آیا منیزیم به درمان میگرن کمک می کند؟

آیا منیزیم به درمان میگرن کمک می کند؟

منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که بدن ما برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد. منیزیم می تواند سلامت استخوان ها را بهبود بخشد، فشار خون را تثبیت کند و به حفظ ریتم قلب و عملکرد عصبی سالم کمک کند.

 

تاثیر کمبود منیزیم در بدن

علائم کمبود منیزیم شامل خستگی، از دست دادن اشتها، حالت تهوع، گرفتگی عضلات، خواب رفتگی (سوزن سوزن شدن) و انقباضات عضلانی است.

منیزیم پایین با سردرد و میگرن نیز ارتباط دارد. تخمین زده می شود که بسیاری از افراد از طریق رژیم غذایی خود منیزیم کافی دریافت نمی کنند.

منیزیم و به ویژه اکسید منیزیم، گاهی اوقات برای درمان و پیشگیری از میگرن استفاده می شود.

 

انواع منیزیم

انواع مختلفی از منیزیم وجود دارد که گاهی اوقات برای درمان در شرایط مختلف استفاده می شود. بدن به راحتی منیزیم را بدون اتصال به ماده دیگری جذب نمی کند. به همین دلیل، مکمل ها اغلب دارای منیزیم همراه با مواد دیگر مانند اسیدهای آمینه هستند.

رایج ترین انواع منیزیم مورد استفاده در مکمل ها عبارتند از:

اکسید منیزیم، که می تواند حاوی سطوح بالایی از منیزیم باشد و اغلب برای درمان میگرن استفاده می شود.

سولفات منیزیم که شکل غیر آلی منیزیم است و فقط مقادیر کمی از آن می تواند جذب بدن شود.

کربنات منیزیم که دارای سطح منیزیم بالاتری است و بیشتر باعث ناراحتی دستگاه گوارش می شود.

کلرید منیزیم که به راحتی جذب بدن می شود.

سیترات منیزیم، که مقادیر زیادی از آن می تواند جذب بدن شود. اغلب از آن برای تحریک حرکات روده استفاده می شود.

ارتباط میان منیزیم و میگرن!

تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به میگرن اغلب سطح منیزیم کمتری نسبت به افراد بدون میگرن دارند.

یک مطالعه در سال 2021 نشان داد که اکسید منیزیم به اندازه والپروات سدیم در پیشگیری از حملات میگرن، بدون عوارض جانبی مؤثر است. برخی از تحقیقات قدیمی‌تر از منابع معتبر همچنین نشان داده‌اند که مصرف روزانه مکمل‌های منیزیم می‌تواند در پیشگیری از میگرن مرتبط با قاعدگی موثر باشد.

اکسید منیزیم اغلب برای جلوگیری از میگرن استفاده می شود. شما می توانید آن را به شکل قرص، با دوز توصیه شده در حدود 400 الی 500 میلی گرم در روز مصرف کنید. منیزیم را همچنین می توان به صورت داخل وریدی به شکل سولفات منیزیم تجویز کرد.

گفتنی است؛ از آنجایی که منیزیم یک عنصر طبیعی و برای سلامتی ما ضروری است، می تواند یک درمان بی خطر برای میگرن باشد. به ویژه در مقایسه با داروهای میگرن که می توانند عوارض جانبی شدیدتری داشته باشند، استفاده از منیزیم ایمن تر است.

 

عوارض جانبی منیزیم

مصرف منیزیم به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر در نظر گرفته می شود، اما مصرف آن می تواند عوارض جانبی نیز داشته باشد. شایع ترین عوارض جانبی گرفتگی شکم، استفراغ و اسهال است. اگر این موارد را تجربه کردید، می توانید برای تسکین، دوز مصرفی خود را کاهش دهید.

یکی دیگر از عوارض جانبی رایج منیزیم فشار خون پایین است. اگر فشار خون پایینی دارید، قبل از مصرف منظم منیزیم با پزشک خود صحبت کنید.

مصرف بیش از حد منیزیم می تواند منجر به تجمع خطرناک منیزیم شود و عوارض جانبی جدی مانند موارد زیر را به دنبال داشته باشد:

به همین دلیل، قبل از شروع مصرف منیزیم با پزشک خود صحبت کنید تا در مورد بهترین دوز برای شما به نتیجه برسید.

آیا منیزیم به درمان میگرن کمک می کند؟

لیست پزشکان متخصص تغذیه و سلامت ایران

غذاهای حاوی منیزیم

برای کسانی که نمی خواهند مکمل مصرف کنند، برخی از غذاها به طور طبیعی حاوی منیزیم هستند.

سبزیجات با برگ های تیره مانند اسفناج و شاتوت از بهترین غذاهایی هستند که می توانید بخورید. یک فنجان از هر دو حاوی بین 38 تا 40 درصد منبع مطمئن و توصیه شده روزانه منیزیم است.

سایر غذاهای حاوی منیزیم عبارتند از:

  • دانه ها، مانند تخم کدو یا کدو حلوایی
  • بادام ها
  • ماهی خال مخالی، تن و پولاک ماهی
  • ماست کم چرب یا کفیر
  • لوبیا سیاه و عدس
  • آووکادو
  • انجیر
  • موز
  • شکلات تلخ

البته شایان ذکر است؛ در حالی که مکمل ها می توانند منبع تامین خوبی برای منیزیم باشند، بهتر است روی دریافت منیزیم از طریق رژیم غذایی خود تمرکز کنید.

 

خطرات احتمالی هنگام مصرف منیزیم

اگر بیماری های گوارشی مانند بیماری التهابی روده یا عفونت معده دارید، حتما قبل از مصرف منیزیم از پزشک خود سوال کنید. این شرایط می تواند بر میزان جذب منیزیم بدن تأثیر بگذارد.

منیزیم همچنین می تواند با سایر داروها از جمله داروهای زیر تداخل داشته باشد:

  • آنتی بیوتیک ها
  • دیورتیک ها
  • شل کننده های عضلانی
  • داروهای قلب

 

منیزیم و بارداری

اگر باردار هستید، قبل از مصرف منیزیم با پزشک خود مشورت کنید. برای زنان باردار، مصرف 350 تا 400 میلی گرم منبع اکسید منیزیم به شکل قرص در روز به طور کلی بی خطر در نظر گرفته شده است. مصرف سولفات منیزیم به صورت داخل وریدی ایمن نیست، زیرا باعث نازک شدن استخوان در جنین می شود.

وقتی منیزیم در دوزهای مطمئن مصرف شود، می تواند به طور موثری برای بسیاری از افراد، از میگرن جلوگیری کند. از آنجایی که منیزیم معمولاً عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای تجویزی میگرن دارد، ممکن است گزینه مناسب تری باشد.

اگر برای اولین بار است که میگرن را تجربه می کنید، یا شدت یا دفعات آن افزایش یافته است، از پزشک خود کمک بگیرید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا تعیین کنید چه مقدار منیزیم باید مصرف کنید و چه گزینه های درمانی دیگری را باید در نظر بگیرید.

در انتها بار دیگر نیز باید یادآوری کرد، برای مصرف منیزیم و هرگونه مکمل دیگر، بهتر است بعد از مشاوره با پزشک آن را مصرف نمایید.

 

منبع : healthline.com

محتوای این مقاله صرفا برای افزایش اطلاعات عمومی شماست و به منزله تجویز پزشکی نیست.
ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دریافت نوبت آنلاین - دکتر‌دکتر