بیماری فتق چیست؟ بررسی انواع فتق در مردان، زنان و کودکان

مردی با درد در ناحیه شکم به دلیل باد فتق
اشتراک گذاری 581 نظر

بیرون‌زدگی، بادکردگی یا بیرون زدن یک توده در بخش‌های مختلف بدن تعریف ساده‌ای از پاسخ  فتق چیست می‌باشد. این عارضه در اثر ضعف عضلانی در آقایان و خانم‌ها رخ می‌دهد. بارداری، بلند کردن اجسام سنگین، بالا رفتن سن، انواع آسیب‌های شکمی و مواردی از این دست، موجب باد فتق می‌شوند. از علائم باد فتق می‌توان به درد در ناحیه کشاله ران، درد قفسه سینه، مشکل بلعیدن، وجود توده دردناک در بیضه اشاره کرد. در این مطلب از مجله سلامت و درمان دکتر دکتر به معرفی کامل بیماری باد فتق، علت فتق و روش‌های درمانی باد فتق در مردان ، زنان و فتق در کودکان خواهیم پرداخت. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. برای مطالعه این مطلب، به 10 دقیقه زمان نیاز دارید.

در پایان اگر سوال داشتید، می‌توانید در انتهای مطلب در بخش نظرات مطرح کنید تا کارشناس سلامتی دکتردکتر پاسخ دهد.

بیماری فتق چیست؟

فتق (Hernia) به بیرون‌زدگی یا خارج شدن هر عضو بدن از جای اصلی خود گفته می‌شود. به‌عبارت دیگر، تغییر محل اعضایی از بدن به حفره یا بافت مجاور را که موجب تورم یا پارگی شود، فتق می‌گویند. بیماری باد فتق زمانی بروز می‌کند که یک ناحیه از عضو یا بافت از طریق یک لایه عضله ضعیف بیرون می‌زند. این بیماری درمان دارویی دارد اما بنابر تشخیص دکتر جراحی ممکن است نیاز به جراحی نیز وجود داشته باشد.

فتق در کدام قسمت بدن ایجاد می‌شود؟

هر جایی از بدن که جداره بافت نگه‌دارنده یک اندام ضعیف باشد، فتق اتفاق می‌افتد. فتق مزمن معولا در ناحیه شکمی رخ می‌دهد. همچنین فتق می‌تواند در ران، ناف و ناحیه کشاله ران دیده شود.

باد فتق در مردان کجاست؟

رایج‌ترین نوع فتق که در مردان دیده می‌شود، فتق مغبنی یا  فتق کشاله ران (Inguinal hernia) است. این نوع از فتق، زمانی خود را بروز می‌دهد که روده با فشار از نقطه ضعیف‌شده عبور کند و وارد دیواره شکمی ‌شود. این کانال در بدن مردان محل ورود اسپرماتیک از شکم به کیسه بیضه است و در بدن زنان، رباطی دارد که به نگه داشتن رحم در جای خود کمک می‌کند.

بیضه‌های مردان در زمان کمی پس از تولد از کانال مغبنی عبور می‌کند و پایین می‌رود. این کانال باید پس از عبور بیضه‌ها کاملا بسته شود اما پیش می‌آید که گاهی اوقات به‌طور کامل بسته نمی‎شود. در نتیجه، منطقه ضعیف، شرایط ایجاد باد فتق مردان را فراهم می‌کند. فتق بیضه از جمله شایع‌ترین نوع باد فتق در مردان است که موجب ایجاد درد بیضه نیز می‌شود.

مشاوره متنی و تلفنی دکتر عمومی

علائم فتق

شایع‌ترین علائم فتق ، یک عضله یا توده بیرون آمده در ناحیه آسیب دیده از بدن است. فتق ممکن است دردهای بسیار شدید شکمی ایجاد کند. همچنین با بروز علائم باد فتق جدی دیگر ممکن است نیاز به جراحی اورژانسی پیدا کنید.

شاخص‌ترین علائم فتق عبارتند از:

  •  درد در ناحیه کشاله ران یا درد لگن (که با خم شدن یا بلند کردن اجسام سنگین، بدتر می‌شود.)
  • وجود توده یا برآمدگی دردناک در کشاله ران یا ناحیه شکمی
  • وجود توده دردناک در ناحیه بیضه
  • احساس سنگینی در شکم
  • سوزش یا احساس درد در محل زخم
  • درد قفسه سینه
  • مشکل بلعیدن
  • درد شکمی

با مشاهده علائم باد فتق ، هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

انواع فتق را بشناسید

بیماری فتق را می‌توان براساس نوع پیش‌رفتگی و محل ایجاد آن، دسته‌بندی کرد. میزان شیوع فتق در کودکان، فتق در زنان و باد فتق در مردان براساس دسته‌بندی، متفاوت است.

انواع باد فتق را در جدول زیر مشاهده می‌کنید:

انواع باد فتقتوضیحات
فتق داخلیاگر پیش‌رفتگی یا بیرون‌زدگی فتق به سمت داخل بدن باشد، فتق داخلی می‌گوییم.
فتق خارجیاگر پیش‌رفتگی یا بیرون‌زدگی فتق به سمت بیرون بدن باشد، فتق خارجی می‌گوییم. فتق می‌تواند از طریق ماهیچه به سمت بیرون بدن فشار آورد و در زیر پوست مشاهده شود.
فتق اینگوینال (مغبنی)فتق اینگوینال (Inguinal hernia) به شکل برآمدگی در کشاله ران یا کیسه بیضه ظاهر می‌شود. فتق کشاله ران در مردان شایع‌تر از زنان است. این فتق هنگامی رخ می‌دهد که بخشی از روده‌ها یا بافت چربی از طریق یک نقطه ضعف به دیواره شکمی در بالای قسمت ران، فشار آورند. به فتق در کشاله ران فتق مغبنی هم گفته می‌شود.
فتق ران (فمورال)فتق فمورال (Femoral hernia) به صورت برآمدگی در قسمت بالایی ران ایجاد می‌شود. توده حاصل از این فتق با وارد آوردن فشار یا دراز کشیدن ناپدید خواهد شد و با سرفه یا زور زدن ممکن است که ظاهر شود. فتق ران در زنان شایع‌تر از مردان است.
فتق بیضهفتق بیضه به دلیل گیر کردن بیضه در کانال اینگوینال ایجاد می‎شود. بهتر است با تشخیص فتق بیضه، هر چه سریع‌تر جراحی انجام شود تا برای کیسه بیضه، آسیب وارد نشود. همچنین در خیلی از مواقع، علت درد بیضه‌ها، فتق است که باید به موقع درمان شود.
فتق شکافی یا برشیفتق شکافی در محل مربوط به جراحی شکمی یا عمل‌های لاپاروسکوپی ایجاد می‌شود؛ که به عنوان فتق پست لاپاروتومی هم شناخته می‌شود.
فتق شکمیهر فتقی که از طریق دیواره جلویی شکم ایجاد شود، فتق شکمی گفته می‎شود. فتق ناف و فتق برش (شکافی) از فتق‌های شکمی هستند. فتق شکمی بالای ناف، فتق اپی گاستر است.
فتق معده (هیاتال)یکی از انواع رایج فتق، فتق معده است که به آن فتق هیاتال گفته می‎شود. زمانی که دیافراگم (محل عبور مری) باز شود، قسمت بالای معده از طریق سوراخ به سمت قفسه سینه فشار وارد می‌کند و فتق معده اتفاق می‌افتد.
فتق مادرزادی دیافراگمیکی از نقص‌های مادرزادی جدی، فتق مادرزادی دیافراگم است. این فتق زمانی رخ می‌دهد که در طول رشد جنین، دیافراگم تا آخر بسته نمی‎شود. به دنبال این اتفاق، اندام‌های شکمی در حفره قفسه سینه لیز می‌خورند.
فتق نافبرآمدگی اطراف منطقه ناف، شامل بخشی از روده یا بافت چربی است که از طریق دیواره شکم در نزدیکی ناف بیرون می‌زند. فتق ناف در زنان بیشتر از فتق ناف در مردان گزارش شده است. چاقی، بارداری‌های متعدد و تومورهای داخل شکمی از علل فتق نافی در زنان است. در موارد شدید نیاز به جراحی فتق ناف با نظر پزشک توصیه می‌شود.

انواع فتق ناف عبارتند از:

  • فتق اینکارسره؛ اگر فتق با فشار به محل اصلی خود برنگردد، در این حالت، فتق گیر کرده (اینکارسره) نامیده می‌شود.
  •  فتق مختنق؛ فتق گیرکرده (اینکارسره) در صورتی که با قطع جریان خون به بافت‌ها همراه باشد، فتق مختنق (استرنگوله) نامیده می‌شود. فتق مختنق در صورتی که درمان نشود، تهدید کننده زندگی به شمار می‌آید.

فتق ناف در کودکان و نوزادان زیر ۶ ماه بیشتر دیده می‌شود. بهتر است علائم باد فتق در نوزادان را جدی بگیرید و هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید. در موارد شدید نیاز به جراحی فتق ناف با نظر پزشک توصیه می‌شود.

فتق شکمی یک مورد از انواع باد فتق
درد در ناحیه شکم از علائم باد فتق شکمی

فتق شکمی

هر فتقی که از طریق دیواره جلویی شکم ایجاد شود، فتق شکمی گفته می‎شود. فتق ناف و فتق برش (شکافی) از فتق‌های شکمی هستند. فتق شکمی بالای ناف، فتق اپی گاستر است. این عارضه توسط دکتر فتق شکمی  درمان می‌شود.

فتق معده (هیاتال)

یکی از انواع رایج فتق، فتق معده است که به آن فتق هیاتال گفته می‎شود. زمانی که دیافراگم (محل عبور مری) باز شود، قسمت بالای معده از طریق سوراخ به سمت قفسه سینه فشار وارد می‌کند و فتق معده اتفاق می‌افتد.

فتق مادرزادی دیافراگم

یکی از نقص‌های مادرزادی جدی، فتق مادرزادی دیافراگم است. این فتق زمانی رخ می‌دهد که در طول رشد جنین، دیافراگم تا آخر بسته نمی‎شود. به دنبال این اتفاق، اندام‌های شکمی در حفره قفسه سینه لیز می‌خورند.

فتق به چه دلایلی ایجاد می‌شود؟

علت ایجاد فتق، ترکیبی از ضعف عضلات و فشار است. بسته به علت، فتق ممکن است به سرعت یا در مدت زمان طولانی ایجاد شود. به طور طبیعی، دیواره شکم دارای مناطقی است که احتمال ضعیف شدن آن‌ها وجود دارد. احتمال ابتلا به باد فتق در هر سنی وجود دارد.

بیشتر موارد فتق در کودکان، مادرزادی است. ضعف طبیعی یا فشار ناشی از بلند کردن جسم سنگین، سرفه مداوم، مشکل در اجابت مزاج یا دفع ادرار باعث می‌شود که دیواره شکم ضعیف یا گسسته شود و باد فتق در مردان و زنان بزرگسال ایجاد شود.

چه عواملی موجب ضعف عضلانی منجر به فتق می‌شود؟

بعضی از عوامل منجر به ایجاد فتق می‎شوند. افرادی که سرفه مزمن دارند، احتمال ابتلا به باد فتق در آن‌ها زیاد است. همچنین افرادی که بر اثر جراحی به عضلات آن‌ها آسیب وارد شده است، در معرض ابتلا به باد فتق قرار دارند.

در حالت کلی، عواملی که باعث ایجاد فتق می‎شوند، عبارتند از:

• شکست دیواره شکم
• نقص مادرزادی عضلات
• سن
• سرفه مزمن
• آسیب وارد شده بر اثر جراحی

عواملی كه بدن ما را تحت فشار قرار می‌دهند و ممكن است باعث فتق شوند، عبارتند از:

• حاملگی
یبوست
• بلند کردن وزنه سنگین
• آبسه شکمی
• افزایش ناگهانی وزن
• جراحی
• سرفه مداوم یا عطسه

تاثیرگذاری این عوامل زمانی بیشتر است که عضلات بدن ضعيف باشند.

معاینه بدنی برای تشخیص باد فتق
معاینه فیزیکی بدن برای تشخیص باد فتق

نحوه تشخیص باد فتق چگونه است؟

گاهی امکان دارد هر کسی به‌طور مادرزادی با فتق به دنیا بیاید یا بعدا به آن مبتلا شود. بنابراین تصور این ‌که زنان فتق ندارند، اشتباه است. باد فتق در باور برخی ایرانیان مختص فتق بیضه در مردان است که باوری غلط به شمار می‌آید.

تشخیص فتق و شناسایی علائم باد فتق معمولا ساده است. ممکن است یک برآمدگی زیر پوست را احساس کنیم یا ممکن است هنگام بلند کردن اشیا سنگین، سرفه کردن، زور زدن هنگام دفع ادرار یا اجابت مزاج و یا موقع نشستن یا ایستادن طولانی مدت، احساس درد کنیم. درد فتق ممکن است شدید باشد یا از درد خفیف شروع شود و در طول روز شدت پیدا کند.

انواع مختلفی از باد فتق وجود دارد که هر کدام با مجموعه علائم خاص خود همراه هستند. پزشک براساس علائم باد فتق و تاریخچه سلامت ما، معاینه فیزیکی و احتمالا آزمایش خون یا اسکن تصویری در منطقه آسیب‌دیده، فتق را تشخیص می‌دهد.

علاوه بر معاینه فیزیکی، پزشک ممکن است بعضی از آزمایش‌ها از جمله سونوگرافی، اشعه ایکس باریم و آندوسکوپی را برای تشخیص علت ایجاد باد فتق در مردان و زنان درخواست کند.

تصویربرداری رزونانس مغناطیسی ام آر آی (MRI)

پزشک MRI را زمانی به بیمار توصیه می‌کند که هنگام ورزش، شدت درد افزایش یابد، زیرا فعالیت بدنی می‌تواند عامل ایجاد بیماری فتق باشد. اسکن MRI می‌تواند پارگی در ماهیچه‌های شکم را حتی زمانی که هیچ ورمی نباشد، تشخیص دهد. این آزمایش با استفاده از امواج رادیویی و یک میدان مغناطیسی برای ایجاد تصاویر شکم و اندام بیمار انجام می‌گیرد. شما می‌توانید اطلاعات بیشتر درباره ام ار ای را در مجله سلامت دکتردکتر در مقاله ” ام‌ آر‌ آی (MRI) برای تشخیص چه بیماری‌هایی کاربرد دارد؟” بخوانید.

در صورتی که پزشک، احتمال ایجاد عوارض فتق مثل از دست دادن خون یا قطع شدن جریان خون‌رسانی را تشخیص دهد، آزمایش‌های تصویربرداری و همچنین آزمایش خون را برای بررسی علائم عفونت انجام خواهد داد. اهمیت تشخیص به موقع بیماری فتق را جدی بگیریم. مراجعه به پزشک در صورت مشاهده علائم باد فتق، یکی از ساده‌ترین راهکارها برای جلوگیری از بروز مشکلات حادتر است.

سی‌تی اسکن (توموگرافی کامپیوتری)

پزشک ممکن است سی‌تی‌اسکن را برای جلوگیری از شرایط دیگری که باعث درد و تورم شکم می‌شود، توصیه کند. سی‌تی‌اسکن با به کار بردن اشعه ایکس برای ایجاد تصاویر شکم و اندام کاربرد دارد و شامل یک رنگ کنتراست است که در بازوی بیمار تزریق می‌شود. این روش یکی از انواع آزمایش‌های مهم در لیست آزمایش های چکاپ کامل زنان است.

این نوع تست ممکن است به دلیل بعضی محدودیت‌های بیمار، توصیه نشود. در واقع سی‌تی‌اسکن بنابر تشخیص انجام می‌شود.

سونوگرافی برای تشخیص فتق

زمانی پزشک این آزمایش را توصیه می‌کند که بیمار، زن باشد تا از علت درد مربوط به دستگاه تناسلی مانند کیست تخمدان یا فیبروئید باخبر شود. اگر درباره فیبروم رحم نیاز به اطلاعات بیشتر دارید، شما می‌توانید به مطلب فیبروم رحم مراجعه نمایید.

هدف سونوگرافی در مردان، ارزیابی فتق‌های کشاله‌ ران و یا فتق بیضه است. این آزمایش با استفاده از امواج صوتی برای ایجاد تصاویر شکم و اندام‌های لگن انجام می‌شود. سونوگرافی کمک می‌کند تا پزشک معالج به صورت دقیق، وجود بیماری فتق یا عدم وجود آن را تایید کند.

آندوسکوپی

روش تشخیص فتق هیاتال، آندوسکوپی نام دارد. آندوسکوپی یک روش غیرتهاجمی برای تشخیص انواع بیماری‌ها است. در این روش، وسیله‌ای مجهز به دوربین، وارد بدن می‎شود که از اجزای بدن شما تصویربرداری کند. پزشک با مشاهده علائم باد فتق در شما ممکن است روش تشخیصی آندوسکوپی را پیشنهاد کند.

باد فتق در کودکان

باد فتق در کودکان معمولا در ناف و کشاله ران به وجود می‌آید. در صورتی که در ناحیه شکم و ران، برآمدگی مشاهده شود و کودک در حین فعالیت روی شکم یا ران، احساس درد کند، احتمال ابتلا به باد فتق وجود دارد.

راهکارهای درمان فتق کدامند؟

تقریبا همه انواع فتق‌ها، نیاز به جراحی دارند. این که آیا ما نیاز به درمان داریم یا نه؟ به اندازه فتق و شدت علائم در ما بستگی دارد. گزینه‌های درمان برای فتق شامل تغییر سبک زندگی، مصرف دارو یا جراحی است که در ادامه به تشریح هر کدام می‌پردازیم.

درمان فتق با دارو

برخی از مسکن‌ها مثل استامینوفن می‌تواند ناراحتی و درد حاصل از فتق را بهبود ببخشد.

اصلاح سبک زندگی

تغییر سبک زندگی برای درمان فتق شامل موارد زیر است:

• تغییرات غذایی اغلب ممکن است علائم فتق را از بین ببرند؛ اما بیماری فتق را از بین نمی‌برند.
• از وعده‌های غذایی بزرگ یا پرخوری اجتناب کنید.
• وزن بدن خود را در محدوده سالم نگه دارید.
• بعضی از تمرین‌های بدنی ممکن است به تقویت عضلات اطراف شکم کمک کنند و علائم فتق را کاهش دهند. با این حال، گاهی تمرین‌های انجام شده می‌توانند فشار را در این ناحیه افزایش دهند و در واقع باعث ایجاد فتق بیشتر شوند.

در مورد تغییرات غذایی و ورزش اصولی با پزشک خود مشورت کنید.

پزشک در حال آماده سازی تجهیزات جراحی باد فتق
جراحی باد فتق یکی از راه‌های درمان فتق

جراحی باد فتق

اگر باد فتق در حال افزایش است یا باعث درد می‌شود، پزشک ممکن است تصمیم بگیرد که عمل جراحی را انجام دهد. فتق می‌تواند با جراحی باز یا لاپاروسکوپی انجام شود. در جراحی باز که معمولا با بی حسی موضعی و یا بیهوشی عمومی انجام می‌شود، دکتر متخصص جراح لاپاروسکوپی یک برش در ناحیه کشاله ران ایجاد می‌کند و بافت بیرون زده را به شکم برمی‌گرداند.

پزشک گاهی برای تقویت ضعف عضلات از مش (بستری مصنوعی برای افزایش استحکام بافت شکم) استفاده می‌کند. پس از عمل جراحی، پزشک ما را تشویق می‌کند در اسرع وقت حرکت کنیم، اما ممکن است چند هفته زمان نیاز باشد تا فعالیت‌های معمول خود را از سر بگیریم.

در روش لاپاروسکوپی که نیاز به بیهوشی عمومی دارد، جراح از طریق چند سوراخ کوچک در سطح شکم به داخل شکم دسترسی پیدا می‌کند و با استفاده از لوله‌های لاپاروسکوپ، جراحی با حداقل تهاجم انجام می‌شود. افرادی که تحت لاپاروسکوپی قرار می‌گیرند، احتمالا ناراحتی کمتری پس از جراحی داشته باشند و زخم‌شان سریع‌تر بهبود پیدا کند.

درمان خانگی باد فتق

برای کاهش درد فتق می‌توانید از داروهای گیاهی استفاده کنید. داروهای گیاهی مفید برای تسکین درد فتق عبارتند از:

• بابونه
• زنجبیل
• شیرین بیان
• آلوئه‌ورا

این گیاه‌ها، خواص ضد التهابی دارند و درد ناشی از فتق را کمتر می‌کنند اما روش دائمی برای درمان باد فتق نیستند. از فیزیوتراپیست بخواهید تمرین‌های خانگی ارائه دهد تا وضعیت بدنی شما بهتر شود. حرکات بدنی خاص می‌تواند عضله‌های شما را نیز تقویت کند. برای کاهش درد فتق می‌توانید از روش کایروپراکتیک نیز استفاده کنید. این روش درمانی به دستکاری ناحیه‌های آسیب دیده می‌پردازد.

برای درمان فتق بهتر است به دکتر جراحی مراجعه کنید. درست است که طب سنتی و خانگی هم برای درمان این مشکل، پیشنهادهایی دارد اما توصیه می‌کنیم که ریسک نکنید و به پزشک متخصص مراجعه کنید برای انتخاب بهترین جراح پیشنهاد می‌کنیم مقاله جراح عمومی کیست را مطالعه نمایید.

جراحی باد فتق چه خطراتی دارد؟

برخی از مطالعه‌ها نشان می‌دهد که در جراحی به روش لاپاروسکوپی، احتمال عود فتق وجود دارد. تبحر جراح در روش لاپاروسکوپی میزان این عارضه را کاهش می‌دهد. از دیگر عوارض جراحی فتق، درد زیاد است که گاهی ممکن است تا یک سال طول بکشد.

مراقبت های بعد از عمل باد فتق

بعد از عمل جراحی باد فتق، نیاز به مراقبت وجود دارد. مراقبت‌های بعد از عمل باد فتق به شرح زیر است:
• رعایت رژیم غذایی
• مراقبت از برش جراحی
• پیشگیری از فشار فیزیکی

از آن جایی که احتمال عود باد فتق پس از عمل جراحی وجود دارد، بنابراین باید مراقبت‌های بعد از عمل باد فتق به صورت جدی دنبال شود. از عواملی که خطر عود باد فتق در مردان و حتی زنان را افزایش می‌دهد، چاقی و استعمال سیگار است.

باد فتق چه عوارضی دارد؟

اگر فتق درمان نشود، خون‌رسانی به بخش بیرون‌زده عضو انجام نمی‌شود و جریان خون متوقف می‌شود. امکان دارد سبب انسداد روده همراه با تب، درد شکمی شدید، استفراغ و شوک شود. فتق یکی از دلایل درد زیر شکم مردان است.

اگر بخشی از روده در دیواره شکم به دام افتاده باشد، احتمال مختل شدن حرکت روده وجود دارد. این مشکل باعث درد شدید، حالت تهوع، یبوست و خشکی مزاج می‌شود. در صورتی که فتق درمان نشود، فشار زیادی بر روی بافت‌های اطراف خود ایجاد می‌کند. این حالت باعث تورم و درد در ناحیه اطراف فتق می‌شود.

احتمال ابتلا به فتق چقدر است؟

به صورت کلی باد فتق بسیار رایج است و زیاد اتفاق می‌افتد. از بین انواع باد فتق در مردان ، زنان و کودکان، کدام‌ها رایج‌تر هستند؟ به نقل از clevelandclinic:

فتق مغبنی حدود 25 درصد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. فتق هیاتال حدود 20 درصد از افراد در ایالات متحده و 50 درصد افراد بالای 50 سال را درگیر می‌کند. فتق مادرزادی در حدود 15 درصد از نوزادان، عمدتا ناف رخ می‌دهد. فتق‌های برشی یا شکافی حدود 10 درصد از فتق‌ها را تشکیل می‌دهند و همه انواع دیگر، حدود 10 درصد دیگر را تشکیل می‌دهند.

عواملی نیز وجود دارد که ممکن است احتمال درصدهای گفته شده را افزایش دهد در تیتر بعد به بررسی این علت‌ها می‌پردازیم.

ترک سیگار عامل کم شدن خطر ابتلا به باد فتق
استعمال سیگار یکی از دلایل ایجاد باد فتق

چه علائمی خطر ابتلا به فتق را افزایش می‌دهد؟

علت ایجاد فتق و فاکتورهایی که خطر ابتلا به فتق را افزایش می‌دهد عبارتند از:

• سابقه فامیلی یا خانوادگی
• اضافه وزن یا چاق بودن
• سرفه مزمن
• یبوست مزمن
• سیگار کشیدن
• فیبروز کیستیک (این بیماری می‌تواند به طور غیر مستقیم خطر ابتلا به فتق را افزایش دهد. فیبروز کیستی عملکرد ریه‌ها را کاهش می‌دهد و باعث سرفه مزمن می‌شود.)

شرایط بالا احتمال ابتلا به باد فتق را افزایش می‌دهند.

چطور مانع از ایجاد باد فتق شویم؟

اکثر فتق‌ها، تهدیدکننده زندگی نیستند. یادتان باشد که فتق خود به خود از بین نمی‌رود و با گذشت زمان بهتر نمی‌شود. ما نمی‌توانیم از ضعف عضلانی که علت ایجاد فتق است، جلوگیری کنیم. با این حال می‌توانیم میزان فشار بر روی بدن‌مان را کاهش دهیم.

بعضی از روش‌های پیشگیری از فتق عبارتند از:

• سیگار نکشیدن
• حفظ وزن بدن در حالت نرمال
• اجتناب از تنش در طی حرکات روده یا ادرار کردن
• بلند نکردن اجسام سنگین

این کارها در جلوگیری از ایجاد باد فتق به ما کمک می‌کنند یا حتی می‌توانند از افزایش شدت فتق جلوگیری کنند.

در صورت مشاهده علائم باد فتق، فورا به پزشک متخصص مراجعه کنید

بیرون‌زدگی عضوی از بدن از جای اصلی خود یا باد فتق در هر جایی از بدن می‌تواند ایجاد شود. فتق همچنین در هر سنی و در تمام افراد ممکن است به وجود بیاید. فتق در کودکان در اکثر موارد، یک بیماری مادرزادی است. باد فتق در مردان و زنان، اکتسابی است. اصلی‌ترین روش درمان فتق ، عمل جراحی لاپاراسکوپی است اما در بعضی مواقع، درمان بدون عمل جراحی هم امکان‌پذیر است. برای بهبود علائم باد فتق می‌توان تغییراتی در سبک زندگی ایجاد کرد، همچنین مصرف بعضی از داروهای مسکن به تسکین دردهای ناشی از فتق کمک می‌کند.

باد فتق نگران کننده نیست اما با مشاهده نشانه های فتق ، خیلی زود به پزشک مراجعه کرده و مراحل درمان را طبق نظر پزشک پیگیری کنید. در این صورت بدون هیچ نگرانی روند درمان شما سپری خواهد شد. در ابتدا بهتر است به دکتر عمومی برای تشخیص فتق مراجعه کنید. برای دریافت نوبت از بهترین دکتر عمومی می‌توانید از دکتردکتر کمک بگیرید. در صورتی که همچنان سوالی از انواع فتق، تشخیص و روش‌های درمان آن برای شما بدون جواب مانده است، در قسمت نظرهای همین مقاله از مشاوران سلامتی ما بپرسید.

منابع:

everydayhealth.com

سوالات متداول باد فتق

به بیرون‌زدگی یک توده در بخش‌های مختلف بدن را باد فتق می‌گویند.

با مشاهده برآمدگی یا تورم قابل مشاهده در بعضی قسمت‌های بدن و احساس درد و ناراحتی در آن قسمت بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

رایج‌ترین نوع فتق در مردان دیده در قسمت فتق مغبنی یا کشاله ران اتفاق می‌افتد. فتق بیضه از دیگرانواع رایج فتق در مردان است.

  • برآمدگی یا تورم در کیسه بیضه یا کشاله ران
  • درد و ناراحتی در قسمت برآمدگی
  • احساس سنگینی و درد هنگام سرفه کردن، زور زدن و یا بلند شدن

یک تورم یا برآمدگی قابل مشاهده در کشاله ران است.

فتق اینگوینال، همان فتق بیضه در مردان است.

برچسب‌ها:
محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
اشتراک گذاری
نویسنده: دکتردکتر
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

*

581 دیدگاه در “بیماری فتق چیست؟ بررسی انواع فتق در مردان، زنان و کودکان
  • سلام
    من۱۲روز پیش زایمان طبیعی داشتم و حدود۲۰کیلو افزایش وزن نسبت به وزن نرمال خودم دارم
    ۱۶۰قد و الان حدود۸۳وزنم هست

    دو سه روزی هست که بالای ناف به اندازه سکه۲۵تومنی،وقتی لمس میکنم زیر دستم مشخص میشه و درد میکنه.
    قبل این دو۳روز یه کم به شکم با انجام ورزش احتمالا فشار وارد کردم
    احتمال داره فتق ناف باشه؟

    پاسخ
    • سلام بیشتر از هر چیز کشش عضلانی مطرح است

      پاسخ
  • سلام من ۲۳ سالمه ی بار تو بچگی باد فتق داشتم و عمل کردم
    الان ی ماهی میشه ک موقع دویدن و شوت کردن توپ زیر شکمم درد میکنه و این درد تا دو سه روز ادامه داره
    میتونه فتق باشه ؟؟

    پاسخ
    • سلام به هر خال جدار اون قسمت شكم شما استحكامش مثل بقيه قسمت ها نيست
      بهتره سونوگرافي از لحاظ عود فتق بديد

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر
    ممنون از راهنماییهای خوبتون
    من ۴۸سالمه مدت طولانی هست که یبوستهای خیلی شدیدی داشتم وزنم به طور ناگهانی زیاد شده فقط در قسمت شکم چاق شدم مدتیه که یک قسمت داخل نافم سمت بالای ناف اندازه ی یک نخود برجسته شده وبا دست زدن درد داره سرفهای مزمن وخیلی شدید هم شبها دارم که حتما باید چنددقیقه ای درحالت نشسته باشم واب بخورم تا قطع بشه که گاهی تا چندبار در شب اتفاق میوفته الان مشکلم درد همون قسمت داخلیه نافم هست مقالهای شمارا که خوندم گفتم شاید مشکلم فتق باشه خواستم بدونم چیکار باید بکنم
    ممنون از شما بابت وقتی که میذارید

    پاسخ
    • سلام علائمتون به كم كاري تيروييد ميخوره
      بايد از مظر كم كاري تيروييد بررسي شيد و تين آزمايشات را انجام دهيد
      Cbc.diff
      Esr crp
      Tsh freet4
      Ferritin

      پاسخ
  • با سلام و عرض ادب پسری دارم 12ساله تقریبا هفته ای یک بار درد های شدیدی دارد سونوگرافی گرفتم باد فتق دارد و به یکی از بیضه ها فشار وارد می کنند آیا جراحی لازم دارد و آیا بهبودی حاصل می شود .تشکر از شما

    پاسخ
    • سلام بله بايد جراحي شه و با جراحي بهبود پيدا ميكنه

      پاسخ
  • سلام شب بخیر من بعضی وقت ها سمت چپ شکمم درد میگیره به پام میزنه یه وقتایی از دردش حالت تهوع میگیرم ممکنه فتق باشه؟

    پاسخ
    • سلام بايد معاينه شيد ممكنه فتق باشه ممكنم هست سنگ كليه باشه
      بهتره سونوگرافي شكم بديد

      پاسخ
  • سلام شب بخیر من چند سالیست که بابلند کردن مثلا حدو د پنج کیلو کل شکمم بزرگ میشود وزیر شکمم درد میکند وعموما تا پریودی درد و ورم ادامه دارد بعد از پریودی ورم خوب میشود لطفا راهنمایی کنید ممنون

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي از لحاظ فتق شكم بديد

      پاسخ
  • سلام ، من مدت چند روزه پهلوی چپم (‌بیشتر قسمت بالا ) درد میکنه ، وقتی باد معده دارم دردش بیشتر میشه ، سنوگرافی هم اخیرا انجام دادم و کاملا نرمال بوده ، امکان داره روده ام مشکلی داشته باشه ؟‌

    پاسخ
  • با سلام وخسته نباشید
    من احتمالا فتق کشاله ران دارم ولی بنده هموفیلی هستم به نظر شما عمل کنم بهتره یا نه

    پاسخ
    • سلام بايد ديد سطح فاكتورهاتون چقدره و چقد براي عمل لازم داريد اگه سطح فاكتور٨ تون نرمال باشه عمل براتون مشكلي ايجاد نميكنه
      اما بهتره تحت نظر متخصص خون باشيد

      پاسخ
  • سلام
    (مرد)
    عطسه که میکنم یا میشینم و پا میشم زیر شکم سمت راست( عضلات قیفی شکل عضله سمت راست) درد میگیره
    وقتی دراز کشیده پای راست رو تو بدن جمع میکنم درد شدید میشه
    چی میتونه باشه؟ ورم یا قرمزی چیزی ندارم
    ممنون میشم کمک کنید.با تشکر

    پاسخ
  • سلام باتشکر از زحماتتون …ببخشید ضربه میتونه فتق ایجاد کنه؟!

    پاسخ
    • سلام بله ممکن است سبب آسیب عضلات ناحیه و ایجاد فتق شود

      پاسخ
  • سلام ببخشید با جراحی کاملا فتق خوب میشه؟!

    پاسخ
    • سلام من نزدیک۳الی۴ماهه که در زیر دنده سمت راست شکمم احساس درد دارم وقتی غذا میخورم یه خورده بیشتر میشه ولی وقتی خالیه درد ندارم و دردش خیلی کمه سونگرافی هم دادم گفت نه مشکل کبد داری نه طحال.گفتم امکان داره فتق داشته باشم؟

      پاسخ
      • سلام احتمال در این منطقه بعید است
        بیشتر می‌تواند ناشی از التهاب معده و ورم معده باشد

    • سلام بله برطرف ميشه

      پاسخ
  • سلام من یک هفته پیش عمل فتق باز کردم آیا سفتی و کمی برآمدگی جای عمل طبیعیه من الان درد ندارم شکر خدا

    پاسخ
    • سلام اگه قرمز نيست درد نداريد مشكلي نيست اما اگه تورمش بيشتر شد قرمز شد با درد همراه بود بايد به پزشك معالجتون مراجعه كنيد

      پاسخ
  • سلام دو سه بار به پزشک مراجعه کردم دارو دادند اما حدود 5ساله هر دو طرف بیضه هام درد دارم و هوای سرد دردشو چندبرابر میکنه زمستون کلافه میشم چه کار کنم

    پاسخ
    • سلام بايد سونوگرافي داپلر بديد و از نظر واريكوسل بررسي شويد

      پاسخ
  • باعرض سلام بنده حدودا 45 سالمه ،سه سال میشه از ناحیه شکم و اطراف شکمم درد شدیدی دارم سونوگرافی و آندوسکوپی ونمونه برداری وسونوگرافی همه روانجام دادم دکترا فقط قرص نوشتند ولی بازم درد شدیدی بلاخص ورم شکم ومعده خیلی اذیتم میکنه با راهنمایی همکارم دکترگوارش دیگه رفتم ایشان فتق نافم رو تشخیص دادند.بعداز سونوگرافی از نافم درست بود. فقط میخوام بدونم آیا دردم امکان داره از پارگی نافم باشه لطفا جواب بدید ممنون از لطفتون

    پاسخ
    • سلام
      درد شما ممکن است مربوط به فتق نافی باشد بهتر است جهت درمان به متخصص جراحی عمومی مراجعه نمایید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من چندوقته سمت راست بیضه ام تیر میکشید رفتم سونو دادم.نوشته در اسکروتوم راست و چپ هیدوسل خفیف مشاهده گردید.ودر هردو طرف واریکوسل و هرنی مشاهده نگردید
    همچنین در بررسی نواحی اینگوینال راست و چپ درحد قابل بررسی defectپاتولوژیک کوچک در فاشیای طرف راست با مانور والسلوا ب نفع هرنی مشاهده گردید ودر سمت چپ درحال حاضر صایعه پاتولوژیک هرنی مشاهده نگردید..
    میخواستم برام توضیح بدین که من باید چیکار کنم احتیاج ب عمل هست یا میشه با تغییر سبک کارم بتونم عمل نکنم.اصلا احتیاج ب جراحی هست یا نه؟؟

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز در سونوگرافی شما آمده است که دچاره فتق اینگوینال هستید اینکه نیاز به عمل دارد یا خیر پزشک متخصص جراحی عمومی با معاینه تشخیص میدهد

      پاسخ
  • عالیه

    پاسخ
    • سلام خسته نباشید من مطالب سایت رو خوندم بنده یه دو سه روزی هست بالای التم سمت چپ احساس درد دارم اما در صورتی ک هیچ کار سنگینی نکردم و ورم توده بدنی ندارم فقط احساس درد دارم نظر خودم تنگیه شورتم بوده اما بازم این درد ادامه داره مثلا در روز 3 بار دردم میگیره بنظر شما من فتخ دارم ؟ خیلی نگرانم و بخاطر این مثاله استرس دارم و احساس ناراحتی میکنم اگر میشه شما کمکم کنید لطفا چیکار کنم نگرانیم برطرف بشه

      پاسخ
      • سلام بايد سونوگرافي بديد و توسط متخصص اورولوژي معاينه شويد

  • سلام من حسین ۵۳ ساله از تقریبا یکسال پیش در ناحیه بالای دستگاه تناسلی هر دو طرف برآمدگی کوچکی احساس میکنم که با فشار و یا خوابیدن به داخل میره هیچ درد و ناراحتی هم ندارم ولی از یکسال پیش تا الان رو به پیشرفت هست میخواستم لطف کنید بفرمایید که آیا سرپا ماندن در طول روز میتونه سبب بروز یا تشدید این وضعیت باشه ورزش هم میکنم مشکلی هم ندارم
    ممنون

    پاسخ
    • سلام
      دوست عزیز شما باید معاینه بشید تا مشخص شود که برآمدگی ها هرنی می باشند یا خیر
      هرچند از مشخصاتی که شما فرمودید احتمالاً دچار هرنی یا فتق هستید که نیاز به جراحی دارد
      انجام کار های سنگین ان را تشدید می کند

      پاسخ
  • حدود دوازده سال پیش فتق عمل کردم الان حدود ده روزه فتقم درد گرفته تورم و قرمزی نداره فقط زیر دستم سفت شده و درد میکنه هنگام سرفه عطسه ودم و باز دم شدید درد میگیره لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام.همسر من فتق ناف و فتق اینگویینال داره و ۲۸ سالشه و سابقه بارداری هم نداره.آیا با درمان فتق در هنگام بارداری امکان برگشت یا خطرآفرینی برای مادر و فرزند هست؟؟؟؟؟؟

      پاسخ
      • سلام احتمالش كمه اما بايد قبل از بارداري ترميم فتق انحام شه

    • سلام
      باید معاینه شوید گاهی ممکن است در محل جراحی قبلی مجدد بیرون زدگی رخ دهد

      پاسخ
  • من واریکوسل دارم ولی بالای بیضم هم درد دارمحتی درد به شکمم هم میزنه چی میتونه باشه

    پاسخ
    • سلام
      هم ممکنه درد شما مربوط به واریکوسل باشد و هم ممکن است علت های دیگری مطرح باشد
      در هر صورت نیاز به معاینه می باشد
      به پزشک مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشيد
    من دو روز پيش توى باشگاه دراز نشست ميزدم و فشار زيادى رو شكمم حس ميكردم. بعد از چند بار حركتو انجام دادن يهو درد زياد زير شكمم تقريبا وسط رو به سمت چپ حس كردم كه نتونستم ادامه بدم. الانم درد دارم و موقع بلند شدن و خوابيدن فقط همون قسمت درد دارم. ممكنه فتق باشه؟؟؟ خيلى ميترسم??‍♀️??‍♀️

    پاسخ
  • سلام وقت به خیر
    دکتر برام تشخیص فتق دادن، زیر شکم قسمت سمت راست بالای بیضه.اورژانسی نیست اما پیشنهاد جراحی داد.
    ولی تقریبا همه از این کار منعم کردن و گفتن بهتره از طب سنتی استفاده کنی با دلیل و سند
    نظر شما چیه؟

    پاسخ
    • سلام من مخالف طب سنتي هستم جراحي را پيشنهاد ميكنم چون تنها درمان قطعيشن

      پاسخ
  • سلام من حدودا ۳۰ سال است که پارگی فتق کشاله ران بالای بیضه راست دارم تا کنون دردی احساس نکردم فقط بالای بیضه راستم ورم داشته ولی اکنون احساس درد می کنم که موقع خم شدن درد بیشتر می شود احساس می کنم بیضه ام به داخل شکمم رفته چکار با بی د بکنم

    پاسخ
    • سلام
      باید جهت معاینه و جراحی به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام دکتر من در قسمت راست مثانه یک روزه درد کمی حس میکنم موقع دست میزنم دردش بیشترمیشود و الت تناسلی ورم داره

    پاسخ
    • سلام باید معاینه بشید به متخصص ارولوژی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام.ایاامکان داره یهودچارکم شدن کنترل مقعدی بشی مال فتق باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      فقط در صورتی که فتق گیر افتاده ایجاد شده باشد می تواند سبب درد شدید شکم و عدم خروج گاز و مدفوع شود

      پاسخ
  • سلام آیا فتق در سن ۲۵ سالگی در مردان خطرناک است ؟

    پاسخ
    • سلام
      به سن مربوط نیست فتق اگر دچار عوارض شود می‌تواند در هر کسی خطرناک باشد

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    مادرم یک سال پیش عمل هیسترکتومی داشتن الان موقع لمس سمت چپ شکمشون یه توده بزرگ احساس میشه بعضی مواقع یه ذره احساس سوزش دارن ممکنه فتق باشه؟
    مرسی از لطفتون?

    پاسخ
    • سلام لازمه كه سونوگرافي شكم بديد و توسط
      متخصص زنان ويزيت شويد

      پاسخ
  • با سلام من برای بار دوم پیام میدم چون بار اول جوابی ندادین.
    ۴۱ سال دارم حدود ۲ ماه پیش در مایع منی خون دیدم پزشک عمومی قرص چرک خشک کن داد که خون برطرف شد.دکتر متخصص هم هم قرص تامسلوسین دادن و گفتن روزی ۲ بار تو آب گرم بشینم.ولی الان مدتیه رنگ کف پاهام بعضی موقع ها تا شکمم به رنگ زرد میشه ولی تا شکمم همیشه نیست همش کف پاهامه و مدتی هم هس دردهایی نه شدید در طرف چپ و راست و وسط شکمم دارم بشتر وقتی فعالیت میکنم این موارد پیش میاد.بعضی موقع ها هم استخوان های پاهام درد میکنه.یه مقدار کوچک هم سردرد و بعضی موقع ها بیضه درد.رنگ ادرارمم زرد پر رنگ یا مایل به قهوه ای بود که دیگه خدا را شکر نیست.کم خونم شدم.چون این روزها مراکز پزشکی آلوده به کرونا هستن نرفتم آزمایش از شما میخوام منو راهنمایی کنید

    پاسخ
    • سلام
      شما باید تحت بررسی بیشتر قرار بگیرید
      باید آزمایش خون و ادرار بدهید و سونوگرافی کلیه مثانه و پروستات شوید و از نظر پروستاتیت بررسی گردید

      پاسخ
  • سلام وقت بخیر
    من ۲روزی میشه کشاله سمت چپم درد میکنه
    موقع نشست و برخواست و راه رفتن و خوابیدن هم درد دارم.
    ورم هم ندارم
    چی میتونه باشه؟

    پاسخ
    • سلام
      میتواند فتق باشد اگر ادامه دار شد به متخصص جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید.الان تو هفته 25بارداری هستم از اوایل بارداری احساس درد روی ناحیه آلت تناسلی سمت راستم شدم که به مرور باد کرده دو بار دکتر رفتم گفتن فشار بچست.ولی زمانی که دراز میکشم خوبه تا بلند میشم دوباره همون طوره خیلی درد دارم اگه میشه لطفاً پاسخ بدید

    پاسخ
    • سلام
      احتمال فتق هست
      جهت معاینه به متخصص جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من مادرم وقتی میره دستشویی خیلی به راحتی نمیتونه دفع را انجام بده و میگه که محل دفع خون میاد و احساس میکنه که زده بیرون بنظرتون این فتقه؟اصلا نم آب نمیخوره فقط چایی شاید روزی ۱۰ استکان چایی بخوره.

    پاسخ
    • سلام
      بواسیر مطرح است
      به متخصص جراحی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام ،من فتق کساله ران عمل کردم ولی هنوز ی کم ورم داره ،یک ماه هست که عمل کردم ،و درد خفیف ابن طبعی هس یا بر دکترو از مش استفاده کرن ،و حس نداره

    پاسخ
    • سلام
      اگر درد خفیف است طبیعی است

      پاسخ
  • سلام خسته نباشید من یه دو روزی هست که سمت چپ بدنم یعنی بغل مثانه یکمی سمت چپ یه رگ ورم کرده بعد دست که بهش میزنم دردش تا کشاله ران میره روز اول درد زیادی داش ولی الان یکمی بهتر شده بنظرتون فتقه ؟؟؟

    پاسخ
    • سلام منظورتون اينه كشاله ران شم يه قسمتي ورم كرده؟
      بايد سونو بديد تورم غدد لنفاوي هستش

      پاسخ
      • با سلام من الان مدتی در داخل نافم کمی باد کرده وبدون هیچ دردی ممکن است فتق باشد؟

      • سلام
        بله ممکن است

  • سلام.دو ماه پیش عمل آپاندیس انجام دادم،بعد دو سه هفته یه برآمدگی یمقدار پایین تر سمت کشاله رونم حس کردم، رفتم دکتر و سونوگرافی انجام دادم اما چیزی نبود.و هنوز اون برآمدگی دیده میشه و بعضی وقتها سفت تر هست،اما وقتی میخوابم محو میشه.امکان داره فتق باشه یا جای عمل آپاندیس باشه؟لطفا راهنمایی کنید خیلی نگرانم.

    پاسخ
    • سلام اگه سونوتون نرمال بوده بعيد ميدونم فتق باشه در هر حال بهتره جراحتون باز شمارو معاينه كنه

      پاسخ
  • سلام خانومم یه پارگی 8میلی متری زیر پوست شکمش داره وهنوز هیچ دردی نداره فقط در ناحیه ناف واطراف پارگی ورم هست ایا نیاز به عمل جراحی داره

    پاسخ
    • سلام بهتره جراحي شه چون طولاني مدت خطر انسداد روده دارد

      پاسخ
  • سلام.من سال قبل یبوست داشتم.برای خارج شدن مدفوع به خودم فشار آوردم و همون لحظه زیر نافم تیر شدیدی کشید و تا چند روز دردناک بود.بعد چند روز خوب شد. تا اینکه امروز بعد یک روز یبوست داشتن ، رفتم دستشویی و بدون فشار اجابت مزاج کردم.اما اون نقطه زیر نافم دوباره شروع کرد به درد کردن و تیر کشیدن. سابقه بیرون زدگی فتق نداشتم.اون نقطه ی زیر نافم هم که میگم درد میکنه آثار تورم یا … نداره.و در ضمن اینکه من دو سالی میشه که بشدت کم تحرک شدم و هم شکم زدم و هم عضلات شکمیم ضعیف شده نسبت به قبل.ممنونم لطفا جواب بدید خیلی نگرانم کرده.جنسیت مذکر سن۲۰

    پاسخ
  • سلام من ۲۳ سالمه.یکبار عمل فتق سمت راست انجام دادم.بعد از چند ماه سمت چپ هم پاره شد و عمل کردم.بعد از عمل دوم کار سنگینی نداشتم ولی سمت چپ دوباره پاره شد الان یک ساله چکار باید انجام بدم؟ایا عمل دوباره فایده ایی داره؟

    پاسخ
    • سلام
      بله
      مجددا می توان جراحی انجام داد
      البته نظر جراح عمومی در این باره ارجح است

      پاسخ
  • سلام دکتر من از وقتی که سنگ سنگین برداشتم انگار فتق شده زیر نافم
    الان بیضه هام ورم دارن و خیلی درد دارم مخوام ببینم فتقم در چه حده آزمایشی یا سونگرافی یا چی باید برام بنویسی که مشخص بشه فتق پاره شده یا نه

    پاسخ
    • سلام
      نیاز به معاینه می باشد
      به متخصص جراحی عمومی مراجعه کنید

      پاسخ
  • سلام من زیرشکم دردمیکردبه به پزشک مراجعه کردم سونوگرافی اونجام دادم ،،با انجام مانوروالسالواتصویرهرتی در نواحی اینگوعینال دوطرف رویت شد.(دیفکت فاسیا درناحیه اینگوعینال چپ=۱۰م م درناحیه اینگوعینال راست ۸م م است تصویر توده فضاگیری دیگردرنواحی مذکور مشاهده نگردیده آیا نیاز به عمل دارم به جراح مراجعه کردم گفته وزن کم کن وزنم ۸۳وقدم۱۷۵وسن ۴۳میباشد لطف راهنمایم کنید

    پاسخ
    • سلام اين يعني هرني داريد بايد با جراحي ترميم شه وگرنه طولاني مدت منحر به انسداد روده ميشه

      پاسخ
  • سلام من از بچگی درناحیه چپ فتق داشتم . در سن 65 سالگی برامدگی و درد در زیر ناحیه شکم سمت چپ ظاهر شد وجراحی کردم. دوباره در سن 70 سالگی درسمت راست برامدگی فتق در سمت راست ظاهر شد ودوباره جراحی کردم. الان بعد از پنج سال بعد از یک روز که گاز شدید در معده ظاهر شد ناگهان همزمان در دو ناحیه چپ و راست و بدون هیچ برامدگی یا تغییر شکل احساس سوزش گاه به گاه در همان دو ناحیه. ایا میشود با دارو یا ورزش عضلات شکم را درمان کرد؟ سپاس

    پاسخ
    • سلام وردش ملايم بايد انجام بدين ورزش شديد بدتر باعث فتق ميشه

      پاسخ
  • سلام خانم دکتر مادر شوهرم یک ساله که عمل فتق انجام داده والان چند قسمت شکمش ورم کرده و صدای غار و غور بلندی میده حتی ما کنارش هستیم میشنویم سونوگرافی هم انجام داده نوشته سوراخی دیده شده که روش رو چربی گرفته تو رو خدا راهنمایی کنید که چکار کنیم واقعن نگران هستیم ممنونم

    پاسخ
    • سلام عزيزم نگران نباشيد عارضه بعد جراحيشونه بايد توسط جراحشون معاينه شن

      پاسخ