1.آنها سرشار از پروتئین کامل هستند
یک تخم مرغ شامل 6 گرم از هر 9 آمینواسید ضروری بدن است که بلوکهای سازنده پروتئین به شمار میآیند. این بسیار مهم است زیرا بدن نمیتواند به تنهایی این بلوکهای سازنده را تولید کند. تقریبا نیمی از سفیده تخم مرغ را پروتئین تشکیل میدهد و تنها بخش کوچکی از آن چربی و کلسترول است.
2.سرشار از مواد مغذی است
این بدان معنی است که تخم مرغ نسبت به سایر مواد غذایی به ازای هر کالری مواد مغذی شامل ویتامینها، مواد معدنی و آمینواسیدهای بیشتری دارد. با خوردن یک تخم مرغ موارد زیر برای بدن تامین میشوند:
- پروتئین با کیفیت بالا
- سلنیوم
- فسفر
- کولین
- ویتامین B12
- آنتی اکسیدانهای متعدد که برای حفظ سلامت سلولهای بدن ضروری هستند.
3. به کلسترول خوب کمک میکند
کلسترول خوب که با نام HDL شناخته میشود، در افرادی که روزانه سه تخم مرغ یا بیشتر مصرف میکنند افزایش مییابد. البته، کلسترول بد یا LDL نیز افزایش مییابد. اما بالا رفتن کلسترول خوب موجب میشود تا ضرر کلسترول بد کمتر شود.
4. موجب کاهش تری گلیسیرید میشود
پزشک همراه با کلسترول خوب و بد تری گلیسیرید را هم آزمایش میکند. تری گلیسیرید پایینتر برای سلامت بدن مفید است. به نظر میرسد خورن تخم مرغ به ویژه تخم مرغهای حاوی اسیدهای چرب امگا 3 سطح تری گریسید را کاهش میدهد.
5. احتمال سکته مغزی را کاهش میدهد
اگرچه مطالعات نتایج متفاوتی را نشان میدهند، اما به نظر میرسد که مصرف روزانه تخم مرغ خطر ابتلا به سکته مغزی را کاهش میدهد. در یک مطالعه جدید در چین، افرادی که یک تخم مرغ در روز مصرف میکردند، 30% کمتر از افرادی که روزانه تخم مرغ مصرف نمیکردند در خطر سکته مغزی قرار داشتند.
6. به کنترل پروتئین کمک میکند
با حدود 70 کالری که در هر تخم مرغ وجود دارد شما میزان دریافتی خود از این ماده غذایی را میدانید. کافی است یک تخم مرغ را بجوشانید تا آب پز شود. سپس آن را به سالاد یا چند تکه نان اضافه کنید تا یک ناهار فوری و سالم داشته باشید.
7. مقرون به صرفه است
با توجه به میزان پروتئینی که از خوردن یک تخم مرغ دریافت میکنید، هزینه آن مقرون به صرفه است. یک تکه نان تست غلات کامل، مقداری آووکادو و کمی سس تند به آن اضافه کنید و یک وعده غذایی مناسب داشته باشید. از همه مهمتر نیازی نیست نگران قند و کربوهیدراتها باشید زیرا تخم مرغ حاوی هیچ کدام نیست.
8. برای سلامت قلب مفید هستند
تعجب کردید؟ بله، درست است. به طور کلی، به نظر میرسد که حتی مصرف زیاد تخم مرغ برای سلامت قلب ضرری ندارد. حتی افراد مبتلا به دیابت و دیابت نوع 2 نیز با داشتن یک رژیم غذایی با تخم مرغ زیاد، با مشکل قلبی مواجه نشدند. در یک مطالعه جدید در چین نشان داده شد که احتمال ابتلا به بیماری های قلبی در افرادی که تقریبا هر روز یک تخم مرغ مصرف میکردند، حدود 20% کمتر از افرادی بود که تخم مرغ مصرف نمیکردند.
9. فرد را سیر نگه میدارد
کافی است برای صبحانه یک تخم مرغ بخورید و متوجه میشوید که مدت زمان طولانیتری را احساس سیری خواهید داشت. همین امر موجب میشود تا در طول روز کمتر غذا بخورید. به عنوان مثال، به طور متوسط نوجوانانی که برای صبحانه تخم مرغ میخورند در هنگام ناهار 130 کالری کمتر از بقیه غذا میخورند.
10. برای سلامت چشم مفید است
پزشکان میدانند که آنتی اکسیدانهای لوتئین و زآگزانتین از ابتلا به بیماریهای چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن جلوگیری میکنند. سبزیجات سبز و برگ دار مانند اسفناج و کلم پیچ نیز حاوی این آنتی اکسیدانها هستند. اما تخم مرغ منبع بهتری است. دلیل آن این است که چربی موجود در تخم مرغ استفاده از مواد مغذی برای بدن را آسانتر میکند.
11. به تقویت مغز کمک میکند
تخم مرغ حاوی ویتامین D است که برای سلولهای خاکستری مغز مفید است. متاسفانه بدن ما مقدار کافی ویتامین D را از مواد غذایی دریافت نمیکند. علاوه بر این، تخم مرغ حاوی چیزی به نام کولین است که به سلولهای عصبی (نورونها) کمک میکند تا عملکرد بهتری داشته باشند.کولین همچنین برای زنان باردار و دوران شیردهی بسیار مهم است زیرا نقش مهمی را در رشد و توسعه مغز ایفا میکند.
لینک منبع : webmd