ورود به یکی از دورههای مهم زندگی بانوان، همراه با نشانههایی تحت عنوان علائم یائسگی اتفاق میافتد. یائسگی، در دهه چهارم یا پنجم زندگی رخ میدهد. مهمترین نشانه های یائسگی، معمولا بهصورت گرگرفتگی، خشکی واژن، پوکی استخوان، بیخوابی و نوسانات خلقی ظاهر میشوند. علائم اولیه شامل درد استخوانها و مفاصل، پریودنشدن برای مدتی طولانی، تعریق شبانه، کاهش میل جنسی، نازکشدن موها و افزایش وزن است. اگر نشانههای یائسگی در سنین پایینتر و با تشخیص علائم یائسگی زودرس ظاهر شد، میتوانید با مصرف دارو و اصلاح سبک زندگی، شرایط را کنترل کنید. قرارگرفتن زیر نظر متخصص زنان و انجام آزمایشهای دورهای نیز به کاهش علائم و بهبود وضعیت سلامتی کمک میکند.
مطالعه این مطلب از مجله سلامت و پزشکی دکتردکتر به 8 دقیقه زمان نیاز دارد و در انتهای آن جواب سوالات بسیاری را درباره علائم یائسگی زنان و مردان خواهید گرفت.
اگر هم سوالی درباره مهم ترین علائم یائسگی دارید، میتوانید در انتهای این مطلب و در بخش نظرات بنویسید تا پزشک پاسخ دهد.
علائم یائسگی در زنان
احساس گرگرفتگی، بیخوابی، تعریق بیش از حد، پریود نشدن یا لکهبینی، تغییر در خلق و خو، کاهش میل جنسی و اختلال در عملکرد هورمونها، معمولترین علائم یائسگی در زنان هستند. معمولا خانمها بین 40 تا 50 سالگی، اولین علائم یائسگی را در خود میبینند. البته سن شروع مونوپوز (Menopause) به عوامل مختلف ژنتیکی و محیطی بستگی دارد؛ مثلا برخی از افراد در اواسط دهه ۳۰ علائم اولیه قاعدگی را میبینند و افراد دیگر ممکن است تا ۵۵ سالگی همچنان خونریزی قاعدگی داشته باشند.
بنابر گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)،
بیشتر زنان یائسگی را بین سنین 45 تا 55 سال، بهعنوان بخشی طبیعی از روند بیولوژیکی خود، تجربه میکنند. یائسگی به دلیل ازبینرفتن عملکرد فولیکولار تخمدان و کاهش سطح استروژن خون ایجاد می شود.
بازه زمانی یائسگی شامل سه مرحله کلی است:
- پیش از یائسگی؛ بدن بهآرامی از دوره باروری فاصله میگیرد. سطح هورمون زنانه استروژن در بدن نوسان پیدا میکند و چرخه پریودی و قدرت باروری را تحت تأثیر قرار میدهد. سیکل ماهانه نامنظم و کوتاهتر یا طولانیتر از همیشه میشود. تغییر حجم خون پریودی هم از علائم یائسگی در پریود است. این موارد رایجترین علائم پیش یائسگی در زنان هستند.
- یائسگی؛ شدتگرفتن علائم بدن برای ورود به مرحله بعد آماده میشود. در این زمان، نشانهها بهوضوح دیده میشوند.
- بعد از یائسگی؛ در این دوره دیگر پریود اتفاق نمیافتد و بدن فرآیند تخمکگذاری را متوقف کرده است. ممکن است همچنان علامتهای یائسگی وجود داشته باشد اما به مرور زمان، شدت برخی از نشانهها کمتر میشود.
در ویدیوی علائم یائسگی درباره نشانههای یائسگی توضیحات جامعی را از زبان پزشک ارائه دادهایم:
اینکه بدانید علائم یائسگی چیست و چگونه باید آن را مدیریت کرد کمک میکند، درک بهتری نسبت به این مسئله در شما و اطرافیانتان ایجاد میکند.
علائم اولیه یائسگی
علائم مراحل مختلف مونوپوز تقریبا یکسان است؛ ولی شدت آنها کمتر یا بیشتر میشود. علایم یائسگی در زنان را میتوان به سه دسته، تقسیم کرد:
- نشانههایی که سیستم تولید مثل را تحت تأثیر قرار میدهند؛
- علائمی که روی جسم تأثیر دارند؛
- علائم روانی ناشی از تغییرات هورمونی بدن.
اگر به دنبال تشخیص اولین علامت یائسه شدن هستید، به موارد زیر توجه کنید. ممکن است همین حالا در حال تجربه تعدادی از آنها باشید:
تغییر در نظم عادت ماهانه
اولین نشانه یائسگی ، معمولا تغییر در الگوی طبیعی پریودی است. به هم ریختن نظم بیولوژیکی بدن و بر هم خوردن نظم هورمونها، مهمترین دلیل این اتفاق هستند. ممکن است قاعدگی را بهصورت غیر معمول سبک یا شدیدتر از قبل تجربه کنید. تغییر در تعداد دفعات پریودی هم قابل انتظار است. ممکن است دو یا سههفته یکبار پریود شوید، یا چند ماه بین دورههای قاعدگی فاصله بیفتد. اگر هم مدت زمان این تاخیر بیشتر شد، حتما به دکتر زنان مراجعه کنید.
درد و احساس گرفتگی در ماهیچهها و مفاصل
برای بسیاری از خانمها، یکی از اولین علائم یائسهشدن درد استخوان، مفصل یا ماهیچهها است. دلیل بروز این اتفاق، پایین آمدن سطح ترشح هورمونهای زنانه است. این هورمونها، باعث تامین مواد ضروری و ویتامینهای مورد نیاز مفاصل بدن خانمها، میشوند. کنترل وزن، کاهش اضطراب، یوگا و مصرف داروهای ضد درد و التهاب، میتواند به تسکین بدندرد شما کمک کند.
گرگرفتگی
زمانی که بهدنبال علت گرگرفتگی باشید متوجه میشوید که کاهش سطح هورمون استروژن، دمای بدن را به شکل عجیبی بالا میرود. در نتیجه این اتفاق، مغز وارد پروتکل خنک سازی و خروج گرمای بدن میشود که در نتیجه آن، گرگرفتگی رخ میدهد. احساس گرما، برای مدت کوتاه و بهصورت ناگهانی که معمولاً در صورت، گردن و سینه حس میشود، از اولین نشانهها و علامت یائسهبودن است. گرگرفتگی یائسگی میتواند بهشکل قرمزی پوست و عرقکردن دیده شود و با سرگیجه همراه باشد.
همچنین علائم استروژن بالا در زنان میتواند شامل افزایش وزن، حساسیت سینهها، سردرد، و بینظمی قاعدگی باشد. این وضعیت در صورت مداومت ممکن است به مشکلاتی مانند فیبروئید رحم، سندرم پیش از قاعدگی شدید یا حتی افزایش خطر سرطان مرتبط باشد.
تنشهای روانی
اضطراب، احساس خوابآلودگی، تغییرات در خلقوخو مانند بیحوصلگی بیدلیل یا زودرنجی و ناتوانی در کنترل احساسات و نشاندادن واکنش شدید در برابر کوچکترن وقایع، از پیامدهای یائسهشدن است. علاوهبراین، ازدستدادن اعتماد به نفس علامت آزاردهنده دیگری است که میتواند با کمکگرفتن از مشاور بهبود بهتر شود. تمام این حالتها، در اثر عدم تعادل ترشح هورمونهای بدن خانمها، اتفاق میافتند.
اختلالات خواب
مشکل در خواب میتواند باعث احساس خستگی در طول روز شود یا تابآوری شما را پایین بیاورد. تعریق شبانه، یا احساس گر گرفتگی که در شب رخ میدهد، نمونه دیگری از علائم اولیه یائسگی هستند. اختلال خواب، مشکل بیش از 60 درصد از خانمهایی است که در آستانه یائسه شدن، هستند. تشدید اختلال خواب، باعث ایجاد حس خواب آلودگی در طول روز، اختلالت خلقی و افسردگی، میشود.
علائم ظاهری در بدن
تغییرات در وضعیت پوست، مانند خشکی یا چربشدن و ایجاد آکنه بزرگسالان میتواند مربوط به دوره یائسگی باشد. افزایش موهای صورت، ریزش مو یا نازکشدن تارهای موی سر هم با این شرایط ارتباط دارد. گاهی افزایش وزن و تغییر فرم بدن هم در خانمهای یائسه، دیده میشود. تغییرات شیمیایی یائسگی، باعث مقاوم شدن چربیهای بدن خانمها شده و همین، باعث بالا رفتن وزن بدن و احتباس آب در بافت عضلههای بدن، میشود.
درد و احساس سفتی در سینه
نوسانات هورمونی یائسگی تقریبا میتواند روی هر ناحیه از بدن اثر بگذارد. حساسیت یا درد سینه، کاهش تراکم بافت سینهها، تغییر در اندازه و شکل پستانها و ناهمواری بافت ناشی از کیست پستان در برخی از خانمها مشاهده میشود. کاهش مصرف کافئین و استفاده از کیسه آب گرم در ناحیه دردناک، روشهای سادهای برای تسکین این دردها هستند.
تپش قلب
ضربان قلب که بهطور ناگهانی شدیدتر شود، نشانه دیگری از علائم اولیه یائسگی است. دلیل این اتفاق، تغییرات هورمونی است که نهتنها در دوره یائسگی بلکه در دوران قاعدگی و بارداری هم رخ میدهد. لازم به ذکر است که تپش قلب، نشانهای موقت است و با تغییر سبک زندگی، خود به خود از بین میرود.
سردرد یا میگرن
یکی از دیگر نشانههای یائسگی، بروز سردرد یا میگرن است. میگرن یا سردرد ناشی از یائسگی میتواند نتیجه افت استروژن در بدن باشد. البته، شدت سردردهای یائسگی، در سالهای نزدیک به بروز آن، در اثر تغییرات هورمونی و نوسان بالای استروژن، شدیدتر میشود. نکته جالبی که در این رابطه وجود دارد این است که در برخی از خانمها، با اتمام دوران قاعدگی سردردها از بین میروند.
مشکلات حافظه، تمرکز و مه مغزی
فراموشی و نداشتن تمرکز هم در دوران مونوپوز قابل انتظار است. با توجه به نتایج یک تحقیق در سال 2019، کاهش هورمون استروژن در اثر یائسگی، باعث بروز این اتفاق میشود. در اثر این اتفاق، قوه تعقل فرد و رفتار عاقلانه او نیز، دچار مشکل میشود. اگر علائم جدی شد، از پزشک متخصص اعصاب و روان کمک بگیرید.
وزوز گوش
کاهش قدرت شنوایی و وزوز گوش جز نشانههایی است که ممکن است در دوران یائسهشدن تجربه کنید. اگرچه علت دقیق این مسئله هنوز مشخص نشده است؛ اما احتمالا با کاهش میزان استروژن ارتباط دارد. برای کنترل وزوز گوش، میتوانید طبق نظر پزشک، درمان تخصصی را تحت نظر متخصص گوش، پیش بگیرید.
علائم ثانویه یائسگی
مهمترین نشانههای موجود در دستهبندی علائم ثانویه یائسگی، میتوانند بهطور مستقیم در اثر تغییرات هورمونی رخ دهند. علاوهبراین، زنان یائسه با مشکلاتی سروکار دارند که علت اصلی آنها مونوپوز است. در ادامه به چند نمونه اشاره میکنیم:
تضعیف عملکرد جنسی
در دوران یائسگی، خاصیت ارتجاعی واژن از دست میرود و در نتیجه امکان دارد که خشکی واژن رخ دهد. برای همین، احساس درد، خارش یا سوزش و خونریزی واژینال هنگام برقراری رابطه جنسی دور از انتظار نیست. اغلب کاهش میل جنسی، نوسانهای هورمونی، رابطه دردناک و ناراحتی در حین رابطه جنسی سبب میشود خانمها در سالهای ابتدایی یائسهشدن تمایل چندانی برای برقراری رابطه نداشته باشند.
اختلال در دفع ادرار
با یائسهشدن، علاوهبر واژن، مجرای ادرار هم خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهند. در نتیجه، علائمی مانند تکرر ادرار، احساس ادرار کاذب و بیاختیاری ادرار در این دوران طبیعی است. همچنین احتمال ابتلا به عفونت ادراری افزایش پیدا میکند. پزشکان برای حل این مشکلات انجام تمرینهای تقویتکننده عضلات لگن (حرکات ورزش کِگِل)، استفاده از استروژن موضعی واژینال و هورموندرمانی را توصیه میکنند.
پوکی استخوان
یکی از متداولترین عوارض یائسگی، پوکی استخوان است. تراکم استخوان در چند سال اول بعد از یائسگی به شدت کم میشود. در این حالت استخوانها ضعیف و شکننده میشوند و احتمال شکستگی یا دررفتن آنها بالا میرود. استخوانهای لگن، ستون فقرات و مچ دست بیشتر در معرض شکستگی هستند و باید از آنها مراقبت کنید.
افزایش وزن
با ورود به دوره مونوپوز، سوختوساز بدن کمتر میشود و بنابراین، نیاز به مواد غذایی کمتری خواهید داشت. برای همین ممکن است مقدار قند اضافی، که از مواد غذایی دریافت میکنید، در شکم و پهلوها بهصورت چربی ذخیره شود که باعث بروز سلولیت نیز میشود. برای حفظ وزن متعادل در این دوران مقدار غذای خود را کنترل کنید، رژیمهای کمکالری داشته باشید و ورزش روزانه را فراموش نکنید.
افزایش خطر ابتلا به بعضی از بیماریها در دوران یائسگی
با یائسهشدن خانمها، احتمال ابتلا به بعضی از مشکلات مانند بیماری قلبی بالا میرود. علت آن میتواند کاهش سطح هورمون استروژن در بدن باشد. بنابراین لازم است روشهای تسکین علائم یائسگی و راه درمان را بشناسید. بروز بیماریهای قلبی، چاقی، پوکی استخوان، بیاختیاری ادرار و عفونت دستگاه ادراری، از جمله این بیماریها هستند.
اگر به دنبال کنترل علائم یائسگی هستید از داروی یائسگی استفاده کنید تا علائم را کاهش دهید.
علائم یائسگی زودرس
یائسگی زودرس اصطلاحی است که در زمانی که دورههای پریودی خانمها قبل از 45 سالگی متوقف میشود، استفاده میشود. مونوپوز زودرس میتواند بهطور طبیعی یا بهعنوان عارضه جانبی برخی از بیماریها و روشهای درمان تجربه شود. علامت اصلی یائسگی زودرس تعداد کم پریودی یا درمواردی، قطع کامل آن است. در یائسگی زودهنگام، تولید هورمونهایی که بهطور طبیعی از تخمدان آزاد میشود، بهویژه استروژن، متوقف میشود. علت یائسگی زودرس هنوز ناشناخته است اما احتمالا مواردی مانند ناهنجاریهای کروموزومی، بیماری خودایمنی، شیمیدرمانی یا پرتودرمانی و موارد نادر ازجمله عفونتهای ناشی از بیماری سل یا مالاریا در بروز آن موثر باشند. اگر زیر سن 45 سال هستید و دست کم تعدادی از علائم بالا را دارید، باید با پزشک متخصص زنان مشورت کنید. پزشک برای تشخیص علائم شما، سابقه خانوادگی و سطح هورمونها در نتایج آزمایش خون را بررسی میکند.
بروز علائم یائسگی چقدر طول میکشد؟
گاهی نشانههای یائسگی در زنان چند ماه بعد از شروع بهبود پیدا میکند یا تا چند سال ادامه دارد. ژنتیک، سبک زندگی و شرایط محیطی روی این مدت زمانی موثر است. معمولا علائم با گذشت زمان تغییر میکنند. ممکن است اکنون چند بار در روز احساس گرگرفتگی داشته باشید یا هنگام خواب عرق کنید، اما پس از مدتی علائم جای خود را به سردردهای میگرنی یا نوسانات خلقی بدهد. بعضی از علائم ممکن است برای همیشه باقی بمانند. مثلا بیتوجهی به رژیم غذایی سالم و ورزش منجر به اضافه وزن میشود. هرچقدر زمان بگذرد، کاهش وزن اضافی سختتر است. اضافهوزن ممکن است سبب بیماریهایی مانند مشکلات قلبی یا فشار خون شود.
روشهای تسکین نشانه های یائسگی در زنان
دوران یائسهشدن مانند دوره باروری بخشی از زندگی زنان است. اگر بتوانید با علائم آن کنار بیایید، نیازی به درمان ندارد. اما اگر نشانهها آزاردهنده شد و روند زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار داد، باید به سراغ روشهای درمان و بهبود شرایط بروید. جدول زیر رایجترین روشها برای کنترل مهم ترین علائم یائسگی را نشان میدهد:
نوع درمان | روش درمانی | توضیحات |
درمان هورمونی | استفاده از محصولات هورموندرمانی مانند چسب، قرص یا IUS | IUS دستگاهی برای قرارگیری در رحم است که استروژن ترشح میکند |
مصرف ژل یا کرم تستسترون | – | |
مصرف قرص، کرم یا حلقه واژینال حاوی استروژن | سطح هورمونی که این محصولات به بدن وارد میکنند نسبت به سایر موارد هورموندرمانی کمتر است و معمولا فقط علائم واژینال و ادراری را تسکین میدهد | |
درمان غیر هورمونی | مصرف داروی ضد فشار خون، مانند کلونیدین، یا داروی صرع مثل گاباپنتین | موثر برای کاهش گرگرفتگی |
مصرف داروهای ضد افسردگی | برای بهبود نوسانات خلقی و حساسبودن | |
درمانهای شناختی-رفتاری | برای بهبود اضطراب و افزایش اعتمادبهنفس | |
تمرینهای ورزشی، ماساژدرمانی یا فیزیوتراپی | رفع گرفتگی ماهیچهها و درد مفاصل |
پزشک با درنظرگرفتن تمام جوانب، بهترین روشهای تسکین علائم در زنان یائسه را توصیه میکند. فراموش نکنید این داروها تنها باید با تجویز پزشک متخصص مصرف شوند. استفاده از مکمل برای یائسگی نیز میتواند به کاهش علائم کمک کند.
درمان علائم یائسگی در زنان
در دوره مونوپوز دیگر نمیتوانید باردار شوید. بنابراین اگر در سنین پایینتر هستید و این مسئله سبب نگرانی شما شده است، از درمانهای پزشکی کمک بگیرید. مصرف بعضی از داروهای هورمونی میتواند زمان بروز نشانهها را تا چند سال عقب بیاندازد. علاوهبراین، علائمی مانند درد و سوزش واژن در طول رابطه با استفاده از روانکنندههای بر پایه آب تا اندازهای برطرف میشود. اگر خشکی شدید واژن دارید، میتوانید در کنار این محصولات از قرص، کرم یا حلقههای واژینال استروژندار استفاده کنید.
ورود این هورمونها به بدن علائم خشکی واژن را تسکین میدهد. از سوی دیگر بیماری قلبی تهدیدی جدی برای سلامت شما است. با تغذیه سالم و فعالیت ورزشی پس یائسگی خطر آن را کاهش دهید. بهعلاوه در صورت ابتلا به بیماری قلبی، فشار خون یا کلسترول بالا بهطور منظم با پزشکتان دیدار و دستورات او را بادقت اجرا کنید. اگر میخواهید برای کنترل علائم یائسگی به متخصص زنان مراجعه کنید، خوب است پیش از اقدام با خواندن مطلب تخصص زنان و زایمان چیست با وظایف این پزشک بیشتر آشنا شوید و بدانید چطور میتوانید در زمان مراجعه راهنماییهای بهتری از ایشان بگیرید.
آیا برای علائم یائسگی در زنان باید به پزشک مراجعه کرد؟
یائسگی با احساسات مختلف و علائم متفاوتی مثل تعریق شبانه، بیخوابی، افزایش وزن و نازکشدن موها همراه است. البته همه زنان تمام علائم یائسگی را بهطور یکسان تجربه نمیکنند. ممکن است بعضی از علائم بالا برایتان آشنا و بعضی دیگر غیرمنتظره باشد. شناخت علائم اولیه و علائم یائسگی زودرس میتواند پاسخی برای پرسش متداول «از کجا بفهمم یائسه شدم یا نه؟» باشد و شما را از نظر روحی و احساسی برای این شرایط آماده کند. همچنین به شما کمک میکند تا با آگاهی بیشتری با پزشکتان مشورت کنید.
هر خانم یائسه باید در بازههای زمانی 3 تا 5 ساله، برای غربالگری نزد پزشک برود. معاینههای کولونوسکوپی، ماموگرافی و آزمایش تری گلیسیرید میتواند به شما اطمینان دهد که درگیر مشکلاتی مانند سرطان رحم یا تخمدان نیستید. علاوهبراین، خونریزی از واژن پس از یائسگی میتواند یکی از نشانههای جدی و زنگ خطری برای ابتلا به سرطان باشد. بنابراین در صورت مشاهده این مورد از پزشک متخصص شهر خود مشورت بخواهید. مثلا اگر ساکن بندرعباس هستید، نوبت متخصص زنان و زایمان بندرعباس را بگیرید و هرچه سریعتر، تحت نظر قرار بگیرید.
علائم یائسگی در مردان
بعضی از مردان در سنین ۴۰ تا ۵۰ سالگی نشانههایی دارند که برای توصیف آن از اصطلاح علائم یائسگی مردان استفاده میشود. سیستم بدن مردان هیچکدام از تغییراتی را که در بدن زنان یائسه ایجاد میشود، ندارد. اگرچه سطح هورمون مردانه تستسترون، با افزایش سن در بدن کاهش پیدا میکند اما این کاهش در بازه ۳۰ تا ۴۰ سالگی، کمتر از ۲ درصد است. بنابراین بهاندازهای نیست که روی قدرت باروری تأثیر داشته باشد یا علائم جسمی و روانی ایجاد کند. مهمترین علائم شبهیائسگی در مردان شامل موارد زیر است:
- افسردگی
- کاهش میل جنسی
- اختلال نعوظ
- نوسانات خلقی و حساسشدن
- کاهش توده عضلانی
- ضعف عضلات و کاهش توانایی انجام کارهای سنگین و فعالیتهای ورزشی
- افزایش وزن
- کاهش اشتیاق و انرژی
- مشکل خواب
- خستگی همیشگی
- کاهش حافظه و قدرت تمرکز
در بسیاری از موارد، علت اصلی علائم یائسگی در مردان تغییرات هورمونی نیست. اضطراب شدید، سبک زندگی ناسالم، بحران میانسالی و مصرف زیاد سیگار و مواد مخدر مهمترین علل ایجاد این علائم هستند.
آیا یائسگی قابل کنترل است؟
اکنون میدانید علائم یائسگی در زنان و حتی مردان چیست؛ این دوره، بیماری نیست. نشانه های یائسگی همچون گرگرفتگی، خشکی واژن، پوکی استخوان، بی خوابی یا نوسانات خلقی هم نشانه وجود بیماری نیستند. قرار گرفتن تحت نظر پزشک متخصص به شما در مدیریت علائم کمک میکند، اما نباید انتظار داشته باشید که پزشک همیشه برای شما دارو تجویز کند تا حالتان بهتر شود. به بدنتان اجازه بدهید سیکل طبیعی مونوپوز را طی کند. سعی کنید فقط از روشهای طبیعی چون مدیریت استرس، ورزش و رژیم غذایی سالم برای تسکین علائم ناراحتکننده این دوران استفاده کنید و با بدنتان، همراه باشید. اگر نیاز به مشاوره پزشکی در زمینه مهمترین علائم یائسگی دارید، میتوانید همین حالا از طریق سامانه دکتردکتر، بهترین دکتر زنان شهرتان را پیدا کرده و آنلاین، نوبت بگیرید.
منابع:
nhs.uk
mymenopausecentre.com
سلام خانم دکتروقت بخیرخسته نباشیدبلخشیدخواستم بدونم ۳۷سالمه چندماه پرییدنشدم ایلامیان داره یائسه شده باشم
سلام
با توجه به سنتون نمیشه گفت یائسگی هست
بهتره سونوگرافی رحم و تخمدان و آزمایش هورمونی بدین
به متخصص” زنان مراجعه کنید
خیلی عالی و واضح توضیح دادید من این علایم نمیدونستم و فکر میکردم بیمار شدم.بابت اطلاعات مفید متشکرم موفق باشید🌹
سلام خانم دکتر عزیز
من ۵۱ سالمه هیپوتیروئیدی از ۱۱ سال پیش دارم که با دارو کنترل شده
پریودها منظم وهر ۲۵ روز بود.ولی سه بار آخر با فاصله دوهفته و۱۷ روز بوده بعضی اوقات گر گرفتگی دارم ولی شدید نیست کمی چاقی شکمی پیدا کرده ام
آیا حتما باید به پزشک مراجعه کنم ؟
سلام عزیزم، با توجه به سنتون و علایم کاهش فاصله پریودها بله لازمه معاینه شین و سونوگرافی و ازمایش هورمونی بدین
به متخصص” زنان مراجعه کنید
سلام و درود
من تازه چهل سالم تمام شده،و الان بیست روزه دوره ماهیانم عقب افتاده،تا حالا به این صورت نامنظم نبود،دو بار بیبی چک استفاده کردم بارداری منفی بود،آرمایش خون هم دادم جواب منفی بود،آیا ممکنه دچار یائسگی زود رس شده باشم
سلام
با یک بار عقب افتادن بعیده
سلام وقت بخیر من ۴۷ سالمه چند وقته که پریودم نامنظم شده و زود تر پریود میشم ( مثلا ۲۰ روز یه بار)خونریزی شدید دارم از یه هفته قبل پریود سردرد و لرز شبانه و حالت تهوع دارم و دوسه روز لکه بینی دارم تا خود پریود شروع بشه به دکتر زنان مراجعه کردم گفتن رحمت بزرگه و آمپول تریپتورلین نوشتن که بزنم که یائسه بشم . میخواستم بپرسم این کار رو انجام بدم؟ لازمه که دارو استفاده کنم واسه زودتر شدن یائسه گیم؟ خیلی ممنون میشم راهنمایی کنید.
سلام عزیزم
این دارو برای بروز سریعتر یائسگی جهت کاهش خونریزی و توقف تخمکگذاری و …هست
اگر علایمتون شدید و آزاردهندس به نظر پزشکتون اعتماد کنید
سلام خانم دکتر من تازه وارد ۴۰ سالگی شدم دوتا زایمان سزارین و سه بار سقط داشتم بیماری دیابت بارداری گرفتم و انسولینی هستم چند ماهه خیلی عرق میکنم و تقریبا یکماه میشه میل جنسی کاهش پیدا کرده ولی پریودم مرتبه هر ماه دقیق نه خونریزی خیلی شدید دارم نه خیلی کم ممنون میشم راهنمایی کنید .
سلام
به نفع یایسگی نیست
برای بررسی تعریق چکاپ زیر نظر متخصص” داخلی بدین
درود بر شما
خانم دکتر شما واقعا دکتر دلسوز ومهربانی هستید
که جواب بیماراتون میدید امیدوارم کائنات هزاران برابر پاداش بشما تقدیم کنند
وقتتان بخیر
تشکر🌹
سلام خانم دکتر من ۴۲ سالمه ۷روزه از قاعدگی ام گذشته وتازه میخواستم صاحب فرزندی شوم چون یک فرزند دارم آیا ممکن منم یائسگی باشم بهم بگید نمیتونم اگه ابنطوری بشه بچه بدنیا بیارم ممنونم از شما عزیز
سلام خانم دکتر نه ۸روزه دیگه از پریودم گذشت همیشه منظم بود تازه دو روز زودتر از پریود قبلی پریود میشدم ولی تازه نشدم وهشت روز گذشت آیا میتونم بچه دار بشم یادیگه پریود نمیشم اولین باره پریود نشدم وگرنه منطم بود ولی دونیم روز بیشتر پریود نمیشم لطفا کمکم کنید ازنظر مالی هم خوب نیستم ممنونم خانم دکتر گرامی اگه راهنماییم کنید
سلام عزیز نگران نباشین
این بی نظمی ها ممکن رخ بده
اگر در سیکل های بعدی تکرار شد ویزیت شوید
سلام
فعلا که پریودتون منظم و پریود میشین
سلام خانم دکتر عزیز خسته نباشید ببخشید یه سوالی داشتم خواهرم سنش ۴۷ساله ش هست وپریودش دوماهی میشه که قطع شده کمر درد وعلاعم پریود رو داره ولی نمیادامکان داره یاعسه شده باشه
سلام عزیز
بله ممکن اما باید ازمایش هورمونی و سونو بده
باسلام خسته نباشیدمن 52سال دارم دوسال هست یائسه شدم گرگرفتکی شدیدداشتم دکتربرام مکمل غذایی او پی جی تجویزکردالان خیلی بهترشدم تاکی میتونم مصرف کنم ممنون
سلام
اسم دقیق مکمل رو به انگلیسی بنویسین
سلام خانم دکتر من 45سالمه دو زایمان طبیعی ویک سقط داشتم حدود دوساله با سرفه یا عسطه ا درارم میریزه از این وضعیت خسته شدم باید چکار کنم ممنونم
سلام
باید معاینه شین چون علل مختلفی مطرحه برای این حالت
به متخصص” زنان مراجعه کنید
سلام من الان ۴۸سالمه دوماهه پریود نشدم اما وحشتناک سرم گر میگیره واحساس شدید گرمابه وحشتناک تو سرم دارم طوری که گوشام داغ میشه این میتونه علامت یائسگی باشه
سلام
بله
ازمایش هورمونی باید بدین
توضیح در مورد تاثیر قرصهای ضد بارداری و بستن لوله ها در خانمها و تاثیر آن در دیر یائسگی جیست
ارتباطی ندارد
مطلب خيلی مفید بود
سپاسگزارم
من ۵۵سالمه سهساله رحم و تخمدانها م رو درآوردم تمام این علاعمهارو دارم خیلی اذیت میشم لطفاً راهنمایی کنید چکار کنم
سلام
میتونین درمان هورمونی زیر نظر متخصص زنان بگیرید
سلام خانوم دکتر … من ۴۷سالمه پریدوم یکساله نامنظم شده رفتم سونوگرافی گفته پولیپ داری چن ماه خیلی خون ریزی شدید داشتم الان دوماه هس خونریزی خیلی کم شده تار موهام نازک شده حجم موهام خیلی کم شده واقعا اذیت میشم بخاطر موها قرص بیوتین هم میخورم تا وقتی که استفاده میکنم ریزش موهام کم هس اما بعد از ول کرون دوباره شروع میشه باید چکار کنم
سلام
مکمل زینک پلاس، بیوتین، و قرص آهن رو برای ۳ ماه روزانه یک عدد بخورید
سلام من ۲۶ سالم ۷ سال بود iud داشتم وقتی پریود میشدم ۷روز طول میکشید الان دو ماه در آوردم پریودم ۴ روز طول میکشه بنظرتون طبیعی؟
البته قبل ازدواجم هم ۴ روز طول میکشید
سلام
اگر سر موعد هست موردی نیست
سلام من ۴۹ سالمه و تفریبا چهار سال علاعم یاسگی داشتم ولی پروید میشدم الان یکسال هست دیگه پروید نشدم و علایم یاسگی هم کم شده ولی روی موهام خیلی تاثیر گذاشته و ناراحتم میکنه تار های مواهم نازک و حجم موهام خیلی کم شده کف سرم معلومه خیلی دارو استفاده کردم سوالم اینه که باید چه کار کنم موهام درست میشه وصیعتش خیلی عذاب کشیدم گر گرفتگی شدید داشتم خدارو شکر بهتر شدم برای موهام چی استفاده کنم ممنون از شما
سلام
قرص هیرویت یا زینک پلاس یوروویتال روزی یکی
قرص بیوتین
و قرص سیستیین ب ۶ روزی یکی
خیلی عالی و واضح توضیح دادید من این علایم نمیدونستم و فکر میکردم بیمار شدم.بابت اطلاعات مفید متشکرم موفق باشید🌹
سلام با تشکر از شما و مطالبه ارائه شده مفیدتان
من ۴۷ سال سن دارم الان دوره پریودیم نامنظم شده دوسه ماه یکبار بعضی وقتا هم دوبار یا سه بار به طور منظم پریود میشم آزمایش هورمونی وسونو انجام دادم گفتن دارم یائسه میشم الان خیلی وقتها درد رحم مثله درد قبل پریودی دارم باید چکار کنم ؟
سلام
اگر سونو و ازمایشتون نرمال بوده کاری لازم نیست
من 46سالم هست دوماه پریود نشدم رفتم متخصص زنان گفت دوره یائسگی هست داروی که بهمن داد یه پماد ویه ژل شستشو بعضی مواقع زیر دل درد دارم علتشچیست
سلام
شرح حال بیشتری بدهید
سلام من تازه ۱۶روزه رفتم تو سن ۴۰سالگی و این ماه پریودیم در حد لکه بینی بودو قطع شد نزدیک سال بود که قبل از پریودیم سر درد شدیدی داشتم کمردرد شدید این که گفتن بدنم سردی میشه وباخوردن زعفران گرمی جات سردردم خوب شد و فقط موقع پریودیم کمردرد دارم که این ماه لکه بینی داشتم الان ۱۰ روزه از پریودیم میگذره کمرم درد شدیدی داره بد خلق و بی حوصله هم شدم ممنون میشم راهنماییم کنی
سلام عزیزم
با توجه به شدت کمر درد بهتره سونوگرافی و ازمایش هورمونی بدین
من 46سالم هست دوماه پریود نشدم رفتم متخصص زنان گفت دوره یائسگی هست داروی که بهمن داد یه پماد ویه ژل شستشو بعضی مواقع زیر دل درد دارم علتشچیست
سلام.خانم دکتر عزیز.بنده ۴۸سال دارم یک زایمان سزارین ویک سقط با آمپول.از پارسال یبوست شدید وبیماری گوارشی پیداکردم.پس از معالجه و همورویید کتومی کبودی بدن در ناحیه ی پا وبیشتر سمت راست ویکی دومورد دست ….با شعاع تا ده سانت وکلا بدنم نظم خاصی ندارم.ایا به یائسگی مربوط میشه؟
سلام
آزمایش cbc, diff, pt, ptt, inr, ast, alt, esr, crp بدین
خیر ربطی به یائسگی نداره
سلام خسته نباشید ببخشید خانم دکترین ۳۵سالمه واز۱۵سالگی مرتب عادت ماهانه میشم ولی شدت خونریزیم زیاده بهم گفتن کپسول ترنسید بخورمیخواستم بدونم تاثیری داره یانه ممنون ازشما
سلام
اگر ازمایش هورمونی و سونو خوبه بله میتونین
سلام من اقا و 45 ساله هستم. غریزه جنسی زیادم کلافم کرده.. از شبی 7 بار در اوایل ازدواج تا الان که شبی یکبار، اگه نزدیکی نداشته باشم، از نظر جسمی حالم خراب میشه.. شریک جنسیم خسته میشه، چه کنم.. وقتی هم که مقاربت انجام میشه، خستگیم بعد 20 دقیقه تمومه و امادگی گیم بعدی رو دارم.. این موضوع از نطر جسمی برام عوارض داره یا نه.. چه کنم یک کم میل جنسیم کمتر بشه… ممنونم
سلام
داروهایی هستن که میل جنسی رو کم میکنه مثل داروهای خاتواده ssri
به متخصص” روانپزشکی مراجعه کنید تا براتون تجویز شه
سلام من44سالمه 3ساله پریود نمیشم یعنی یائسه شدم
سلام
ازمایش هورمونی باید بدین
سلام من ۳۶ سالمه وسه فرزند دارم بیشتر هم سوزش وخارش دارم موقع هم بستگی درد میگیره ماهانه همیشه به موقع هستش نمیدونم چیکار کنم
سلام
پماد واژینال مترونیدازول و پماد واژینال کلوتریمازول هرشب یک اپلیکاتور تا یک هفته
سلام
من اولین بار درسن۱۶سالگی با سوزن ودارو پریود شدم یعنی به طور طبیعی پریود نمیشدم آمنوره اولیه بودم و دکتر بهم گفته تا آخر عمرم برای اینکه هرماه پریود بشم بایدقرص استروژن و پروژسترون بخورم و یه بچه دارم که از طریق IUIباردارشدم.۲۱سالم بوده ازدواج کردم الان ۳۳سالمه و میل جنسیم روز به روز کمتر میشه و اعصاب ضعیفی دارم ،درد عضلانی کمر و زانو دارم و پوکی استخوان خفیف هم به دلیل داروی توپیرامات(ضدسرع)دارم و زود رنجم ویه مدتی هست هنگام عطسه کردن وخندیدن دفع ادرار توی لباس زیرم.
باید چیکار کنم که از این علائمم بکاهم و یائسگیم عقب بیفته آیا اصلا یائسگیم نزدیک هست یا خیر لطفا راهنمایی کنید ممنون؟
سلام
اولا میل جنسی و اعصاب خوردتون باید تحت نظر روانپزشک درمان شه
برای دردهای استخوانی و عضلانی و پوکی استخوان هم باید به متخصص” روماتولوژی مراجعه کنید
در مورد یایسگی هم ازمایش هورمونی لازمه
خوب بود و عالی بود
سلام من 41سال سن دارم دچار یائسگی زود رس شدم وتقریبا چهار سال قبل فیبرو ادنوم در سینه رو جراحی کردم الان درد سینه هم دارم ممکنه فیبرو ادنوم قبلی دوباره عود کرده ودر مورد یاسگی هم یه دوره درمان کردم فایده ای نداشته یعنی دوره پریودی رو داشتم ولی باقطع دارو دوباره مشکلم پیدا شد
سلام
بهتره ماموگرافی بدین
من ۴۵ سالمه حدودا ۸ماه پریود نمیشم وبه دکترم مراجعه نکردم
سلام من ۴۳ سالمه یک سال بیشتره که پریودیم نامنظم شده یعنی درماه فقط یه هفته یا ده روز پریود نیستم الان نزدیک به دوماهه پریود نسدم بیبی چکم گرفتم منفی بوده ایا علائم یائسگیه
سلام عزیز
باید ازمایش هورمونی و سونوگرافی بدین
با توجه به علایمتون لازمه به متخصص” زنان مراجعه کنید
سلام
ازمایش هورمونی و سونوگرافی لازمه
با سلام خیلی مفید نبود با تشکر
سلام،خسته نباشین،منم ۴۳سالم هستش از پارسال پریود نشدم جز دو مورد لکه بینی،ولی زیاد عرق تو ناحیه ی باسن دارم آزارم میده هربیست دقیقه باید برم حمام لباس عوض کنم تا امروز،لطفن راهنمایی کنین
سلام
آزمایش هورمونی و سونوگرافی لازم هست
سلام
خانم دکتر من درسن 13سالگی پریود شدم وتاسن 19سالگی پریودیوم راکامل میدیدم ودرسن20سالگی یائسه شدم ودیگرپریودی برنگشت
والان که 30سال دارم دراین مدت 10سال پریود نشدم
والان که ازدواج کردم خیلی مشکلات دارم
میخواستم بدونم علم پزشکی برای افرادی مانند من که دچاریائسگی زود رس شده آمد دارویی و درمانی دارد
متشکرم
سلام عزیز
باید ازمایش هورمونی بدین
ممکن پرولاکتین بالا باشه که قابل درمان
با عرض سلام خدمت شما ببخشید من 50 سال دارم پرید میشم ولی موقع پرید درد های شدید دارم الان هم بیشتر شده خارش سوزش قبل از پرید
سلام
معاینه و درصورت نیاز سونوگرافی لازمه
به متخصص” زنان مراجعه کنید
سلام .۴۷ سال دارم وهمیشه قاعدگی منظم داشتمحدود ۴ ماهه بهم ریخته . یک ماه نشدم وبعد یک ماه یک ماه پریودم.خسته شدم دکترا هم فقط داروی مفنامیک وترانسید میدن .معلمم واین وضعیت خیلی تو زندگیم وکارم اثر بد گذاشته چکار کنم خیلی درمانده شدم
سلام
میتونه بخاطر شروع یاسگی باشه
فعلا همین درمان رو ادامه بدین
با تشکر ازراهنمایی شما
سلام من بیشتر اوقات لرز دارم و این موضوع من رو خیلی عذاب میده حدوده ده ساله یائسه شدم ولی این مشکل همچنان با منه ممنون میشم راهنمایی کنین
سلام
بعد از یایسگی هست؟
داروی هورمونی نخوردین؟
سلام ممکنه حدود یکسال پریودنشی وعلائمشم همون یائسگی هست بارداربشی؟؟ ناشناس
سلام
بر اساس علایم نمیشه گفت
اما اگر سن بالا باشه و یکسال پریود رخ نده بعیده
بسیار عالی بود
راهکار برای جبران یائسگی مردان چیست
بهترین درمان برای یائسگی ورزش مخصوصا رفتن به استخر میباشد که آب میتواند نشاط آور باشد واز علائم یایسگی بشدت بکاهد
سلام وقتتون بخیر
من 37سالمه پریود مرتب دارم ولی حدود یکی دو سال هست یک یا دو روز قبل پریودی لکه میبینم وبعد از یکی دو روز خونریزیم شروع میشه خیلی نگرانم یبار رفتم دکتر گفتن مشکلی نیست..
من مجرد هستم و هنوز ازدواج نکردم
سلام
اگر منظم هست موردی نیست
سلام وقت بخیر من۳۵ ساله هستم تمام علائم بالا رو دارم امکانش هست تو این سن یا نه؟شما چه درمانی رو پیشنهاد میکنین،ممنونم
سلام
اول آزمایش هورمونی بایدبدین