واژن مراقبت کنم؟
سلامت جنسی از آن چه که شما فکر میکنید، مهمتر است. سلامت جنسی خود را به اندازه هر جنبه دیگری از سلامت در اولویت قرار دهید. برای پاسخ به هر گونه سوال و نگرانی به ارائه دهنده مراقبتهای بهداشتی خود مراجعه کنید. داروها را دقیقا طبق دستور مصرف کنید
چه زمانی باید برای آتروفی واژن به پزشک مراجعه کنم؟
حتی اگر یائسه نیستید، حتماً هرگونه علائم خشکی، درد، سوزش/خارش، مشکلات ادراری، عفونت های ادراری، لکه بینی غیر معمول یا خونریزی یا ترشحات را به پزشک خود گزارش دهید. اگر هفتهها گذشت و داروهای بدون نسخهای که برای خشکی استفاده میکنید مؤثر نبودند، باید به پزشک خود مراجعه کنید.
اگر ترشح یا خونریزی غیرمعمول مشاهده کردید، این نیز دلیلی برای مراجعه به پزشک است. همچنین، همیشه برای هر گونه علائمی که بر زندگی روزمره شما تأثیر منفی می گذارد، به پزشک خود مراجعه کنید.
سوالاتی که باید از پزشک پرسیده شود:
- چه گزینه های بدون نسخه ای را برای من پیشنهاد می کنید؟
- چه نسخه هایی را برای من تجویز می کنید؟
- آیا وضعیت من موقتی است؟
- آیا راه های دیگری برای درمان بیماری من وجود دارد؟
- آیا خطرات درمان وجود دارد؟
- چقدر طول می کشد تا درمان ها عمل کنند؟
- آیا بیماری دیگری علاوه بر آتروفی واژن دارم؟
- برای جلوگیری از بدتر شدن آتروفی واژن چه کار دیگری می توانم انجام دهم؟
- شریک زندگی من چه کمکی می تواند انجام دهد؟
برای زنان یائسه، آتروفی واژن یک مشکل جدی است و با علائمی مثل ناراحتی، عفونت ادراری مکرر، سوزش و ادرار دردناک، درد هنگام رابطه جنسی و موارد دیگر، کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار میدهد. خوشبختانه، درمانهای زیادی مثل ژل مرطوبکننده واژن، کرمهای موضعی استروژن، درمان هورمونی و لیزر درمانی برای واژینیت آتروفیک وجود دارد و ارائهدهنده مراقبتهای بهداشتی میتواند به شما کمک کند تا بهترین گزینه را برای علائم خود پیدا کنید. به دنبال درمان خشکی واژن باشید و از مکالمه با پزشک و شریک زندگی خود نترسید. همیشه دستورالعملهایهای پزشک خود را دنبال کنید و برای جلوگیری از بدتر شدن آتروفی واژینال هر کاری میتوانید انجام دهید. برای دریافت نوبت از بهترین دکتر زنان میتوانید از سایت دکتر دکتر کمک بگیرید. لیستی از بهترین دکترهای همه شهرها را برایتان آماده کردهایم تا شما بتوانید بهترین دکتر را برای خودتان پیدا کرده و نوبت حضوری و تلفنی دریافت کنید. نظر شما در مورد سندرم تناسلی ادراری یائسگی چیست؟ آیا تجربه این مشکل را داشتهاید؟ خوشحال میشویم اگر نظرها و سوالهای خودتان را در بخش کامنت برایمان بنویسید. مشتاقانه پاسخگوی شما هستیم.
منبع :
my.clevelandclinic
سلام
من ۳۷ سالمه و از زمان بارداری تا امرو حدود ۱۰ سال هست که در واژنم انقباض حس میکنم که باعث میشه فکر کنم ادرار ازم خارش میشه حتی ترشح هم با درد ادرار خارج میشه و به نوار بهداشتی وابستگی پیدا کردم و باعث شقاق واژن شدم
الان حدود یک ساله علائم آتروفی واژن دارم
تکرر ادرار و خشکی شدید واژن خیلی دکتر رفتم اما متوجه نشدن میشه لطفا کمکم کنید
سلام عزیزم
افتادگی رحم بررسی شده؟ فیستول مقعد به واژن چطور؟
به متخصص جراحی و متخصص زنان مراجعه کردید؟
سلام. من شیمی درمانی شدم و تاموکسیفین مصرف می کنم و یائسگی زود هنگام دارم. علائم آتروفی رحم در حال ظهور هست رابطه جنسی هم ندارم. لطفا در این مورد مرا راهنمایی بفرمایید.
سلام عزیزم
نگرانی از چه بابتی دارید؟ چند سالتونه؟
سلام.زن یائسه که دچار خشکی واژن شده میتواند شوهر خود را راضی نگه دارد از لحاظ رابطه جنسی؟آیا برایه مرد خشکی واژن زن در حین رابطه احساس بدی دارد یا کیفیت رابطه از میان میرود؟
لطفا دکتر و زنان یائسه متاهل جواب بدهند متشکر میشوم.
سلام
جای نگرانی نیست
از ژل های روان کننده حین رابطه استفاده کنند