ویروس کرونا و کودکان ؛ چگونه از کودکان در برابر کرونا محافظت کنیم؟

آیا کودکان هم به بیماری کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند؟ آیا فرزندانم ممکن است ناقل ویروس کرونا شوند؟ چگونه از آنها در برابر ویروس کرونا محافظت کنم؟ در این مقاله به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد.

با همه‌ی اخبار نگران کننده‌ای که به صورت روزانه در مورد بیماری کووید ۱۹ منتشر می‌شود، یک حقیقت، پدران و مادران نگران را کمی آسوده خاطر کرده و آن هم این است که نمونه‌های به مراتب خفیف‌تری از این بیماری در کودکان و نوزادان رخ می‌دهد‌.

همان‌گونه که می‌دانید در حال حاضر واکسنی برای مبارزه با این ویروس وجود ندارد، پس والدین باید تمام تلاش خود را جهت پیشگیری از ابتلای فرزندان به کار گیرند.

چگونه از کودکان در برابر ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ محافظت کنیم؟

زمانی که کودکان صورت، چشم‌ها یا دهان خود را لمس می‌کنند در معرض ابتلا به ویروس قرار می‌گیرند. زمانی که کودک در نزدیکی فرد مبتلا قرار داشته باشد، با هر بار سرفه و عطسه‌ی فرد ،ذرات تنفسی ممکن است به صورت کودک و یا اشیایی که در نزدیکی او قرار دارند برخورد کرده و به این شکل کودک در معرض ابتلا قرار گیرد‌.

  • بنابراین بهترین راه برای مراقبت از کودکان در این موقعیت این است که اجازه ندهیم که آن‌ها با افراد مبتلا یا افراد مشکوک به ابتلا رو به رو شوند.
  • از بودن در جمع‌های شلوغ پرهیز کرده و اجازه ندهید که کودک در چنین مکان‌هایی حضور پیدا کند.
  • از افراد بیمار دوری کنید. کودک و فرد بیمار بهتر است با هم رو به رو نشوند ولی در صورتی که در یک محیط زندگی می‌کنند باید در اتاق های جداگانه قرار گیرند و در فضای بسته باهم قرار نگیرند.
چگونه از کودکان در برابر ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ محافظت کنیم؟

چگونه توصیه‌های بهداشتی درباره کرونا را به کودکان آموزش دهیم؟

در این قسمت درباره‌ی موارد بهداشتی که کودک باید رعایت کنند صحبت می‌کنیم.

 چگونگی شستن دست‌ها 

محققان دانشگاه جان هاپکینز آمریکا به والدین توصیه می‌کند که چندین بار طریقه‌ی صحیح شستن دست‌ها را به کودک آموزش دهند. دست‌ها باید با آب گرم و صابون و به مدت ۲۰ ثانیه شسته شوند. می‌توانید از کودک بخواهید که در این مدت ۲۰ ثانیه شعری که دوست دارد و یا حروف الفبا را برای شما بخواند.

زمان شستن دست‌ها 

بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، سرفه و عطسه، بعد از بازی کردن در محیط بیرون از خانه و قبل از خوردن غذا دست‌ها باید شسته شوند. 

کودکان بهانه گیر 

اگر کودک از شستن دست‌ها سر باز می‌زند و هر بار که از او می‌خواهید این کار را انجام دهد بهانه گیری می‌کند، به او بگویید که با انجام دادن این کار هر بار جایزه ای دریافت خواهد کرد. جایزه‌های کوچکی مانند عکس برگردان انتخاب‌های خوبی هستند. هر بار که کودک دست‌های خود را می‌شوید باید تشویق شود.

اگر آب و صابون در دسترس نباشد استفاده از ژل ضدعفونی کننده دست بهترین گزینه خواهد بود.

ضدعفونی دست برای مقابله با ویروس کرونا

توصیه‌های مهم دیگر برای جلوگیری از ابتلای کودکان به ویروس کرونا

سرفه و عطسه کردن با رعایت نکات ایمنی

اگر دستمال در دسترس نیست از اعضای خانواده بخواهید که در هنگام سرفه و عطسه به جای دست، آرنج خود را جلوی دهان و بینی خود بگیرند. بعد از هر بار سرفه و عطسه باید دست‌ها شسته و دستمال کاغذی دور انداخته شود.

وسایل مختلف را تمیز نگه دارید

اسباب بازی‌های کودکان را مرتب تمیز کنید. سطوح و کابینت‌ها باید مرتب تمیز شوند. حتی اگر ارتفاع کابینت زیاد باشد و یا در آن قفل باشد باید تمیز شوند.

سطح استرس و اضطراب را کاهش دهید

شناخت کافی ترس‌ها و نگرانی‌های موجود تا حد زیادی به کنترل استرس  کمک می‌کند.

اگر یکی از اعضای خانواده بیمار شده، یا اگر مدارس تعطیل شده و برنامه‌ی روزانه‌ی خانواده مختل شده، صحبت کردن در مورد این اتفاقات پذیرش این تغییرات را آسان‌تر خواهد کرد.

 کودکان با نگاه کردن به عملکرد و رفتار پدر و مادر به بیماری واکنش نشان خواهند داد. اگر والدین آرامش خود را حفظ کنند، کودکان هم به خوبی در برابر این واقعه واکنش نشان خواهند داد.

توصیه‌های مهم  دیگر برای جلوگیری از ابتلای کودکان به ویروس کرونا

برای حمایت از کودکان در برابر ویروس کرونا چه می‌توان کرد؟

کودکان مبتلا به آسم

ممکن است علایم کودکان مبتلا به آسم در هنگام بیماری کووید ۱۹ مانند زمان ابتلا به آنفولانزا شدیدتر باشد‌. با این همه هنوز به طور دقیق در مورد رفتار این ویروس اطلاعی نداریم، در این زمان والدین باید به دقت کودکان را تحت نظر گرفته و بر مصرف داروهای آن‌ها به صورت دقیق نظارت داشته باشند‌.

کودکان مبتلا به دیابت

تا این لحظه هیچ گزارشی در مورد وخیم بودن بیماری کرونا ویروس در کودکان دیابتی در مقایسه با کودکان غیر دیابتی ارائه نشده است.

بیماری دیابت در کودکان باید به دقت کنترل شود و کنترل بیماری نقش بسیار مهمی را ایفا خواهد کرد. اگر بیماری کنترل نشود، ممکن است سیستم ایمنی بدن ضعیف شده و مشکلاتی را برای کودک ایجاد کند. با زیر نظر داشتن کودکان به صورت دقیق خطر ابتلا به بیماری تا حدود زیادی کاهش خواهد یافت.

هنوز اطلاعات زیادی در مورد ویروس کرونای جدید ناشناخته مانده ولی به نظر می‌رسد که ویروس روی کودکان به نسبت بزرگسالان عوارض و اثرات کم‌تری دارد. ولی لازم است که از شیوع ویروس جلوگیری شده و به این روش از کودکان محافظت شود.

چگونه در مورد ویروس کرونا با کودکان صحبت کنیم؟

  • انتشار خبرهایی در مورد احتمال مرگ آور بودن بیماری کووید -19 که این روزها به یک همه گیری جهانی تبدیل شده، ممکن است باعث ترس کودکان شده و آن‌ها سلامت و امنیت خود را در معرض خطر ببینند.
  • کارشناسان معتقدند که والدین باید به ترس کودکان گوش داده و آن را نادیده نگیرند. 
  • اما پیش از صحبت کردن با کودک در مورد آن چیزی که در اخبار دیده و یا از دوستان خود شنیده، والدین باید اطلاعات دقیق و درستی در مورد ویروس پیدا کنند. 

در این قسمت به طور اختصاصی نظر کارشناسان در مورد چگونگی صحبت با کودکان و آگاه کردن آن‌ها در مورد خطرات این بیماری را مرور خواهیم کرد.

لزوم بحث کردن در مورد موضوع 

برای کمک به کودک در مواجه با ترس‌ها و نگرانی‌هایشان والدین نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. اما اگر کودک تا به حال در مورد وحشت خود از بیماری صحبت نکرده باشد، نباید در مورد آن با او صحبت کرد؟

هایلی نیدیچ (Haley Neidich) روانشناس، معتقد است که والدین باید متوجه باشند که کودکان ممکن است نگرانی‌های خاص خود را داشته ولی هیچگاه در مورد آن صحبت نکنند. 

هایدی مک بین (Heidi McBain) مشاور ازدواج و خانواده هم معتقد است که والدین باید سر بحث را باز کرده تا آن‌ها هم بتوانند سوالات خود را مطرح کنند. او اضافه می‌کند که کوچکترین فرزندش پیش از اینکه چیز زیادی در مورد ویروس بداند، نگرانی‌هایش را با او در میان گذاشته است. در چنین شرایطی والدین باید مطالعه کرده و بعد از بالا بردن آگاهی خود در مورد بیماری به سوالات احتمالی کودک پاسخ دهند. 

 چگونه در مورد ویروس کرونا با کودکان صحبت کنیم؟

آگاه شدن کودکان در مورد خطرات بیماری کووید 19

قبل از صحبت کردن با کودکان در مورد آن چیزی که در اخبار دیده و یا از دوستان خود شنیده‌اند، باید با کودکان در مورد ویروس صحبت کرد و مطمئن شد که آن‌ها اطلاعات درستی در مورد آن دارند. 

باید با صداقت به سوال‌های کودکان در این باره پاسخ داد، برای پاسخ به سوالات احتمالی سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها بهترین و درست‌ترین منبع هستند. 

دکتر تینا چوپرا (Dr. Teena Chopra) از بیمارستان دانشگاه هارپر می‌گوید:

والدین باید در مورد ویروس و اینکه آن یک ویروس تنفسی است با کودکان صحبت کنند. کودکان باید بدانند که بیماری کووید – 19 گاهی هیچ علامت مشخصی ندارد و در صورت صورت داشتن علایم، نشانه‌های آن می‌تواند خفیف یا شدید باشد.

والدین می‌توانند این ویروس را با دیگر ویروس‌های تنفسی مانند آنفولانزا مقایسه کرده و به کودکان بگویند که چگونه شستن مرتب دست‌ها بهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به کووید – 19 است. 

از طرفی دیگر باید روش درست شستن دست‌ها را به کودک آموزش داد، دست‌ها بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به اماکن عمومی باید به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شسته شوند. باید مرتب به کودک یادآوری شود که با دست شسته نشده نباید صورت، دهان، چشم‌ها و بینی خود را لمس کند. 

در حال حاضر تحقیقات در مورد چگونگی انتقال بیماری و اینکه به چه روشی احتمال انتقال آن بیش‌تر است ادامه دارد. در حال حاضر به درستی نمی‌توان در مورد درصد خطر بیماری برای گروه‌های مختلف مردم صحبت کرد و در این شرایط باید احتمال مرگ آور بودن بیماری را در نظر داشت. 

چگونگی صحبت با کودکان درباره‌ی ویروس کرونا

نیدیچ می‌گوید والدین باید به ترس‌ها و نگرانی‌های کودکان گوش داده و نباید آن‌ها را نادیده بگیرند. کودک باید متوجه شود که والدین به دقت به صحبت‌های او گوش می‌دهند.به بیانی دیگر والدین باید توجه کاملی به کودک داشته و به احساسات او آگاه باشند. 

نیدیچ می‌گوید:

زمانی که شرایط مناسبی فراهم کردید، به کودکان کمک کنید تا به جای شایعاتی که در مورد ویروس وجود دارد به حقایقی که حول و حوش موضوع وجود دارد آگاه شوند. 

از طرفی دیگر والدین هم باید ترس خود در مورد بیماری را کنترل و مدیریت کنند، به خاطر همین است که مک بین از اهمیت افزایش اطلاعات خود در مورد بیماری برای محافظت از خود صحبت کرده است. 

پیش از مطرح کردن هرگونه اطلاعاتی با کودکان، والدین باید متوجه باشند که ترس‌هایشان تا چه حد و به چه صورت روی کودکان تاثیر گذار خواهد بود. 

نیدیچ اضافه می‌کند:

زمانی که والدین اضطراب داشته باشند، هر چه‌قدر هم برای پنهان کردن آن تلاش کنند، کودکان آن را احساس و دریافت خواهند کرد. 

به همین دلیل اگر اخبار پیرامون این بیماری در درجه اول باعث اضطراب و نگرانی والدین شده باشد، بهتر است که پیش از صحبت کردن با کودک با مشاور و یا والدینی که در موقعیت مشابه هستند، صحبت کنند. 

به گفته‌ی مک بین:

اگر کودک به دلیل ویروس کرونا دچار وحشت زدگی یا حمله پانیک و هراس یا فوبیا شده باشد، یک تراپیست می‌تواند به کودک در کنترل ترس کمک کند. 

مهم‌ترین نکته این است که به عنوان یک خانواده، افراد با هم ارتباط خوب و مناسبی داشته و در مورد موضوعات مختلف با هم صحبت کنند. 

اگر کودک نگران است، نباید در این وضعیت باقی بماند. این وظیفه‌ی اعضای خانواده و در درجه اول پدر و مادر است که با کودک در مورد این ترس‌ها صحبت کنند. تکیه کردن و اعتماد کردن به اخبار معتبر برای کم کردن شدت این ترس و نگرانی گزینه‌ی خوبی است. از طرفی دیگر گاهی بهتر آن است که مدتی از خبرهای بد و ناخوشایند دوری کرد. 

گاهی اوقات دوری کردن از پیگیری اخبار مزایای زیادی برای سلامت روان کودک به دنبال خواهد داشت. 

خبرهای زیادی در مورد ویروس جدید کرونا منتشر می‌شود که باعث نگرانی والدین و ترس کودکان می‌شود. توصیه می‌شود که خبرها توسط والدین فیلتر شده و به زبانی که برای کودکان قابل فهم باشد و سبب ایجاد اضطراب نشود را  به آن‌ها منتقل شود.

در ادامه به طور خلاصه این توصیه‌ها کمک کننده هستند:

خبرها را ساده کنید

به کودکان اطمینان دهید که دانشمندان همه‌ی تلاش خود را می‌کنند و به سرعت به دنبال راهی برای مبارزه با ویروس و روش‌های مراقبت از افراد جامعه هستند.

راه‌های کنترل بیماری را به آن‌ها بیاموزید

به کودکان بگویید که برای کمک به دانشمندان و دیگر افراد جامعه باید دست‌های خود را مرتب شسته، درون دستمال کاغذی یا آرنج خود سرفه و عطسه کرده و به اندازه‌ی کافی بخوابند.

راه‌های کنترل بیماری را به آن‌ها بیاموزید

نشانه‌های اضطراب را به دقت بررسی کنید

کودکان شاید با کلمات نگرانی خود را بروز ندهند ولی نشانه‌های آن به خوبی مشخص است. کودکان ممکن است بهانه گیر شده و در ساعت مشخص نخوابند. با انجام فعالیت‌های روزانه به مانند سابق می‌توان از اضطراب کودکان کاست

دسترسی کودکان به اخبار و رسانه‌ها را محدود کنید

کودکان را از اخبار و تصاویر ترسناکی که در تلویزیون و شبکه های اجتماعی پخش می‌شود دور نگه دارید. اگر کودک شما سن بیش‌تری دارد با او در مورد اخباری کخ شنیده صحبت کرده و اطلاعات غلط و شایعات را تصحیح کنید.

الگوی خوبی باشید

ویروس کرونا نباید باعث گسترش نژاد پرستی و برتری نژادی شود‌. اینکه گسترش ویروس از ووهان چین آغاز شده به این معنی نیست که ملیت و ریشه‌ی آسیایی داشتن فرد را بیش‌تر در معرض ابتلا به بیماری قرار می‌دهد.

تبعیض نژادی آزار دهنده است و حس ترس و خشم را در افراد تشدید می‌کند. اگر در مواجه با افراد بیمار حس همدردی و حمایت داشته باشید فرزند شما هم این رفتار پسندیده را از شما خواهد آموخت.

سوالات پرتکرار در مورد ویروس کرونا و کودکان 

آیا بیماری کووید 19 کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

ویروس کرونا، ویروس جدیدی است و ما در حال حاضر نمی‌دانیم که چگونه بر کودکان تاثیر خواهد گذاشت. این بیماری همه‌ی افراد را تحت تاثیر قرار خواهد داد، ولی تاکنون تعداد کودکان مبتلا زیاد نبوده است. ویروس در موارد کمی خصوصاً در میان سالمندان و افرادی با بیماری‌های قلبی – ریوی، دیابت و سرطان کشنده است. 

اگر کودک علایم ابتلا به ویروس کرونا را نشان داد چه کاری باید انجام داد؟

فورا درمان پزشکی را زیر نظر پزشک شروع کنید ولی فراموش نکنید که برخی علایم بیماری کووید 19 مانند تب و سرفه در آنفولانزا و سرماخوردگی هم دیده می‌شود.

اهمیت شستن دست‌ها را به کودک یاد آور شده و محیط خانه را تمیز نگه دارید. کودک باید واکسن‌های خود را به موقع و مرتب دریافت کند، چرا که این واکسن‌ها او را در برابر سایر ویروس‌ها و باکتری‌ها ایمن خواهد کرد. 

در صورتی که کودک علایم بیماری‌های تنفسی را نشان داد، هر چه سریع‌تر به درمانگاه مراجعه کرده و از حضور در مجامع عمومی پرهیز کنید. چرا که این کار باعث انتشار بیش‌تر بیماری خواهد شد. 

آیا کودک نباید به مدرسه برود؟

جواب: اگر کودک علایم بیماری را نشان داد، به مراکز درمانی مراجعه و به توصیه‌های پزشک توجه کنید. در غیر این صورت به مانند دیگر بیماری‌های تنفسی ویروسی در خانه مانده و اجازه دهید تا کودک به قدر کافی استراحت کند. تا زمانی که علایم کودک پابرجاست از حضور در فضاهای عمومی خودداری کنید. 

اگر کودک علائمی ندارد و مدارس توسط مقامات دولتی تعطیل نشده‌اند، بهتر است که روند آموزش کودک متوقف نشده و کودک به مدرسه برود. 

اگر کودک به مدرسه نمی‌رود، در خانه باید به او آموزش‌های لازم داده شود. شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون به مدت 20 ثانیه، پوشاندن دهان و بینی در هنگام عطسه و سرفه، انداختن دستمال کاغذی درون سطل زباله و لمس نکردن صورت، دهان و چشم‌ها با دست شسته نشده از جمله این اقدامات هستند. 

 آیا کودک نباید به مدرسه برود؟

خطرات ابتلای کودک به بیماری کووید 19 چیست؟

بر اساس شواهد موجود به نظر نمی‌رسد که خطر ابتلای کودکان بیش‌تر بزرگسالان باشد. کودکان و نوزادانی هم به این بیماری مبتلا شده‌اند ولی در مقایسه با بزرگسالان تعداد آن‌ها زیاد نیست. 

آیا علایم بیماری کووید 19 در کودکان متفاوت است؟

خیر، علایم بیماری در کودکان و بزرگسالان مشابه است ولی معمولاً کودکان مبتلا علایم خفیف‌تری را نشان می‌دهند.

در کودکان علایم مانند سرماخوردگی معمولی مانند تب، آبریزش بینی و سرفه است. استفراغ و اسهال هم گزارش شده است.

هنوز مشخص نیست که آیا کودکان دارای بیماری‌های زمینه‌ای نوع شدیدتری از بیماری کووید 19 را تجربه می‌کنند یا خیر. هنوز اطلاعات زیادی در مورد این ویروس ناشناخته مانده است. 

آیا کودک باید از ماسک استفاده کند؟

خیر، اگر کودک سالم است، نیازی به استفاده از ماسک در منزل  نیست. تنها افراد بیمار و افرادی که جز کادر درمان هستند باید ماسک بزنند.اگر فرد بیمار مبتلا به کرونا در منزل باشد بهتر است هم فرد بیمار و هم افراد منزل از ماسک استفاده کنند.

در صورتی که هرگونه سوال، نگرانی و صحبتی در رابطه با ابتلای کودکان به ویروس کرونا دارید، در بخش نظرات بنویسید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن به سوالات شما پاسخ داده شود.

منبع:

unicef

hopkinsmedicine.org

healthychildren.org

healthline

cdc.gov

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
29 نظرات
  1. مهسا می گوید

    یک فرد مبتلا به کرونا بچه 4ساله ام رو بوسید.ولی سریع بچه رو بردم صورتش رو باالکل ضد عفونی کردم بعد هم حمومش کردم به نظر شما امکان داره کرونا وارد بدنش شده باشه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام اگه فرد كرونايي انقد نماس نزديك داشته ممكنه منتقل كرده باشه
      علائم بچتون تحت نظر بگيريد
      درجه تبش و اگه ديدي. بيشتر از ٣٧/٣ شد بايد حتما تست كرونا بدهد

  2. fatemeh می گوید

    سلام خسته نباشید
    خواهرزادم بدلیل دندون دراوردنن تب بالایی داشت بعد بالاائرد بردنش بیمارستان تا 4روز بستری بود بعد اونجاکه ازش تست گرفتن سه هفته بعد جوابش مثبت شد الان خوب شده اما عطسه میکنه و تک سرفه و کمی هم ابریزش بینی داره اما ازتب خبری نیست خداروشکر حالا چیکار باید بشه لطفا سریعتر راهنمایی کنید

  3. نسیم می گوید

    سلام وقتتون بخیر
    متاسفانه من و همسرم مبتلا به کورونا شدیم و دختر سه سالمون هیچ علایمی نداره توی شهر غریب دور از خانواده هامون هیتیم حامی جهت نگهداری از بچه نداریم چیکار کنیم نگیره ماسک میزنیم ولی بازم درکش برا بچه سخته دارم از استرس دیوونه میشم نگران بچم هستم

  4. فرزانه می گوید

    سلام
    ازدیروز تک سرفه میکنم با فاصله بین سرفه های زیاد مثلا هر چندساعت یکی ولی انگار ته ریم آب داره هیچ علامت دیگه ای هم ندارم . ممکنه کرونا باشه؟؟خودم صرع دارم و پدرومادرم که باهم زندگی میکنیم هردو بیماری قلب دارن و جراحی شدن.
    یک پسر ۱۷ ماهه دارم با اون چه کنم . خیلی میترسم . توروخدا راهنماییم کنین .مرسی

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      عزیزم
      علایمتون خیلی کلی هست و چیز واضحی به نفع کرونا نیس
      اما با توجه به بیماری زمینه ای اعضای خانواده بهتره تست pcr جهت اطمینان خاطر بدین

  5. عابد می گوید

    سلام من دو روزه که کرونا گرفتم الانم قرنطینم اما پسر پنج سالم توجیح نمیشه که جدا بخوابه و دائم کنارمه خیلی نگرانم لطفا راهکار بدین ممنون

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام بايد ماسك بزنه شما هم با ماسك باشيد
      خيلي كار بدي ميكنه
      حتما تست ازش بگيريد

  6. ناشناس می گوید

    سلام بنده دوقلو ٧ماهه دارم چند روزه گاهی پشت دماغش خرخر میکنه و تک سرفه میکنه بردم دکتر گفت چیزی نیست اما هنوز تک سرفه میکنه میترسم نکنه خداناکرده ویروس کرونا باشه

  7. سید هومن میربزرگی می گوید

    سلام من و همسرم مبتلا به کرونا شدیم و یه بچه دوقلو دختر ۳ساله داریم و به هیچ عنوان هم از ما جدا نمیشن به نظرتون با ماسک و دستکش هم هستیم ایا با درست کردن غذا و کارهایه روزانه ابتلا به کرونا برای بچه ها وجود دارد یا خیر منمنون میشم راهنمایی کنید با تشکر

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام احتمالش كمه اما هست بهتره غذا از حاي ديگه تهيه شه و با بچه ها غذا نخوريد

  8. سپیده می گوید

    سلام من یه پسر چهار ساله دارم و درگیر پیرس کرونا شدم از نوع خفیف برا پسرم نگرانم باید چی کار کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      تا حد امکان در خانه بمانید
      در صورت امکان 2 هفته در اتاق به دور از بقیه قرنطینه باشید
      فاصله خود را با افراد حفظ کنید
      تمام مدت ماسک زده باشید
      دستان خود را مرتب بشویید

  9. اعظم می گوید

    من بیمار هستم.درخانه قرنطینه شدم و اتاق جدا برای بچه ها و ندارم ولی هم خودم هم بچه هام در خانه ماسک میزنیم البته خیلی کم پیش میا که بچه ها تو اتاق بیان کنار من اکثرا داخل حیاط هستند وبا ماسک غدا درست میکنم ومیدم میبرن حیاط میخورن میخواستم ببینم این راهکار من خوبه وکافیه که بچه ها مبتلا نشوند

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام ترجیحا غذا درست نکنسد ظرف غذاتونم جدا کنید بقیش خوبه

  10. قلیزاده می گوید

    سلام من دوروزه کرونا گرفتم شوهرم وپسرم خونه مادر شوهرم هستن ولی دختری دوساله دارم که هیچ جا نمیمونه من دستکش وماسک میزنم ولی از بغل من کنار نمی ره من خیلی نگران شم به نظر شما اونم میگیره؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      نمیتوان قطعی گفت که مبتلا میشود یا خیر
      اما بهترین کار قرنطینه شماست چرا که با این سبکی که فرمودین در معرض ابتلای بالاست

  11. مریم می گوید

    سلام پدرو مادرم سه روزه تست کرونا مثبت شدن خودم ۱۲روز پیش تست دادم منفی بود ولی علایم سرماخوردگی چون گلو درد و سرفه داشتم ۵روز که با دارو خوب شد الان فقط یکم صدام گرفتس. دختر سه ساله دارم ممکنه گرفته باشه

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام ممكنه
      بهتره از دستكشو ماسك استفاده كنيد
      و اگه ميتونيد ١ هفته جدا زندگي كنيد

      1. زری می گوید

        سلام من۳۱سالمه نمیدونم کرونا گرفتم یا سرماخوردم..سردرد خیلی شدید دارم سرگیجه و بیحالی شدید و استخوان درد و گلودرد تو شهرستان ما روزی۵تست کرونا گرفته میشه و ازهمه تست نمیگیرن بغیراز اونایی که خیلی وضعشون وخیم باشه..نگرانی،بیشتر من برای خانوادم است دوتا پسر۱۲و۴ساله دارم پسر کوچکم چندبار(سالای،قبل) براثر تب چندبارتشنج کرده ونگرانی من رو زیاد کرده..تو خونه من خودم تمام کارها رو باید انجام بدم مثل اشپزی و جارو و شستن…چگونه کارهای خونه رو انجام بدم که برای بچه هام خطری نداشته باشه

        1. مشاور سلامتی می گوید

          سلام بهتره شما آشپزي نكنيد و شما قرنطينه تو يك اتاق باشيد
          و واسه كار خونه هم همينطور شما اصلا نبايد از اتاقتون بيرون بيايد

  12. حدیث می گوید

    سلام خانواده من همه کرونا گرفتند
    پسر کوچکم هشت سالشه و اسم داره
    امروز تب داره
    باید چیکار کنم؟؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      جهت معاینه و بررسی علایم دیگر و تشخیص نوع بیماری به متخصص اطفال مراجعه کنید

  13. فهیمه می گوید

    سلام خسته نباشید من و همسرم یک هفته هس که مبتلا شدیم و تو خونه قرنطینه شدیم ما یه دختر ۵سالا داریم از دکتر پرسیدیم گفت بچه ها نمیگیری نیازی نیس کاری بکنید ولی من نگرانشم میترسم اونم بگیره چجوری میتونم پیشگیری کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      فاصله حداقل یک و نیم متر را از دیگران رعایت کنید
      به مدت دو هفته ارتباط خود را به جز در موارد ضروری محدود کنید
      ماسک استفاده کنید
      وسایل شخصی شما جدا از دیگران باشد

  14. سارا می گوید

    سلام.پسر ٥سالم فقط عطسه ميكنه و هر چقدر براش توضيح ميدم كه بايد جلوي دهانش و بگيره متوجه نميشه و يادش ميره امروز هم توي صورت من عطسه كرد.عطسه ميتونه نشونه اين بيماري باشه و منو تهديد ميكنه؟

    1. دکتر اطهر نقیب الذاکرین می گوید

      سلام
      وجود عطسه بیشتر به نفع سرماخوردگی می باشد

  15. سهیلا می گوید

    دخترم نه سالشه و فقط سرفه میکنه امکان داره دچارویروس کرونا شده باشه؟

    1. دکتر آمنه مرشدی می گوید

      سلام
      سرفه علل مختلفی از جمله آلرژی و سرماخوردگی و حتی کرونا دارد
      اگر سرفه خشک و مکرر است ویزیت شود

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.