قرص اورژانسی چیست؟ دستورالعمل زمان مصرف و بررسی عوارض قرص اورژانسی

یکی از انواع قرص اورژانسی
اشتراک گذاری 1546 نظر
خلاصه این مقاله را بشنوید

پیشگیری از بارداری اضطراری (ECP) با خوردن قرص اورژانسی، روشی معروف برای جلوگیری از بارداری پس از رابطه جنسی بدون محافظت است. قرص اورژانسی تکی در صورت نقص در روش‌های پیشگیری معمول، مانند پاره‌شدن کاندوم یا فراموش کردن قرص ضدبارداری کاربرد دارد. این قرص‌ها با بالا بردن سطح هورمون‌های زنانه از انعقاد نطفه جلوگیری می‌کنند. البته بهتر است قبل استفاده، با عوارض قرص اورژانسی آشنایی داشته باشید و برای پیشگیری از بارداری با یک دکتر زنان مشورت بگیرید. در این مطلب از مجله پزشکی دکتر دکتر، به بررسی کامل این که قرص اورژانسی چیست و بهترین زمان مصرف قرص اورژانسی چه زمانی است و از آن مهم‌تر، عوارض آن بر بخش‌های مختلف بدن می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید. مطالعه این مطلب، حدودا ۵ دقیقه زمان نیاز دارد.

اگر سوالی در رابطه با این دارو دارید، می‌توانید در انتهای همین صفحه و در قسمت دیدگاه‌ها بپرسید تا پزشکان نظرات تخصصی خود را ارائه کنند.

آنچه در این مقاله خواهید خواند نمایش بیشتر

قرص اورژانسی چیست؟

قرص اورژانسی نام دسته‌ای از داروهای پیشگیری از بارداری است و به‌طورکلی در ۳ نوع متفاوت تولید می‌شود. قرص اورژانسی ضدبارداری، تخمک‌گذاری را به تعویق انداخته و در نهایت از علائم بارداری و بارداری پیشگیری می‌کند. اما برخلاف تصور عموم، مصرف قرص اورژانسی راه حلی فوری و قطعی برای پیشگیری از بارداری نیست و برای مصرف آن باید به دستور پزشک به همراه زمانبندی‌های ویژه توجه کرد؛ در غیر این‌ صورت مصرف آن تاثیری نخواهد داشت. در ویدیو زیر درباره قرص اورژانسی گفته‌ایم:

play-rounded-fill

چه مواقعی باید از قرص اورژانسی ضد بارداری استفاده کنیم؟

همانطور که می‌دانید روش طبیعی جلوگیری از بارداری بر اساس شناسایی دوره‌های باروری عمل می‌کند، در حالی که قرص اورژانسی برای پیشگیری فوری از بارداری پس از رابطه محافظت‌نشده استفاده می‌شود. اگرچه تشخیص نیاز به استفاده از قرص اضطراری ضد بارداری و روش های پیشگیری بر عهده شما است، اما بهتر است در شرایط زیر از قرص اورژانسی استفاده کنید:

  • اگر از هیچ وسیله پیشگیری از بارداری استفاده نکرده‌اید.
  • اگر کاندوم در حین رابطه پاره شده یا آسیب دیده‌ است.
  • اگر دیافراگم پیشگیری از بارداری از جای خود خارج شده‌ است.
  • اگر حداقل ۲ یا ۳ قرص پیشگیری از بارداری قبلی خود را فراموش کرده‌اید.
  • اگر به‌ هرعلتی احساس کردید که وسیله پیشگیری از بارداری شما به خوبی عمل نکرده‌ است.
  • اگر مجبور به رابطه جنسی ناخواسته شده‌اید.

قبل از استفاده از این قرص‌ها باید بدانید که تعداد مصرف قرص اورژانسی در ماه چند عدد است؟ در پاسخ باید اشاره کنیم که شما فقط یکبار در ماه مجاز هستید از قرص تکی اورژانسی استفاده‌ کنید. همچنین در طول سیکل عادت ماهانه خود تنها یک بار می‌توانید از قرص اورژانسی استفاده کنید.

طریقه مصرف قرص اورژانسی به چه صورت است؟

طریقه مصرف هرکدام از انواع قرص‌های اضطراری با هم متفاوت است. معمولا در فاصله ۷۲ ساعت پس از رابطه جنسی، باید یک قرص به همراه آب فراوان مصرف شود. توجه داشته باشید که اگر پس از مصرف قرص اورژانسی دچار خون‌ریزی غیرعادی شدید، وقت را تلف نکنید و به دکتر زنان اطلاع دهید. مثلا اگر ساکن بوشهر هستید، بیش از ۹ پزشک فعال در این شهر حضور دارند که حضوری و غیرحضوری، شما را ویزیت می‌کنند. برای اطمینان از عملکرد این قرص، بهتر است ۳ هفته پس از مصرف، توسط دکتر زنان خود معاینه شوید. برای دریافت نوبت از بهترین دکتر زنان می‌توانید به سامانه نوبت‌دهی دکتردکتر مراجعه کنید.

ضرورت انتخاب زمان مناسب در مصرف قرص اورژانسی
بهترین زمان مصرف قرص اورژانسی

بهترین زمان مصرف قرص اورژانسی

در چه صورت قرص اورژانسی اثر نمیکند ؟ این سوالی است که بسیاری از خانم ها آن را می‌پرسند. قرص اورژانسی ضد بارداری از آزاد شدن تخمک یا قرار گرفتن تخمک بارور شده در رحم جلوگیری می‌کند. زمان‌بندی در خوردن قرص اورژانسی اهمیت بالایی دارد، بنابراین لازم است تا قرص اورژانسی پیش از هردوی این مراحل مصرف شود. به‌صورت‌کلی، نظر متخصصان این است که قرص اورژانسی در سریع‌ترین زمان ممکن پس از رابطه جنسی بدون وسایل پیشگیری مصرف شود؛ اما نتایج تحقیقات نشان داده که مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری در ۷۲ ساعت اول پس از رابطه جنسی، موفقیت بالایی را در پیشگیری از بارداری به دنبال دارد.

به گفته health :

اگر قرص اورژانسی را در اسرع وقت بعد از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف کنید، ECP موثرتر است. در حقیقت مصرف این قرص در عرض 24 ساعت بهتر است، اما اگر تا 72 ساعت (3 روز) پس از رابطه جنسی مصرف شود، می‌تواند از بارداری جلوگیری کند. اگر دیرتر از 96 ساعت پس از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف شود، از بارداری جلوگیری نمی کند.

عوارض قرص اورژانسی ضدبارداری چیست؟

در صورتی که تا دو ساعت بعد از مصرف قرص اورژانسی دچار حالت تهوع و استفراغ شدید، حتما به دکتر زنان مراجعه کنید. قبل مصرف هر نوع از این داروها باید از عوارض قرص اورژانسی بر پریود مطلع باشید و بدانید که این داروها، پریود شما را تا حدود یک هفته به تاخیر می‌اندازد.

از دیگر عوارضی که با خوردن قرص اورژانسی ممکن است با آن درگیر شوید، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • خون‌ریزی شدیدتر نسبت به همیشه
  • حالت تهوع
  • درد شکمی
  • خستگی
  • سردرد
  • احساس سرگیجه
  • تاخیر در زمان پریود
  • مشکلات پوستی
  • مشکلات اعصاب و روان

داشتن این عوارض بعد استفاده از این داروها طبیعی است؛ اما در صورتی که هر کدام از عوارض فوق، برای مدت زمان طولانی و شدیدتر از حالت معمول رخ داد، با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض پوستی قرص اورژانسی ضد بارداری

یکی از مهم‌ترین عوارض قرص اورژانسی مانند قرص لوونورژسترول که به عنوان مشهورترین قرص ضد بارداری شناخته می‌شود، حساسیت‌های پوستی است. این قرص پس از ورود به بدن به‌سرعت تجزیه و مقادیر بالایی از هورمون پروژسترون را آزاد می‌کند تا در مدت زمان بسیار کوتاهی از بارداری جلوگیری کند. اما همین مسئله می‌تواند باعث ترشح بیش‌ازحد چربی پوست و بروز آکنه صورت شود. همچنین حساسیت به هورمون‌های استفاده شده در قرص اورژانسی می‌تواند زمینه‌ساز بروز انواع راش پوستی در بخش‌های مختلف صورت و بدن شود. البته این عوارض خیلی جدی نیستند و با متعادل شدن میزان هورمون‌ها در بدن برطرف می‌شوند.

عوارض قرص اورژانسی بر اعصاب

هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در وضعیت روحی و عصبی افراد داشته و تغییرات هورمونی، می‌تواند زمینه‌ساز بروز مشکلات روحی روانی متعددی شود. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که افراد در زمان استفاده از قرص می‌کنند، مصرف بی‌رویه و روتین آن بعد از هر رابطه جنسی است. قرص اورژانسی ضدبارداری برای جلوگیری از لقاح یا جای‌گیری تخمک بارور شده در رحم، در مدت زمان کوتاهی، مقدار بسیار زیادی هورمون در بدن آزاد می‌کند تا با حداکثر توان از بارداری جلوگیری کند. اما این حجم بالای هورمون آزاد شده در بدن، علاوه‌بر جلوگیری از بارداری، تعادل هورمونی بدن را به‌هم می‌زند و باعث به وجود آمدن مشکلات عصبی متعددی می‌شود. بهتر است فقط در مواقع ضروری از این قرص استفاده کنید و برای باقی موارد  بهترین روش جلوگیری از بارداری را با توجه به شرایط فیزیکی خود پیدا کنید.

یکی از رایج‌ترین عوارض مصرف بیش‌ازحد قرص اورژانسی ضد بارداری، افسردگی است. تغییر حالت، خستگی و کلافگی از دیگر عوارض رایج این قرص‌ها هستند که در مدت زمان کوتاهی برطرف می‌شوند. اما در صورتی که از قرص اورژانسی به‌صورت مداوم و به‌عنوان جایگزین کاندوم و سایر وسایل پیشگیری از بارداری استفاده کنید، این عوارض جانبی کوتاه مدت، ممکن است باعث افسردگی و مشکلات حاد روحی روانی شوند. همچنین افزایش استرس، تپش قلب و بروز احساسات متناقض در مدت زمان کوتاه، از دیگر عوارضی است که مصرف بیش‌ازاندازه قرص اورژانسی ضدبارداری بر سلامت اعصاب و روان شما خواهد داشت.

مصرف قرص اورژانسی و تاخیر پریود
تاخیر در پریود از عوارض مصرف قرص اورژانسی

عوارض قرص اورژانسی بر پریود

یکی از تاثیراتی که قرص ضدبارداری روی بدن خانم‌ها می‌گذارد، برهم زدن نظم قاعدگی است. با مصرف این دارو، ممکن است عادت ماهانه بعدی شما برخلاف برنامه همیشگی اتفاق بیفتد. بااین‌حال در زمینه بررسی اثرات قرص اورژانسی بر پریود باید این نکته را گوشزد کنیم که اگر چرخه قاعدگی شما به تعویق افتاد، حتما به دکتر زنان مراجعه کنید و آزمایش تشخیص بارداری دهید.

آیا پریود شدن بعد از مصرف قرص اورژانسی نشانه بارداری است؟

آیا قرص اورژانسی روی پریودی تاثیر دارد؟ بله قرص اورژانسی می‌تواند چند روزی پریودی را عقب بندازد. اما توجه داشته باشید که مصرف قرص‌های اورژانسی می‌تواند زمان عادات ماهانه را تغییر دهد. برخی از افراد زودتر از موعد چرخه بارداری خود، پریود می‌شوند و برخی دیگر دیرتر پریود خواهند شد. حتی ممکن است که تاخیر یک هفتگی در پریودی رخ دهد.

اما اگر پریود شما بیش از یک هفته تاخیر داشته باشد، نیاز است که تست بارداری انجام داد. زیرا ممکن است که تاثیر قرص اورژانسی در زمان تخمک گذاری با تغییراتی همراه باشد. توجه کنید که لکه بینی بعد از مصرف قرص اورژانسی نشانه عدم بارداری و پریود شدن نیست و باید خونریزی پریودی را تجربه کرد تا نشانه‌های بارداری ضعیف شوند.

مصرف بیش از حد لوراتادین چه عوارضی همراه دارد؟

بعضی از داروها مانند قرص لوراتادین در شرایط خاص و به عنوان داروی تکمیلی تجویز می‌شوند. از این رو برای مصرف داروی لوراتادین در صورتی که باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید و یا اگر به کودک خود شیر می‌دهید باید پزشک را مطلع کنید. زیرا ممکن است که در طولانی مدت با مصرف لوراتادین با عوارضی روبه‌رو شوید.

به طور حتم همه داروها عوارض دارند که بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف، نشانه‌هایی خواهند داشت. احساس خستگی یا خواب آلودگی از شایع ترین عوارضی است که هنگام مصرف لوراتادین گزارش شده است. اگر احساس خستگی بیش از اندازه داشتید باید بلافاصله با پزشک در ارتباط باشید.

برای کاهش عوارض قرص اورژانسی چه اقداماتی انجام دهیم؟

برای کاهش عوارض قرص اورژانسی می‌توان اقدامات مختلفی را انجام داد. مهم‌ترین راهکارهای کاهش قرص اورژانسی ضد بارداری به شرح زیر هستند:

  • تغذیه: اصلاح تغذیه و رعایت رژیم غذایی سالم می‌تواند میزان عوارض قرص اورژانسی را کاهش دهد. هر چه کمتر از غذاهای چرب و سنگین استفاده کرد، عوارض این دارو کمتر خواهد بود.
  • زمان‌بندی مصرف: اگر سابقه تهوع هنگام مصرف قرص اورژانسی را دارید بهتر است که قبل از خواب این دارو را مصرف کنید.
  • ورزش: افزایش تحرک از دیگر راهکارهای کاهش علائم و عوارض قرص اورژانسی است.
  • محدودیت مصرف: استفاده مکرر از قرص‌های اورژانسی توصیه نمی‌شود. هرچه این قرص را کمتر مصرف کنید، عوارض کمتری هم تجربه خواهید کرد.

همچنین سعی کنید که در حد امکان برای جلوگیری از بارداری از روش‌های دیگر مانند: کاندوم، IUD و ایمپلنت استفاده کنید.

سه نوع از قرص های اورژانسی برای جلوگیری از بارداری
معرفی انواع قرص اورژانسی

انواع قرص‌‌های اورژانسی و تاثیر آن‌ها

قرص‌‌های اورژانسی ضدبارداری به سه نوع مختلف تقسیم می‌شوند. البته لازم به ذکر است که هر کدام از آن‌ها، زیرمجموعه‌های دیگری هم دارند؛ انواع زیاد و مختلفی از قرص اورژانسی وجود دارد. هر کدام از این داروها، تاثیرات منحصربه‌فرد خود را دارند و باید بسته به خواسته فرد، مصرف شوند. در ادامه انواع قرص اورژانسی ضد بارداری را به تفکیک مورد بررسی قرار خواهیم داد.

قرص‌های لوونورژسترول

لوونورژسترول (Levonorgestrel) یکی از رایج‌ترین انواع قرص اورژانسی جلوگیری از بارداری از نوع هورمونی است. قرص‌های لوونورژسترول با به‌تاخیر انداختن یا جلوگیری از تخمک‌گذاری عمل می‌کنند. همچنین این قرص ممکن است حرکت اسپرم را در لوله‌های فالوپ مختل کند و لقاح را دشوارتر کند. قرص‌های لوونورژسترول باید در اسرع وقت پس از رابطه جنسی بدون محافظت مصرف شود؛ هرچه زودتر قرص را مصرف کنید، موثرتر خواهد بود. البته قرص‌های لوونورژسترول تا ۷۲ ساعت (۳ روز) پس از رابطه جنسی موثر هستند، اما اثربخشی آنها با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

این قرص‌ها توسط انجمن غذا و داروی آمریکا (FDA) تایید شده و به‌عنوان پرمصرف‌ترین داروی اورژانسی جلوگیری از بارداری شناخته می‌شود. این دارو در تمامی داروخانه‌ها و مراکز درمانی بدون نیاز به نسخه و به تمامی افراد فروخته می‌شود. قرص‌های لوونورژسترول نسبت به سایر روش‌های پیشگیری از بارداری در مرحله دوم، (پس از برقراری رابطه جنسی بدون وسایل پیشگیری) شناخته‌شده‌تر هستند. این قرص‌ها برای اثرگذاری بیشتر باید هربار بیشتر از یک عدد مصرف شوند.

از انواع قرص‌های لوونورژسترول باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرص مای‌وِی (My Way)
  • پلن بی وان‌استپ (Plan B One–step)
  • پرونتزا (Preventeza)
  • قرص تیک‌اکشن (Take Action).

در جدول زیر، زمان مصرف قرص اورژانسی لوونورژسترول را بررسی کرده‌ایم:

روزتعداد قرصتوضیحات
۱ تا ۲۱۱ عددروزانه ۱ قرص را به همراه آب، در یک زمان مشخص (ترجیحاً در شب) میل کنید.
۲۲ تا ۲۸استراحت
۲۹۱ عدداز روز هشتم، مصرف قرص‌ها را از بسته جدید شروع کنید

به این نکته توجه داشته باشید که تجویز پزشک و دستورالعمل پیشنهادی او، بیشترین اثر را روی وضعیت شما خواهد گذاشت.

قرص‌های یولی پیریستال

یکی از دیگر انواع قرص‌ ضدبارداری اورژانسی یولی‌ پیریستال (Ulipristal) است که با نام‌های اِلا و اِلاوان هم شناخته می‌شود. برای تهیه این قرص به نسخه‌ پزشک نیاز خواهید داشت. این قرص ‎‌ضدهورمونی است و عمل تشکیل جنین را مختل می‌کند. به یولی‌ پیریستال، قرص‌های پیشگیری اضطراری نیز می‌گویند.  قرص‌های یولی پریستال با مسدود کردن اثرات هورمون پروژسترون عمل می‌کنند، این امر مانع از رشد و ضخیم شدن پوشش داخلی رحم (آندومتر) می‌شود که برای لانه‌گزینی تخمک ضروری است.

در جدول زیر، زمان مصرف قرص اورژانسی اضطراری یولی پیریستال  را بررسی کرده‌ایم:

توضیحاتتعداد قرصروز
روزانه ۱ قرص را به‌همراه آب، در یک زمان مشخص (ترجیحاً در شب) میل کنید.۱ عدد۱ تا ۲۸
بدون وقفه، مصرف قرص‌ها را از بسته جدید شروع کنید.۲۹

قرص‌های یولی پریستال نیز تا ۷۲ ساعت (۳ روز) پس از رابطه جنسی موثر هستند، اما اثربخشی آنها با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

قرص ال دی (LD)

قرص‌های ال‌دی (LD) که با نام اچ‌دی (HD) هم شناخته می‌شوند، از دیگر قرص‌های پیشگیری از بارداری هستند. این دسته از داروهای ضدبارداری نسبت به دو نوع دیگر اثری ضعیف‌تر دارند و باید حتما در هر نوبت از مصرف، بیشتر از دو دوز از آن استفاده شود. قرص ال دی را می‌توان بدون تجویز پزشک خریداری کرد. در پاسخ به آنکه قرص ال دی چیست باید گفت قرص‌های ال دی با به تاخیر انداختن یا جلوگیری از تخمک‌گذاری عمل می‌کنند. این قرص همچنین ممکن است موکوس دهانه رحم را غلیظ‌تر کند و عبور اسپرم را دشوارتر کند. در نظر داشته باشید که قرص‌های ال دی باید به‌صورت روزانه و در یک زمان مشخص مصرف شوند.

هر بسته قرص ال دی ۲۱ قرص فعال و ۷ قرص غیرفعال (دارونما) دارد. درطول ۲۱ روز اول، هر روز یک قرص فعال مصرف می‌کنید. در طول ۷ روز باقیمانده، هر روز یک قرص غیرفعال مصرف می‌کنید یا هیچ قرصی مصرف نمی‌کنید، در این زمان، پریود خواهید شد. پس از ۷ روز، مصرف بسته بعدی قرص را شروع می‌کنید.

استفاده از قرص اورژانسی لوونورژسترول برای جلوگیری از بارداری
قرص لوونورژسترول بهترین قرص اورژانسی برای جلوگیری از بارداری

بهترین قرص اورژانسی برای جلوگیری از بارداری

اگر قصد بارداری ندارید و می‌خواهید در کنار سایر روش‌های پیشگیری، از قرص‌های اورژانسی استفاده کنید، بهتر است با دکتر زنان مشورت کنید تا بهترین قرص اورژانسی ضدبارداری را به شما تجویز کند. دکتر زنان با دانش و مهارت خود در کنار بررسی وضعیت شما و معاینه کاملی که انجام می دهد، قرص مناسب را تجویز می‌کند. برای اینکه با وظایف این متخصص و معاینه‌هایی که می‌کند بیشتر آشنا شوید، می‌توانید مطلب تخصص زنان و زایمان چیست را بخوانید و اطلاعات کاملی در این زمینه به دست آورید.
از بهترین قرص‌های اورژانسی باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرص لوونورژسترول: یک روش قابل اعتماد و کم‌خطر برای پیشگیری از بارداری است.
  • قرص یولی‌پریستال‌استات: کاهش احتمال بارداری تا حدود ۵۰ درصد، این قرص باید بعد از رابطه جنسی محافظت‌نشده استفاده شود.
  • قرص تنسی: از بهترین قرص‌های ضدبارداری که عوارض جانبی کمی دارد و باید نهایتا ۲ روز بعد از رابطه جنسی استفاده شود.

در حال حاضر، انواع متفاوت و بیشتری از این قرص‌ها در داروخانه‌ها موجود است که در بالا، بهترین‌‌ها را نام بردیم.

آیا مصرف هم‌زمان قرص اورژانسی و ضدبارداری امکان حاملگی را کاهش می‌دهد؟

بله؛ مصرف هم‌زمان قرص اورژانسی و ضدبارداری می‌تواند احتمال بارداری را تا حدی کاهش دهد. بااین‌حال، این روش توصیه نمی‌شود و جایگزینی برای استفاده منظم از روش‌های ضد بارداری نیست. مصرف هم‌زمان این دو نوع قرص می‌تواند اثربخشی هر دو را کاهش دهد. همچنین ممکن است تداخلاتی بین هورمون‌های موجود در این دو نوع قرص ایجاد شود.

تداخلات دارویی قرص اورژانسی

قرص اورژانسی با برخی از داروها تداخل دارد. از این رو اثربخشی کمتری داشته و ممکن است که احتمال بارداری ناخواسته را افزایش دهد. برخی از داروها که با قرص اورژانسی تداخل دارویی دارند عبارتند از:

  • داروهای ضد صرع (کاربامازپین، فنی‌توئین، و اتوسوکسیمید)
  • داروهای ضد سل (ریفامپین و ریفابوتین)
  • داروهای ضد قارچ (کتوکونازول و ایتراکونازول)
  • داروهای ضد HIV (نلفیناویر و ریت vonavir)
  • داروهای گیاهی (خار مریم و گل راعی)

این داروها متابولیسم هورمون‌های موجود در قرص اورژانسی را افزایش می‌دهند و اثر بخشی داروها را کمتر می‌کنند. از این رو قبل از مصرف دارو باید با پزشک و داروساز مشورت کنید.

کدام داروها و مواد غذایی تاثیر قرص اورژانسی را کاهش می‌دهند؟

مصرف داروهایی مانند: کاربامازپین، فنی‌توئین، و اتوسوکسیمید، ریفامپین و ریفابوتین، کتوکونازول و ایتراکونازول، نلفیناویر و ریت vonavir، خار مریم و گل راعی اثر بخشی قرص اضطراری ضد بارداری را کاهش می دهند.

همچنین مصرف غذایی که چربی زیادی دارند منجر به کاهش اثربخشی تاثیر قرص اورژانسی می‌شوند. از طرفی قرص ضد بارداری برای افرادی که سابقه انواع آسم شدید دارند، تاثیر کمتری خواهند داشت.

در یک ماه چند مرتبه می‌توان از قرص اورژانسی استفاده کرد؟

مصرف قرص اورژانسی و ضد بارداری با توجه به شرایط جلوگیری از بارداری طراحی شده است. اما دقت داشته باشید که مصرف این قرص نباید به عنوان یک روش جلوگیری و پیشگیری معمول از بارداری مصرف شود. هر فردی تنها یکبار در ماه مجاز برای مصرف قرص اورژانسی است. البته که توصیه می شود در طول سال بیشتر از 4 بار از این قرص استفاده نکرد.

اما به طور کلی قرص‌های ضدبارداری را در هر زمان از چرخه قاعدگی می‌توان مصرف کرد. شما مجاز هستید که تنها یک بار در طول چرخه قاعدگی از قرص اورژانسی استفاده کنید تا به خاطر عوارض اختلالات هورمونی و تغییر زمان، قاعدگی نامنظمی را تجربه نکنید.

قرص‌های اورژانسی را از کجا تهیه کنیم؟

می‌توانید به نزدیکترین داروخانه محل زندگی خود مراجعه کنید و قرص اورژانسی را بدون نسخه پزشک تهیه کنید. همچنین می‌توانید به نزدیکترین مرکز بهداشت محل زندگی خود مراجعه کنید و از خدمات مشاوره و ارائه قرص اورژانسی بهره‌مند شوید. البته خرید انواع قرص اورژانسی ضدبارداری بدون نسخه به‌صورت آنلاین نیز امکان‌پذیر است.

قرص اورژانسی تا چه حد در جلوگیری از بارداری موثر است؟

اثربخشی قرص‌های اورژانسی برای جلوگیری از بارداری به عوامل مختلفی مانند: زمان مصرف و شرایط فرد با تغییراتی همراه است. قرص‌های اورژانسی هنگامی ‌اثر بخشی دارند که بلافاصله بعد از رابطه جنسی محافظت نشده در سریع‌ترین زمان مصرف شود. با توجه به تحقیقات پزشکی و اعلام سازمان جهانی بهداشت، در صورتی که قرص پیشگیری از بارداری به موقع مصرف شود، حدود 95 درصد از بارداری‌ها را جلوگیری می‌کند.

چه مواقعی نباید از قرص اورژانسی استفاده کنیم؟

یکی از موارد مهمی که درباره مصرف قرص اضطراری بسیار مهم است و معمولا توجه کمی به آن می‌شود، موارد منع مصرف است که عبارتند از:

  • زمانی که به باردار بودن مشکوک هستید.
  • زمانی که سابقه حساسیت به قرص ضدبارداری دارید.
  • زمانی که سابقه خون‌ریزی غیرعادی داشته و به دکتر خود اطلاع نداده‌اید.
  • زمانی که در یک سال گذشته بیشتر از ۳ بار از این قرص‌ها استفاده کرده‌اید.

برای حفظ سلامت و در امان ماندن از عوارض قرص اورژانسی بهتر است به‌این‌موارد توجه کنید و در صورت احساس هرکدام از این شرایط، با دکتر زنان مشورت کنید. همچنین اگر در دوران تخم‌گذاری هستید یا اضافه وزن بیش‌ از حد دارید، احتمالا اثر قرص اورژانسی ضد بارداری کاهش پیدا خواهد کرد.

مصرف قرص اورژانسی برای چه افرادی خطرناک یا ممنوع است؟

با این که در داروخانه‌ها، انواع مختلفی از قرص‌های اورژانسی پیدا می‌شود، با این‌حال، مصرف این قرص برای همه مناسب نیست. از این رو، مصرف قرص اورژانسی برای افراد زیر خطرناک یا ممنوع است:

  • لخته‌شدن خون
  • سکته مغزی
  • بیماری کبدی
  • سرطان پستان ( در مقاله علائم سرطان سینه در مورد علائم این سرطان شایع در خانم‌ها صحبت شده‌است. )
  • بارداری
  • فشار خون بالا
  • دیابت کنترل‌نشده
  • میگرن با اورا
  • خونریزی شدید واژینال
  • دختران زیر ۱۸ سال

اگر سابقه بیماری‌های بالا را دارید، از مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری بدون مشورت با پزشک خودداری کنید.

آیا مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری در دوران شیردهی ممنوع است؟

مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری در لیست داروهای ممنوع در بارداری نیست، اما توصیه هم نمی‌شود. هورمون‌های موجود در قرص اورژانسی می‌توانند به‌طورموقت بر میزان شیر مادر تاثیر بگذارند. همچنین احتمال بروز عوارض جانبی مانند تهوع، استفراغ و سردرد در مادر وجود دارد. از طرف دیگر هورمون‌های موجود در قرص اورژانسی می‌توانند از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل شوند و در موارد نادر، عوارض جانبی در نوزاد ایجاد کنند.

قرص اورژانسی در چه شرایطی اثر نمی‌کند؟

قرص اضطراری باید بلافاصله و تا حداکثر ۷۲ ساعت بعد از رابطه جنسی مصرف شود تا بیشترین تاثیر را در پیشگیری از بارداری داشته باشد. طبعا هرچه زمان بیشتری از رابطه جنسی گذشته باشد، تاثیر این قرص‌ها کمتر خواهد بود. برخی‌ از مواردی که ممکن‌ است باعث کاهش اثربخشی قرص اورژانسی شود عبارت‌اند از:

  • مصرف قرص اورژانسی با تاخیر ۷۲ ساعت پس از رابطه جنسی
  • مصرف برخی از داروها مانند برخی آنتی‌بیوتیک‌ها، کاربامازپین، فنوباربیتال، فنی توئین، ریفامپین، تتراسایکلین
  • مصرف کربوهیدرات‌های ساده مانند قند، شکر و مواد شیرین‌کننده مصنوعی
  • مصرف برخی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی مثل ویتامین C و E
  • ابتلا به بیماری‌هایی با عوارض اختلال در جذب و هضم داروها
  • وزن بالای ۷۵ کیلوگرم
  • داشتن مشکلات گوارشی و کبدی.

توجه داشته باشید که این قرص‌ها روش تضمینی برای جلوگیری از بارداری نیستند و موارد مختلفی ممکن است تاثیر آن‌ها را کاهش داده یا از بین ببرد.

چند روز بعد مصرف قرص اورژانسی باید تست بارداری دهیم؟

در برخی از مواقع ممکن است که با مصرف قرص اورژانسی باز هم علائم بارداری دیده شود. در شرایط زیر نیاز به انجام آزمایش بارداری است.

  • اگر بعد از سه تا چهار هفته از مصرف قرص اورژانسی پریود نشوید باید آزمایش بارداری دهید.
  • اگر خونریزی در دوران قاعدگی بیش از یک هفته طول بکشد و از قرص اورژانسی استفاده کرده باشید، لازم است که آزمایش بارداری دهید.
  • اگر در طی سه الی پنج هفته از مصرف قرص ضد بارداری دچار درد شکمی‌ شدید شوید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید، زیرا احتمال بارداری و سقط جنین وجود دارد.

در صورتی هر کدام از موارد بالا بعد از مصرف قرص اورژانسی اتفاق افتاد برای اطمینان از عدم بارداری حتما باید تست بارداری داده شود.

تست بارداری بعد از مصرف قرص اورژانسی با مشاهده علائم بارداری
ضرورت تست بارداری بعد از مصرف قرص اورژانسی و مشاهده علائم بارداری

تست بارداری بعد از مشاهده علائم حاملگی

در صورتی که قرص اورژانسی را به موقع مصرف نکرد، احتمال اینکه بارداری رخ دهد؛ وجود دارد. از این رو با اولین نشانه‌های بارداری باید به موقع برای انجام آزمایش بارداری اقدام کرد. نشانه‌های عمومی که بیشتر افراد در حین بارداری با آن مواجه می‌شوند عبارتند از:

  • تاخیر در پریودی
  • حساسیت بافت سینه و ورم پستان
  • تهوع بارداری
  • لکه‌بینی یا خونریزی
  • تکرر ادرار بدون مصرف مایعات زیاد
  • خستگی
  • گرفتگی عضلات
  • تغییرات خلقی

هریک از این نشانه‌ها می‌توانند علائم بارداری باشند و باید برای انجام آزمایش به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کرد.

قرص اورژانسی روشی موثر برای پیشگیری از بارداری ناخواسته

همانطور که در این‌ مطلب بررسی شد، قرص اورژانسی یکی از انواع محبوب قرص‌های ضدبارداری است. در صورت داشتن رابطه جنسی پر خطر یا کنترل نشده باید با زمان مصرف قرص اورژانسی آشنا باشید. انتخاب بهترین نوع قرص ضد بارداری اورژانسی به‌عوامل مختلفی مانند: سن، سابقه پزشکی، عادت‌های قاعدگی و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. پیشنهاد می‌کنیم که قبل از مصرف این قرص، اول در خصوص عوارض قرص اورژانسی تحقیق کرده و بعد با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا طریقه مصرف و مناسب‌ترین نوع قرص را با توجه به شرایط شما تجویز کند. برای شروع مشاوره، می‌توانید از سامانه دکتر دکتر برای پیدا کردن بهترین متخصصان شهرتان به‌صورت آنلاین استفاده کنید و نوبت بگیرید.

همچنین اگر درباره سوال در چه صورت قرص اورژانسی اثر نمیکند و روش های پیشگیری بارداری چگونه است نیاز به اطلاعات بیشتر دارید، می‌توانید در انتهای همین متن و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید.

منبع :

health.nz

سوالات متداول قرص اورژانسی

قرص اورژانسی نام بخشی از داروهای پیشگیری از بارداری است قرص اورژانسی ضدبارداری، تخمک گذاری را به تعویق انداخته و در نهایت از بارداری پیشگیری می‌کند.

قرص‌های لوونورژسترول، قرص‌های یولی پیریستال و قرص‌های ال‌دی (LD) سه نوع متداول قرص اورژانسی هستند.

بهتر است که قرص اورژانسی در سریع‌ترین زمان پس از رابطه جنسی بدون وسایل پیشگیری مصرف شود. البته برخی از پزشکان معتقدند که مصرف قرص اورژانسی ضدبارداری در 72 ساعت اول پس از رابطه جنسی، موفقیت بالایی را در پیشگیری از بارداری به دنبال دارد.

نحوه مصرف هرکدام از انواع قرص‌های اضطراری با هم متفاوت است. معمولا بهترین دستورالعمل مصرف قرص تا 72 ساعت بعد از رابطه جنسی است. برای اطمینان از عملکرد این قرص، بهتر است 3 هفته پس از مصرف، توسط دکتر خود معاینه شوید.

اگر از وسال پیشگیری استفاده نکرده‌اید، کاندوم پاره شد یا آسیب دید، مصرف قرص پیشگیری را فراموش کرده‌اید یا مجبور به رابطه جنسی شدید، حتما از قرص اورژانسی ضد بارداری استفاده کنید.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: نیلوفر شهدوست
نیلوفر شهدوست هستم و نزدیک به یک دهه در دنیای محتوا گشت‌وگذار می‌کنم. حضور در بخش‌های مختلف این دنیا، با یادگیری، شناخت آدم‌ها و خلق ارتباطات برایم شیرین است. تولید محتوا در حوزه پزشکی و سلامت هم یکی از جذاب‌ترین بخش‌های تجربه کاری من هست و شاید برایتان جالب باشد که بدانید، در تولید بیشتر از ۵۰۰ مقاله به‌روز، در زمینه‌های پرجست‌وجوی پزشکی و سلامت مشارکت داشته‌ام. این حضور مداوم و پررنگ در دنیای محتوای پزشکی، با وسواس و دقت زیادی همراه بوده تا مخاطبان نازنین بتوانند به منابع تراز اول پزشکی دنیا دست پیدا کنند و جواب پرسش‌هایشان را سریع‌تر بگیرند و البته کمتر نگران شوند. امیدوارم که توانسته باشم در مسیر پیگیری بیماری‌ یا پیداکردن پاسخی برای سوالات پزشکی و سلامتی شما در کنارتان باشم.
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

1,546 دیدگاه در “قرص اورژانسی چیست؟ دستورالعمل زمان مصرف و بررسی عوارض قرص اورژانسی
  • سلام من پنج روز بعد از رابطه تصمیم به خوردن دوز بالای قرص اورژانسی کردم چون احتمال ریختن منی خییلی کم میدونستیم
    البته پریودم نامنظم هست و دو روز قبل از زمان پریودی رابطه داشتم بخاطر همین قرصو گذاشتم تا روز پنجم ک میشه دوز بالا رو استفاده کرد خوردم ولی قبل خوردن هم حالت های قبل پرپریودرو داشتم و روزبعد قرص خوردن پریود شدم و خونریزیم طبیعی مثل همیشه بوده ایا امکان بارداری هست چون قرصو دیر خوردم ؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر بعد از مصرف قرص خونریزی داشتین بارداری رد میشود

      پاسخ
  • سلام من امروز ی رابطه محافظت نشده داشتم بعد یک ساعت قرص اورژانسی خوردم یکمی ریخته شد داخل اما می‌ترسم ک بارداری ایجاد شه
    تاثیری داره ایا. جلوگیری میکنه؟
    دوتا قرص بود دومی و فردا میخورم

    پاسخ
    • سلام
      تا ۹۵ درصد اثر پیشگیری کننده داره اما احتمال شکست هم تا حدود ۱ الی ۵ درصد هست

      پاسخ
  • سلام من رابطه داشتم و محافظت نشده بود و پارتنر من ابشو ریخت بیرون ولی یزره از اون ریخته شده بود داخل
    و من قرص اورژانسی خوردم اثری دارد؟

    پاسخ
    • سلام
      تا حدود ۹۵ درصد اثر دارد

      پاسخ
  • سلام ۱۰ روز از تموم شدن پریودم میگذره و دیشب با همسرم رابطه محافظت نشده داشتم بلافاصله قرص تسنی ۱.۵ مصرف کردم باز هم باید مصرف کنم اگه بله میزان دوز و تعداد رو بفرمایید

    پاسخ
    • سلام
      همین دوز که مصرف کردین کافی هست

      پاسخ
  • سلام من دوماه پیش از قزص اورژانسی استفاده کردم و این دوماه مریود شدم بعد دوماه این ماه هم استفاده کردم ممکن تاثیرنداشته باشه.

    پاسخ
    • سلام
      تاثیر خود را دارد
      اما مصرف مکرر قرص اورژانسی ضرر دارد و توصیه نمی شود

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید بعد از رابطه یک عدد قرص مصرف بشه یا مثلا ۱۲ ساعت بعدش دوباره یک عدد دیگر مصرف شود مشکل دارد ؟ اثر پذیری بیشتر نیست؟

    پاسخ
    • سلام
      یا دوز ۱/۵ یکجا
      یا دو عدد ۷۵صدم به فاصله ۱۲ ساعت مصرف شود
      تاثیرگزاری هر دو یکسان است

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر خسته نباشید من یکی از آشنا ها رابطه داشته و بعد از ۱ روز قرص مصرف کرده ولی سن اون پایین ۱۷ ساله تاثیری داره یا ن؟؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      اثر دارد تا ۹۵ درصد
      اما تا یک الی ۵ درصد هم احتمال شکست هست

      پاسخ
  • سلام من دو روز بعد از پایان پریود رابطه داشتم و قرص اورژانسی مصرف کردم الان ۹روز از پایان پریودم میگذره دچار خونریزی شدید شدم الان دو روز هست خونریزی دارم ،یعنی علتش می‌تونه به قرص مربوط باشه ؟

    پاسخ
    • سلام
      بله میتواند از عوارض قرص باشد

      پاسخ
  • سلام ، من طی چند دو سه روز چندین مرتبه رابطه بدون کاندوم داشتم و یک قرص روز بعد و یک قرص هم سه روز بعد خوردم ، الان پریودیم پنج شیش روز گذشته و نشدم امکان بارداری هس؟؟ اگه هست چه راهکاری هس واسه سقط😑

    پاسخ
    • سلام
      باید تست خون بارداری بدهید

      پاسخ
  • سلام من سه روز بعد پریودم رابطه بدون دخول داشتم باکره هستم
    نامزدم مایع منیش ریخت رو التم نمیدونم رو واژنم یا داخل رفت یا نه زود شستم خودمو بعد ۱۵دقیقه هم اورژانسی یدونه ای خوردم
    احتمال بارداری چقدره؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به مواردی که گفتین نامحتمله

      پاسخ
  • با سلام
    من و همسرم روز ۱۲ سیکل پریودیم رابطه داشتیم و قرص مصرف کردم
    روز ۱۹ سیکل دچار خونریزی شدم و ۳ روزه خونریزی سبک دارم
    طبیعیه؟
    پریود ماه بعدی کی اتفاق میفته؟

    پاسخ
    • سلام
      از عوارض قرص هست اما ممکن سبب بهم خوردن پریود بشه و تاریخ پریود بعدی دقیقا مشخص نیست

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر
        اخرین دوره ی پریودی من برج دوازد بود، دوبار هم برج یک لکه بینی های دو روزه داشتم ولی پریود نشدم تا حالا و اینکه برج یک۴ تا قرص اورژانسی در فاصله های یک هفته ای خوردم، الان هم درد در ناحیه ی واژن و ولگن دارم، همچنین سوزش بعد لز ادرار. دلیلش چی میتونه باشه؟؟

      • سلام
        ازمایش خون bhcg جهت رد بارداری بدهید

  • سلام .من آب منی همسرم و قورت دادم آیا امکان بارداری از معده هم وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام
      خیر! از این طریق بارداری رخ نمی دهد

      پاسخ
  • سلام من ماه پیش رابطه داشتم و حین رابطه کاندوم پاره شد، بلافاصله تعویضش کردیم و انزال توی کاندوم جدید اتفاق افتاد اما من برای اطمینان خاطر همونشب با توجه به راهنمای بسته یک قرص خوردم و قرص بعدی رو۱۲ساعت بعدمصرف کردم و حدود یکهفته ی بعد پریود شدم، اما این ماه۷روز از موعد پریودم گذشته میخواستم بدونم مشگل از کجاست؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر یکبار بعد از رابطه پریود شدین و در حال حاضر پریودتون عقب افتاده ، میتونه از عوارض قرص اورژانسی باشه

      پاسخ
  • با سلام
    من و همسرم روز ۱۲ سیکل باهم رابطه داشتیم و قرص اورژانسی استفاده کردم
    الان بعد از یک هفته و در روز ۱۹ سیکل خونریزی دارم که اول کم بود ولی الان بیشتر شده
    آیا طبیعیه؟
    پریودیه یا مشکل سازه؟
    کار خاصی باید انجام بدیم؟

    پاسخ
    • سلام
      از عوارض قرص هست و کار خاصی لازم نیست

      پاسخ
  • سلام ما رابطه محافظت نشده داشتیم ولی بلافاصله قرص اورژانسی مصرف شده و الان از وقت پریودی هم گذشته و بی بی چک هم تست گرفتیم مثبت شده

    پاسخ
    • سلام
      بله قرص اورژانسی احتمال شکست و خطا دارد و ممکن با وجود مصرف بازهم باردار شوید

      پاسخ
  • سلام ببخشید من حدود پانزده روزه ک پریدم ب تعویق افتاده و تو این مدت چهار بار بیبی چک استفاده کردم/ک منفی بوده آیا احتمال بارداری وجودداره؟؟

    پاسخ
    • سلام
      تست خون بارداری بدهید

      پاسخ
  • سلام عرض شد بنده با همسرم رابطه داشتم و قبل از خروج منی کاندوم پاره شد و فقط پیشاب در کاندوم بوده با این احتساب بلافاصله قرص اورژانسی مصرف شد و فقط دوز اول دو عدد باهم مصرف شد خواستم سوال کنم احتمال بارداری هست یا خیر

    پاسخ
    • سلام
      احتمال بارداری خیلی کمه
      اما امکان شکست روش قرص اورژانسی و باردار شدن هم هست به میزان یک الی ۵ درصد

      پاسخ
  • سلام من ۱۸اسفند پریود شدم دو روز بعداز پاک شدن رابطه محافظت نشده داشتم همسرم شک داشت که منی داخل ریخته شده و من بلافاصله یه دوز قرص اورژانسی خوردم و مجددا فرداش هم رابطه داشتم اما هیچ منی ریخته نشد و هنوزبعداز خوردن قرص پریود نشدم آیا امکان بارداری هست ؟؟

    پاسخ
    • سلام
      هست بله چون قرص اورژانسی هم خطا دارد
      تا موعد پریودتون صبر کنید و اگر رخ نداد تست خون بارداری بدین

      پاسخ
  • سلام من سه بار در یک روز رابطه محافظت نشده داشتم و بعد از اخرین بار قرص اورژانسی مصرف کردم ایا اثر داره یا باید بعد اولین بار مصرف میکردم؟

    پاسخ
    • سلام
      به روشی که مصرف کردین اثر دارد

      پاسخ
  • سلام روز بخیر
    من رابطه ناایمن داشتم اما دخول فقط چند ثانیه طول کشید و چیزی هم داخل واژنم ریخته نشد محض احتیاط دو ساعت بعد قرص اورژانسی 1.5 خوردم . بعد 5 روز سر موعد پریود شدم.
    امکان بارداری هست؟ بعد چند روز بیبی چک دقیق تر نشون میده؟

    پاسخ
    • سلام
      اگر پریود شدین بارداری رد میشود و جای نگرانی نیست

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر..من باهمسرم دیشب رابطه داشتم وکاندوم پاره شدبعدا متوجه شدم وسریع قرص لوونورژسترل1.5 یک عددخوردم بنظر شما بارداری کنسل شده خاطرجم باشیم دیگه یاباید چکاری کرد ممنون میشم جواب بدین زود

    پاسخ
    • سلام
      تا ۹۵ درصد از بارداری پیشگیری میکند
      اما احتمال خطا و بروز بارداری به میزان کم هست
      هیچ اقدام دیگری نمیتوان انجام داد

      پاسخ
  • سلام، دوهفته ی پیش قرص اورژانسی مصرف کردم، بعد از یک هفته،یک روز خونریزی داشتم ،صبح ها حالت تهوع دارم

    به خاطر قرص هست یا با وجود خونریزی احتمال بارداری وجود دارد؟
    یک هفته دیگه تاریخ پریودم هست دوره هایم ۳۵ روزه است

    پاسخ
    • سلام
      چون خونریزی یک روز بوده ازمایش خون bhcg جهت رد بارداری بدهید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید
    دوست دخترم ۲ هفته از موعد پریودش گذشته (سه هفته پیش قرص اورژانسی مصرف کرده بود). امروز بیبی چک گرفتیم جواب منفی بود.
    چیکارباید‌ کرد واسه پریود شدنش.
    مرسی

    پاسخ
    • سلام
      اول باید ازمایش خون بارداری بدهید

      پاسخ
  • سلام، من باکره هستم دیروز یه روز مونده به تخمک گزاریم رابطه بدون دخول داشتم کمی پیشاب اطراف واژنم ریخت بلافاصله قرص اورژانسی ۰/۷۵ دوتا باهم استفاده کردم و دوباره روز بعدش یدونه ۰/۷۵ استفاده کردم خودمو با ژل بهداشتی هم شستم احتمال بارداری هست؟ چند روز بعد قرص باید پریود بشم؟
    ( ۲۰ روز مونده به پریودیم)

    پاسخ
    • سلام
      با شرح حالی که گفتین بعید هست
      تا موعد پریودتون صبر کنید و درصورت پریود نشدن تست بارداری بدهید

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    من بعد از زمان پریودی با همسرم رابطه داشتم بعد ارضا شدن شک داشت که آب منی ریخته شده برای اطمینان قرص اورژانسی خوردم حدود ۸ساعت بعدش
    الان بعد ۱۰ روز دوباره پریود شدم دلیلش چی می‌تونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      از عوارض قرص اورژانسی هست

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من یک رابطه ای داشتم که موجب پارگی کاندوم شد اما انزالی صورت نگرفت فقط بخاطر پیشاب اورژانسی مصرف کردم و اینکه هفت روز بعد خونریزی شبیه به روز چهارم پریود کردم و باامروز هفت روزه ک ادامه داره ایا این غیر طبیعیه؟ و اینکه این ینی باردار. نیستم ؟ ممنونم

    پاسخ
    • سلام
      از عوارض قرص میتونه باشه
      اگر پریودتون در موعد مقرر رخ نداد تیت بارداری بدین

      پاسخ
  • سلام روز ۱۷ ام دوره رابطه ی محافظت نشده داشتم با همسرم و منی داخل واژن ریخته شد ولی بعدش تخلیه شد چقدر احتمال بار داری هست؟

    پاسخ
    • سلام
      با توجه به اینکه رابطه خوالی تخمک گزاری بوده احتمال بارداری زیاده

      پاسخ
  • سلام
    من در زمان پریودی و در روز سوم باتوجه به اینکه اون لحظه خونریزی نداشتم برای اولین بار ،رابطه برقرار کردم و از کاندوم استفاده نشد، درحین رابطه، باتوجه به اینکه یهو متوجه شدیم که مجدد خونریزی دارم، دیگه ادامه ندادیم و پارتنرم، ارضا نشد که چیزی ریخته بشه، امابا توجه به اینکه رابطه واژینال بود، ممکنه که ترشحاتی اون زمان درحین دخول وجود داشته باشه …. حال باتوجه به اینکه در زمان پریودی ای اتفاق افتاده، من باید از قرص ضدبارداری اورژانسی استفاده کنم؟ (و اگر جواب بله است، ایا راه دیگری برای پیشگیری هست؟ چون من به دلیل میگرن و حالت تهوع و افت فشارشدیدی که قرص های ضدبارداری میده نمیتونم از این نوع قرص ها استفاده کنم)

    پاسخ
    • سلام
      هنگام پریودی احتمال بارداری خیلی نامحتمل هست
      جهت مشاوره میتونین از تماس تلفنی با <a href="https://evisit.drdr.ir/doctors زنان استفاده کنید

      پاسخ
  • سلام من با نامزدم باکره است رابطه داشتم هنگام رابطه کاندوم پاره شده یه مقدار منی ریخته روی واژن که با دستمالم پاک کردم
    ده دقیقه بعد قرص لوونورژسترول گرفتم بهش دادم
    ایا احتمال بارداری هست؟

    پاسخ
    • سلام
      خیلی احتمالش کم و بعیده اما صفر نیست

      پاسخ
  • سلام من چهار روز پیش با همسرم رابطه داشتم شک دارم منی رفته باشه داخل امروز قرص اورژانسی خوردم از روز رابطه سوزش ادرار دارم احتمال بارداری وجود داره؟

    پاسخ
    • سلام
      احتمال بارداری به میزان کم هست چون قرص اورژانسی هم احتمال خطا دارد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر. من هنگام رابطه همسرم شک داره که مایع منی ریخته شده یا نه و تقریبا 6روز از پریودم گذشته که رابطه داشتم قرص اورژانسی رو بخورم یا نه؟ و دو روز گذشته آیا تاثیر داره یا نه. ممنونم از جوابگویی شما

    پاسخ
    • سلام
      اگر سابقه بیماری خاصی ندارین و رابطه مشکوک بوده میتونین بخورین
      تا ۷۲ ساعت اثر دارد

      پاسخ
  • سلام من کم کاری تیروئید دارم و لووتیروکسین مصرف میکنم و هر ۱۵ روز تحت نظر پزشک قرص کابرگولین هم مصرف میکنم ،دو روز بعد از پریودم رابطه داشتم احتمال بارداری چقدره؟و چه قرص و چه زمانی مصرف کنم بهتره؟

    پاسخ
    • سلام
      گابرگولین برای بالابودن پرولاکتین تجویز شده؟

      پاسخ
      • سلام وقتتون بخیر من هفت روز پیش رابطه غیر محافظت شده داشتم الان دو روز از وقت پریودم گذشته زیر دلم و سینم هم درده و متورم شده ولی پریود نشدم امکان بارداری وجود داره ؟

      • سلام
        بله تست خون بارداری بدهید

  • سلام وقت بخیر – من و همسرم رابطه غیر محافظت شده داشتیم و تقریبا در روز ۱۲ سیکل پریودی باهم رابطه داشتیم
    همسر بنده موقع ارضا ، آلت خودشون رو بیرون کشیدن و خارج از واژن به انزال رسیدن
    آیا با توجه به اینکه مقدار کمی اسپرم داخل پیش آب وجود داره و اینکه روز ۱۲ سیکل پریودی سکس انجام شده ، احتمال بارداری هست ؟ آیا خوردن قرص اورژانسی رو توصیه میکنید ؟

    پاسخ
    • سلام
      احتمال بارداری به مقدار کم هست

      پاسخ
  • سلام بعد پریودیم رابطه داشتم قرص اورژانسی مصرف کردم چند روز بعد دوباره به مدت ۱۰ روز خونریزی گرفتم ولی الان تاریخ پریودیم رسید و هنوز پریود نشدم،احتمال بارداری هست؟

    پاسخ
    • سلام.
      خیر نامحتمله

      پاسخ
      • سلام من بعد از ۵ روز قرص اورژانسی خوردم پریود شدم تا کی ادامه داره ؟

      • سلام
        ممکن تا یک هفته طول بکشد

  • سلام وقت بخیر
    اگر بلافاصله پس از رابطه و در روز دهم از پریود، قرص اورژانسی مصرف بشه، عملکرد قرص جوری هست که دیگه اون ماه تخمکی آزاد نشه، یا حتما باید برای بقیه ی رابطه های اون ماه روش جلوگیری در نظر گرفت؟؟؟

    پاسخ
    • سلام
      برای بقیه رابطه ها روش پیشگیری لازمه

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر من با نامزدم رابطه لاپایی داشتم و منی رو پشت ریخت و پاکش کرد بعدش اما مطمئن نیستیم ک ریخته حتی نزدیک واژن یا نه. دوروز بعدش قرص اورژانسی خوردم احتمال بارداری هست ؟
        دوروزه زیر نافم درد داره

      • سلام
        خیلی بعیده با شرایط شما بارداری رخ بدهد

  • سلام امروز بعداز نزدیکی ی مقدار ار مایع منی از کنار کاندوم بیرون ریخت من سه ساعت بعد قرص اورژانسی خوردم تاریخ پریودمم حدودا یک هفته دیگس با توجه ب مصرف قرص اگه تا چند روز ؟پریود نشدم تست بارداری بدم؟؟

    پاسخ
    • سلام
      تا موعد پریودتون صبر کنید

      پاسخ
  • سلام بنده چند وقت پیش سکس از مقعد داشتم و آب منی کنار واژن افتاد ینی داخل نه فقط کنارش نزدیک لگن احتمال بارداری وجود داره مثلا اگه یک قطره هم برخورد کرده باشه و بلافاصله پاک بشه چی احتمال بارداری هست؟

    پاسخ
    • سلام
      خیلی بعید هست

      پاسخ
  • سلام من یک دوره دزوسپتیو مصرف کردم اما دوره بعدیش استفاده نکردم و هفته ای که بایستی پنجشنبهیا جمعشو پریود میشدم چونکه سفر داشتم از یکشنبه قرص دزوسپتیو خوردم که پریود نشم آخر هفته و چهارشنبه رابطه محافظت نشده داشتم یعنی روزهای آخر منتهی به پریودم
    و دو ساعت بعد دوتا قرص لوونورژسترول ./۷۵ باهم خوردم و دیگه دزوسپتیو نخوردم
    الان ۳۶ ساعت از رابطه گذشته آیا میتونم مجدد قرص اورژانسی جهتاطمینان مصرف کنم
    و تا کی بایستی پریود بشم که اطمینان از عدم بارداری باشه با توجه به توضیحاتم

    پاسخ
    • سلام
      دیگه نیازی به قرص اورژانسی نیست.
      تا موعد پریودتون صبر کنید

      پاسخ
      • سلام وقت بخیر.من با نامزدم رابطه از واژن داشتم و منی خودشو داخل واژنم ریخت
        پشت سرش دوتا قرص اورژانسی خوردم
        بعد فرداش خونریزی داشتم دلیلش چیه؟پردمو زده یا اثرات قرص اورژانسیه؟!

      • سلام
        بدون‌ معاینه نمیتوان نظری داد

  • سلام من یک رابطه داشتم که همسرم شک کرد وقرص اورژانسی خوردم ولی منی داخل نریخت بعد ازسه روز که ازمصرف قرص گذشته بود دوباره رابطه داشتم واینبار منی داخل ریخت و قرص هم‌نخوردم والان ده روز ازمصرف قرص میگزرد وپریود نشدم امکان بارداری هست ؟

    پاسخ
    • سلام.
      بله با رابطه دوم امکان بارداری هست
      تست خون بارداری بدین

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر من امشب با همسرم رابطه داشتم
    رابطمون محافظه نشده بود میخوام ببینم فردا صبح دوتا قرص اورژانسی بخورم جلو گیری میکنه از بارداری
    چجوری مصرف کنم قرصو که حامله نشم

    پاسخ
    • سلام.بله تا ۹۵ درصد پیشگیری میکنه
      اگر سابقه بیماری قلبی و خونی و کبدی ندارین قرص لوونورژسترول ۷۵ صدم دوعدد باهم

      پاسخ