دلایل کبودی بیضه؛ زمان مراجعه به پزشک

در بیشتر موارد کبودی بیضه با کبودی جزئی جای نگرانی نیست. این امر معمولا نتیجه فشرده شدن به زیپ شلوار یا برخورد به میز است. هر گونه حساسیت و تغییر رنگ در نتیجه کبودی باید در طول هفته شروع به محو شدن کند. اگر کبودی نتیجه ضربه ناگهانی باشد، ممکن است درد شدید و تورم را نیز تجربه کنید. حتی ممکن است بلافاصله پس از ضربه احساس تهوع داشته باشید. این علائم معمولاً با بهبود ناحیه کبودی کاهش می یابد.

دلایل کبودی بیضه

کبودی به عنوان کوفتگی نیز شناخته می شود. کبودی بیضه زمانی اتفاق می‌افتد که شریان‌ها و وریدهای پوست اطراف بیضه آسیب دیده و باز شوند. این امر باعث نشت خون به زیر پوست و در نتیجه تغییر رنگ پوست می شود.

کبودی بیضه معمولاً پس از آسیب ظاهر می شود. نمونه‌های رایج عبارتند از ضربه به ناحیه تناسلی ناشی از افتادن، ضربه خوردن یا حتی نشستن روی یکی از بیضه‌ها. خودارضایی یا رابطه جنسی خشن نیز می تواند منجر به کبودی شود.

حتی ممکن است متوجه کبودی بدون دلیل شوید. بیضه ها خارج از بدن شما آویزان هستند و بیش از یک لایه نازک پوست از آنها محافظت نمی کند. در نتیجه بافت ها و رگ های خونی می توانند با تکان خوردن در کیسه بیضه به راحتی آسیب ببینند، سایر آسیب های بیضه عبارتند از:

هماتوسل: گاهی اوقات، معمولاً پس از ضربه به بیضه، خون در بافت اطراف بیضه جمع می شود. این تجمع خون می تواند باعث شود که بیضه کبود شده به نظر برسد.

اپیدیدیمیت : لوله های اطراف بیضه ها، اسپرم را قبل از اینکه از طریق انزال آزاد کنند، ذخیره می کنند. این لوله ها ممکن است پس از آسیب یا عفونت ملتهب شوند. این امر می تواند منجر به درد، تورم و کبودی شود.

پارگی : اگر لایه های بافت اطراف بیضه از طریق آسیبی بشکند، می تواند به خود بیضه آسیب برساند. این آسیب نیاز به درمان فوری دارد.

پیچ خوردگی : لوله ای که رگ های خونی وارد شده به کیسه بیضه را احاطه کرده است که بند اسپرماتیک نامیده می شود، می تواند در حین آسیب دیدگی پیچ خورده شود. این امر می تواند جریان خون را در کیسه بیضه قطع کند و منجر به کبودی و تغییر رنگ شود. این آسیب نیاز به درمان فوری دارد. در صورت عدم درمان، ممکن است نیاز به برداشتن بیضه آسیب دیده باشد.

تومور: رشد غیر طبیعی بافت اطراف بیضه ها نیز می تواند باعث کبودی و تورم شود. اگرچه تومورها همیشه نشانه سرطان بیضه نیستند، باید در اسرع قت برای تشخیص به پزشک مراجعه کنید.

 

روش های تسکین درد کبودی بیضه

بیضه های کبود یا متورم می توانند به اندازه کافی ناراحت کننده باشند و شما را از شرکت در فعالیت های عادی باز دارند. برای کمک به تسکین هر گونه درد، تورم یا ناراحتی که ممکن است در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کند، می توانید یک یا چند روش زیر را امتحان کنید:

دراز بکشید و فعالیت خود را کاهش دهید. سعی کنید از هر گونه فعالیت بدنی یا حرکتی که درد یا ناراحتی را بدتر می کند خودداری کنید. بلند کردن زانوها تا قفسه سینه نیز ممکن است به تسکین درد کمک کند.

یک کمپرس سرد درست کنید. یک کیسه یخ، یا یک چیز سرد دیگر را در یک حوله بپیچید و آن را با فشار کم بر روی بیضه ها قرار دهید. این کار را حداقل چهار بار در روز به مدت حدود 20 دقیقه انجام دهید تا زمانی که درد یا تورم شروع به بهبود کند.

از بیضه خود محافظت کنید

لباس‌های زیر تنگ‌تر بپوشید یا از حوله‌ای تا شده استفاده کنید تا کیسه بیضه‌تان را مورد حمایت قرار دهید. این می تواند به کاهش فشاری که ممکن است به بیضه های شما در اثر آویزان شدن در هنگام آسیب دیدگی وارد شود، کمک کند. این کار را تا زمانی انجام دهید که وقتی بیضه های شما دوباره در حالت عادی قرار گرفت تا ناراحتی کمتری احساس کنید. استفاده از تسمه یا سایر تکیه گاه ها در طول روز نیز می تواند کمک کننده باشد.

مسکن مصرف کنید. از داروهای مسکن بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا استامینوفن استفاده کنید. اگر نگران این هستید که بیضه های شما به شدت آسیب دیده باشد، قبل از مصرف هر گونه داروی ضد درد به پزشک خود مراجعه کنید.

استراحت کنید. اگر بیضه ها در حین ورزش یا انجام هر فعالیت بدنی شدیدد یگری آسیب دیدند، چند روز مرخصی بگیرید تا بهبود پیدا کنند. کاهش استرس و فشار وارد شده بر روی بیضه و کیسه بیضه باعث بهبودی سریع می شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید

اگر می دانید چه چیزی بیضه را کبود کرده است و علائم دیگری ندارید، می توانید منتظر بمانید تا در صورت عدم بهبودی به پزشک مراجعه کنید.

در موارد زیر شما باید فوراً به پزشک خود مراجعه کنید:

  • قادر به یافتن هر دو بیضه در کیسه بیضه نیستید
  • پارگی یا خونریزی در کیسه بیضه داشته باشید
  • خون یا ترشح در ادرار شما وجود دارد
  • در ادرار کردن مشکل دارید
  •  تب (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر داشته باشید
  • احساس نیاز به دفع مکرر ادرار می کنید اما ادرار زیادی ندارید

اگر بعد از یک هفته بهبودی مشاهده نکردید، یا اگر علائم شما در هر زمانی شروع به بدتر شدن کرد، وقت ملاقات با پزشک خود بگیرید. این ممکن است نشانه یک بیماری زمینه ای جدی تر باشد. همچنین اگر از علت کبودی خود مطمئن نیستید به پزشک مراجعه کنید زیرا در برخی موارد، کبودی که بدون هشدار ظاهر می شود، می تواند نشانه یک عفونت مقاربتی  STI  مانند کلامیدیا باشد.

سایر علائم STI عبارتند از:

  •  درد یا تورم بیضه
  •  سوزش هنگام ادرار کردن
  •  ترشحات شفاف یا کدر از آلت تناسلی

هنگامی که پزشک علت را تشخیص داد، می تواند شما را در مورد هر مرحله درمان راهنمایی کند.

 

چشم انداز کبودی بیضه

علائم آسیب خفیف بیضه نباید بیش از چند روز طول بکشد. ممکن است در این دوران فعالیت جنسی برای شما ناراحت کننده باشد. اما معمولاً هیچ اثر طولانی مدتی بر عملکرد جنسی، باروری یا احساس شما ندارد. پیچ خوردگی، پارگی و سایر آسیب‌های عمده به بیضه‌ها می‌تواند منجر به آسیب طولانی‌مدت در صورت عدم درمان به موقع یا آسیب شدید بیضه شود. اگر در مورد عمق صدمات خود مطمئن نیستید، به پزشک مراجعه کنید. در هنگام آسیب های شدید، درمان زودهنگام تنها راه کاهش خطر عوارض است.

 

منبع: healthline

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
1 نظر
  1. رضا می گوید

    سلام من ۵ روز پیش در یکحادثه ضربه به قسمت کشاله رونم جایی ۷سانت بالای التم هست خورد ولی بیضم درد نمیکنه فقط اون نقطه و رگهای داخل کیسه بیضم کمی کبود شدههمون شب سونو رفتم گفت اسیب به بیضت وارد نشده مشکل خاصی نیست ولی ی دردی و اون کبودی نگرانم میکنه داخل ادرار و داخل منی خون ندیدم مشکل خاصی نیست یا برم دکتر

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر