قاعدگی نامنظم؛ چرا اتفاق می‌افتد و چطور باید درمان شود؟ (ویدیو)

آیا می‌دانید آخرین عادت ماهانه‌ شما چه زمانی بوده و چند روز به طول انجامیده است؟ اگر نمی‌دانید، شاید زمان آن فرا رسیده که در این مورد دقت و توجه‌ بیش‌تری به خرج دهید و به دنبال راهی برای برطرف کردن نامنظم بودن چرخه‌ قاعدگی باشید. قاعدگی نامنظم می‌تواند نشانه‌ بیماری‌های مختلف در زنان باشد که خود را به ‌صورت اختلالات در این سیکل طبیعی جنسی نشان می‌دهد. قاعدگی ممکن است اختلالات زیادی را در بر بگیرد. بنابراین، توجه به این مسئله فیزیولوژیک از اهمیت بالایی برخوردار است و در صورت نامنظم بودن قاعدگی، باید به متخصص زنان مراجعه کنید.

ما در این مقاله دلیل پریود نامنظم و راه‌های درمان آن را بررسی می‌کنیم. در ادامه همراه مجله دکتردکتر باشید. 

قاعدگی نامنظم چرا رخ می‌دهد؟ 

چرخه‌ قاعدگی مجموعه تغییراتی‌ را تشکیل می‌دهد که ماهانه در بدن زنان اتفاق می‌افتد و بدن را آماده‌ بارداری احتمالی خواهد کرد.

هر ماه یکی از تخمدان‌ها در جریان فرایندی که تخمک‌گذاری نام دارد، یک تخمک آزاد می‌کند. در همین زمان تغییرات هورمونی، رحم را برای بارداری احتمالی آماده می‌کند. اگر تخمک‌گذاری رخ دهد ولی تخمک بارور نشود، دیواره‌ رحم ضخیم شده، از بین رفته و از طریق واژن بقایای آن از بدن خارج می‌شود. این حالت عادت ماهانه یا پریود ماهانه (menstrual period) نام دارد.

چرخه‌ قاعدگی طبیعی و غیر طبیعی هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند؟

چرخه‌ قاعدگی (menstrual cycle) در زنان بیانگر وضعیت سلامتی آن‌هاست. زنان باید بدانند که چگونه چرخه‌ قاعدگی خود را زیر نظر داشته و چه اقداماتی در صورت نامنظم بودن آن انجام دهند.

زیر نظر داشتن دقیق چرخه‌ قاعدگی، به شناخت شرایط طبیعی بدن، زمان تخمک‌گذاری و تشخیص تغییرات بزرگی همچون رخ ندادن عادت ماهانه یا خونریزی‌های پیش‌بینی نشده‌ ماهانه کمک بسیار بزرگی می‌کند. گاهی نامنظم بودن چرخه‌ قاعدگی چندان موضوع مهم و نگران‌کننده‌ای نیست؛ ولی در صورت تکرار این حالت فرد باید بداند که احتمالا عاملی سلامت او را تهدید می‌کند.

چرخه‌ قاعدگی طبیعی کدام است؟

اولین روز عادت ماهانه به عنوان اولین روز از چرخه‌ قاعدگی در نظر گرفته می‌شود، این چرخه تا عادت ماهانه بعدی ادامه دارد. مدت زمان چرخه‌ قاعدگی در افراد مختلف با هم متفاوت است. خونریزی ماهانه هر 21 الی 32 روز یک بار رخ داده و 2 الی 7 روز به طول خواهد انجامید. در سال‌های ابتدایی که زنان عادت ماهانه را تجربه می‌کنند، چرخه‌ قاعدگی طولانی‌تر خواهد بود.

هر چه‌قدر که سن فرد بالاتر رود چرخه‌های قاعدگی کوتاه‌تر و منظم‌تر خواهند شد. میزان خونریزی در این دوران نباید از ۳۰ سی‌سی کمتر و یا از ۸۰ سی­‌سی بیشتر باشد. رنگ خون نباید خیلی بیش از حد تیره و یا بیش از حد روشن باشد. خونی که طی قاعدگی از بدن فرد خارج می‌­شود نباید حالت قیر مانند داشته باشد.

چرخه‌ قاعدگی فرد می‌تواند منظم باشد و هر ماه مقدار مشخصی طول بکشد. یا که نه می‌تواند نامنظم باشد و یا اینکه فرد خونریزی ماهانه‌ای سبک، سنگین، کوتاه، طولانی و یا حتی دردناک و یا بدون درد را تجربه کند. همه این موارد می‌توانند یک چرخه‌ قاعدگی طبیعی باشند. این تعریف برای هر فردی یک تعریف مشخص و منحصر به فرد است.

به یاد داشته باشید که مصرف قرص‌های ضد بارداری یا وسایل جلوگیری از بارداری مانند آی یو دی (IUD) می‌تواند چرخه‌ قاعدگی شما را تغییر دهد. اگر از این موارد استفاده می‌کنید، لازم است که با پزشک خود مشورت کنید.

زمانی که فرد به دوره‌ یائسگی (menopause) نزدیک می‌شود، فرد نامنظم بودن چرخه‌ قاعدگی را تجربه خواهد کرد. با افزایش سن شانس ابتلا به سرطان رحم در زنان افزایش می‌یابد؛ بنابراین در دوران یائسگی فرد در صورت مشاهده‌ هرگونه خونریزی غیر طبیعی باید با پزشک خود مشورت کند.

از زبان دکتر آزرمیدخت شجاعی درباره دلایل قاعدگی نامنظم بشنوید:

video
play-rounded-fill

 

قاعدگی نامنظم به چه صورت است؟

قاعدگی نامنظم طیف وسیعی از مشکلات را در­بر­می­‌گیرد. برخی از این مشکلات ممکن است زمینه‌ساز و یا نشان‌­دهنده یک مشکل جدی باشند. سن شروع قاعدگی در کشور­ها و اقوام مختلف متفاوت است؛ اما به طور طبیعی سن شروع قاعدگی از ۱۲ تا ۱۳ سالگی است.

در ابتدا احتمال بروز اختلالات و بی‌­نظمی­‌ها در قاعدگی اعم از دقیق نبودن زمان پریودی و یا حتی فاصله­ زیاد بین قاعدگی‌­ها طبیعی است؛ مخصوصا اگر فرد زمینه ژنتیکی نیز برای این امر داشته باشد. به همین دلیل پیگیری کردن این قبیل اختلالات درسال­‌های آغازین شروع سیکل جنسی چندان ضروری به نظر نمی‌رسد.

اما درمورد بزرگسالان که چند سال از آغاز سیکل جنسی­شان می­‌گذرد؛ نامنظم شدن زمان قاعدگی (از شروع قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی باید حدودا ۲۸ روز فاصله باشد)، درد­های بسیار شدید در دوران پریودی، زیاد بودن حجم خون قاعدگی و یا غیر طبیعی بودن رنگ آن همگی از جمله اختلالات شایع درباره­ قاعدگی هستند که درصورت بروز، باید به پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه شود.

چند عدد نواربهداشتی با رنگ قرمز پراکنده در وسط آنها

چگونه قاعدگی نامنظم را در منزل تشخیص دهیم؟

به فرد توصیه می‌شود که در تقویم زمان شروع چرخه‌ قاعدگی را علامت‌گذاری کند، این کار به او کمک می‌کند تا فرایند طبیعی بدن خود را به راحتی زیر نظر بگیرد. اگر فرد هر ماه زمان شروع عادت ماهانه خود را یادداشت کند و این کار را چند ماه متوالی و پشت سر هم انجام دهد، می‌تواند منظم بودن یا نامنظم بودن چرخه‌ قاعدگی خود را به راحتی تشخیص دهد.

اگر نگران عادت ماهانه و خونریزی‌ ماهانه هستید، موارد زیر را هم زیر نظر بگیرید:

  • زمان پایان خونریزی ماهانه را یادداشت کنید، این مورد به شما کمک می‌کند تا مدت زمانی که خونریزی ماهانه طول می‌کشد را بررسی کنید و بدانید که نسبت به ماه قبل این مدت زمان کوتاه‌تر یا بلندتر بوده است.
  • جریان خونریزی ماهانه را به دقت ثبت کنید. شما می‌توانید میزان و حجم خونریزی ماهانه خود را به دقت بررسی کنید. خون خارج شده از بدن را برای وجود لخته خون احتمالی بررسی کرده و یادداشت کنید که چند وقت یکبار نیاز به تعویض پد بهداشتی وجود دارد.
  • خونریزی‌های غیرطبیعی را به دقت بررسی کنید. اگر در فاصله‌ زمانی دو عادت ماهانه دچار خونریزی شوید، باید به پزشک مراجعه کنید.
  • وجود درد در طی دوران ماهانه طبیعی است ولی با این حال میزان درد را هم باید به دقت زیر نظر داشت.
  • تغییرات خلق‌وخو و رفتاری خود را نیز زیر نظر بگیرید.

علت قاعدگی نامنظم چیست؟

خانمی با موی بلند و در حال فشردن شکم خود

عوامل ایجاد بی‌نظمی در چرخه‌ قاعدگی عبارتند از:

1. بارداری یا شیردهی

یکی از اولین نشانه‌های بارداری پریود نشدن است. شیردهی بعد از زایمان هم می‌تواند چرخه‌ قاعدگی طبیعی را تا حدود زیادی مختل کند. 

2. مشکلات گوارشی، کاهش شدید وزن یا انجام حرکات ورزشی شدید

مشکلات گوارشی همچون بی اشتهایی عصبی (anorexia nervosa)، کاهش شدید وزن و افزایش فعالیت بدنی می‌تواند چرخه‌ی قاعدگی را مختل کند. 

3. سندروم تخمدان پلی کیستیک ( Polycystic ovary syndrome (PCOS) )

تشخیص سندروم تخمدان پلی‌کیستیک با انجام سونوگرافی ممکن است. این عارضه یک مشکل در سیستم غدد درون‌ریز است و در آن تخمدان‌ها بزرگ‌تر از حالت عادی بوده و در آنها اجزایی به نام فولیکول مشاهده می‌شود.

همین موضوع جلوی تخمک­‌گذاری و قاعدگی منظم را می‌­گیرد. نشانه‌­های این مشکل در اغلب افراد به صورت پرمویی (افزایش موهای زائد)، چاقی، آکنه و نازایی است. در این حالت ممکن است فاصله بین قاعدگی‌­ها تا ۳۵ روز و حتی بیشتر افزایش یابد.

4. یائسگی زودرس و پیش از موعد 

این عارضه قبل از 40 سالگی اتفاق می‌افتد و فرد در این سن دیگر قادر به تخمک‌گذاری نیست. زنان مبتلا به این عارضه هم بی‌نظمی چرخه قاعدگی را تجربه خواهند کرد.

سن طبیعی برای بروز یائسگی ۴۷ تا ۵۱ سالگی است. اگر خونریزی فرد خیلی زودتر از موعد قطع شود و این عدم قاعدگی بیش از ۶ ماه طول بکشد؛ فرد حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کند. یائسگی اگر در بازه سنی مناسب رخ دهد؛ اتفاقی کاملا طبیعی و فیزیولوژیک از بدن است که هیچ جای نگرانی ندارد و علت آن این است که تخمک‌­های فرد رو به اتمام است و درنتیجه به تدریج تخمک­‌گذاری در فرد متوقف می‌­شود و در نهایت جریان قاعدگی متوقف می‌شود.

5. بیماری التهاب لگن ( Pelvic inflammatory disease (PID) ) 

بیماری التهاب لگن در واقع نوعی عفونت است که باعث بی‌نظمی در چرخه قاعدگی می‌شود. 

6. فیبر رحمی (Uterine fibroids)

فیبرهای رحمی توده‌هایی غیر سرطانی هستند که در رحم رشد می‌کنند. این توده‌ها منجر به عادت‌های ماهانه شدید و طولانی خواهند شد.

7. آندومتریوز

آندومتریوز حالتی است که بافت رحم در جایی دیگر از بدن تشکیل می­‌شود و می‌تواند باعث نامنظم شدن قاعدگی شود. علت این موضوع به طور دقیق مشخص نشده است اما محققان احتمال داده‌­اند که این مشکل اغلب به علت پس زده شدن خون از لوله­‌های رحم به بالا، رخ می‌­دهد. این حالت اغلب در خانم­‌های جوان در سنین ۲۵ تا ۳۵ سالگی، که از روش­‌های جلوگیری از بارداری استفاده می­‌کنند بروز می‌کند.

آندومتریوز خود را با درد­های ثانویه قاعدگی و یا دردهای شدید بعد از نزدیکی نشان می‌­دهد. در صورت حاد و شدید بودن این مشکل، البته در حالتی که فرد تمایل به بارداری در آینده نداشته باشد؛ از طریق جراحی به طور کامل مشکل را برطرف می­‌کنند. در غیر این صورت با استفاده از داروهای مسکن و جلوگیری موقتی از بارداری به درمان بیمار اقدام می­‌کنند. یکی از نشانه­‌های این مشکل بروز لکه‌­بینی در فواصل بین قاعدگی‌­هاست.

8. اختلالات هورمونی 

برخی غدد بدن به طور غیر مستقیم در سیکل جنسی تاثیرگذار هستند؛ برای مثال کم‌کاری یا پرکاری تیروئید (غده‌ه­ای درون‌ریز در قسمت جلوی گردن) موجب بروز اختلالات شدیدی در قاعدگی‌­های فرد می‌­شود. همچنین اختلال ترشح پرولاکتین (هورمونی که از غده­ هیپوفیز ترشح شده و موجب تحریک ترشح شیر از غدد شیری می‌­شود) نیز می‌­تواند موجب بروز بی نظمی­‌هایی در سیکل پریود فرد شود.

9. پولیپ 

پولیپ به بافت‌­های کوچک که مانند توده در برخی بافت‌های بدن تشکیل می‌شوند گفته می ­شود. پولیپ­‌ها ممکن است پایه‌دار یا بدون پایه باشند. در این بحث منظور ما از پولیپ، پولیپ‌های بافت رحم و گردن آن است که می­‌توانند اختلالات متعدد و متنوعی را در سیکل جنسی فرد از جمله نظم قاعدگی‌­ها ایجاد کنند.

راه درمان پریود نامنظم چیست؟

درمان پریودهای نامنظم به علت بروز آن بستگی دارد و برای درمان باید از علت یابی شروع کنیم. مثلا اگر این بی نظمی به دلیل بلوغ و یائسگی باشد، به درمان خاصی نیاز ندارد و پس از گذراندن این مرحله برطرف می‌شود.  معمولا پریود دیررس یا زودرس مشکلات جدی به همراه ندارند. اگر به دلیل استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری رخ دهد، ممکن است در ماه اول ایجاد شود و سپس به حالت عادی برگردد.

در رابطه با علل سندرم تخمدان پلی کیستیک و چاقی، فرد می‌تواند با ورزش و استفاده از داروهایی که پزشک تجویز می‌کند، درمان شود. با از بین بردن مشکلات تیروئید و سایر اختلالات و بیماری‌ها، پریودهای نامنظم به طور خودکار درمان می شوند.

آیا درمان قاعدگی نامنظم با طب سنتی امکان‌پذیر است؟

با اینکه برای درمان این مشکل حتما باید با پزشک صحبت کنید تا علت دقیق را بیابید، اما برخی درمان‌های طب سنتی و خانگی نیز کمک‌کننده هستند. برخی گیاهان دارویی مانند کوهوش سیاه، تمشک، ریشه شیرین‌بیان و زردچوبه می‌توانند در درمان پریود نامنظم اثرگذار باشند. همچنین انجام فعالیت ورزشی منظم، کاهش استرس و داشتن رژیم سالم نیز مفید هستند.

تصویر فانتزی رحم در پس زمینه آبی و مقدار زیادی قرص

راه های جلوگیری از قاعدگی نامنظم کدامند؟

تجویز قرص‌های ضد بارداری به منظم شدن چرخه‌ قاعدگی برخی از زنان کمک می‌کند. درمان برخی مشکلات مانند مشکلات گوارشی هم به حل مشکل عادت ماهانه نامنظم کمک می‌کند. با این حال برخی بی‌نظمی‌ها در چرخه‌ قاعدگی اجتناب‌ناپذیر هستند. 

در صورت مشاهده‌ موارد زیر با پزشک خود مشورت کنید:

  • عادت ماهانه به یکباره و برای بیش از 90 روز متوقف شود و فرد باردار نباشد. 
  • بعد از چندین دوره چرخه‌ قاعدگی منظم به یکباره این چرخه دچار بی‌نظمی شود.
  • خونریزی بیش از 7 روز طول بکشد.
  • خونریزی شدید باشد و هر یک یا دو ساعت نیاز به تعویض تامپون و یا پد بهداشتی باشد.
  • فاصله‌ بین دو خونریزی ماهانه کمتر از 21 روز و بیشتر از 35 روز باشد. 
  • خونریزی‌های غیر طبیعی بین دو عادت ماهانه مشاهده شود. 
  • دردهای غیر طبیعی و شدید در هنگام عادت ماهانه
  • بعد از استفاده از تامپون فرد احساس ناخوشایندی داشته و یا حتی تب کند. 

نامنظم بودن قاعدگی شما چه مدت طبیعی است؟

محدوده پریود طبیعی معمولا بین 21 تا 35 روز است. قاعدگی نامنظم زمانی است که پریودها بیشتر یا کمتر از هر 21 تا 35 روز اتفاق می‌افتند یا زمانی که یک دوره بسیار متغیر یا غیرقابل پیش‌بینی است. وقتی فردی پریودهای نامنظم دارد، زمان بین پریود شدن در هر ماه متفاوت است. 

آیا داشتن پریود نامنظم به معنای ناباروری است؟

چرخه قاعدگی نامنظم همیشه بر ناباروری زنان تاثیر نمی گذارد. در واقع، بسیاری از زنان با چرخه های قاعدگی نامنظم باردار می‌شوند و به بارداری طبیعی ادامه می‌دهند. بنابراین  پاسخ این سوال منفی است، اما شاید باردار شدن را برای شما سخت‌تر کند.

برای درمان قاعدگی نامنظم، به پزشک مراجعه کنید

قاعدگی‌های نامنظم گاهی اوقات بسیار جدی هستند و ممکن است به معنی وجود یک بیماری، حتی سرطان دهانه رحم و دیگر انواع بدخیمی‌­های دستگاه جنسی باشد؛ بنابراین لازم است این قبیل اختلالات حتما پیگیری و درمان شوند. شما می‌توانید با دریافت نوبت دکتر آنلاین، با یک پزشک مشورت کنید و برای درمان آماده شوید. 

 

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
1,723 نظرات
  1. رقیه رستمی می گوید

    سلام وقت بخیر
    ببخشید من ۱۷ سال عمر دارم و چهار سال پیش اولین پریود را تجربه کردم و حالا در زمانی که عادت نبودم از شربت افزایش قد خوردم ولی حالا تقریبا ۱۶ روز از وقتی عادتم گذشته آیا خطرناک است ؟

  2. ‌. می گوید

    سلام من 14 سالمه و از 13 سالگی پریود شدم بعضی موقع ها منظمه و بعضی موقع ها ن و الان سه ماه بود پریود نشده بودم بعد سه ماه ک شدم الان 14 روزه ک من پریودم و تموم نمیشه این خطرناکه؟

  3. بهار می گوید

    سلام وقتتون بخیر
    من سنم ۳۸ ساله متاهلم الان ۱۰ روز از موعد پریود شدنم میگزره ازمایش دادم باردار نیستم دوتا امپول پروسرژون هم زدم
    سنوم هم سمت راست کیست کوچیک دارم . دوسال پیش عمل کردم تمخدان سمت چپ رو برداشتن ندارم
    الان باید چی کار کنم ایا خطرناکه ؟

  4. محمدی می گوید

    سلام وقتتون بخیر ببخشید من ۱۶ سالمه و آبان ماه سال پیش برای اولین بار پریود شدم اما ازون موقع نامنظمه مثلا بعضی وقتا دو ماه فاصله میوفته بعضی وقتا تو یه ماه دو بار اتفاق میوفته.
    این طبیعیه ؟ لازمه برم دکتر ؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      تا یک سال موردی ندارد اما اگر بیشتر طول کشید جهت بررسی به متخصص زنان مراجعه کنید

  5. ssss می گوید

    صلام خصته نباشد ببخشید من دو ساله ازدواج کردم قاعدگیم همیش دیر به دیر میشه یعنی سه چهار ماه به سه چهار ماه دکتر رفتم قرص داد ولی وقتی قرصا میخورم یک ماه خوبم سر وقتم مریض میشم دیگ ماه همش خونریزی دارم چیکار کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      تشخیص چه بوده؟ پلی کیستیک و مشکلات هورمونی از شایعترین علل هستن که درمان اون زمانبر هست

  6. نیلا می گوید

    سلام وقتتون بخیر،۲۲سالم هست و الان چند ماهیه که پریود هام نامنظم شده البته فاصله بینشون بیشتر از۲۱روز و کمتر از۳۵ روز هست.
    میزان خونریزی و درد کمی بیشتر شده.
    البته من توی دورهای خاصی هستم و تجربیات سختی تو این مدت داشتم اضطراب و فشار روانی سنگینی رو تجربه کردم؛ ممکنه به همین دلیل باشه؟!

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیزم، بله یکی تز دلایل بی نظمی اضطراب شدید هست اما نمیتوان با این احتمال سایر علل را رد کرد و باید ازمایش هورمونی و سونوگرافی بدهید

  7. xxgc می گوید

    سلام من ۱۷ سالمه و تقریبا از ۱۲ سالگی پیود شدم همیشه منظم بود و ۴ روز در هر ۲۴ روز پریود میشدم . بعد مصرف یه سری قرص ویتامین و حساسیت و یه سری قرص دیگه ک دکتر تجویز کرده بود الان ۳ سیکل شده ک نامنظم شده به طوری که اصلا هیچی جز چنتا لک خیلی تیره به مدل ۸ تا ۹ روز نمیاد
    باید چیکار کنم ؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      بهتره ازمایش هورمونی و تیرویید و سونوگرافی بدهید
      جهت بررسی به متخصص زنان مراجعه کنید

  8. زهرا می گوید

    سلام من ۵ ماه که پریود نشودام چه کار کنم میتوانید بهم بگین چه دارویی مصرف کنم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      ابتدا باید تست خون بارداری بدهید اگر منفی بود ازمایش هورمونی و سونوگرافی لازمه

  9. Sama می گوید

    سلام وقتتون بخیر من از زمانی که پریود شدم تا. الان حدود۶سالی میشه،اصلا پریود منظمی ندارم دلیلش چیه؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      اختلالات هورمونی، کیست، تخمدان پلی کیستیک و …از عللی هستن که میتونن بی نظمی بدهند

  10. Me می گوید

    سلام
    من دختر م ۱۷ سالم هست اصلا منظم پريود نمیشم و هر دو ماه یکبار وقتی استرس یا …. بهم وارد بشه در حد یک قطره هست و پارسال آزمایش هم دادم عفونت نداشتم
    و اینکه قرص تیروئید هم مصرف میکنم ممکن هستش که از قرصا باشه ؟
    و اینکه ابان امسال میشه ۲ سال که پريود میشم

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام عزیز
      ازمایش tsh شما در رنج نرمال هست؟سایر هورمون ها چطور؟
      از نظر پلی کیستیک بررسی شدین و سونو دادین؟
      باید جهت بررسی به متخصص زنان مراجعه کنید

  11. Neegaawrr می گوید

    سلام خانم دکتر خسته نباشید
    من ۱۵ سالمه حدودا یک ماه پیش برای بی نظمی پریودم رفتم دکتر فهمیدم کیست و یکم تنبلی تخمدان دارم
    دکتر برام قرص ویتاگنوس و زوگر ۵۰۰ تجویز کرد الان یک ماه حدوادا یک هفته هستش که قرص ها رو مصرف میکنم وقتی قرص ها رو میخورم دلم درد میگیره یه طوری تیر می‌کشه
    پنج شیش روز پیش خیلی کم ازم خون خارج شد در حد لکه بینی و فقط تا دیروز ادامه داشت الان همونم قطع شده
    علتش چیه که لکه بینی داشتم؟
    یعنی کیست هام رفع شده؟ از ماه های بعدی پریود هام منظمه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنید 🙏🏻

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      با مصرف یک هفته ای دارو، نتیجه ای حاصل نمیشه
      باید ۲-۳ماه بخورید تا اثرش کم کم مشخص بشه

  12. هستی می گوید

    سلام من ۱۸سالمه هر پریودیم یک ماه در میون اتفاق میوفتع شما نظری ندارید یا مشاورع ای ؟

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      فاصله بین سیکل ها چقدر هست و آیا این فاصله منظمه؟

  13. ناشناس می گوید

    خیلی ممنون

  14. ناشناس می گوید

    سلام وقت بخیر. من اواخر اسفند یک رابطه بدون دخول داشتم که پارتنرمم حتی ارضا هم نشدن ولی از ترس بارداری و امکان برخورد پیشاب ۴ عدد قرص ال دی مصرف کردم. بعد از اون رابطه یک هفته بعد پریود شدم و پریودمم با اینکه لخته بود ولی نسبت به ماهای قبل خیلی کمتر بود. از اون موقع به بعد هم سر تایم خودم پریود شدم یا چن روز جلوتر و علایم پریود مثل درد سینه و شکم دردمم مثل قبل بود ولی خونریزی پریودم خیلی کمتر شده بطوری که فقط روز دوم یکم بیشتر و تا ۳ روز بیشتر طول نمیکشه در حالی که قبلا تا روز ۵ پریود بودم و پریود نسبتا سنگینی داشتم. میخاستم بدونم این میتونه بارداری باشه؟؟ یا از عوارض قرص؟ و باید چیکار کنم. تشکر

    1. مشاور سلامتی می گوید

      سلام
      مصرف دارو به روش اورژانسی میتواند تا ۲-۳سیکل را بهم بزند

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.