تکارتراپی چیست؟ (تایید شده توسط پزشک)

تکارتراپی روشی جدید و ایمن برای کمک به درمان مشکلات مربوط به مفاصل، استخوان‌ها و عضلات است. در این روش، دمای تارهای عضلانی و بافت‌های بدن از طریق امواج رادیویی و به‌صورت کاملا تدریجی افزایش پیدا می‌کند تا روند بازسازی سلول‌ها و سیستم دفاعی با سرعت بیشتری انجام شود. در ابتدا تکارتراپی تنها برای درمان آسیب‌های ورزشی کاربرد داشت اما به‌مرور زمان از این روش جهت درمان عارضه‌های مختلف اسکلتی و عضلانی نیز استفاده شد. این روش درمانی توسط یک دستگاه مخصوص، پس از تجویز پزشک و در مراکز درمانی قابل انجام است.

در این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر، درباره تکارتراپی برایتان گفته‌ایم؛ مطالعه این مطلب، 4 دقیقه زمان نیاز دارد.

این مطلب توسط دکتر محبوبه مشایخی اصل، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مورد بررسی و تایید قرار گرفته است. 

دکتر محبوبه مشایخی اصل

تکارتراپی چیست؟

تکارتراپی (tecarterapia)، روشی نوین و پیشرفته است که در درمان غیر جراحی مشکلات مربوط به استخوان، مفاصل و بافت‌های نرم بدن کاربرد زیادی دارد. این فناوری در درمان‌های فیزیوتراپی و توان‌بخشی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با تحریک سلول‌ها از طریق گرمای حاصل از تابش امواج رادیویی، روند بهبود و کاهش درد در بیمار را سرعت می‌بخشد.

تکارتراپی درمانی بدون درد و عوارض جانبی است که تنها از طریق ایجاد حس گرما در بافت آسیب‌دیده به بهبود بیمار کمک می‌کند. تعداد جلسات مورد نیاز برای استفاده از این روش درمانی به شرایط جسمانی بیمار و وضعیت بیماری او بستگی دارد و با نظر متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مشخص می‌شود.

تکرارتاپی برای پشت زانو

تکار تراپی برای چه کسانی مناسب است؟

تکارتراپی برای افرادی که دردهای حاد و مزمن دارند، با اختلالات ماهیچه‌ای و تاندونی یا مشکلات مربوط به ستون فقرات و مفاصل درگیر هستند، می‌تواند روش درمانی مناسبی باشد؛ علاوه‌بر نقش درمانی تکارتراپی، در مواردی نیز می‌توان از این روش برای رفع چاقی‌های موضعی و زیبایی و جوان‌سازی پوست نیز استفاده کرد.

در نظر داشته باشید که افراد دارای دستگاه‌های ضربان‌ساز، زنان باردار و مبتلایان به تومورهای سرطانی نمی‌توانند از این روش درمانی استفاده کنند.

تکار تراپی برای درمان و رفع چه مشکلی استفاده می‌شود؟
بهبود پارگی رباط
درمان درد گردن و کمر
رفع آسیب‌دیدگی‌های ورزشی
التهاب‌های مزمن
درمان شکستگی‌های استخوانی
اسپاسم عضلانی
آسیب‌دیدگی‌های غضروفی
آرتروز مفصلی
پارگی تاندون

تکارتراپی در فیتنس

فعال‌کردن و تسریع روند ترمیم بافت‌ها و به‌دنبال آن کاهش مدت‌ زمان ریکاوری، مهم‌ترین نقش تکارتراپی در فیتنس و دنیای  ورزش است. از این روش برای مهار درد بعد از انجام فعالیت‌های ورزشی نیز استفاده می‌شود. این موارد در نهایت منجر به درمان طبیعی درد شده و کارایی اندام ورزشکار را افزایش می‌دهد.

تکارتراپی در زیبایی

این تکنولوژی با ارسال امواج رادیوفرکانسی سبب افزایش دمای سلول‌ها، تسریع خون‌رسانی و اکسیژن‌رسانی به بافت‌های پوستی می‌شود و جذب مواد مغذی توسط سلول‌ها را نیز افزایش می‌دهد. این موارد در مجموع سبب افزایش شفافیت پوست و طراوت بیشتر آن خواهد شد. همچنین از تکارتراپی برای بهبود بافت‌های پوستی آسیب‌دیده و رفع چین و چروک و لکه‌های پوستی نیز استفاده می‌شود.

تکارتراپی برای درمان آسیب‌ها

آسیب‌های شانه، زانو و کمر، پارگی تاندون‌ها، شکستگی استخوان و… از مواردی هستند که می‌توان آن‌ها را با استفاده از طول موج‌های مختلف دستگاه تکارتراپی و تحت نظر پزشک درمان کرد. تکارتراپی با تحریک بافت‌ها، افزایش قدرت ترمیم و تقویت بافت های ضعیف‌شده یا آسیب‌دیده، سبب تسریع در روند بهبودی و کاهش درد بیمار می‌شود.

تکارتراپی و لاغری

لاغری کل بدن یا لاغری‌های موضعی با استفاده از روش تکارتراپی امکان‌پذیر است. دستگاه تکارتراپی با ایجاد یک گرمای عمقی سبب آغاز فرایند چربی سوزی شده و از طریق رفع سلولیت و توده‌های چربی، سبب کاهش وزن افراد خواهد شد. با استفاده از این روش، کاهش وزن بدون شل شدن و افتادگی پوست قابل دستیابی است و افرادی که از چاقی موضعی رنج می‌برند می‌توانند از آن استفاده کنند.

تکارتراپی کمر

‌از دستگاه تکارتراپی می‌توان برای کاهش دردهای عضلانی، مفصلی و و حتی در ستون مهره‌ها استفاده کرد. پس از ایجاد گرما در محل هدف و افزایش جریان خون، مواد مغذی بیشتری به بافت هدف، می‌رسد و همین موضوع روند ترمیم نواحی کمر و بافت‌های مختلف را تسریع می‌کند.

دستگاه تکارتراپی

فواید تکارتراپی

از مهم‌ترین فواید تکارتراپی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش خون‌رسانی و کمک به ترمیم بافت‌ها
  • روشی بدون درد، غیرتهاجمی و ایمن
  • کوتاه‌کردن دوران نقاهت با استفاده از تکارتراپی قبل و بعد از جراحی
  • کمک به تسکین درد
  • کاهش مدت نقاهت پس از جراحی
  • افزایش متابولیسم و لاغری موضعی
  • بهبود عملکرد مفاصل
  • تقویت عضلات

درمان با تکارتراپی

دو روش کلی مقاومتی و خازنی در درمان‌های تکارتراپی مورد استفاده قرار می‌گیرند و گاهی از هر دو روش برای درمان استفاده می‌شود. طول درمان با تکارتراپی و تعداد جلسات آن به موارد زیادی از جمله هدف استفاده از این روش، شدت و محل آسیب و… بستگی دارد و توسط پزشک متخصص شما تعیین می‌شود.عموما تعداد جلسات تجویزشده بیش از یک جلسه بوده و روند بهبودی در حین دوره ملموس خواهد بود.

درمان با تکار تراپی چه عوارضی دارد؟

تکارتراپی برای بدن بی‌ضرر است و هیچ عوارض جانبی خاصی متوجه بیمار نخواهد بود. اگر در این زمینه سوالی دارید، می‌توانید از کارشناس سلامتی دکتردکتر بپرسید.

اثرات تکارتراپی

افزایش خون رسانی به بافت های آسیب دیده ، افزایش اکسیژن رسانی ، افزایش دریافت مواد مغذی توسط بافت ها ، تقویت عضلات ، افزایش فعالیت سیستم لنفاوی که اثرات ضد التهابی را به همراه دارد، کمک به خروج مایعات اضافه از بدن، تسریع روند بهبودی بافت‌های آسیب‌دیده، لاغری و جوان‌سازی پوست از مهم‌ترین تاثیرات تکارتراپی است.

نحوه عملکرد دستگاه تکارتراپی

در این دستگاه از امواج رادیوی و با فرکانس بالا با هدف تاثیر بر بافت‌های مختلف بدن استفاده می‌شود. گرمای حاصل از این امواج سطح اکسیژن و حرارت و گرمای درون بافت را افزایش داده و گردش خون در آن ناحیه را بیشتر می‌کند؛ به‌این‌ترتیب اکسیژن و مواد مغذی بیشتری به سلول‌ها می‌رسد و سبب بهبود فعالیت آن‌ها می‌شود.

حالت‌های عملکرد دستگاه تکارتراپی

روش خازنی و مقاومتی دو روش کلی برای درمان تکارتراپی هستند. در روش خازنی، تمرکز روی  بافت‌های نرم عضلات، لنف و ورید ها است؛ اما در روش مقاومتی درمان روی بافت‌های دارای آب کم و تراکم زیاد و همچنین بافت‌های استخوانی و غضروفی انجام می‌شود.

ویژگی های دستگاه تکارتراپی

دستگاه تکارتراپی از صفحه‌ای عایق در برابر فرکانس‌های مقاومتی یا خازنی تشکیل شده که می‌تواند فرکانس‌های مختلف را به عمیق‌ترین نقاط بدن ارسال کند. میزان فرکانس امواج بر اساس محل و شدت آسیب‌دیدگی بافت، یا به‌صورت‌کلی براساس هدف انجام از تکارتراپی تنظیم می‌شود.

تعداد جلسات تکارتراپی

تعداد جلسات مورد نیاز برای کسب بهبودی لازم به نوع و هدف درمان بستگی دارد و می‌تواند از دو یا سه جلسه آغاز شده و تعداد جلسات بیشتری برسد. در این مورد بهتر است از پزشک متخصص خود سوال کنید و بر اساس نظر او روند درمان را پیش بگیرید.

مدت زمان ماندگاری تکارتراپی

این موضوع به هدف درمان و شدت جلسات تکارتراپی بستگی دارد. اگر امواج ارسال شده شدید باشند، تاثیرات طولانی‌تری را بر جای می‌گذارند.

تکارتراپی روی پا

هزینه تکارتراپی چقدر است؟

هزینه تکارتراپی بسته به نوع آن متفاوت است اما چنانچه مرکز درمانی با بیمه قرارداد داشته باشد می‌توانید از آن استفاده کنید. برای گرفتن نوبت متخصص طب فیزیکی و توانبخشی می‌توانید از سامانه دریافت نوبت آنلاین دکتردکتر استفاده کنید.

چقدر طول می‌کشد تکارتراپی اثر خود را بگذارد؟

نمی‌توان بازه مشخصی را برای این موضوع درنظر گرفتن اما به‌طورکلی این موضوع به نوع درمان شما، شدت آسیب و مرحله‌ی درمانی بستگی دارد.

منبع:

exonmedical.com

سوالات متداول تکارتراپی

به‌طور معمول تعداد جلسات بیش از یک جلسه بود و مدت زمان هر جلسه از 10 تا 20 دقیقه متغیر است.

تکارتراپی تاثیری بلندمدت دارد اما میزان آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و به نوع بیماری نیز ارتباط پیدا می‌کند.

خیر، تکارتراپی نوعی روش غیرتهاجمی است و فرد هیچ دردی را احساس نمی‌کند.

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
2 نظرات
  1. سالار می گوید

    ممکنه برم پیش ارتوپد و منو به پزشک توان بخش منتقل کنه؟ آخه فیزیوتراپی رو من جواب نمیده

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      بله
      میتوانید مستقیما به متخصص طب فیزیکی مراجعه کنید

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر