لک‌‌‌ پوستی چیست؟ انواع، دلایل ایجاد و درمان لکه های پوستی

پزشک در حال معاینه بیمار با لک پوستی
اشتراک گذاری 1 نظر

زیبایی پوست صورت باعث بالا رفتن اعتماد به نفس می‌شود. اما اگر لک پوستی داشته باشید، به احتمال زیاد احساس خوشایندی نخواهید داشت. زیرا این لکه‌های پوستی می‌توانند ظاهر شما را تغییر دهند. اما جای لک و لکه‌های تیره چگونه ایجاد می‌شوند؟

اگر مراقبت‌های پوستی انجام ندهید و در معرض نور مستقیم خورشید باشید، لکه‌های پوستی و آکنه روی پوست صورت ایجاد می‌شوند. اما درمان لک پوست چگونه خواهد بود؟ برای درمان لک‌های ایجاد شده روی پوست باید به مشاور و متخصص پوست و زیبایی مراجعه کرد. همچنین از روش‌های خانگی و پزشکی مختلف، لکه‌های پوست قابل درمان هستند. برای اینکه با عوارض لک‌های پوستی و روش‌های درمانی بیشتر آشنا شوید تا انتهای متن همراه ما باشید.

در پایان اگر سوال داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

لک پوستی چیست؟

لک پوستی به هر نوع تیرگی روی پوست گفته می‌شود که با سایر رنگ پوست تفاوت دارد. لکه‌های پوستی قهوه‌ای روشن و قهوه‌ای تیره همگی جزو لکه‌های پوستی شناخته می‌شوند. این لکه‌ها ناشی از نور آفتاب، ژنتیک، تغییرات هورمونی یا به دلیل مشکلات مادرزادی ایجاد می‌شوند. بیشتر این لکه‌ها بعد از مدتی از بین می‌روند و آثاری از آن‌ها باقی نمی‌ماند. اما بعضی از لکه‌های پوستی که ماندگار می‌شوند نیاز به درمان داشته و ممکن است که مشکلات پوستی را رقم بزند.

علائم لک پوستی چیست؟

بیماری‌های پوستی طیف وسیعی از علائم را دارند که هر یک نشان از مشکلات و بیماری‌های مختلف هستند. از مهم‌ترین علائم بروز لک پوستی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برآمدگی‌های برجسته قرمز یا سفید
  • راش
  • پوسته پوسته شن پوست
  • بروز زخم‌ها
  • پوست خشک و ترک خورده
  • لکه‌های با تغییر رنگ پوست
  • برجستگی‌های گوشتی، زگیل یا سایر رشدهای پوستی
  • تغییر در رنگ یا اندازه خال
  • از دست دادن رنگدانه پوست

با بروز هریک از این علائم باید به موقع به دکتر پوست و زیبایی مراجعه کرده تا از بروز لکه‌های پوستی دائمی ‌جلوگیری کرد.

بیماری با بروز زخم از علائم لک پوستی
بروز زخم از علائم لک پوستی

انواع لک‌های پوستی؛ چرا این عارضه رخ می‌دهد؟

لک‌های پوستی در انواع مختلفی وجود دارند که پزشکان آن‌ها را دسته بندی کرده‌اند. هریک از این لک‌های پوستی راه درمانی مختلفی دارند که با توجه به شرایط پوستی، دارو یا مراقبت‌های لازم تجویز می‌شوند. انواع لکه‌های پوستی به شرح زیر هستند.

مشاوره تلفنی و متنی با دکتر پوست

آکنه

آکنه یکی از شایع‌ترین و متداول‌ترین لک پوستی است. این نوع عارضه به شکل جوش‌ سرسیاه و سرسفید روی پوست نمایان می‌شود. علت اصلی بروز آکنه وجود فولیکول‌های مو است که باکتری و آلودگی جذب آن شده‌اند. همچنین تغییرات هورمونی و استرس هم می‌تواند باعث بروز لک و تیرگی شود.

اسکار

اسکار پوستی هنگامی‌ رخ می‌دهد که به لایه درم آسیب وارد شود. درم، لایه‌ای از پوست است که رگ‌های خونی، غدد عرق و فولیکول‌های مو در آن قرار دارند. هر عاملی که باعث باز شدن این لایه شود، اسکار را ایجاد می‌کند. زخم، بریدگی یا جوش‌های برجسته همگی از علل ایجاد عارضه پوستی اسکار هستند.

لکه‌های پیری

لکه‌های کبدی یا همان لکه‌های پیری در اندازه کوچک و بزرگ روی پوست دیده می‌شوند. این لکه‌ها تیره هستند و در هر ناحیه‌ای از بدن ممکن است که نمایان شوند. البته این لکه‌های بیشتر در سن‌های بالای 50 سال بیشتر نمایان خواهند شد.

دست فرد بیمار با لکه‌های پیری  از انواع لکه‌های پوستی
لکه‌های پیری یک نوع از انواع لکه‌های پوستی

لکه‌های پوستی مادرزادی

بعضی از لکه‌های پوستی از بدو تولد همراه افراد است. این لکه‌ها می‌توانند از نظر شکل، اندازه و رنگ با یکدیگر تفاوت داشته باشند. خال‌ها و لکه‌های تیره که با نام ماه گرفتگی می‌شناسیم در این دسته از انواع لک پوستی قرار می‌گیرند.

پاپول

پاپول‌ به عنوان ضایعات پوست شناخته می‌شود. ابعاد این عارضه پوستی کوچک بوده و حدود یک سانتی متر است. این عارضه پوستی با تغییر رنگ بین صورتی تا قهوه‌ای نمایان می‌شود و به صورت دانه‌ای یا خوشه‌ای روی پوست دیده می‌شود. از این رو باید از محصولات مراقبت پوست استفاده کرد تا هرچه سریع‌تر این عارضه از بین رود.

ندول‌

ندول‌ به مجموعه بافت‌های ناخوشایند پوستی گفته می‌شود که قطر آن‌ها حدود دو سانتی متر است. ندول در سطح پوست نمایان می‌شود و به طور معمول رنگ گوشت و متمایل به قرمز دارد. اسکین تگ و زگیل جزو ندول‌های رایج پوستی است.

به گفته سایت medicalnewstoday ؛

ندول ها لکه های بزرگ پوستی هستند که با مسدود شدن منافذ ایجاد می شوند. چربی‌ها با سلول‌های مرده و باکتری‌های پوست مخلوط می‌شوند؛ سپس در عمق پوست به دام می‌افتند. چربی و باکتری اضافی منجر به عفونت و التهاب در داخل پوست می شود.

پوسچول

پوسچول یکی از عارضه‌های پوستی است که باعث می‌شود جوش‌های برجسته و پر از مایع روی پوست نمایان شوند. این نوع جوش‌ها را با عنوان جوش‌های چرکی می‌شناسیم. تاول‌ آبله مرغان یا جوش‌ سرسفید در این دسته بندی قرار می‌گیرند.

 موی زیرپوستی

در بعضی از مواقع که برای از بین بردن موهای زائد از موچین یا اپیلاسیون استفاده می‌کنید، ممکن است که مو در زیر پوست گیر کند. به این عارضه موی زیر پوستی گفته می‌شود. افرادی که موهای فر یا مجعد دارند بیشتر در معرض این عارضه خواهند بود.

توجه داشته باشید که موهای زیر پوستی اگر به موقع درمان نشوند، کیست‌های بزرگ ایجاد می‌کنند که باعث عفونت می‌شوند.

ملاسما

ملاسما یکی از عارضه‌های پوستی شایع در دوران بارداری است. این عارضه بیشتر ریشه هورمونی دارد و به دلیل قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید بیشتر رخ می‌دهد.

کیست پوستی

انواع مختلفی از کیست پوستی وجود دارند که مهم‌ترین آن‌ها شامل: کیست‌های اپیدرموئید، گانگلیون و چربی هستند. عارضه کیست پوستی به صورت برجسته و در اندازه‌های مختلف نمایان می‌شود.

وجود کیست پوستی روی بدن بیمار از انواع لک پوستی
کیست پوستی یک نوع از لکه پوستی

زخم‌های سرد

ویروس هرپس سیمپلکس نوع  HSV 1 برای پوست مضر بوده و زخم‌های سرد ایجاد می‌کند. این عارضه پوستی به شکل تاول پر از مایع است و در دهان یا ناحیه‌های اطراف دهان نمایان می‌شود. تاول‌هایی که روی پوست ایجاد می‌شوند، زرد و قرمز رنگ هستند که بعد از مدتی سر باز کرده و مشکلات پوستی ایجاد می‌کنند. این ویروس عامل عارضه‌های مختلفی از جمله تبخال پوستی، تبخال تناسلی و سایر موراد است.

هایپرپیگمنتیشن

اگر پوست بیش از اندازه ملانین تولید کند، عارضه پوستی ایجاد شده و لکه‌های تیره رنگ دیده خواهند شد. دلیل بروز‌ هایپرپیگمنتیشن عبارتند از:

در صورتی که با هریک از انواع لک پوستی مواجه شوید باید به دکتر متخصص لک پوستی مراجعه کنید تا در کوتاه‌ترین زمان علل عارضه‌های پوستی مشخص شوند.

کدام لکه‌های پوستی خطرناک هستند؟

بعضی از لکه‌های پوستی که نمایان می‌شوند به نسبت سایر لک‌ها خطرناک‌تر هستند. لکه‌های خطرناک می‌توانند نشانه‌ای از بیماری‌های مختلف هم باشند. از این رو نیاز است که با بروز هریک از لکه‌های پوستی زیر به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.

لکه‌های قرمز

گاهی اوقات لکه‌های قرمز رنگی روی پوست دیده می‌شوند که با گذشت زمان هم از بین نمی‌روند. این لکه‌های قرمز خطرناک هستند و می‌توانند نشانه‌ای برای بروز بیماری‌های خاص، آلرژی یا التهابات پوستی باشند.

بروز لکه قرمز یک نوع خطرناک لکه پوستی
بروز لکه‌های قرمز از انواع خطرناک لکه‌ پوستی

لکه‌های تیره

بعضی از لکه‌های تیره، نشان دهنده نقص در عملکرد غدد فوق کلویی هستند. افرادی که لکه‌های تیره دارند و از درد عضلانی و مفصلی هم رنج می‌برند، به احتمال زیاد دچار بیماری‌های کلویی شده‌اند. همچنین اگر در کنار لکه‌های تیره قند و فشار خون پایین دارید، باید به پزشک مراجعه کنید تا احتمالات مختلف بیماری بررسی شوند.  

لکه‌های سیاه

لکه‌های سیاه روی بدن به طور کلی بی ‌خطر هستند و نیاز به درمان ندارند؛ اما در برخی موارد ممکن است، سرطانی باشند. این عارضه‌های پوستی در اندازه‌های متفاوت و در هر نقطه از بدن ظاهر می‌شوند. لکه سیاه روی پوست جزو لکه‌های هیپرپیگمانتاسیون هستند که در اثر تولید بیش از حد ملانین به وجود می‌آیند. مهم‌ترین عوامل تشدید این عارضه‌های سیاه پوستی، التهاب و قرار گرفتن در معرض نور خورشید است که باعث افزایش تولید ملانین می‌شوند.

لکه‌های سفید وسیع

در بیماری پیسی یا همان لکه‌های سفید وسیع رنگدانه‌های قسمتی از پوست از بین می‌روند. این عارضه پوستی نشان از ضعف سیستم ایمنی بدن دارد که منجر به سفید شدن پوست می‌شود. البته در برخی از مواقع عملکرد نا مطلوب غدد کلویی هم می‌تواند از دلایل بروز لکه‌های سفید وسیع باشد.  

کهیر

بروز کهیر یکی از نشانه‌های مشکلات درونی بدن است. فردی که کهیر می‌زند، به احتمال زیاد به یک دارو، غذای خاص و مواد شیمیایی حساسیت دارد. بنابراین بروز کهیر یکی از علامت‌های ابتلا به بیماری‌های مختلف و حساسیت است. بنابراین باید به موقع به پزشک مراجعه کرد.

دلایل ایجاد لک‌های پوستی

برای این که بتوانید لک‌های پوستی را درمان یا حتی از بروزشان جلوگیری کنید، لازم است منشاء لک را بشناسید. درمان هریک از انواع لک‌های پوستی متفاوت است. به‌ علاوه برای درمان لک‌های ناشی از مشکلات داخلی استفاده از محصولات پوستی کافی نیست و نیاز به درمان منشاء لک دارید. برای مثال، اگر لک به‌خاطر بیماری‌های کبدی به‌وجود آمده است، تا زمانی که کبد درمان نشود، درمان‌های پوستی و استفاده از انواع بهترین کرم ضد لک بی‌فایده‌اند. به‌همین دلیل است که ریشه انواع لک پوستی به دلیل ایجاد آن باز می‌گردد.

در ادامه هر کدام از لک‌های پوستی را با توجه به دلایل ایجاد آن‌ها مورد بررسی قرار می‌دهیم.

لک ناشی از افزایش سن

اگر پشت دست یا روی گونه‌تان لکی شبیه یک کک و مک بزرگ مشاهده کردید، دارید به یک لک سن نگاه می‌کنید. لک‌های ناشی از افزایش سن مسطح و معمولاً به رنگ قهوه‌ای اند. این لک‌ها بیشتر در نقاطی ظاهر می‌شوند که مدت طولانی‌تری در معرض آفتاب بوده‌اند؛ برای همین به این لک‌های پوستی در اثر آفتاب هم می‌گویند.

این لک‌ها ممکن است به‌ صورت تکی یا چندتایی ظاهر شوند. اغلب افراد در دوران میان‌سالی و پس از آن دچار این نوع لک می‌شوند؛ اما بروز آن در سنین پایین‌تر نیز ممکن است. افرادی با پوست روشن، افراد دارای زمینه ارثی و افرادی که آفتاب می‌گیرند یا روزانه در معرض آفتاب قرار دارند بیشتر به این نوع لک دچار می‌شوند. این نوع از  لک‌های پوستی صورت با درمان درست و البته ممارست تا حد زیادی درمان می‌شوند.

لک هورمونی 

ملاسما نوعی لک پوستی رایج است که از تغییرات هورمونی ناشی می‌شود و یکی از رایج‌ترین بیماری های پوستی می‌باشد. ملاسما یا کلواسما در بسیاری از زنان باردار دیده می‌شود. اگرچه مردان هم ممکن است این نوع لک را داشته باشند؛ اما بروز آن در زنان بسیار بیشتر است.

لک ملاسما بزرگ است و بیشتر از اینکه به شکل نقطه‌های قهوه‌ای باشد شبیه جزیره‌ای از لک‌های متصل به هم است. ملاسما معمولاً روی صورت دیده می‌شود و به‌ صورت قرینه هر دو طرف صورت را درگیر می‌کند. گونه‌ها، پیشانی، تیغه بینی و چانه نقاط متداول ملاسما هستند.

ملاسما بی‌خطر است اما یکی از مقاوم‌ترین انواع لک است که درمان آن نیاز به صبر و مداومت دارد. علاوه‌‌بر این، اکثر لک‌های هورمونی به‌صورت کامل درمان نمی‌شوند ولی با درمان مناسب تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کنند.

لک‌های پوستی در اثر آفتاب

نور آفتاب از اصلی‌ترین دلایل ایجاد لک روی پوست است. اگر ضد آفتاب نمی‌زنید، ایجاد لک روی صورتتان دور از انتظار نیست. پوست ما در تمام طول زندگی در معرض آفتاب قرار می‌گیرد و این تابش به مرور باعث ایجاد لک می‌شود..

اشعه فرابنفش خورشید یا هر منبع دیگری در ایجاد و افزایش لک نقش دارد. علاوه بر این، نور خورشید در ایجاد لک‌های سن و هورمونی نیز نقش دارد. لک‌های ناشی از آفتاب کوچک و یک‌ شکل‌اند و عمدتاً خطری ندارند. برای انتخاب بهترین ضدآفتاب با توجه به پوست خود بهتر است به متخصص مراجعه نمایید. در مقاله تخصص پوست و مو چیست بیشتر در مورد این تخصص و حوزه وظایف آن صحبت کرده‌ایم.

کک و مک

کک و مک‌ها لک‌های کوچک و نسبتا‌‌ً روشنی هستند که بیشتر در ناحیه گونه و بینی دیده می‌شوند. کک و مک عمدتاً به خاطر آفتاب ایجاد می‌شود و در افرادی با پوست روشن بیشتر دیده می‌شود. کک و مک از جمله لک‌هایی است که درمان خاصی ندارد؛ اما با محافظت از پوست در برابر آفتاب می‌توان از بروز آن جلوگیری کرد.

دختری با پوست صورت کک و مکی از انواع لک پوستی
کک و مک از انواع لکه‌ پوستی

لک ناشی از جوش

از دیگر لک‌های رایج پوستی می‌توان به لک ناشی از جوش یا همان جای جوش اشاره کرد. این لک‌ در دسته لک‌های التهابی (PIH) قرار می‌گیرد. هر عاملی که باعث التهاب پوست شود می‌تواند تولید رنگدانه‌ها را افزایش داده و لک ایجاد کند. از میان عوامل التهاب‌زا، جوش متداول‌ترین است.

جای جوش به دو دسته جای جوش قرمز و قهوه‌ای تقسیم می‌شود. لک‌های قرمز جدید‌تر هستند و التهاب پوست پس از رفع جوش و بازسازی نشدن آن را نشان می‌دهند. لک‌های قرمزی که درمان نشوند ممکن است به لک قهوه‌ای تبدیل شوند. لازم به ذکر است که فشردن جوش یا تخلیه نادرست آن احتمال ایجاد لک را بالا می‌برد. اگر با این مشکل مواجه شدید در مقاله از بین بردن جای جوش روش‌های از بین بردن جوش صورت را بررسی کرده‌ایم.

به‌صورت کلی، لک ناشی از جوش نشانگر این است که پوست شخص توان کافی برای بازسازی ناحیه درگیر جوش را ندارد. این نوع لک ممکن است خود به خود و بدون نیاز به درمان خاصی برطرف شود. برخی لک‌های لک قرمز نیز تنها با استفاده از آبرسان و ترمیم کننده درمان می‌شوند.

درمان خود به‌ خود لک‌ها نیاز به زمان دارد و استفاده از محصولات پوستی یا درمان‌های کلینیکی می‌تواند لک ناشی از جوش را سریع‌تر از بین ببرد. جای نیش، زخم و هر چیزی از این دست نیز می‌تواند منجر به ایجاد لک‌های التهابی شود. برای از بین بردن این لکه‌ها می‌توانید از فیشال صورت استفاده نمایید.

رژیم غذایی

بعضی از مواقع افراد به دلیل تغذیه نامناسب دچار لکه‌های پوستی می‌شوند. آلرژی غذایی می‌تواند از محصولات لبنی و رژیم‌های حاوی قند و کربوهیدرات‌های زیاد رخ دهد. این مواد غذایی روی پوست تاثیر گذاشته و مشکلات پوستی را ایجاد می‌کنند.

عفونت‌ها

عفونت‌های خاص می‌توانند لکه‌های پوستی مختلفی را ایجاد کنند. به طور مثال آکنه قارچی یکی از بیماری‌های عفونی است که تاثیر مستقیم روی پوست دارد. در این بیماری فولیکول‌های مو دچار عفونت می‌شوند و التهابات پوستی و جوش‌های چرکی نمایان خواهند شد.

ژنتیک

بروز بعضی از بیماری‌های پوستی مانند آکنه در برخی از افراد ریشه ژنتیکی دارند. همچنین برخی از بیماری‌های ژنتیکی می‌توانند باعث بروز مشکلات و لکه‌های پوستی شوند که در جدول زیر به آن اشاره کرده‌ایم:

بیماری ژنتیکی

توضیحات

بیماری داریر

لکه‌هایی که مانند زگیل هستند و عارضه‌های پوستی ایجاد می‌کنند.

بیماری فابری

یک اختلال ارثی که نوعی جهش زنی محسوب می‌شود. با لکه‌های تیره قرمز بروز می‌کند.

گانگلیوزیدوز بزرگسالان نوع 3

این بیماری لکه‌های غیر سرطانی در پایین تنه را ایجاد می‌کند.

مشکلات پوستی با ریشه ژنتیکی به مداخلات پزشکی پیچیده تر نیاز دارند.

ویروس‌ها

ویروس‌های مختلفی منجر به مشکلات پوستی می‌شوند که مهم‌ترین آن‌ها ویروس HSV 1 و واریسلا زوستر هستند. ویروس واریسلا زوستر عامل بیماری‌های مختلفی از جمله زونا می‌باشد.

داروها

بعضی از دارو‌ها مانند: کورتیکواستروئیدها، استروئیدهای آندروژنی و لیتیومباعث بروز آکنه می‌شوند.

بیماری دیابت

آکانتوز نیگریکانس یکی از عوارض بیماری دیابت است. این عارضه باعث تیره شدن پوست و مخملی شدن پوست می‌شود. گاهی اوقات لکه‌های ایجاد شده ناشی از عوارض بیماری دیابت با لکه‌های پیری اشتباه گرفته می‌شوند.

جلوگیری از انواع لک‌های پوستی

هایپرپیگمنتاسیون یک شبه اتفاق نمی‌افتد. لک‌های پوستی در طول زمان و در نتیجه عوامل مختلف ایجاد می‌شوند. پیش از این، عوامل ایجاد لک را بررسی کردیم. برای داشتن پوستی صاف و بدون لک کافی است از این عوامل دوری کنید. اساسی‌ترین روش‌های پیشگیری و درمان لک پوستی را در ادامه بررسی می‌کنیم:

ضد آفتاب

مهم‌ترین اقدام برای پیشگیری از لک استفاده از ضد آفتاب است. اشعه‌های مضر آفتاب منشاء ایجاد یا افزایش لک اند. استفاده از ضد آفتاب مناسب پوست در تمام فصول سال برای حفظ سلامت پوست ضروری است. ضد آفتاب می‌تواند فیزیکی یا شیمیایی بوده و بافت کرم، کرم-ژل یا فلوئید داشته باشد. برای محافظت کامل در برابر آفتاب حداقل SPF30 لازم است.

محصولات آنتی اکسیدان

برخی از رادیکال‌ های آزاد در ایجاد لک پوستی نقش دارند. با استفاده از محصولات پوستی حاوی آنتی اکسیدان‌ها، می‌توان این عوامل را کاهش داد و از بروز لک جلوگیری کرد. محصولات دارای ویتامین A، ویتامین C، فرولیک اسید و نیاسینامید در پیشگیری و درمان انواع لک مؤثر اند.

لایه‌برداری ملایم

عادت به لایه برداری پوست به صورت منظم باعث کاهش سلول‌های مرده سطح پوست می‌شود. این سلول‌ها اغلب در ایجاد لک نقش دارند. به خاطر داشته باشید که استفاده از لایه‌برارهای قوی نه تنها از ایجاد لک جلوگیری نمی‌کند، بلکه احتمال ایجاد آن را بالا می‌برد. برای پیشگیری از لک از محصولات لایه بردار ملایم مانند کرم‌های AHA استفاده کنید. در ترکیبات این کرم‌ها موادی از قبیل گلیکولیک اسید، لاکتیک اسید و سالیسیلیک اسید دیده می‌شود.

زنی در حال استفاده از ضدآفتاب برای جلوگیری از لک پوستی
استفاده از ضدآفتاب برای جلوگیری از لکه پوستی

درمان لک پوستی

از روش‌های سنتی و خانگی گرفته تا درمان‌های پزشکی مختلف، همه برای درمان لک‌های پوستی تاثیرگذار هستند اما با این‌ حال، هر کدام از این روش‌ها تنها روی بیمارانی خاص جواب می‌دهند و تشخیص آن با دکتر است. در ادامه هر کدام از این روش‌ها را به اختصار مورد بررسی قرار می‌دهیم:

روش‌های سنتی و خانگی درمان پوستی

طب سنتی برای درمان لک‌های پوستی راه‌حل‌های مختلفی را معرفی می‌کند. نکته جالبی که وجود دارد این است که این درمان‌ها اکثرا با روش‌های درمان خانگی لک‌های پوستی یکسان هستند و تاثیری یکسان دارند. برخی از درمان‌های از این‌دست عبارتند از:

  • ماساژ لک پوستی با روغن بنفشه
  • پرهیز از غذاهای اصطلاحا سودادار
  • گذاشتم ماسک حنا
  • میل کردن ماءالجبن
  • روغن‌تراپی با روغن زرد (کره دوغ)
  • مصرفه سکنجبین و عسل
  • روغن کرچک
  • پودر پوست موز
  • پاکسازی معده و کبد با شربت عسل و لیموترش یا خاکشیر همراه آب گرم

پیشنهاد می‌کنیم اگر قرار است از روش‌های سنتی برای درمان لک پوستی استفاده کنید با دکتر طب سنتی مشورت کنید.

درمان‌های کلینیکی لک‌های پوستی

لک‌های تیره، عمیق، هورمونی و موارد مشابه ممکن است با استفاده از محصولات معمولی از بین نروند. برای مثال، استفاده از سرم ویتامین C یا رتینول ( از مشتقات ویتامین A ) می‌تواند بسیاری از لک‌ها را درمان کند؛ اما لزوماً هر نوع لکی با این محصولات از بین نمی‌رود. برای درمان لک‌های مقاوم باید با متخصص پوست مشورت کنید. بسته به نوع لک، تناژ پوست، تغییرات هورمونی، وضعیت پوست و … پزشک ممکن است از یک یا چند راهکار درمانی زیر استفاده کند.

  • لیزر درمانی
  • لایه بردارهای شیمیایی (برای آشنایی با این لایه بردارها مقاله بهترین لایه بردار ایرانی و خارجی را مطالعه کنید تا بتوانید از بهترین‌ها استفاده کنید.)
  • میکرودرم
  • کرم‌های ضد لک و روش‌کننده

تشخیص درمان مناسب با نوع لکه‌ای که با آن مواجه هستید با تشخیص متخصص می‌باشد.

بیماری در حال درمان کلینیکی لکه پوستی
درمان لک پوستی در کلینیک با روش مزوتراپی

اگر لکه‌های پوستی درمان نشوند، باعث ایجاد چه مشکلاتی برای ما می‌شوند؟

لکه‌های تیره روی پوست به طور کلی نگران کننده نیستند؛ اما اگر درمان نشوند، ممکن است که بیماری‌های دیگری هم بروز کنند. همچنین برخی از افراد به دلیل وجود لکه‌های پوستی اعتماد به نفس خود را از دست می‌دهند و آسیب‌های روانی فراوانی را متحمل خواهند شد. برای جلوگیری از پیری زودرس پوست هم نیاز است که لکه‌های پوستی درمان شوند تا لک پوستی، چین و چروک و مشکلات مختلف را ایجاد نکند.

با توجه به تحقیقاتی که انجام شد، لکه‌های گوناگون روی پوست بر میزان اعتماد به نفس افراد تاثیر مستقیم دارد. از این رو اگر این لکه‌ها درمان نشوند، احتمال بروز افسردگی بیشتر می‌شود و افراد، جمع گریزی بیشتری دارند. از طرفی هم افسردگی زمینه ساز مشکلات عاطفی می‌شود.

لک‌های پوستی درمان می‌شوند اگر به موقع اقدام کنید

هرگونه لک پوستی می‌تواند خطرناک باشد. اما این لکه‌های پوستی به هر دلیل ممکن است که نمایان شوند. قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب، بیماری‌های مختلف و بارداری می‌توانند به بروز لکه‌های تیره منجر شوند. به طور کلی بروز لکه‌های تیره و تغییر رنگ پوست همیشه دلیل مشکلات جسمی ‌نیستند. اما در بعضی از مواقع اگر به پزشک مراجعه نکرده  و درمان لک پوست را جدی نگیرید، بیماری‌های پوستی عود می‌کنند و انواع جوش سرسیاه، جوش سرسفید و التهابات پوستی رخ می‌دهند.

برای اینکه بتوانید دلیل بروز لکه‌های پوستی خود را بدانید نیاز است که با پزشک متخصص مشورت کنید. دکتردکتر به عنوان یک سامانه آنلاین نوبت دهی در کنار شما است تا به راحتی بتوانید از بهترین متخصص‌های پوست و زیبایی نوبت مشاوره دریافت کنید.

به طور کلی ما در این متن سعی کرده‌ایم که درباره لک پوستی اطلاعاتی را در اختیارتان قرار دهیم. اما اگر سوال یا ابهامی ‌دارید که در این متن به آن اشاره‌ای نشده است می‌توانید در انتهای همین مطلب و در قالب کامنت سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

منابع:

medicalnewstoday.com
vogue.com
healthline.com

سوالات متداول لک پوستی

لک پوستی به تغییرات رنگی غیر طبیعی در پوست گفته می‌شود که می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی مانند نور خورشید، تغییرات هورمونی، افزایش سن و ژنتیک باشد.

بله، لک‌های پوستی قابل درمان هستند. روش‌های مختلفی از جمله درمان‌های خانگی، استفاده از کرم‌های ضدلک، و درمان‌های پزشکی مانند لیزر درمانی وجود دارند که می‌توانند به کاهش و از بین بردن لک‌ها کمک کنند.

بهترین روش بستگی به نوع و شدت لک دارد. در موارد خفیف، استفاده از کرم‌های ضدلک و درمان‌های خانگی موثر است. در موارد شدیدتر، ممکن است نیاز به روش‌های پزشکی مانند لیزر درمانی و لایه‌برداری شیمیایی باشد.

استفاده از کرم ضدآفتاب، مراقبت مناسب از پوست، تغذیه سالم، و اجتناب از عوامل محیطی آسیب‌زا مانند نور مستقیم خورشید می‌توانند به جلوگیری از ایجاد لک‌های پوستی کمک کنند.

خیر، لک‌های پوستی همیشه دائمی نیستند و با استفاده از روش‌های مناسب می‌توان آنها را کاهش داد یا به طور کامل از بین برد. با این حال، برخی از لک‌ها ممکن است به دلیل شدت و عمق آنها نیاز به درمان‌های تخصصی داشته باشند.

بله، تغییرات هورمونی مانند دوران بارداری، مصرف قرص‌های ضدبارداری یا دوران یائسگی می‌توانند باعث ایجاد لک‌های پوستی شوند که به نام “ملاسما” شناخته می‌شوند.

 
برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: آرزو عباسیان
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

یک دیدگاه در “لک‌‌‌ پوستی چیست؟ انواع، دلایل ایجاد و درمان لکه های پوستی
  • سلام ممنون وتشکر
    آگاه شدیم باخوندن مطالب شما
    چطوری البته پوست خودباشیم
    یه دنیا متشکرازتمام عوامل پزشک پوست ومو

    پاسخ